Dogovori za protest 13. 2.

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
vektor68

Post by vektor68 »

Evo sutra protesti u Banjaluci
http://www.banjalukalive.com/RS_i_BiH/R ... 802147802/
Mora da je raja otisla tamo , na praksu .
in33sa

Post by in33sa »

Kako vidimo, "hakeri iz kantona" su opet aktivni :D

"Najbolje da se vratite redovnim obavezama... zar ne vidite da vas narod ne podrzava" :D
Simply_Red

Post by Simply_Red »

Legolas wrote:
fantom slobode wrote:Sve u svemu moze se zakljuciti da se mora jos dosta nauciti vezano za organizaciju protesta i animiranje gradjana da izadju na ulice da ucestvuju i podrze protest, a mislim da je veliku zaslugu za neuspjeh ovog protesta imala cinjenica da se protest protiv nasilja zadnji put u srijedu pretvorio u protest destruktivnosti, toliko o raznim idejama da se rusi, gadja jajima i tako dalje.vidjeli smo slike posije protesta ispred zgrade kantona, mislim da se tu napravila velika greska, koja je odbila mnoge obicne gradjane da izadju na ulicu.
Nije bilo osmisljene kampanje protesta, osim brige ko ce odstampati plakat za protest, i u kojoj firmi to moze dzabe.Umjesto da se vrijeme posvetilo lobiranju javnih licnosti, studenata po fakultetima, ucenika po skolama koji bi dosli i podrzali protest(ne radi se samo o politicarima, oni ce se sami pojaviti kada primjete snagu protesta, da bi ga usmjerili u svom pravcu, nego se radi o uglednim gradjanima, profesorima fakulteta, ekonomskim i pravnim strucnjacima, estradnim zvjezdama, uglavnom svim onima koji bi mogli da svojim glasom pozovu vise stotina ljudi koji ce taj glas poslusati i izaci na ulice(razmisliti i zakljuciti da je vrijeme da se nesto promijeni).Nije dovoljan samo sarajevo-x portal, jer tu je uzak krug forumasa, a postaje sve uzi, zbog nekada cudnih odluka odredjenih ljudi, koji na taj nacin ubijaju forum.
Mislim da je ocigledno da protest mora biti usmjeren na federalnu vladu, no cini mi se takodje da u tome svemu moraju da ucestvuju i gradjani drugih gradova, sto opet trazi saradnju, komunikaciju i usaglasavanje stavova sa organizatorima protesta u drugim sredinama.(tu se naravno postavlja pitanje, koliko je tu ljudi spremno raditi volonterski, jer to kosta puno vremena, a ljudi vole svoje vrijeme da naplate.
Vrlo komplikovana situacija, koja jos jednom jasno pokazuje da sve kosta, pa tako i protest, sto znaci ko zeli da mu uspije mora da lobira, trazi i donatore(a onda donatori postavljaju svoje uslove i vode na neki nacin protest u svom smjeru).
Ne znam, Sarajevo je jednom masovno izaslo na ulici, sa punim pravom, bila je to divna ogromna snaga obicnih ljudi, ali nakon toga sam vrlo pesimistican vezano za masovna desavanja.
Promjena u drustvu je potrebna, makar je ja tako vidim i nadam se da ce uspjeti, krajnje je vrijeme.Mislim da lobiranje za nezavisni antikorupcijski tim koji ce sve divne hapatore smjestiti tamo gdje im je mjesto.Tajkuni i ostali koji zive od istih su nama najveci problem.
UPRAVO TAKO. Nadam se da je dotičnima sada jasno da su protesti SAMI PO SEBI POLITIČKI ČIN i da je prema tome reći da protesti ne smiju biti "ispolitizirani" ČISTI OKSIMORON. Onaj govor je bio toliko jadan i bijedan i smiješan da nemam riječi Niko konkretno nije prozvan niti pozvan, nikakva strategija izložena. Ljudi poslije TRI MINUTE pozvanid a se raziđi I POPIJU KAFU ... HEBENU KAFU... *EBALA VAS KAFA, DA VAS KAFA *EBALA. Od srijede do subote niste ni jedan zahtjev mogli sročiti.No dobro, radite po svom... pozivajte, pjevajte pjesmice... da u bilo kojoj normalnoj državi VLAST NAZOVE GRAĐANE SARADNICIMA SPOLJENJG NEPRIJATELJA, pola države bi bilo blokirano, a vi pišete "nemojte ih gađati". Jok, eto bolje da im napišemo pjesme i da im dijelimo letke i oni će svi masovnu katarzu doživjeti i popraviti se. Dok vam to ne uđe u glavu zaslužili ste i Semihu i Samira, jer su organiziraniji i djelotvorniji od vas.
upravo to.. sad prpa uhvatila niko ne zna dal na agresiju ili mirno.. a niko nece da preuzme odgovornost... gradjani gube pocetni entuzijazam i biti ce jos par protesta, sa sve manje ljudi, garantujem. Da su u srijedu svi krenuli agresivno i da se nisu prepali od par kamicaka (dok studenti u Francuskoj pale automobile i prave haos, i to sve zarad studentskih prava, a kod nas se radi o pravima svih nas), sada bi vlada bila history. To je cista psihologija, nije ni patriotizam ni nista, ne mogu se ljudi iznova i iznova pozivati na proteste od kojih nista nema. Jos se "oni" dignu na sjednici, kao kako se usudjuju da gadjaju zgradu, ajmo ih sve pohapsiti. I jel zaista mislite da ce sada dati ostavku, pred 500 i kusur ljudi, a nisu je dali pred 10 i vise hiljada ljudi koji su bili spremni svake sekunde da ulete u zgradu i pobacaju ih s prozora
fixer

