Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
The BEN10

#1551 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by The BEN10 »

probook wrote: Ispade da su Bosnjaci samo sa strane gledali - niti su rusili crkve, palili kuce, protjerivali narod, ubijali :-)

I šta kažu pripadnici šumskog naroda - koliko je srpskih crkava srušeno u Bosni?
Koliko je nebeskog naroda protjerano sa vekovnih ognjišta?
Koliko je bilo logora za srpsko stanovništvo?
Koliko su ih pojeli lavovi i tigrovi iz Pionirske doline? :-?

Last edited by The BEN10 on 24/03/2016 09:17, edited 1 time in total.
KB9

#1552 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by KB9 »

kako svako malo na forumu isplivaju ovi cetnicki mozgovi koji zastupaju svoje bolesne cetnicke tvrdnje
probook

#1553 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by probook »

KB9 wrote:kako svako malo na forumu isplivaju ovi cetnicki mozgovi koji zastupaju svoje bolesne cetnicke tvrdnje
Hvala na nadimku i "savrsenom" zakljucku. Nastavite raspravu i uzivajte vidim nemate pametnijeg posla u zivotu. Zbogom!
The BEN10

#1554 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by The BEN10 »

probook wrote:
KB9 wrote:kako svako malo na forumu isplivaju ovi cetnicki mozgovi koji zastupaju svoje bolesne cetnicke tvrdnje
Hvala na nadimku i "savrsenom" zakljucku. Nastavite raspravu i uzivajte vidim nemate pametnijeg posla u zivotu. Zbogom!
Zbogom!

Mohamad Sissoko

#1555 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Mohamad Sissoko »

probook wrote:
Sretan put u Visegrad.
mO k3

#1556 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

Koliko god da bude kazna ovom zlocincu , u mojim ocima nece biti zadovoljavajuca . Toliko pobijenih , unesrecenih toliko vremena izgubljeno , samo da bi oni dobili svoj entitet , da bi se povezali sa macehom srbjiom .

Brine me da ce ga osloboditi nekih tacaka optuznice
julisiz es grant

#1557 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by julisiz es grant »

The BEN10 wrote:
probook wrote: Ispade da su Bosnjaci samo sa strane gledali - niti su rusili crkve, palili kuce, protjerivali narod, ubijali :-)

I šta kažu pripadnici šumskog naroda - koliko je srpskih crkava srušeno u Bosni?

Što negdje na ovom forumu neko dobro opisa: svi zločini Armije BiH=jedan uobičajen "radni" dan VRS-a.
Pa samo jedno od višegradskih živih lomača je nešto što, oprostite, nema pandana na "našoj" strani, neka mi neko nađe kad je šta slično urađeno od strane ARBiH: 60 nejači živo spaljeno u kući, znači djeca, žene i strai ljudi. A da ne govorimo o ostalim zločinima u Višegradu, Foči, Srebrenici, Prijedoru...generacijama se ta ljaga sprati neće, pogotovo što se većina i danas time ili ponosi ili je hladnokrvna. Ja da znam da mi je u komšiluku živo spaljeno 60 ljudi, a da sam znao i bio tu kad se to desilo, i da znam šta je sa njihovim ostacima, a neću da kažem, i da svi moji sunarodnici misle isto, ne da ne bih mogao živjeti tu, nego vjerovatno ne bih nigdje na dunjaluku imao mira od samog sebe.
Rampage

#1558 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Rampage »

mO k3 wrote:Koliko god da bude kazna ovom zlocincu , u mojim ocima nece biti zadovoljavajuca . Toliko pobijenih , unesrecenih toliko vremena izgubljeno , samo da bi oni dobili svoj entitet , da bi se povezali sa macehom srbjiom .

Brine me da ce ga osloboditi nekih tacaka optuznice
I po običaju, oni će se u budućnosti držati tih oslobađajućih tačaka k'o p'jan plota, bez obzira koliko nebitne bile u odnosu na one za koje će biti proglašen krivim.

Da, nema zadovoljavajuće kazne za ovo čudovište...
costacurta

#1559 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by costacurta »

Uzeo mi je 4 godine života.
poserem mu se u grob u koji će ga spustiti.

