Ginekologija - sve o tome

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply

Koliko cesto posjecujete svog ginekologa/ginekologinju?

Vise od jednom godisnje
161
21%
Jednom godisnje (za PAPa test) + po potrebi
235
30%
Samo jednom godisnje za redovni pregled
36
5%
Pokusavam ici na godisnji pregled ali nekad su razmaci duzi
56
7%
Samo po potrebi
92
12%
Kad se sjetim
29
4%
Nisam nikad bila na ginekoloskom pregledu
153
20%
Moj porodicni ljekar obavlja sve moje testove, nisam bila kod ginekologa
15
2%

Total votes: 777

otherside

#1551 Re: Ginekologija i vagine....

Post by otherside »

petunija wrote:Vidim da svi nešto hvalite Divanovića, meni je on najgore iskustvo i zaobilazim ga :run: u širokom luku.
Redovno idem na preglede u ordinaciju Mehmedbašić, ima jedna divna doktorica, čini mi se da se zove Maja. Mislim da se kod njih mogu uraditi testovi o kojima je riječ u prethodnim postovima.
Kad smo već kod pitanja, ima li neko da je ugradio mirenu? :?
maja je zaista divna doktorica.
a sto se tice divanovica...hm...niko nije tvrdio ni da je preljubazan niti da voli puno objasnjavati.
cinjenica je da on kotira u samom vrhu najboljih ginekologa u BiH a sigurno i u regiji.
covjek koji se konstantno educira i koji svoj posao obavlja krajnje temeljito.
a da je ters, jest vala :D
wewa

#1552 Re: Ginekologija i vagine....

Post by wewa »

otherside wrote:
petunija wrote:Vidim da svi nešto hvalite Divanovića, meni je on najgore iskustvo i zaobilazim ga :run: u širokom luku.
Redovno idem na preglede u ordinaciju Mehmedbašić, ima jedna divna doktorica, čini mi se da se zove Maja. Mislim da se kod njih mogu uraditi testovi o kojima je riječ u prethodnim postovima.
maja je zaista divna doktorica.
a sto se tice divanovica...hm...niko nije tvrdio ni da je preljubazan niti da voli puno objasnjavati.
cinjenica je da on kotira u samom vrhu najboljih ginekologa u BiH a sigurno i u regiji.
covjek koji se konstantno educira i koji svoj posao obavlja krajnje temeljito.
a da je ters, jest vala :D
napisala sam sigurno vec 10 puta, a beli cu jos najmanje toliko: ja sam divanoviceva pacijentica vec deceniju. prosla s njim sito i reseto i silno sam mu zahvalna za svoj dusevni mir. meni pase, beli zato sto sam i sama ters :lol:
MedenoSrce

#1553 Re: Ginekologija i vagine....

Post by MedenoSrce »

Khm cojka koji nije ters.
Svijet se dijeli na tersove i neprincipijelne ljudove. Volim misliti da sam u ovoj prvoj skupini i volim dr. Divanovica.
lara b.

#1554 Re: Ginekologija i vagine....

Post by lara b. »

mene zanima gdje je ova ordinacija mehmedbasic... imam policisticne jajnike i bila sam kod 2 ginekologa i dobila 2 sasvim suprotna misljenja... pa me zanimalo da odem jos negdje... :-)
petunija

#1555 Re: Ginekologija i vagine....

Post by petunija »

lara b. wrote:
mene zanima gdje je ova ordinacija mehmedbasic... imam policisticne jajnike i bila sam kod 2 ginekologa i dobila 2 sasvim suprotna misljenja... pa me zanimalo da odem jos negdje... :-)
Ordinacija se nalazi tačno na izlazu (ulazu) mosta Ars Aevi, bijeli neboder u prizemlju.
A imala sam i ja te ciste, više puta :(
petunija

#1556 Re: Ginekologija i vagine....