Post by fixer »

alica.k wrote:
fixer wrote:da li je bio upaljen razglas?
razglas je bio super, steta sto nismo nista rekli ali eto rekose mi da nismo razradili zahtjeve :S hajd dobro.

nekakav frajer nam je prisao i reko "e jes vam organizacija u PM"....

a opet, policija nas je pohvalila. AMA BAS NIKAKVIH ispada nije bilo. barem dok sam ja bila, djevojka koja mi sestricu cuva nije mogla duze tako da.........

ugl, bilo je ok, i govor je bio ono..popracen uzvicima i to a ona teta sto je pricala i pricala i derala se, svaka joj cast na glasnicama.

nego znate sta, sad s ovim sljedecim, to treba odmah pocete, treba flajere pravit, treba poznate ganjat, treba odma rijesit razglas, govore i kojekakve zezancije, prevoz iz drugih kantona...to mi danas jedan covjek naprica.

pa da 1. marta izadjemo i ne bojimo se da ce doc do ispada, il jos gore, da ljudi nece znat dje ce doc!
super za razglas. sad treba samo pametno
ne krenuti stampat flajere odma jer ove budale mogu u medjuvremenu da naprave josh jednu glupost pa da nam se zahtjevi mjenjaju
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

skojotovski wrote:HVALA SVIMA KOJI SU ISTRAJALI I PO OVOJ HLADNOCI IPAK DOSLI!

A, SVIMA VAMA, NIJEMIM POSMATRACIMA, ZELIM DA VAM BUDE JOS GORE. DA VAM UVEDU I POREZ NA ZRAK! PEDERI JEDNI MISEVSKI! KUKATE NA SVE STRANE KAKO SE VISE NE MOZE ZIVJETI, KAKO NEMATE STA DA JEDETE, KAKO STE ISPOD RUBA GOLE EGZISTENCIJE...BLA, BLA, BLA... PIZDE JEDNE BIJEDNE! HOCETE BOLJE, HOCETE .URAC! TREBA VAS MALJEM U GLAVU UDARATI I NE DATI DA DISETE! MISEVI! GDJE STE RVI?! GDJE STE PENZIONERI?! GDJE STE BORCI?! GDJE STE POLJOPRIVREDNICI?! GDJE STE SINDIKALNI ZASTITNICI?! GDJE STE PIZDE UBLEHASKE?!!! NE TICE VAS SE, A HOCETE BOLJE?! MARVO, TREBA VAM JOS GORE, JEL ZASLUZUJETE GORE!

:x :x :x :x

potpis....

I gdje su STUDENTI??????? :( :( :(
alica.k

Post by alica.k »

MUNAFIK wrote:

A, SVIMA VAMA, NIJEMIM POSMATRACIMA, ZELIM DA VAM BUDE JOS GORE. DA VAM UVEDU I POREZ NA ZRAK! PEDERI JEDNI MISEVSKI! KUKATE NA SVE STRANE KAKO SE VISE NE MOZE ZIVJETI, KAKO NEMATE STA DA JEDETE, KAKO STE ISPOD RUBA GOLE EGZISTENCIJE...BLA, BLA, BLA... PIZDE JEDNE BIJEDNE! HOCETE BOLJE, HOCETE .URAC! TREBA VAS MALJEM U GLAVU UDARATI I NE DATI DA DISETE! MISEVI! GDJE STE RVI?! GDJE STE PENZIONERI?! GDJE STE BORCI?! GDJE STE POLJOPRIVREDNICI?! GDJE STE SINDIKALNI ZASTITNICI?! GDJE STE PIZDE UBLEHASKE?!!! NE TICE VAS SE, A HOCETE BOLJE?! MARVO, TREBA VAM JOS GORE, JEL ZASLUZUJETE GORE!

