Kako u preview?amidzazeher wrote:Pa resize mozes i u preview-u raditi![]()
Za ostalo imas iPhoto, a sve u jednom i puno jednostavnije od Photo Shopa naravno pixelmator
@ AMD: pogledat cu pixelmator.
Edit: Nasao sam kako se smanjuju i rotiraju (idiot)...
Moderator: Benq
Kako u preview?amidzazeher wrote:Pa resize mozes i u preview-u raditi![]()
Za ostalo imas iPhoto, a sve u jednom i puno jednostavnije od Photo Shopa naravno pixelmator
Dobro mozda ne 300 ali evo bas po prvi put i to uradih, doduse sa 150 fotki sa 3216x2136 (1.8Mb) na fotku 800x531 (217k) bez ikakvih problema. Jedino sto je potrajalo dok je napravio backup, to je novo u Lionu da mi sacuva verziju iste!! Sve stoji sto si rekao, nego jebem mu ja se nadam da ce u nekom update-u omoguciti da se iskljuci ta opcija "versions" i autosave" ako nista barem za prewiev, pa nije da je neki program od zivotne vaznosti!!DYD666 wrote:Naravno, dakle samo da ponovim, na Lionu, malo zeznuto kroz Preview opaliti resize 300slika velike rezolucije odjednomamidzazeher wrote:Pa resize mozes i u preview-u raditi![]()
Za ostalo imas iPhoto, a sve u jednom i puno jednostavnije od Photo Shopa naravno pixelmator![]()
Ono, ok je sve, odradi on posao, ne mrzne, ne pada, vec jednostavno ce potrajati koji minut (ovisno od masine) dok ne napravi verzije za svaku sliku, a krene ih raditi odmah i koliko sam upratio, to se ne moze disableovati
Moze se i fina akcija za resize sa automatorom nastimati pa da je uvjek tu na "desni klik"
cmnd+R za desno, cmnd+L za lijevomanki wrote: Kako u preview?ja je ne znam ni rotirati u preview (bez zajebancije)
![]()
Stvar koja me je nervirala takodje u Preview (ali i drugim programima popu text edita ili quick timea) je onaj "restore windows" koji otvori ponovo i zadnju fotku ili file koji ste inace otvarali, nakon zatvaranja programa i pri otvaranju nove fotke/filea.amidzazeher wrote: sto me nervira sto mi je napravio te verzije pa mi zauzeo nepotrebno HD!
System Preferences > General >i onda sklonis kvakicu sa "Restore windows when quitting and re-opening apps".DYD666 wrote:Stvar koja me je nervirala takodje u Preview (ali i drugim programima popu text edita ili quick timea) je onaj "restore windows" koji otvori ponovo i zadnju fotku ili file koji ste inace otvarali, nakon zatvaranja programa i pri otvaranju nove fotke/filea.amidzazeher wrote: sto me nervira sto mi je napravio te verzije pa mi zauzeo nepotrebno HD!
Moze se disableovati u sys prefs pod appearance tab.om cini mi se.
Ja nemam problema ali gledam po netu nisi jedini, opasno su zahebali stvar!!!haubica_i_to_teshka wrote:Je li neko imao problem sa otvaranjem “imovie-a” na “lavu”?
Probao sam :
1. Unplug an video peripherals, mounted volumes and try again.
2. Check /library/quicktime plugins/ for anything out of the ordinary.
3. Try a new user on the computer. If this fails, reinstall imovie.
4. If a new user works, try moving files from ~/movies/imovie projects/ and ~/movies/imovie events/
(i josh neke stvari) ali ne otvara, zamrzne na 2%
Model Name: MacBook Pro
Model Identifier: MacBookPro8,1
Processor Name: Intel Core i7
Processor Speed: 2.7 GHz
Number of Processors: 1
Total Number of Cores: 2
L2 Cache (per Core): 256 KB
L3 Cache: 4 MB
Memory: 4 GB
Puno hvala.DYD666 wrote:handbrake.fr
i sta je tu cudno?Jack Be Nimble wrote:Mores ti biti bogat i imati svakakvig app za rak, ali od raka se ne moze pobjeci.
Proasao pokraj Apple prodavnice kada tamo kamara cvjeca i svijece gore