Kineski mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
dinooh

#1551 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

kloniran wrote:
dinooh wrote: pa pise PDV i carinu. Halali onih 15ak km taksi.
Samo nemoj da im ko salje informacije o nasem PDV-u i carini da bar iskoristimo ovo. Niti da ih pita u vezi ovoga, jer ako neko bude pitao, odmah idemo na crnu listu.
Zato naruci i vratit ce 100%. Izgubit ce malo para ali ce nas tada staviti na crnu listu. Vratit ce 100% jer im nije u cilju da se po raznim forumima prica kako nisu ispunili obecanje
:lol: valjda necemo na crnu listu do prvog, treba platu sacekati :lol:
ma kakvi. 20ak dana, koliko treba posiljkama da dodu kod nas. Ocekuj polovinom sljedeceg mjeseca :D
Meni se sada svidio Hongmi Note nesto. Za 350KM dobar mobitel. Ali kud je bas sada dolar nasao da raste. Bas u najgori vakat :lol:
kloniran

#1552 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

dinooh wrote:
kloniran wrote:
Samo nemoj da im ko salje informacije o nasem PDV-u i carini da bar iskoristimo ovo. Niti da ih pita u vezi ovoga, jer ako neko bude pitao, odmah idemo na crnu listu.
Zato naruci i vratit ce 100%. Izgubit ce malo para ali ce nas tada staviti na crnu listu. Vratit ce 100% jer im nije u cilju da se po raznim forumima prica kako nisu ispunili obecanje
ma kakvi. 20ak dana, koliko treba posiljkama da dodu kod nas. Ocekuj polovinom sljedeceg mjeseca :D
Meni se sada svidio Hongmi Note nesto. Za 350KM dobar mobitel. Ali kud je bas sada dolar nasao da raste. Bas u najgori vakat :lol:
uh ja tek sad vidio, MI3 ce ipak biti tezak zalogaj :lol:
meni se sviđa thl T100S al i njemu nabise cijenu
dinooh

#1553 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

evo sa fb objasnjenje
[Notice] Hi folks, we implement Import Tax & VAT insurance for your selection! Any Tax & VAT incurred on your order will be covered by this policy, which costs just 5% of your order value (before being discounted). Choose "IMPORT TAX & VAT INSURANCE" option at the checkout if needed.

The insurance isn't applicable to the following countries:
Colombia, Venezuela, Guyana, Suriname, Ecuador, Peru, Brazil, Bolivia, Chile, Paraguay, Uruguay, Argentina, French Guyana

If you need further details, please contact us via Facebook, LiveChat or by email at [email protected]. Thanks!

2. This insurance applies to both Registered shipping (such as Singapore post, China post,TNT post, etc) and express parcels (such as DHL, Fedex, EMS, etc)
Znaci pokrivaju i troskove DHL-a
nemezis

#1554 Re: Kineski mobiteli

Post by nemezis »

Mislim da to znači da važi za narudzbe dostavljene na te načine a ne da pokrivaju njihove troškove.
dinooh

#1555 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

nemezis wrote:Mislim da to znači da važi za narudzbe dostavljene na te načine a ne da pokrivaju njihove troškove.
mozda im se mogu uvaliti i troskovi DHL-a jer naplacuju uslugu oko carine i PDV-a. Jer na fb je bas to jedan naveo, da su veci troksovi DHL-a a oni su potvrdili da placaju i kad je DHL
kloniran

#1556 Re: Kineski mobiteli

Post by kloniran »

dinooh wrote:
kloniran wrote:
upravo sad gledam, ima solucija za $, platis u AUD i ustedis cvaju :mrgreen:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1557 Re: Kineski mobiteli

Post by bordo gandalf »

Xperia sp ili doogee valencia?
SONY_91

#1558 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

bordo gandalf wrote:Xperia sp ili doogee valencia?

Moj glas ide SONY-ju. Bolji GPU, rezolucija ekrana bolja... A, ukoliko se ipak odlučiš za Doogee DG800 ja trenutno imam jedan na stanju :wink:
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1559 Re: Kineski mobiteli

Post by bordo gandalf »

SONY_91 wrote:
bordo gandalf wrote:Xperia sp ili doogee valencia?
Moj glas ide SONY-ju. Bolji ekran, bolji GPU,... A, ukoliko se ipak odlučiš za Doogee DG800 ja trenutno imam jedan na stanju :wink:
Imam vec dg a imam priliku uzeti sony pa ako tebi treba dacu ti nizeod tvojih 290 :D
SONY_91

#1560 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

bordo gandalf wrote: Imam vec dg a imam priliku uzeti sony pa ako tebi treba dacu ti nizeod tvojih 290 :D
Ja DG800 dajem za 250 :wink: . A, ukoliko ti ne smeta slabija čitljivost iz širih kuteva gledanja i slabiji odraz boja uzmi SONY
dinooh

#1561 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

kloniran wrote:
upravo sad gledam, ima solucija za $, platis u AUD i ustedis cvaju :mrgreen:
evo vidim na 220$ vrijednosti mobitela moze se ustediti cenera na AUD
Urbana

#1562 Re: Kineski mobiteli

Post by Urbana »

Ako nekome treba pozivnica za Oneplus one neka se javi.
Pozivnica se mora potvrditi u roku od 24 sata i u roku od sljedecih 24 izvrsiti kupovina.
Ako imate lovu i adresu za narucivanje u EU javite se inace ne uzimajte dzaba jer ce propasti ;)
daramo

#1563 Re: Kineski mobiteli

Post by daramo »