potpis....

ja bila :D
Fex

Post by Fex »

SVAKA CAST SVIMA KOJI SU DOSLI.Jeste da je malo raje bilo ali slijedeci ce put biti vise.
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

alica.k wrote:
MUNAFIK wrote:

potpis....

ja bila :D
Bolje iko neko niko :-D
fixer

Post by fixer »

jel zna netko mozda vishe o toj setnji danas protesnoj?
skojotovski

Post by skojotovski »

jarane, pa zar ovo nije sramota?! svima lose, svi kukaju i hoce na guzove, da neko drugi u njihovo ime nesto pokrene. neka njiiihaa kuci.

ova bagra moze jos gore, moze durati i treba im biti gore!
F U J !!!!
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

skojotovski wrote:jarane, pa zar ovo nije sramota?! svima lose, svi kukaju i hoce na guzove, da neko drugi u njihovo ime nesto pokrene. neka njiiihaa kuci.

F U J !!!!
ma hajd sto hoce da neko drugi za njih, nego kad taj neko drugi pocne nesto onda oni pricaju.... PA NE TREBA TAKO, NEVALJA TO, TO SE NE RADI NA TAJ NACIN, ISPOLITIZIRANO, PREVARA, BLA BLA BLAAA...
fixer

Post by fixer »

skojotovski wrote:jarane, pa zar ovo nije sramota?! svima lose, svi kukaju i hoce na guzove, da neko drugi u njihovo ime nesto pokrene. neka njiiihaa kuci.

F U J !!!!
ne trebamo ih napadat jer mnogo ljudi je imalo pravo sto nije doslo zbog one srijede. polako idemo da izgradimo image
in33sa

Post by in33sa »

Licno nisam bio zbog bolesti, vec sam u srijedu zaradio upalu grla i temperaturu pred zgradom vlade, ali podrzavam skojotovskog i jos jednom mogu reci, jebo nas narod.

Mada, realno ljudi, s obzirom kako je ovo organizovano, na ho ruk, i s obzirom da u BiH tek par procenata ljudi uopste ima pristup netu, i s obzirom da i od to malo ljudi pola se i ne zna sluziti pretrazivacima ili surfati netom, s obzirom da je ovo tek inicijativa par savjesnih gradjana sa foruma sa-x, s obzirom na sijeznu mecavu i minus 5 napolju, odziv je izvrstan.

Sljedeci put ipak treba uci malo ozbiljnije u organizaciju, kontaktirati penzionere, poljoprivrednike, rudare, imaju svoja udruzenja pa nebi bilo lose i njih ukljuciti u organizaciju. Dalje, koordinirati se sa Dosta i Grozdom, i tako dalje.

Prvi mart je idealan datum.

Ali ja i dalje ne kuzim ko je ovdje na forumu uopste organizator? kome se obratiti za savjet, bilo sto.
skojotovski

Post by skojotovski »

ma nista od imagea. vidjeces. stoka ovdje zivi!
i ja sam bio u srijedu. i ne podrzavam nasilje, mada ga ovim vladajucim majmunima treba upriliciti, jer ga zasluzuju, pa sam bio i danas, kao i ostali.
ovo ce biti sve manje i manje. kao i do sada, pod motom: ma pusti budale, oni ce nesto promijeniti. ne tice nas se.
in33sa

Post by in33sa »

skojotovski wrote:ma nista od imagea. vidjeces. stoka ovdje zivi!
i ja sam bio u srijedu. i ne podrzavam nasilje, mada ga ovim vladajucim majmunima treba upriliciti, jer ga zasluzuju, pa sam bio i danas, kao i ostali.
ovo ce biti sve manje i manje. kao i do sada, pod motom: ma pusti budale, oni ce nesto promijeniti. ne tice nas se.
E pa nabijem ja na qrac svakog gradjanina koji zivi u (polu)bijedi i siromastvu, a od protesta ce ga odgovoriti par kamenica po kantonalnoj vladi.

Ako su im drazi prozori na zgradi vlade od njihove bijede, neka crknu u istoj.

Sto se mene tice.

Inace, svi oni koji razmisljaju u stilu "mene to ne zanima, ti protesti, ja zivim ok", za mene su isti kao i oni sto su u tramvaju gledali kako ubice ubijaju Denisa. I oni su razmisljali "mene to ne zanima, mene ne kolju nozem".
skojotovski

Post by skojotovski »

i gdje je sada DANIS TANOVIC?!!! :x
alica.k

Post by alica.k »

ahm, ko zeli da se ukljuci u grupu na yahoo gdje ce se dalje vrsiti dogovori, ako ih bude, pliz cibnite mi svoj mail na pp. :D
skojotovski

Post by skojotovski »

in33sa wrote:
E pa nabijem ja na qrac svakog gradjanina koji zivi u (polu)bijedi i siromastvu, a od protesta ce ga odgovoriti par kamenica po kantonalnoj vladi.

