HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Snowflake

#1551 Re: HS kablovska

Post by Snowflake »

Dje se to ide da te zaposle, da i ja odem :D
hoggarr

#1552 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

luccko wrote:svaka cast!
ako vec nisi uposlenik HS-a ili neke druge firme sa slovom H idi odmah kod njih da te zaposle!
dodaj samo jos 330, 338 i 346 sa 64 modulacijom.
Hvala ti, te frekfencije sam izostavio, ne namjerno.
Ne radim ni za jednu privatnu firmu, u državnom sam poslu.
Ranije sam radio honorarno na održavanju foruma kao
administrator na jednoj privatnoj televiziji.

Nadam se da će nekome poslužiti moje instrukcije.
Dady

#1553 Re: HS kablovska

Post by Dady »

hoggarr wrote:
ako vec nisi uposlenik HS-a ili neke druge firme sa slovom H idi odmah kod njih da te zaposle!

King si!
Trebalo je imati vremena i volje da se to napravi. Respect :thumbup:
Ja sam davno ovo savladao, ali zalosno je da na stranici naseg dragog operatera nema nesto slicno. Pogotovo sto su oni i internet provider, a stranica im je zalosna :sad:
opa22

#1554 Re: HS kablovska

Post by opa22 »

@hoggarr ajme hvala ti, ali sad mi je full zao sto sam i sam nekako skuzio kako se to radi,al iskreno se nadam da ce nekom drugom biti od pomoci.
shlauf

#1555 Re: HS kablovska

Post by shlauf »

Prebacuju frekvencije na analognoj pa znali li netko kojae su za: Disney i TVIS ??????
Hvala unaprijed
emirsarajevo

#1556 Re: HS kablovska

Post by emirsarajevo »

Mala pomoć:

Potpisao sam ugovor sa HS-om na 15 mjeseci i korisnik sam Full 3 paketa već 4 mjeseca. Zna li neko kako mogu raskinuti ugovor a da ne platim "troškove raskida" (pola iznosa od pretplate na ostatak od 12 mjeseci ili 22,45x12=269,40 KM)?

Zadovoljan sam uslugom ali je preskupa u odnosu na druge provajdere koji su sada dostupni na mojoj adresi.
Hvala na odgovorima/idejama...
zikmu

#1557 Re: HS kablovska

Post by zikmu »

Mislim da je neko napisao par stranica prije, da ukoliko izmjene koje izvrse se korisniku ne svidjaju ima pravo raskinuti ugovor, bez nadoknade...
hoggarr

#1558 Re: HS kablovska

Post by hoggarr »

Dady wrote:
hoggarr wrote:

King si!
Trebalo je imati vremena i volje da se to napravi. Respect :thumbup:
Ja sam davno ovo savladao, ali zalosno je da na stranici naseg dragog operatera nema nesto slicno. Pogotovo sto su oni i internet provider, a stranica im je zalosna :sad:
Hvala @Dady .
Jucer mi je baš bilo dosadno, a vidio sam da je neko tražio pomoć korak po korak, i išao sam da što jednostavnije pojasnim. Sjetim se da slike uvijek pale, jer lakše je nešto uraditi kad se to vidi nego tekstualno čita.
Bravo, slažem se sa tobom da nam je podrška HS-a užasna. Sreća pa smo dovoljno inteligenti pa sami skontamo neke stvari.
opa22 wrote:@hoggarr ajme hvala ti, ali sad mi je full zao sto sam i sam nekako skuzio kako se to radi,al iskreno se nadam da ce nekom drugom biti od pomoci.
Nema na čemu @opa22.
Ovu temu smo i otvorili da bi pomagali jedni drugima.
ado-pasha

#1559 Re: HS kablovska

Post by ado-pasha »

hoggarr, kralj si, svaka cast, svaka ti dala...frekfencije za nove kanale ;)

fale mi muzicki kanali...iva i mtv adria...ok, ali vh1 bi bio pun pogodak..al ne gledaj konju u poklonjene zube... ;)

web stranica, katastrofa...koji im je vrag? zasto imam osjecas da bi bolje vodio firmu i racuna o svojim korisnicima, pocev od ovog foruma, web stranice do kvalitetnih kanala....pouzdano znam da nakon sto se izmire svi dugovi, troskovi, plate, da ostane pozamasna cifra para, koje vlasnik samo prigrabi, bez ikakave zelje da unapredjenjem i ulaganjem...

ne znam, mozda bi ja bio los biznismen, ali bi radio sve da odrzim postojec ekorisnike...nove je lako privuci....

usput, korisnik sam full paketa 3, eh zainteresiran sam za arena paket, i uredno ih gledam, medjutim jel to znaci da mi je automatski ukljucen paket u cijnu, ili je ovo neki gratis period arena kanala (ako se dobro sjecam, receno je bilo do nove godine)?
Eldinn

