Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Joey Tribbiani
#1551 Re: FK Sarajevo
Ja sam vjerni Manijak ali sve ovo me stvarno pogodilo...ne moze covjek ostati ravnodusan. Najdirljiviji trenutak je bio susret Hordi i Manijaka. Tada sam osjetio jedno prijateljstvo i postovanje izmedju navijaca. Zbog naseg duha, zbog odnosa na Vjecitom kada znas da je preko puta tebe tvoj brat, drug, otac, komsija...zbog podrske koju moramo pruziti jedni drugima, sarajevski Derbi je za mene najbolji na svijetu. Zelim FKS i navijacima da se dovedu u red koliko god je to moguce nakon svega, zelim da i dalje branite, skupa s nama, boje i cast naseg grada jer ni liga ni drzava nije ista bez ljudi sa Grbavice i Koseva.
- karanana
#1552 Re: FK Sarajevo
nidje veze. vala izmisljaju neke bezvezne ceremonije. mjesto da pozovu 10.000 ljudi da dodju da pokazu da su jaci, da eventualno uz dogovor sa olimpikom jedan procenat, mozda marku od cijene karte doniraju porodici puljic ili nesto tako..... oni ovako nesto bezveze izmisljaju neke rituale.saabsa wrote:Udruženje navijača FKS obavještava i moli sve navijače, simptizere, prijatelje Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i sve ljubitelje fudbala da ne prisustvuju utakmici između Olimpika i Sarajeva, koja će se igrati u utorak, na stadionu Grbavica, iz poštovanja prema poginulom navijaču našeg kluba, Vedranu Puljiću.
Na mjestu gdje je pokojni Vedran trebao stajati sa svojim prijateljima i bodriti voljeni klub za koji je položio svoj mladi život, bit će raširena velika šetalica sa njegovim likom. UNFKS želi time poručiti da će ovoj utakmici na simboličan način prisustvovati samo Vedran, jedina osoba koja više neće imati priliku da bodri klub za koji je dao život. Molimo sve navijače i ljubitelje fudbala da se pridržavaju ove molbe.
Mi smo svjesni da život ide dalje i da Sarajevo mora igrati svoje utakmice, ali želimo da barem jedan dan i jedna utakmica budu posvećeni samo Vedranu.
-
Bordolini
#1553 Re: FK Sarajevo
Vjeruj mi herbion da nikom ne bi bilo draze da Grbavica bude popunjena do zadnjeg mjesta na ovoj tekmi i da grmi pjesma HORDI ZLA ali stvari koje su se u zadnje vrijeme desile nas ne mogu i ne trebaju ostaviti ravnodusnim. Hvala sto ste izasli u susret, utakmica ce se evo odigrati, ne znam sto pjenis? To sto necete nista zaraditi od karata ti ne daje za pravo da kakis.
I ne znam odakle ti to da smo izgubili sve sanse za Evropu? One su sad potisnute u drugi plan ali tvoja tvrdnja je vise nego smjesna.
I ne znam odakle ti to da smo izgubili sve sanse za Evropu? One su sad potisnute u drugi plan ali tvoja tvrdnja je vise nego smjesna.
-
lolo_lolo
#1554 Re: FK Sarajevo
odluka je takva kakva je,donesena u saglasnosti sa vedranovim bratom igorom i svi istinski navijaci sarajeva ce je ispostovati i nece otici na utakmicu
-
herbion
#1555 Re: FK Sarajevo
Tri puta Olimpik odlaze utakmicu sa FKS i ne vidim razlog sto se utakmica nije odigrala u nedelju,pogotovo ako se znalo da UNFKS nece doci.Ovo se zajebavaju sa manjim sarajevskim klubom i ovom ligom.pOZz wrote:@herbion
Ne razumijem šta je problem? Kakve veze ovo saopštenje ima sa vama? A za ovo...
... nemam komentar stvarno.herbion wrote:Fudbalska mahala je izgleda u pravu.Klubom upravljaju sile koje zele dovesti Mucu i Musemica nakon poraza od Olimpika,sve se cini da se ovo desi.
-
pOZz
#1556 Re: FK Sarajevo
Na igraju navijači, nego igrači koji su isto veoma potreseni ovim dešavanjima. Čak jednom od njih, učesniku onog rata u Lištici, je upitan nastavak karijere. Pomjeranjem tekme sa nedjelje na utorak vjerovatno se htjelo "kupiti" vrijeme kako bi se igrači malo psihički vratili u život, ako je to ikako moguće u narednom periodu.herbion wrote:Tri puta Olimpik odlaze utakmicu sa FKS i ne vidim razlog sto se utakmica nije odigrala u nedelju,pogotovo ako se znalo da UNFKS nece doci.Ovo se zajebavaju sa manjim sarajevskim klubom i ovom ligom.