Na Pandawillu uz placanje Tax and VAT Insurance od 5% na vrijednost narudzbe dobijate povrat carine i pdv-a, ovo se mora iskoristiti :-D

Ako neko trazi jeftini a kvalitetan telefon pogledajte ovaj, THL je top brand u Kini, inace je ovaj model trenutno najprodavaniji na pandi.
http://www.pandawill.com/thl-t6s-smartp ... 92266.html
valjuga

#1564 Re: Kineski mobiteli

Post by valjuga »

Urbana wrote:Ako nekome treba pozivnica za Oneplus one neka se javi.
Pozivnica se mora potvrditi u roku od 24 sata i u roku od sljedecih 24 izvrsiti kupovina.
Ako imate lovu i adresu za narucivanje u EU javite se inace ne uzimajte dzaba jer ce propasti ;)
Svaka ti čast drug na invite ali dali znaš koliko bi mene izašla verzija 64GB u KM-ovima sa adresom u Njemačku,mislim na poštarinu i to sve.

Da vidim imali me tu :mrgreen:
SONY_91

#1565 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

valjuga wrote: Svaka ti čast drug na invite ali dali znaš koliko bi mene izašla verzija 64GB u KM-ovima sa adresom u Njemačku,mislim na poštarinu i to sve.

Da vidim imali me tu :mrgreen:
Image

Eto cijena. Naručeno na adresu u DE
dinooh

#1566 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

Da nisi ovaj narucio mogao si onaj sa 6595 procesorom. Jos bi ti vratili PDV i carinu. Jesi se zaletio :razz: :razz: :razz: . A dok njega prodas, ukinut ce ovo za BiH
SONY_91

#1567 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dinooh wrote:Da nisi ovaj narucio mogao si onaj sa 6595 procesorom. Jos bi ti vratili PDV i carinu. Jesi se zaletio :razz: :razz: :razz: . A dok njega prodas, ukinut ce ovo za BiH
510 USD je na pandawill.com MX4 sa 32 GB interne memorije. A, 1+1 mi se sviđa zbog CyanogenMod-a. Tako da ako i ne prodam 1+1 ostaviti ću ga sebi :wink:
dinooh

#1568 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

SONY_91 wrote:
dinooh wrote:Da nisi ovaj narucio mogao si onaj sa 6595 procesorom. Jos bi ti vratili PDV i carinu. Jesi se zaletio :razz: :razz: :razz: . A dok njega prodas, ukinut ce ovo za BiH
510 USD je na pandawill.com MX4 sa 32 GB interne memorije. A, 1+1 mi se sviđa zbog CyanogenMod-a. Tako da ako i ne prodam 1+1 ostaviti ću ga sebi :wink:
ma ja. A i neces ga prodat kad se moze kupit za 500KM :lol: :lol: Sad je cilj Nibira
SONY_91

#1569 Re: Kineski mobiteli

Post by SONY_91 »

dinooh wrote: ma ja. A i neces ga prodat kad se moze kupit za 500KM :lol: :lol:
Ma, izgleda da su ih i džaba počeli dijeliti :D
Urbana

#1570 Re: Kineski mobiteli

Post by Urbana »

Ja ne znam kome se 1+1 može ne svidjeti.
Meni je savrsen i vrijedi svakog feninga.
Ja sam ga za US platila 520 KM.
shalla

#1571 Re: Kineski mobiteli

Post by shalla »

Urbana wrote:Ja ne znam kome se 1+1 može ne svidjeti.
Meni je savrsen i vrijedi svakog feninga.
Ko god mi je od raje/familije vidio mobitel ostao je P A F (sto bi reko Fadil Opancic), samo da ga ne ureknem ali ovo je Mobitel sa velikim M... Rodjak koji je gadget freak ima M8 i nakon sto je neki dan cackao po 1+1 kaze "iz ovih stopa bi se mijenjao", e reko zato ja ne bi :D

Sent from my OnePlus One
Urbana

#1572 Re: Kineski mobiteli

Post by Urbana »

Od dizajna i materijala pa sve do cm11 koji barem kod mene radi perfektno mobitel je zvijer.
Uz neko normalno koristenje radnim danima baterija potraje dva dana a u slucaju extremnog koristenja ne moram da brinem da nece docekati dolazak kuci.
A jos bolje kada ne moram razmisljati koliko je "teska" aplikacija i imam li dovoljno memorije.
Jos uvijek mi je 40GB prazno :D

Neku noc cackam s5 od prijateljice i muka mi od onih samsungovih menija i modifikacija. Naravno da s5 ima neke dodatne funkcije ali jedan pored drugog izgledaju kao da je One skuplji a ne samsung.

Rekla bih da je nakon nexusa i novih motorola ovo najblize cistom androidu, cak i da je ovo android na steroidima :D
Last edited by Urbana on 26/09/2014 21:40, edited 3 times in total.
kritichar

#1573 Re: Kineski mobiteli

Post by kritichar »

vidim dosta ih se žali na kineske aplikacije koje ostaju na telefonu i ne bi se smjele brisati, jel puno smetaju?
avaks

#1574 Re: Kineski mobiteli

Post by avaks »

Ne vidim razlog zašto se ne bi smjele brisati :?
Ne samo da sam ih odmah obrisao nego i custom rom ubacio s vanilla androidom :D
dinooh

#1575 Re: Kineski mobiteli

Post by dinooh »

ja mislim da minideal.net besplatno to brisu, stave jezik koji hoces i jos root.
Post Reply