Ako su im drazi prozori na zgradi vlade od njihove bijede, neka crknu u istoj.

Sto se mene tice.

Inace, svi oni koji razmisljaju u stilu "mene to ne zanima, ti protesti, ja zivim ok", za mene su isti kao i oni sto su u tramvaju gledali kako ubice ubijaju Denisa. I oni su razmisljali "mene to ne zanima, mene ne kolju nozem".
TO JE TO !
TO SMO MI!
cico x

Post by cico x »

smrzo se ko pi*cka!
i mrznu cu se i dalje.........

setajuci prema katedrali moralo se primjetiti da na svakih 20 metara stoje po 3 drota sa pendrekom i sljemom u rukama,spremnih za akciju,sto znaci da su bili u pripravnosti,mislim danas da je samo 1 kamen poletio,zgazili bi nas rado!!

ispred katedrale jedno 5 hala u civilu snima kamerom,oko katedrale sumnjivi likovi u "crnim sluzbenim cipelama koji puse cigaru",sa desne strane katedrale stoji 15 specijalaca ko kerovi,cekaju samo znak.............

sta nam sve ovo govori?
dobro se njima fotelja zaljuljala,treba je samo do kraja ljuljati,da ispadnu iz nje !

od "poznatih" faca sma vidio samo sejfudina tokica koji je sa rajom stajao,nigdje muzicara,nigdje glumaca,sportista.....jel ovo nije njihov grad,nek ih je stid!

za sminkere koji su danas sjedili po kafama oko 1 sat,ne treba trositi rijeci,daBogda imali do kraja zivota po 5 km svaki dan za kafe,cigara i kladionice !!!

RULJO IDEMO DALJE !!!
fixer

Post by fixer »

skojo pa u mnogim stvarima si u pravu. al shvati danas da smo razvaljivali ponovo opet bi josh veci dio javnosti osudio ovo sto radimo. ako ne do Bog dodje do toga da se moraju organizirati nemirni prosvjedi jer nema druge opcije samo ce se po sebi to desiti. sad je bitno kako ce dnevnik i ostali mediji da ocjene skup. dal ce pohvaliti forumashe zbog truda i mira i osuditi ljude zbog nedolaska. jedan tko je u stanju to da uradi je hadzifejzovic jer on ima mogucnost da da svoj komentar. ako on to uradi, vjeruj da smo ojacali.
alica.k

Post by alica.k »

ma ja ne mogu da vjerujem da neki jos pozivaju na vandalizam. to treba da nam je zadnja opcija - ako nista drugo ne upali, idemo rusit.
Last edited by alica.k on 16/02/2008 15:29, edited 1 time in total.
Taras Buljba

Post by Taras Buljba »

Znachi svi su stoka ko ne misli kao ti ???
The 51st State

Post by The 51st State »

Jebe mi se za narod vise, radi svoje psihe i licnog dostojanstva ne mislim vise odustajati.
in33sa

Post by in33sa »

Fakat, gdje je Danis Tanovic??? gdje su glumci, reziseri, umjetnici, gdje je postena inteligencija???

Cak se ni oglasili nisu, da ne govorim o pridruzivanju protestima.

Nevjerovatno kako je niska gradjanska svijest gradjana Sarajeva. Bog te nevidio, vise negodovanja izazove lomljenje par prozora na zgradi jebene kantonalne vlade, nego vec 12-13 godina silovanja gradjana u zdrav mozak od iste te vlade.

Izgleda zaista vecina gradjana u ovoj selendri zvanoj Sarajevo zivi po sistemu "daj sta das, ja sam se snasao, koliko toliko, nije lose, eto daidza mi nas`o poso u firmi, zivi se, eto i onaj stan jest iznajmljen ali hajd, odemo kadkad na cevape, nekad na burek, more i bolje ali ja sam zadovoljan, bitno da ne puca, a i Hare ce uskoro ukinut republiku srpsku pa ce nam svima biti bolje" ojha :-)
Jara

Post by Jara »

in33sa wrote: Mada, realno ljudi, s obzirom kako je ovo organizovano, na ho ruk, i s obzirom da u BiH tek par procenata ljudi uopste ima pristup netu, i s obzirom da i od to malo ljudi pola se i ne zna sluziti pretrazivacima ili surfati netom, s obzirom da je ovo tek inicijativa par savjesnih gradjana sa foruma sa-x, s obzirom na sijeznu mecavu i minus 5 napolju, odziv je izvrstan.
realno, naravno... ovo je ipak uspjeh :)
Post Reply