#1560 Re: HS kablovska

Post by Eldinn »

ado-pasha wrote:hoggarr, kralj si, svaka cast, svaka ti dala...frekfencije za nove kanale ;)

fale mi muzicki kanali...iva i mtv adria...ok, ali vh1 bi bio pun pogodak..al ne gledaj konju u poklonjene zube... ;)

web stranica, katastrofa...koji im je vrag? zasto imam osjecas da bi bolje vodio firmu i racuna o svojim korisnicima, pocev od ovog foruma, web stranice do kvalitetnih kanala....pouzdano znam da nakon sto se izmire svi dugovi, troskovi, plate, da ostane pozamasna cifra para, koje vlasnik samo prigrabi, bez ikakave zelje da unapredjenjem i ulaganjem...

ne znam, mozda bi ja bio los biznismen, ali bi radio sve da odrzim postojec ekorisnike...nove je lako privuci....

usput, korisnik sam full paketa 3, eh zainteresiran sam za arena paket, i uredno ih gledam, medjutim jel to znaci da mi je automatski ukljucen paket u cijnu, ili je ovo neki gratis period arena kanala (ako se dobro sjecam, receno je bilo do nove godine)?
Sve arene su pustene ovaj mjesec promotivno, a onda ce se paket placati 10KM!
vicious

#1561 Re: HS kablovska

Post by vicious »

Eldinn wrote:
ado-pasha wrote:hoggarr, kralj si, svaka cast, svaka ti dala...frekfencije za nove kanale ;)

Ako ce kvalitet slike biti isti kao sada, puno je i marku dati...
luccko

#1562 Re: HS kablovska

Post by luccko »

vicious wrote:
Eldinn wrote:

a gdje je to losa?
lijan

#1563 Re: HS kablovska

Post by lijan »

Ugasite sve crtane kanale i pustite samo jedan "Boomerang" najbolji je...
O'zone
Globalni moderator

#1564 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

lijan wrote:Ugasite sve crtane kanale i pustite samo jedan "Boomerang" najbolji je...
:thumbup:
vicious

#1565 Re: HS kablovska

Post by vicious »

luccko wrote:
vicious wrote:
Eldinn wrote: Sve arene su pustene ovaj mjesec promotivno, a onda ce se paket placati 10KM!
a gdje je to losa?
Na Arenama je loša. Radi poređenja, malo šaltaj između ESPN i Arene, sve će ti se samo kazati.
sabanss

#1566 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

vicious wrote:
luccko wrote:
vicious wrote: Ako ce kvalitet slike biti isti kao sada, puno je i marku dati...
a gdje je to losa?
Na Arenama je loša. Radi poređenja, malo šaltaj između ESPN i Arene, sve će ti se samo kazati.
Fakat je cudno. Kvalitet na ESPN kanalu je skoro pa HD.
vicious

#1567 Re: HS kablovska

Post by vicious »

sabanss wrote: Fakat je cudno. Kvalitet na ESPN kanalu je skoro pa HD.
Da, a na areni isto k'o da gledam loše kodiran divx od prije 10 godina.
respo

#1568 Re: HS kablovska

Post by respo »

do kad ce ovi vise mjesati kanale na digitali svaki peti dan moram ponovo skenirati i sortirati kanale
jebo ih vise raspored kanala
johntra

#1569 Re: HS kablovska

Post by johntra »

Meni je jaran preko svoje nove LG plazme uhvatio nekoliko kanala sa digitalne TV...ustvari, oko 15... :D
respo

#1570 Re: HS kablovska

Post by respo »

ma i ja sam uhvatio tih 15 na tv-u al dzaba kad su bezveze da mi je cam modul da sve fino gledam preko tv-a a ne ovako preko resivera jebo ih resiver
gaius

#1571 Re: HS kablovska

Post by gaius »

i ja jedva čekam cam modul.. meni su spomenuli da će obezbjediti cam module krajem godine..

mislim da bi to bilo genijalno.. preko ovog stb-a slika je užasna..
FedEx

#1572 Re: HS kablovska

Post by FedEx »

ima li vama zvuka na RTL-hr ??
sabanss

#1573 Re: HS kablovska

Post by sabanss »

gaius wrote:i ja jedva čekam cam modul.. meni su spomenuli da će obezbjediti cam module krajem godine..

mislim da bi to bilo genijalno.. preko ovog stb-a slika je užasna..
Fakat slika na TVu je super dok je preko STBa ocaj zivi...
japo-

#1574 Re: HS kablovska

Post by japo- »

johntra wrote:Meni je jaran preko svoje nove LG plazme uhvatio nekoliko kanala sa digitalne TV...ustvari, oko 15... :D
rec" jaranu da sam preko Lg plazme ufatio 60 kanala :D samo nek kuca manuelno frekevencije ili nek zada na full skeniranje, nista ono zadano ili korsinik :D et od tih 60 radi 50 :-)
Dady

#1575 Re: HS kablovska

Post by Dady »

japo- wrote: rec" jaranu da sam preko Lg plazme ufatio 60 kanala :D samo nek kuca manuelno frekevencije ili nek zada na full skeniranje, nista ono zadano ili korsinik :D et od tih 60 radi 50 :-)
Japo, preko STB-a hvatam 70 digitalnih kanala, a preko Pany plazme 60. U cemu je stos, nikako da mi pronadje kanale na 330 i 338 MHz, cak i kada idem na manuelno. Je li kod tebe ista situacija?
Bice da ove frekvencije nisu postavljene u skladu sa DVB-C standardima.
Locked