Post by petunija »

U principu svaki doktor, pa tako i Divanović, ima svoje pristalie, ali i svoje kritičare.
Drago mi je kad ljudi imaju pozitivna iskustva sa bilo kojim doktorom, ali eto, kad je ovaj u pitanju, ja nešto nisam bila zadovoljna njegovim ophođenjem i mislim da je za svakog doktora bitno da bude ljubazan isto onoliko koliko je bitno i da je stručan. Ako neka od ove dvije komponente nedostaje, ja takvog izbjegavam :run:
Sreća je što imamo izbor :)
LaCici

#1557 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Upravo iz tog razloga ni ja ne idem kod Divanovica, malo je reci da je drzak i ters. A vecina zena ide kod njega i trpi njegovo ponasanje samo zato sto je strucan. :roll: Ja sam otisla jednom, i to kao trudnica, na pocetku trudnoce, i rekla sam nikad vise, da je ne znam kakav strucnjak. Ipak treba imati i odredjenu dozu postovanja prema pacijentu.
idealnolosa

#1558 Re: Ginekologija i vagine....

Post by idealnolosa »

Meni je nekako Dr.Spahovic u najboljem sjecanju.Nemam ni lose iskustvo sa doktorom iz Sanase.E sad trebam da idem na papa test i kolposkopiju,pregled i UZ(to obicno radila svake godine kodf Spahovica)
Da li da opet idem kod njega ili ima negdje drugo da je isto onako strucan ali lake ruke(jer sam na pregledu ukocena)
LaCici

#1559 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Ja nemam ni sa njim dobro iskustvo. :-D Zadnji put me je izbacio iz cipela jer nije znao da mi uzme briseve, a i ters ko i Divanovic katastrofa. Staro valjda pa netolerantno. Ne volim vala kad dodjem kod ginekologa a namrgodjen, i previse pametuje, prosto da te bude strah da ga ista pitas jer izgleda kao da ce te svake sekunde napasti ako ga ista pitas. Ne znam, meni te stvari smetaju da je ne znam kakav strucnjak. Milina brate dragi kad odem kod Masica pa me sa osmijehom doceka na vratima.
idealnolosa

#1560 Re: Ginekologija i vagine....

Post by idealnolosa »

O kojem pricas,o Spahovicu ili onom u Sanasi?
LaCici

#1561 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Spahovicu :-D
idealnolosa

#1562 Re: Ginekologija i vagine....

Post by idealnolosa »

Cudi me.Ocito sam ja potrefila kad je raspolozen i to svaki put.
Dobro,kod koga da idem da ima onako laku ruku?
idealnolosa

#1563 Re: Ginekologija i vagine....

Post by idealnolosa »

Vidim da hvalite Anju Tomic.Moze li broj telefona i gdje radi
LaCici

#1564 Re: Ginekologija i vagine....

Post by LaCici »

Ja ti ne mogu reci jer sada idem kod Masica u bolnicu, a kod privatnika do sada nisam imala fino iskustvo. Pored gorenavedene dvojice doktora, bila sam jos kod Vernesa Begovica, ali njega ti isto ne bih preporucila, ne zbog neljubaznosti (naprotiv, on je bas ljubazan) nego zbog nestrucnosti i sto je on vise biznismen, samo gleda kako da ti odere novcanik. Bas sam se na jednoj od tema zalila kako nikako da nadjem normalnog privatnog ginekologa. Ali evo po pisanju forumasica vidim da hvale Anju Tomic, pa probaj kod nje. Malo precesljaj temu, ima njen kontakt negdje.
idealnolosa

#1565 Re: Ginekologija i vagine....