- karanana
#1557 Re: FK Sarajevo
ali herbion, ne znam sto se brines. ok, nema love od karata, ali ja mislim da cete im bez podrske sa tribina uzeti sva tri boda i to je to. bi li ti radje 40.000 KM i 0 bodova ili 3 boda i 0 KM?
-
Moraless
#1558 Re: FK Sarajevo
koji si ti kloc herbione svega mi ... za haga si ti s ovim komentarima, kako te nije stid
momka nema vise, a ti pricas o nekom ismijavanju olimpika, ma zaboli me eto vam bodovi, znas koliko su mi bitni...
bodova ce biti al brata Vedrana vise nema ...
stidi se, ma kako to, rokni se
momka nema vise, a ti pricas o nekom ismijavanju olimpika, ma zaboli me eto vam bodovi, znas koliko su mi bitni...
bodova ce biti al brata Vedrana vise nema ...
stidi se, ma kako to, rokni se
- Van Halen
#1559 Re: FK Sarajevo
Svaka čast, kao navijač Sarajeva se u potpunosti slažem s tobom.Joey Tribbiani wrote:Ja sam vjerni Manijak ali sve ovo me stvarno pogodilo...ne moze covjek ostati ravnodusan. Najdirljiviji trenutak je bio susret Hordi i Manijaka. Tada sam osjetio jedno prijateljstvo i postovanje izmedju navijaca. Zbog naseg duha, zbog odnosa na Vjecitom kada znas da je preko puta tebe tvoj brat, drug, otac, komsija...zbog podrske koju moramo pruziti jedni drugima, sarajevski Derbi je za mene najbolji na svijetu. Zelim FKS i navijacima da se dovedu u red koliko god je to moguce nakon svega, zelim da i dalje branite, skupa s nama, boje i cast naseg grada jer ni liga ni drzava nije ista bez ljudi sa Grbavice i Koseva.
-
herbion
#1560 Re: FK Sarajevo
Olimpik planira sest boba u naredne dvije utakmice i nije imalo potrebe igrati sa FKS u utorak a supak Gracic im je to dopustio.karanana wrote:ali herbion, ne znam sto se brines. ok, nema love od karata, ali ja mislim da cete im bez podrske sa tribina uzeti sva tri boda i to je to. bi li ti radje 40.000 KM i 0 bodova ili 3 boda i 0 KM?
-
Cafe Camargue
#1561 Re: FK Sarajevo
ljudima se zgadio fudbal, mnogi više ni ne misle da idu na utakmice, a ti bi pozvao 10.000 ljudi da NEKOME (kome?) pokažu da su jači.... e svaštakaranana wrote:nidje veze. vala izmisljaju neke bezvezne ceremonije. mjesto da pozovu 10.000 ljudi da dodju da pokazu da su jaci, da eventualno uz dogovor sa olimpikom jedan procenat, mozda marku od cijene karte doniraju porodici puljic ili nesto tako..... oni ovako nesto bezveze izmisljaju neke rituale.saabsa wrote:Udruženje navijača FKS obavještava i moli sve navijače, simptizere, prijatelje Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i sve ljubitelje fudbala da ne prisustvuju utakmici između Olimpika i Sarajeva, koja će se igrati u utorak, na stadionu Grbavica, iz poštovanja prema poginulom navijaču našeg kluba, Vedranu Puljiću.
Na mjestu gdje je pokojni Vedran trebao stajati sa svojim prijateljima i bodriti voljeni klub za koji je položio svoj mladi život, bit će raširena velika šetalica sa njegovim likom. UNFKS želi time poručiti da će ovoj utakmici na simboličan način prisustvovati samo Vedran, jedina osoba koja više neće imati priliku da bodri klub za koji je dao život. Molimo sve navijače i ljubitelje fudbala da se pridržavaju ove molbe.
Mi smo svjesni da život ide dalje i da Sarajevo mora igrati svoje utakmice, ali želimo da barem jedan dan i jedna utakmica budu posvećeni samo Vedranu.