Eto od mene na kafu.
mO k3

#1560 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

costacurta wrote:Uzeo mi je 4 godine života.
poserem mu se u grob u koji će ga spustiti.

Eto od mene na kafu.
ne samo 4 godine , nego i patnju od 95 na ovamo ...
karanana

#1561 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

jedino sto je jucer rekao, sad sa ove distance kad se pogleda, i ako je u pravu da je tu alija kocio stvar....trebalo je prihvatiti taj lisabonski plan. mozda ne bi bilo rata a bolje su mape bile u smislu pomjesanosti. al i to je druga tema.
mO k3

#1562 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

karanana wrote:jedino sto je jucer rekao, sad sa ove distance kad se pogleda, i ako je u pravu da je tu alija kocio stvar....trebalo je prihvatiti taj lisabonski plan. mozda ne bi bilo rata a bolje su mape bile u smislu pomjesanosti. al i to je druga tema.
karana , nemoj biti naivan ....
bumerangss

#1563 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by bumerangss »

uzeo sam slobodan dan, pravim kokice i jedva cekam prenos :meza1:
SEYOboy

#1564 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by SEYOboy »

ako ima boga jedno 40 godina minimalno
Rampage

#1565 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Rampage »

derion wrote:
arzuhal wrote: Ustvari klima je ista, u pe' deka. Kao što je bila i prije 500 godina kada je posljedni bosanski kralj, Stjepan/Stefan Tomašević, negdje u zimu 1462/63, pisao pismo papi Piju Drugom u kojem ga moli da svojim utjecajem među evropskim kraljevinama kako pomogni Bosni jer se sultan Mehmed uveliko sprema, još od jeseni, da krene na Bosnu. A papa mu odgovara: "Bosna će biti u našim molitvama :-D ". S obzirom da se EWvropa nije ni počešala, osta izreka: Bosna šaptom pade!

E taj odnos Evrope prema Bosni, jednom zauzet, nekim čudom se nikad haman nije mijenjao, pa bio na njenom čelu Stjepan ili Alija. Tako smo saznali da je Evropa dala odriješene ruke Miloševiću da završi posao, a Mitterand fonteleom objašnavao Clintonu kako neće dozvoliti jednu muslimansku državu u srcu Evrope. Milošević je zato morao na sud jer nije obavio posao, bio je smotan.

Tako da, kada malo, al' samo malo bolje pogledaš stvar, vidiš da, bez obzira na okolnosti, odnos prema BiH će biti uvijek evropski, nažalost...Zato se ne treba previše sekirati, ne treba očekivati nekakvu pravdu i te šuplje, nego raditi na opismenjavanju, na učenju...

Dodik i dodikovci laju sada na sve strane laju i kevću kako su se, tobože, oni prvi borili protiv ISIL-a u BiH, a upravo su njihova ubijanja, silovanja, genocid, masovne grobnice, uništavanje džamija (neke i nulte kulturološke vrijednosti), cijelih gradova, uz autistično stajanje po strani gozbođže Evrope i njenog čekanje da se ta divljačka buka završi na Balkanu, i bile okidač i njima se utirao put budućem nastanku ISIL-a i sličnih terorističkih organizacija, koje su čak počele raditi po srpsko-četničkim scenarijima i matricama uništenja i devastacije: ubijanje i klanje civila, masovne grobnice i masovna pogubljenja, splajivanje živih ljudi kao Milan Lukić u Višegradu, uništavanja spomenika kulture, džamije i crkve, uzimanje stranih vojnika i radnika za taoce, itd.

Kada bi svijet htio biti pameten, pravedan i častan, oderao bi i Karadžiću i Mladiću doživotne i ukinuli bi tzv. RS kao što sada žele da ukinu tzv. Islasmku državu.
Ali neće biti.

