Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Plavih_11 wrote:
Iz naslova: U posljednjih 6 godina, Real Madrid potrošio je 787 miliona eura, doveo 42 nova igrača, promijenio čak 5 predsjednika, 8 direktora kluba, 9 trenera... Za tih 6 godina osvojili su dva ozbiljnija trofeja...
Pa nedostatatk trofeja je i glavni razlog svih tih promjena.
Sujete predsjednika, također, kada dođe neko novi, hoće da napravi što više promjena, kako bi samo njemu pripale zasluge za eventualni uspjeh.
Ipak bolje je zarađivati pa trošiti, nego ovisiti o ruskim ili arapskim parama, ili da ti američke krvopije izvlače lovu iz kluba i tovare ti svoj dug
ultima_palabra wrote:
Ipak bolje je zarađivati pa trošiti, nego ovisiti o ruskim ili arapskim parama, ili da ti američke krvopije izvlače lovu iz kluba i tovare ti svoj dug
evo dobro je pobijeli ssu valladolida...samo meni nije nikako jasno ovaj iguain nemoze dat gola u LP....evo u prvenstvu da pa cini m ise kad hoce..a u LP nemoze i bog...treba ici hodzi hehe ili da zacepi usi u LP da neslusa onu himnu mozda se plasi....al nema veze gotovo je sad...sad se moraju bazirat na primeru nema druge da to abd osvoje i dobro i m ide..
Dobra pobjeda, valjda. U prvom poluvremenu nisu mogli razviti igru, ali ipak 2 uvalili iz prekida, odličan gol Cristiana.
U drugom par dobrih kontri Sergio i Xabi Arbeloa kriv za gol, inače vrlo loš zadnjih par utakmica.
Valladolid je nekad bila prijateljska ekipa kojoj su se slali igrači na posudbu, međutim sad je bilo kao da se igra u Trebinju ili Orašju Nadam se da su noge svima čitave.
Borba za titulu se nastavlja
evo man city ponovo poslao ponudu za gaga i iguaina..40 mil funti u paketu njih dvojica...gago vjerovatno ide na kraju sezone...on je bio nadaekipe mlad i perspektivan igrac al nece se on naigrat poerd alonsa,lass i mamadu diare....a iguain odugovlaci sa ovim ugovorm valjda ce postpisat vise dogovorit se oko te plate...
Po nedavnoj anketi Marce, navijači su za odlazak Gaga, M. Diarre, Drenthea i Raula, uz Dudeka i Metzeldera kojima ističe ugovor. Po istoj anketi Pellegrini ima skoro 70% povjerenja
ultima_palabra wrote:Po nedavnoj anketi Marce, navijači su za odlazak Gaga, M. Diarre, Drenthea i Raula, uz Dudeka i Metzeldera kojima ističe ugovor. Po istoj anketi Pellegrini ima skoro 70% povjerenja
Ne mogu da vjerujem. Nakon svega sto je covjek uradio za Real oni bi da on napusti klub ..
ultima_palabra wrote:Po nedavnoj anketi Marce, navijači su za odlazak Gaga, M. Diarre, Drenthea i Raula, uz Dudeka i Metzeldera kojima ističe ugovor. Po istoj anketi Pellegrini ima skoro 70% povjerenja
Ne mogu da vjerujem. Nakon svega sto je covjek uradio za Real oni bi da on napusti klub ..
I mene je iznenadilo Ali ako ćemo objektivno, on više ne doprinosi ničim ekipi, osim nekim liderstvom.
Naravno, zadužio je klub toliko da bi sam trebao odlučiti kada i kako će se oprostiti...
ma on je sam izjavio da ce najvjerovatnije ici na kraju sezone i to haman u SAD...al treba njeg pustit neka sam udluci gdje sta ce i kako ce...ipak je on legenda reala..i ako ode vratit opet na kraju da odigra koju utakmicu i dat mu onda neku funkciju u klubu...
Raul nema vise mjesta u prvoj ekipi i bolje mu je da igra u nekom drugom timu nego da sjedi na klupi Reala. A ovo podebljano mi nikad nije bilo jasno kao argument. Eto Raul je volonterski igrao za Real pa bi sad trebao biti u provom timu do penzije.