UNFKS
- karanana
#1562 Re: FK Sarajevo
iskreno, zaista me ne zanima hoce li doci 10.000 ljudi ili 0 ljudi. ali to o cemu ti govoris je kapitulacija i raspad grupe navijaca. znaci uspjeli su. ako je odluka takva-takva je, ali ti isto garantujem da bi na vecernju tekmu iza 18:00 na poziv doslo od 8 do 10 hiljada ljudi. a ako mislis da ne bi onda je to kraj hordi zla.
-
Cafe Camargue
#1563 Re: FK Sarajevo
Udruženje navijača FKS obavještava i moli sve navijače, simptizere, prijatelje Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i sve ljubitelje fudbala da ne prisustvuju utakmici između Olimpika i Sarajeva, koja će se igrati u utorak, na stadionu Grbavica, iz poštovanja prema poginulom navijaču našeg kluba, Vedranu Puljiću.karanana wrote:iskreno, zaista me ne zanima hoce li doci 10.000 ljudi ili 0 ljudi. ali to o cemu ti govoris je kapitulacija i raspad grupe navijaca. znaci uspjeli su. ako je odluka takva-takva je, ali ti isto garantujem da bi na vecernju tekmu iza 18:00 na poziv doslo od 8 do 10 hiljada ljudi. a ako mislis da ne bi onda je to kraj hordi zla.
Možda ja nisam takav kapacitet da kroz ovo saopštenje vidim da se HZ raspadaju, al eto.
Znam da su mnogi navijači ovu utakmicu sa nestrpljenjem čekali, da napunimo SJEVER i da grmi čitavo Sarajevo, ali desilo se što se desilo, i nema tu više šta da se priča.
- karanana
#1564 Re: FK Sarajevo
pa sam si rekao da mnogi razmisljaju da vise nikad ne dodju na utakmicu. a nakon toga kazes da su mnogi navijaci nestrpljivo cekali ovu utakmicu da dodju i da navijaju glasnije nego ikad. nije mi jasno zasto to nije uradjeno jer po meni nedolazak je pokazivanje slabosti a definitivno ce odmoci ionako psihicki umornim igracima.
ali dobro, ako je odluka takva i ako su se ljudi slozili u tome, ko sam ja da komentarisem, posebno jer ne navijam za sarajevo. ali sam mozda htio da dam misljenje sa neutralne strane.
ali dobro, ako je odluka takva i ako su se ljudi slozili u tome, ko sam ja da komentarisem, posebno jer ne navijam za sarajevo. ali sam mozda htio da dam misljenje sa neutralne strane.
-
Alkos
#1565 Re: FK Sarajevo
Jel iko moze da shvati da je momak poginuo bodreci svoj klub? Ja iskreno ne vidim vise ikakav smisao u navijanju i bodrenju svog kluba i odlasku na gostovanja... Nazovite to kako hocete, raspad, slabost ili bilo kako drugo, ali fudbal za mene je izgubio svaki smisao u ovoj jebenoj drzavi!karanana wrote:iskreno, zaista me ne zanima hoce li doci 10.000 ljudi ili 0 ljudi. ali to o cemu ti govoris je kapitulacija i raspad grupe navijaca. znaci uspjeli su. ako je odluka takva-takva je, ali ti isto garantujem da bi na vecernju tekmu iza 18:00 na poziv doslo od 8 do 10 hiljada ljudi. a ako mislis da ne bi onda je to kraj hordi zla.
Po meni bi logicno bilo da se neko vrijeme zamrznu sve aktivnosti grupe, do nekih boljih vremena, posvetiti se borbi za kaznjavanje Vedranove smrti i maksimalno suradjivati sa istraziteljima i pomoci da se identificiraju i kazne odgovorna lica, smijene oni koji su doveli do tog haosa, itd, itd. Kome je vise do navijanja nakon svega, kada padaju mrtve glave!
Fudbal, pogotovo u ovoj drzavi, nije vrijedan ljudskog zivota, o kojem god da se klubu radilo. Pravi i istinski navijaci ce shvatiti situaciju u kojoj su se nasle Hz i jedina razumna odluka je ova koju su donijeli... Zamislite momke koji su prozivjeli sve ono dole, vidjeli Vedrana mrtvog, nosili ga i pokusali ozivljavati, kako se oni osjecaju i da li im je do navijanja ili pokazivanja te neka snage i sile?!?!
-
Cafe Camargue
#1566 Re: FK Sarajevo
Brate ti se očigledno ne možeš staviti u našu poziciju i zato i tako razmišljaš.karanana wrote:pa sam si rekao da mnogi razmisljaju da vise nikad ne dodju na utakmicu. a nakon toga kazes da su mnogi navijaci nestrpljivo cekali ovu utakmicu da dodju i da navijaju glasnije nego ikad. nije mi jasno zasto to nije uradjeno jer po meni nedolazak je pokazivanje slabosti a definitivno ce odmoci ionako psihicki umornim igracima.