Zato se ne teba ni sekirati, ništa ne očekivati i raditi na sebi koliko se može, pa polako, u skladu s okolnostima i mogućnostima...
I ja ovo potpisujem. Nama je zaista prvenstveno potrebno opismenjavanje bh. društva, ako mislimo praviti bilo kakav bitniji i dugotrajniji društveno-ekonomski progres, jer smo, između ostalog, ahistorični i ne poznajemo vlastitu prošlost i razvoj kulture ovih prostora. Osim toga, uvjeren sam da, koliko god Bosna ima vanjskih neprijatelja, njoj najviše naude ljudi koji su se u njoj rodili. Kroz pismenost raste samosvijest i samopoštovanje (na individualnom i nacionalnom nivou), koji može neutralizirati podanički, izdajnički i podvodljivi mentalitet, koji nas (ako ćemo generalizirati), nažalost, krasi već gotovo 500 godina.
Oba posta :thumbup:
The BEN10

#1566 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by The BEN10 »

julisiz es grant wrote:
The BEN10 wrote:

Što negdje na ovom forumu neko dobro opisa: svi zločini Armije BiH=jedan uobičajen "radni" dan VRS-a.
Pa samo jedno od višegradskih živih lomača je nešto što, oprostite, nema pandana na "našoj" strani, neka mi neko nađe kad je šta slično urađeno od strane ARBiH: 60 nejači živo spaljeno u kući, znači djeca, žene i strai ljudi. A da ne govorimo o ostalim zločinima u Višegradu, Foči, Srebrenici, Prijedoru...generacijama se ta ljaga sprati neće, pogotovo što se većina i danas time ili ponosi ili je hladnokrvna. Ja da znam da mi je u komšiluku živo spaljeno 60 ljudi, a da sam znao i bio tu kad se to desilo, i da znam šta je sa njihovim ostacima, a neću da kažem, i da svi moji sunarodnici misle isto, ne da ne bih mogao živjeti tu, nego vjerovatno ne bih nigdje na dunjaluku imao mira od samog sebe.
Tačno tako.
kakotakonikako

#1567 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by kakotakonikako »

mO k3 wrote:
karanana wrote:jedino sto je jucer rekao, sad sa ove distance kad se pogleda, i ako je u pravu da je tu alija kocio stvar....trebalo je prihvatiti taj lisabonski plan. mozda ne bi bilo rata a bolje su mape bile u smislu pomjesanosti. al i to je druga tema.
karana , nemoj biti naivan ....
Na zalost naiva nas je i dovela dovde. Nijedna presuda nece zadovoljiti zrtve. Pamtiti i vratiti po zaslugama.
k3ngur

#1568 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by k3ngur »

ZNATE LI KO JE RAHMETLI ŠEVAL TABAKOVIĆ?
.
Ševal Tabaković je još jedan od sinonima bošnjačkog stradanja tokom genocida koji su izvršeni nad Bošnjacima muslimanima naše zemlje. Slučaj Ševala moraju znati svi a posebno mlade generacije današnjice ako ne žele biti žrtve klanja i novog genocida koji je u glavi dušmana uvijek u pripremi.

Ševal Tabaković iz Višegrada, rođen 1917. godine, uhvaćen je od strane Dražinih četnika 1942. godine te doveden na višegradsku ćupriju Mehmed Paše Sokolovića na kojoj je zaklan, priklan, zarezan i bačen u Drinu. Ševal je preživio, isplivao i nastavio svoj život.

Godine 1992. Ševal Tabaković je ponovo u Višegradu uhvaćen i doveden na višegradsku ćupriju Mehmed Paše Sokolovića na kojoj je ovaj put svezan užadima i konopcima. Opet je isti Ševal zaklan, priklan, zarezan i kao takav bačen u tok rijeke Drine koja piše najtužniju priču stradanja i genocida. Ovaj put, Ševal Tabaković nije isplivao, nije preživio.

Ševal Tabaković prije smrti, nasilne smrti od strane ruku kukavičkih spskih četnika je doživio da mu ubiju ženu i maloljetnu djecu. Djeca su imala samo dvije, tri i četiri godine starosti.