Benzema počeo trenirati sa ekipom, nije na listi za Sporting, kao ni Kaka, Drenthe i Diarra. Lijevi bek iz Castille Marcos Alonso priključen ekipi za ovaj meč. Nadam se pobjedi bez puno sekiranja, povreda i kartona, već u četvrtak se gostuje Getafeu, a u slijedeću nedjelju dolazi Patetico
Ponovo se počelo igrati nakon primljenog gola, to neće ići protiv jačih protivnika. Za slijedeća dva gradska derbija, nadati se povratku nekih od povrijeđenih igrača.
Na Bernabeu, 14 od 14 pobjeda
ee veceras veoma bitna i teska utakmica za real...getafe je uvijek bio dobar (tezak) domacin...pobijedit se mora jer je i barsa sinoc dobila...slijedi nekoliko vaznih i teskih utakmica u kojem se lomi prvenstvo..al sto je najbolje titula zavidi od reala ako budu igrali kako znaju i mogu netrebaju se brinuti sve je u njihovim rukama....
kory wrote:ee veceras veoma bitna i teska utakmica za real...getafe je uvijek bio dobar (tezak) domacin...pobijedit se mora jer je i barsa sinoc dobila...slijedi nekoliko vaznih i teskih utakmica u kojem se lomi prvenstvo..al sto je najbolje titula zavidi od reala ako budu igrali kako znaju i mogu netrebaju se brinuti sve je u njihovim rukama....
Kakav crni Getafe, nemaju oni sta veceras traziti protiv Reala. Najmanje 2 razlike za goste. A da titula zavisi od Reala ne bih se bas slozio sa tobom. Pa nije valjda da se Barca ne pita nista ..
kory wrote:ee veceras veoma bitna i teska utakmica za real...getafe je uvijek bio dobar (tezak) domacin...pobijedit se mora jer je i barsa sinoc dobila...slijedi nekoliko vaznih i teskih utakmica u kojem se lomi prvenstvo..al sto je najbolje titula zavidi od reala ako budu igrali kako znaju i mogu netrebaju se brinuti sve je u njihovim rukama....
Kakav crni Getafe, nemaju oni sta veceras traziti protiv Reala. Najmanje 2 razlike za goste. A da titula zavisi od Reala ne bih se bas slozio sa tobom. Pa nije valjda da se Barca ne pita nista ..
Ako ćemo gledati realno sve se manje pita, jer je očito da trenutno samo Mesi nosi igru Barcelone, a Real u prvenstvu igra gotovo bez greške.
Najprije da će o tituli odlučivati meč el clasico, mada je sve moguće.
Plavih_11 wrote:Kakav crni Getafe, nemaju oni sta veceras traziti protiv Reala. Najmanje 2 razlike za goste.
Jel to opet baksuziraš?
Ne znam, fali 5-6 igrača, vidjećemo oko podne ko je na raspolaganju...Sergio i Xabi moraju paziti na kartone, da ne bi propustili meč sa Pateticom, a njih dvojica baš nisu poznati po samokontroli
Plavih_11 wrote:Kakav crni Getafe, nemaju oni sta veceras traziti protiv Reala. Najmanje 2 razlike za goste. A da titula zavisi od Reala ne bih se bas slozio sa tobom. Pa nije valjda da se Barca ne pita nista ..
Ako ćemo gledati realno sve se manje pita, jer je očito da trenutno samo Mesi nosi igru Barcelone, a Real u prvenstvu igra gotovo bez greške.
Hocemo li gledati realno ili navijacki? Ako ces navijacki kao simpatizer Reala onda stoji da se manje pita a ako ces realno onda se pita isto koliko i Real. Real u prvenstvu igra bez greske ali ne moze da se odlijepi Barsi kojoj evo mjesecima neki predvidjaju pad u igri. Od januara citam na forumima kako je igra Barse u silaznoj putanji a oni i dalje na dva fronta.
U jucerasnjoj pobjedi Barse Messi nije nosio igru a gle cuda dali su dva gola. Messi nije bio strijelac a ni asistent pa oni opet dobise. Malo je teze bilo probiti odlicno postavljenu odbranu Osasune ali je na kraju probijena.
