Bosanska piramida Sunca vol.5

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
bc_chupo

Post by bc_chupo »

i ovo stavi u listu ... pravi humor
veseoko_kukulamovic

Post by veseoko_kukulamovic »

bc_chupo wrote:i ovo stavi u listu ... pravi humor
Nije to, Chupo, ni blizu smiješno kao Fondacijine provale. Evo, piše momak o 'drevnim legendama', a povadio ih iz SF romana!

Faris Ličina
Druga zemlja

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... Itemid=113:
"…posredstvom Konjanika Prostranstva uništena je Civilizacija gde su se sklonili... ...utonuo je Kontinente u bezdan… od katastrofe su se spasili samo malobrojni… Ktulu i Hastur otišli su u zemlju koju će ljudi jednog dana da zovu Egipat, Iktonh i Mitra su otišli u zemlju Inka a zatim u zemlju koju će ljudi jednog dana da zovu Kina." (Necronomicon)
http://en.wikipedia.org/wiki/Necronomicon:
The Necronomicon is a fictional book from the stories of horror writer H.P. Lovecraft.
Chupo moj, up'o sam ti od šege! :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

i ja sam :lol: :lol: :lol:
de nadji jos koju :lol:
veseoko_kukulamovic

bc_chupo wrote:i ja sam :lol: :lol: :lol:
Evo majstore, samo za tebe.

Faris Ličina
Druga zemlja

http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... Itemid=113:
Čovek koji je tada živeo bio je nešto drugačiji. U takvim uslovima on je mogao biti veći i znatno dugovečniji od današnjeg. To još može podrazumevati i srazmerno veću energetsku masu ili njenu preraspodelu.

Time je bio u stanju činiti podvige u građevinarstvu, astronomiji, geometriji, akustici i svemu ostalom čemu danas samo pretpostavljamo svrhu.

Čovek takvog kova živeo je na Zemlji zajedno sa ogromnim reptilima. Možda ih je lovio ili pripitomljavao.
Sad konačno znamo čemu je služio onaj točak pronađen u misterioznom labirintu podzemnih tunela ispod Visokog:

Image

Bila je to rezervna od Fredovog prailirskog Golfa:

Image

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
IMME

Post by IMME »

bc_chupo wrote:i ja sam :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
bc_chupo

Post by bc_chupo »

jE*o ti sebe luda :lol:

gdje ih vadis :lol: :lol:
veseoko_kukulamovic

bc_chupo wrote:jE*o ti sebe luda :lol:

gdje ih vadis :lol: :lol:
Chupo, sa web stranice Fondacije. Hoćeš li da ti ponovim link? ;) :lol:
walkabout

Post by walkabout »

Čovek koji je tada živeo bio je nešto drugačiji. U takvim uslovima on je mogao biti veći i znatno dugovečniji od današnjeg. To još može podrazumevati i srazmerno veću energetsku masu :-) ili njenu preraspodelu :-? .

Time je bio u stanju činiti podvige u građevinarstvu (zidanje bez skela), astronomiji (premjestanje zvijezda po nebu), geometriji(crtanje linija u pijesku), akustici (pjevanje is sveg glasa - nesto mi sad Halid sumnjiv postade) i svemu ostalom čemu danas samo pretpostavljamo svrhu :-? .

Čovek takvog kova živeo je na Zemlji zajedno sa ogromnim reptilima. Možda (nije mozda nego sigurno - dokaz je usmeno predanje drevnih Kemicana tojes moje famelije) ih je lovio ili pripitomljavao.
Zove Kemica, ljut:

"Reci him da namah isprave ovi gore tekst sa mojiem ispravkama - i nek prestanu pricat lazi, dase nebi gonili po sudu. Meni je licno babo prico da smo mi Kemicani znali fatati dinosaure golijem rukama, pripitomiti ih i cuvati da nam nose jaja - taki smo bili vjesti. A ovi danasnji - nista od njiha. Dobro jes da je Nurko ufatijo divlje Krmme al pripitomit - od tog nejma nista, Krmme ostaje Krmme jer dabi Nurko uspijo on mora da bidne od plemenitoga roda Kemicana tojes ko ja." :D
topcam
Vozim: uzbrdo

Post by topcam »

evo dokaz da taj indijana dzons nije naso piramidu nego samo procitao ovu knjigu izdanu od skupstine opstine visoko

Image

Image

Image

Image

Image

a da je ovaj kreten vise obracao paznje na sta vidi nego cuje il bi sad bio frajer koji je pronasao piramidu "nadam se da je piramida" ovako ce mi ostat zapamcen kao covjek koji pored ociju nije vidio, al eto hamid mu slozio pricu iz djetinsta gdje se okozila koza

Image

ukratko mislim da je ovom sto je razglasio pricu o piramidi pala u sake ova knjga Opstine Visoko izdana 84 god.