PORUKA:
Rahmetli Ševal Tabaković nakon prvog stradanja, genocida, nije mogao pričati o svojoj sudbini. Nije mogao pisati knjige niti govoriti javno o svemu onome što je vidio i znao a doživio jer je sistem bio takav da se ništa nije trebalo ni znati. Zbog čega? Upravo zbog određenog terora tadašnjih vlasti i sistema koji su u periodu od 1945-1990. godine silom spriječavali da se sazna istina. Tadašnja komunistička vlast je upravo bila u rukama veliko-srpske politike. Nakon takve tišine i prisile na šutnju samo 50 godina poslije, desili su nam se Srebrenica, Prijedor, Zvornik, Vlasenica, Sarajevo, Rogatica, Potočari, Ahmići i mnoga druga sela i gradovi koji su bili meta etničkog čišćenja.
.
Tadašnji sistem tjerao je muslimane Bosne na zaborav. Bili su prisiljeni zaboravljati i pokoravati se novom sistemu u kojem su vladali obrijani četnici i njihovi krvni nasljednici. Tjerani su svjedoci da šute i ne govore o svemu te je na taj način kultura sjećanja kod muslimana u Bosni bila nažalost rasprostranjena. Ovaj put, nakon posljednjeg genocida, nakon najdokumentovanijih zločina koji su počinjeni, nakon bezbroj snimaka, svjedočenja, masovnih grobnica i fotografija, nikada više sebi ne smijemo dopustiti zaborav koji nas tako puno košta. ZABORAV JE NAŠ NAJVEĆI NEPRIJATELJ te nas svaki put podsjeti po vratu kada samo na tren zatvorimo oči pred onim što je bilo. Ovaj današnji sistem nije uradio puno na tome da se u narodu razvije kultura sjećanja te poštovanje prema žrtvama. Sve što je urađeno na tom planu uradili su pojedinci i to rade i danas. Država mora imati razvijen sistem podsjetnika koji će graditi svijest omladine koja ni u snu ne sanjaju da bi mogli doživjeti sudbinu svojih očeva i majki ili Ševala Tabakovića a posebno bolnu sudbinu rahmetli Hasana Tufekčića. Hasanu Tufekčiću, četnici su u dva genocida ubili 13 djece i dvije žene te je i Hasan takođe još jedan od višegradskih sinonima muslimanskog stradanja kroz genocide.
.
Nemojte zaboravljati, učite svoju djecu neka znaju ma koliko to potresno bilo. Ne može im sigurno priča o genocidima škoditi više od genocida pred kućnim vratima.
.
DA SE NIKADA NE ZABORAVI I NE PONOVI!
ExNihilo

#1569 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ExNihilo »

Presuda se očekuje ko utakmica.
karanana

#1570 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

cudo niko linkove ne trazi
ozdrlje_donje

#1571 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ozdrlje_donje »

probook wrote:
Ovo tvoje "Zbogom!" bi trebao da potvrdi moderator i da to bude trajno zbogom kao u slucaju Ali Kemala. Mrs djikane!
FAP mashina

#1572 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by FAP mashina »

predugo citam ovaj forum da mogu sigurno reci da su na ovom forumu, pored sprdanja i zajebancije tu i fasisticki elementi koji pokusavaju relativizacijom zlocina promijeniti nacin razmisljanja pojedinaca. naravno, tu su i neizbjezni "raja" fasiti koji su cool dok se ne spomenu vitalni nacionalni interesi, a ima i ovih sto kazu: "ko nas bre zavadi". :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1573 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by JoseMujica »

ne ulazite u rasprave sa kretenima.....najočiti potpis ovog ludila je onaj autobus iz Ahatovića i ona hladnjača na dnu Dunava...ko po tome nije skontao džaba mu je i crtati

nego zna li ko kad se očekuje izricanje presude..u koliko sati?
Man of steel

#1574 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Man of steel »

k3ngur wrote:ZNATE LI KO JE RAHMETLI ŠEVAL TABAKOVIĆ?
.
Ševal Tabaković je još jedan od sinonima bošnjačkog stradanja tokom genocida koji su izvršeni nad Bošnjacima muslimanima naše zemlje. Slučaj Ševala moraju znati svi a posebno mlade generacije današnjice ako ne žele biti žrtve klanja i novog genocida koji je u glavi dušmana uvijek u pripremi.

Ševal Tabaković iz Višegrada, rođen 1917. godine, uhvaćen je od strane Dražinih četnika 1942. godine te doveden na višegradsku ćupriju Mehmed Paše Sokolovića na kojoj je zaklan, priklan, zarezan i bačen u Drinu. Ševal je preživio, isplivao i nastavio svoj život.