Plavih_11 wrote:Kakav crni Getafe, nemaju oni sta veceras traziti protiv Reala. Najmanje 2 razlike za goste.
Jel to opet baksuziraš?
Nisam ovaj put, nego fakat mislim da ce Real bez neke vece muke dobiti veceras. Ipak sam ja realan covjek i znam kad se moze nadati kiksu a kad ne moze ..
Plavih_11 wrote:Kakav crni Getafe, nemaju oni sta veceras traziti protiv Reala. Najmanje 2 razlike za goste. A da titula zavisi od Reala ne bih se bas slozio sa tobom. Pa nije valjda da se Barca ne pita nista ..
Hocemo li gledati realno ili navijacki? Ako ces navijacki kao simpatizer Reala onda stoji da se manje pita a ako ces realno onda se pita isto koliko i Real. Real u prvenstvu igra bez greske ali ne moze da se odlijepi Barsi kojoj evo mjesecima neki predvidjaju pad u igri. Od januara citam na forumima kako je igra Barse u silaznoj putanji a oni i dalje na dva fronta.
U jucerasnjoj pobjedi Barse Messi nije nosio igru a gle cuda dali su dva gola. Messi nije bio strijelac a ni asistent pa oni opet dobise. Malo je teze bilo probiti odlicno postavljenu odbranu Osasune ali je na kraju probijena.
Ako se ne varam Real je bio u zaostatku za Barselonom a sad to više nije, u ligi u kojoj i jedni i drugi pobjeđuju gotovo svaku utakmicu, primjetan je trend da se Barsa muči sa svojim protivnicima daleko više od Reala.
Priča da Messi nije sam zaslužan za barem 3 od zadnjih 5 pobjeda barse je u najmanju ruku smiješna, ali hajde ,neka ti bude.Ja se nadam da im se forma kod ostlih neće promijeniti nešto dramatično na bolje ,jer ovakvi kakvi su na Santiago Bernabeu im ne gine ništa drugo nego poraz.
aerosa wrote:Ako se ne varam Real je bio u zaostatku za Barselonom a sad to više nije, u ligi u kojoj i jedni i drugi pobjeđuju gotovo svaku utakmicu, primjetan je trend da se Barsa muči sa svojim protivnicima daleko više od Reala.
Priča da Messi nije sam zaslužan za barem 3 od zadnjih 5 pobjeda barse je u najmanju ruku smiješna, ali hajde ,neka ti bude.Ja se nadam da im se forma kod ostlih neće promijeniti nešto dramatično na bolje ,jer ovakvi kakvi su na Santiago Bernabeu im ne gine ništa drugo nego poraz.
Bio je u zaostatku ali s obzirom koliko se jos od januara spominjao i predvidjao pad u igri Barse trebao je Real do sada da bjezi najmanje 5-6 bodova.
Ne znam po cemu si zakljucio da se muce sa protivnicima? Gdje je primjetan taj trend?
Ko je rekao da Messi nije zasluzan za posljednje 3 pobjede Barse, ne racunajuci Osasunu? Nemoj mi ziv bio dodavati nesto sto nisam rekao. Rekoh lijepo da mogu igrati i kad je Messi "neraspolozen" za golove i da imaju i druge igrace koji pogadjaju. Juce Iniesta i Maxwell asistenti a Zlatan i Bojan strijelci. Znaci nema Messija. Treba racunati da je Zlatan jos na vi sa golovima a proradit ce kad tad.
Sta ce biti na Bernabeu ne znamo ni ti ni ja a misljenja su nam razlicita pa ne bih o tome jer mozemo otici predaleko!
Jel to opet baksuziraš?
Nisam ovaj put, nego fakat mislim da ce Real bez neke vece muke dobiti veceras. Ipak sam ja realan covjek i znam kad se moze nadati kiksu a kad ne moze ..
Ma nisam se ni ja sinoć nadao, pa umalo da Osasuna mazne bod
titula apsolutno zavisi od reala..jer ako nanizaju sve pobjede titula je njihova ili se varam???