Ja zaista više ne vidim nikakvu logiku u igranju i navijanju, naročito ne ove sezone. Apsolutno, ali APSOLUTNO mi je svejedno hoćemo li pobjedit Olimpik ili izgubit 10:0. Isto važi i za svaku narednu utakmicu. Da sam se ja pitao, istupili bi iz lige.
-
Mr Hiccup
#1567 Re: FK Sarajevo
ova odluka je donesena u konsultaciji sa vedranovim bratom i prihvatite je kao konacnu prestanite raspravljati o njoj bestidnici jedni
- burek_in_space
#1568 Re: FK Sarajevo
Pokazhite malo dostojanstva kada diskutujete o ovakvim stvarima!
UNFKS chiji je pokojni Vedran bio chlan, je donijelo takvu odluku i ona ce se isposhtovati od strane grupe, a ostali ako vec morate komentarisati, radite to dostojanstveno i bez grubih rijechi! Ujedno smatrajte ovo i opomenom, jer svaka naredna teshka rijech za sobom povlachi ban
UNFKS chiji je pokojni Vedran bio chlan, je donijelo takvu odluku i ona ce se isposhtovati od strane grupe, a ostali ako vec morate komentarisati, radite to dostojanstveno i bez grubih rijechi! Ujedno smatrajte ovo i opomenom, jer svaka naredna teshka rijech za sobom povlachi ban
-
uske
#1569 Re: FK Sarajevo
nevjerovatno!pa logika je da se na utakmici skupe sarajlije i odaju, pravim, navijanjem pocast vedranu a ne ovo!
pa to je i praksa svih velikih navijackih skupina!
ocigledno je politika ta koja ovdje vodi glavnu rijec
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1570 Re: FK Sarajevo
uske wrote:nevjerovatno!pa logika je da se na utakmici skupe sarajlije i odaju, pravim, navijanjem pocast vedranu a ne ovo!
I ti si se ragistrovao samo to da napises..il' sta?
-
uske
#1571 Re: FK Sarajevo
bravo,bas zbog toga! ne mogu da vjerujem da idete na ruku svima onima koji zele da zajebu fudbal u ovoj drzavi!
svi na tekmu!
svi na tekmu!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1572 Re: FK Sarajevo
A ti si kao neki spasitelj BH fudbala il' sta?uske wrote:bravo,bas zbog toga! ne mogu da vjerujem da idete na ruku svima onima koji zele da zajebu fudbal u ovoj drzavi!
svi na tekmu!
Navijaci Sarajeva,Horde i Pitari NECE biti na utakmici protiv Olimpika...i to je sada definitivna odluka.
A ti si il' neko ko se voli praviti mnogo pametan,il' si neki Gracicev pulen,pa vam je zao sto se nece dopuniti kasa Olimpika,bez obzira na stanje u kojem se svi mi nalazimo zbog ubistva Vedrana.
-
saabsa
#1573 Re: FK Sarajevo
Udruženje navijača FKS obavještava i moli sve navijače, simptizere, prijatelje Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i sve ljubitelje fudbala da ne prisustvuju utakmici između Olimpika i Sarajeva, koja će se igrati u utorak, na stadionu Grbavica, iz poštovanja prema poginulom navijaču našeg kluba, Vedranu Puljiću.
Zamolio bi administracuju da se tema zakljuaca do zavrsetka utakmice OLIMPIK-SARAJEVO
Zamolio bi administracuju da se tema zakljuaca do zavrsetka utakmice OLIMPIK-SARAJEVO
-
dakcu
#1575 Re: FK Sarajevo
Ne idite predaleko u tumacenju ovog poteza. Jedina poruka je posveta utakmice Vedranu i nista vise. Grupa ce idalje raditi i zivjeti, samo jos jace i jos bolje, jer bi to i Vedran htio.karanana wrote:iskreno, zaista me ne zanima hoce li doci 10.000 ljudi ili 0 ljudi. ali to o cemu ti govoris je kapitulacija i raspad grupe navijaca. znaci uspjeli su. ako je odluka takva-takva je, ali ti isto garantujem da bi na vecernju tekmu iza 18:00 na poziv doslo od 8 do 10 hiljada ljudi. a ako mislis da ne bi onda je to kraj hordi zla.