Godine 1992. Ševal Tabaković je ponovo u Višegradu uhvaćen i doveden na višegradsku ćupriju Mehmed Paše Sokolovića na kojoj je ovaj put svezan užadima i konopcima. Opet je isti Ševal zaklan, priklan, zarezan i kao takav bačen u tok rijeke Drine koja piše najtužniju priču stradanja i genocida. Ovaj put, Ševal Tabaković nije isplivao, nije preživio.

Ševal Tabaković prije smrti, nasilne smrti od strane ruku kukavičkih spskih četnika je doživio da mu ubiju ženu i maloljetnu djecu. Djeca su imala samo dvije, tri i četiri godine starosti.

PORUKA:
Rahmetli Ševal Tabaković nakon prvog stradanja, genocida, nije mogao pričati o svojoj sudbini. Nije mogao pisati knjige niti govoriti javno o svemu onome što je vidio i znao a doživio jer je sistem bio takav da se ništa nije trebalo ni znati. Zbog čega? Upravo zbog određenog terora tadašnjih vlasti i sistema koji su u periodu od 1945-1990. godine silom spriječavali da se sazna istina. Tadašnja komunistička vlast je upravo bila u rukama veliko-srpske politike. Nakon takve tišine i prisile na šutnju samo 50 godina poslije, desili su nam se Srebrenica, Prijedor, Zvornik, Vlasenica, Sarajevo, Rogatica, Potočari, Ahmići i mnoga druga sela i gradovi koji su bili meta etničkog čišćenja.
.
Tadašnji sistem tjerao je muslimane Bosne na zaborav. Bili su prisiljeni zaboravljati i pokoravati se novom sistemu u kojem su vladali obrijani četnici i njihovi krvni nasljednici. Tjerani su svjedoci da šute i ne govore o svemu te je na taj način kultura sjećanja kod muslimana u Bosni bila nažalost rasprostranjena. Ovaj put, nakon posljednjeg genocida, nakon najdokumentovanijih zločina koji su počinjeni, nakon bezbroj snimaka, svjedočenja, masovnih grobnica i fotografija, nikada više sebi ne smijemo dopustiti zaborav koji nas tako puno košta. ZABORAV JE NAŠ NAJVEĆI NEPRIJATELJ te nas svaki put podsjeti po vratu kada samo na tren zatvorimo oči pred onim što je bilo. Ovaj današnji sistem nije uradio puno na tome da se u narodu razvije kultura sjećanja te poštovanje prema žrtvama. Sve što je urađeno na tom planu uradili su pojedinci i to rade i danas. Država mora imati razvijen sistem podsjetnika koji će graditi svijest omladine koja ni u snu ne sanjaju da bi mogli doživjeti sudbinu svojih očeva i majki ili Ševala Tabakovića a posebno bolnu sudbinu rahmetli Hasana Tufekčića. Hasanu Tufekčiću, četnici su u dva genocida ubili 13 djece i dvije žene te je i Hasan takođe još jedan od višegradskih sinonima muslimanskog stradanja kroz genocide.
.
Nemojte zaboravljati, učite svoju djecu neka znaju ma koliko to potresno bilo. Ne može im sigurno priča o genocidima škoditi više od genocida pred kućnim vratima.
.
DA SE NIKADA NE ZABORAVI I NE PONOVI!
Ako su svi podaci tačni onda ispade da je Ševal Tahirović sa 70+ godina napravio 3 djece.

Nema potrebe za ovim izmišljotinama pored toliko tragičnih priča.
Banksy

#1575 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Banksy »

JoseMujica wrote:ne ulazite u rasprave sa kretenima.....najočiti potpis ovog ludila je onaj autobus iz Ahatovića i ona hladnjača na dnu Dunava...ko po tome nije skontao džaba mu je i crtati

nego zna li ko kad se očekuje izricanje presude..u koliko sati?
Neće prije 4 ... Samo da završi, što prije, imam fizičku, želučanu reakciju kad mu vidim glavu, ali zaista ... :(
Post Reply