Post by idealnolosa »

Ok najbolje onda kod nje. :)
Emich

#1566 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Emich »

broj Anje Tomic 061159931....zena je odlicna....cula sam za Vernesa da on stvarno naplacuje pravoooo puno.....ja sam isla kod prof.Jadranke i njenog sina privatno mogu slobodno reci da su stvarno super.....i da su im cijene stvarno povoljne....cak jednom mi nisu htjeli ni naplatiti....
Mis mekinjas

#1567 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Mis mekinjas »

Žene, koristite li vaginalete od kantariona?
Ja sam koristila par, čisto radi flore, faune, džungle, i tako toga dolje... :D , ali nemam pojma o svim proizvođačima.Imam sad jedne, Pharmamed ih proizvodi, ali nisu mi bog zna kakve, i imala sam neke Cydonia, te su bile bolje.
Tampon nisam namakala u kantarionovo ulje, ne mogu to....

Navodno da pomažu svemu i svačemu. :)
petunija

#1568 Re: Ginekologija i vagine....

Post by petunija »

Mis mekinjas wrote:Žene, koristite li vaginalete od kantariona?
Ja sam koristila par, čisto radi flore, faune, džungle, i tako toga dolje... :D , ali nemam pojma o svim proizvođačima.Imam sad jedne, Pharmamed ih proizvodi, ali nisu mi bog zna kakve, i imala sam neke Cydonia, te su bile bolje.

Nisam pratila od početka, pa se izvinjavam ako ponavljam pitanje.
Čula sam za ovo sa kantarionovim uljem i tamponom, ali ne znam čemu konkretno služi. Može li pojašnjenje?
Michun

#1569 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

petunija wrote:
Mis mekinjas wrote:Žene, koristite li vaginalete od kantariona?

Nisam pratila od početka, pa se izvinjavam ako ponavljam pitanje.
Čula sam za ovo sa kantarionovim uljem i tamponom, ali ne znam čemu konkretno služi. Može li pojašnjenje?
meni je moja geinekolog rekla da poslije svakog menzesa ili zadni dan, stavim vaginaletu kantariona da se iscisti sve. inace ja sam "ranicu" imala na grlicu pa sam koristila kantarion i sredilo se nakom 2-3 mjeseca. pomaze regeneraciji tkiva. ja preferiram tampon u ulje zato sto se ne topi kao vaginaleta.
Luce

#1570 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Luce »

kad ste vec kod kantariona...ja sam ga koristila nakon neke upalice prije neka dva mjeseca (ginekolog mi preporucio). Zanima me koliko se cesto moze koristiti preventive radi?Recimo sad bih opet mozda uzela jednu kutijicu ali ne znam da li trebam i koliko cesto se preporucuje?
Michun

#1571 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Michun »

Luce wrote:kad ste vec kod kantariona...ja sam ga koristila nakon neke upalice prije neka dva mjeseca (ginekolog mi preporucio). Zanima me koliko se cesto moze koristiti preventive radi?Recimo sad bih opet mozda uzela jednu kutijicu ali ne znam da li trebam i koliko cesto se preporucuje?
pa eto, meni rekla gin mjesecno 1-2 vaginalete nakon menzesa.
a ti mozes predpostavljam jednom u 2 mjeseca cijelu kutiju potrositi.
petunija

#1572 Re: Ginekologija i vagine....

Post by petunija »

@Michun

Hvala :thumbup:
Mis mekinjas

#1573 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Mis mekinjas »

Da svi te vaginalete preporučuju, tipa za ranice, jer da, kako je rekla Michun, pomažu regeneraciji tkiva, pa onda čišćenju nakon menstruacije. Isto tako meni rekli da nakon menstruacije, slobodno mogu uzeti dvije Betadine vaginalete, jer jod, navodno isto radi.
Luce

#1574 Re: Ginekologija i vagine....

Post by Luce »

Hvala svima na odgovorima.
Uzecu cisto preventive radi par tih vaginaleta, ne moze da skodi. :wink:
BIONA

#1575 Re: Ginekologija i vagine....

Post by BIONA »

Nema uopste ogranicenja u kositenju kantariona, najbolje je pred spavanje natopiti tampon sa kantarionovim uljem .
Najvise pomaze za ranice,
a mene zanima mogu li se betadin vaginalete kupiti bez recepta i koliko kostaju? Hvala ;-)
Post Reply