84 smo svi mislili na ZOI84 i Vucka kome su tad piramide bile na pameti.

Cinjenice su cinjenice :D
veseoko_kukulamovic

topcam wrote:Cinjenice su cinjenice :D
Jes vala, činjenice su činjenice. A činjenica je da se na tu jednu jedincatu rečenicu iz te cijele knjige Semke fata k'o pjan plota od samog početka. :lol:

Pa hajde da vidimo kako ona glasi:
Gledan iz doline Bosne, vis zvan Visočica, sa ruševinama grada Visokog, daje izgled velike četverostrane piramide.
Zato što gledan iz bilo kojeg drugog ugla, ne daje takav izgled. Zato Semke i objavljuje samo slike iz tog jednog ugla. :lol:

Šta još kaže u toj knjizi? De nam prenesi još malo činjenica, molim te. Hoćeš li nam prenijet i o onom stećku gore na Visočici, što Semke kaže da je megalit koji se otkotrlj'o s piramide? :lol: :lol: :lol: :lol:
stojdraga

Post by stojdraga »

evo, i bosanski arholozi, oni pravi, uočili su da je tu posrijedi vis izgleda piramide a ne recimo, kugle. E sad, šta je sa tim lopatama. Ajde bre apewervoci, lopate u dušmanske šake i prionite.

ps.
lako za visibabe, vodu itd.
veseoko_kukulamovic

Stojdraga, kad prestaneš onani*at na umotane Barbike :D , obriši se, ustani sa kreveta i pogledaj kroz prozor, čini mi se da iznad tvog sela ima jedno brdo koje izgleda jako misteriozno kao da se pod njim krije piramida:

Image

Kako napreduje onaj vodovod? Jesu li se Žumberčani prihvatili lopate? :lol:
topcam
Vozim: uzbrdo

Post by topcam »

veseoko_kukulamovic wrote:
topcam wrote:Cinjenice su cinjenice :D
Jes vala, činjenice su činjenice. A činjenica je da se na tu jednu jedincatu rečenicu iz te cijele knjige Semke fata k'o pjan plota od samog početka. :lol:

Pa hajde da vidimo kako ona glasi:
Gledan iz doline Bosne, vis zvan Visočica, sa ruševinama grada Visokog, daje izgled velike četverostrane piramide.
Zato što gledan iz bilo kojeg drugog ugla, ne daje takav izgled. Zato Semke i objavljuje samo slike iz tog jednog ugla. :lol:

Šta još kaže u toj knjizi? De nam prenesi još malo činjenica, molim te. Hoćeš li nam prenijet i o onom stećku gore na Visočici, što Semke kaže da je megalit koji se otkotrlj'o s piramide? :lol: :lol: :lol: :lol:
evo malo o steccima

Image

malo drustvenopolitickog komentara

Image

i malo grafike

Image

ako ovako nastavim cijelu knjigu cu postaviti :D
veseoko_kukulamovic

E taj stećak što Mazalić piše da je ostao s koritom na Visočici, to je onaj što je Semke rekao da je megalit koji se otkotrljao s piramide. :lol:

A po ovim činjenicama iz knjige bi se reklo da ih se mašala s piramide otkotrljalo na sve strane po visočkoj dolini, ha? :lol:
stojdraga

Post by stojdraga »

Veselkokukimcu, moram te razočarat, al neke posebne veze ssa žumverkom nemam, to ti je uskočki kraj.

Negdo, di je nesto idiot iz Hustona, nije vljda da mu je lopata ostala omiljeno sesualno pomagalo (kao i drugim apewerovcima). :P
uozo

Post by uozo »

Krajnje je vrijeme da neko od moderatora malo uzme lopatu na ovoj temi i rascisti je, jer je nivo dostigao "dno dna", (joj,otkad niko nije teme s takvim imenom otvorio :shock:)! :roll:

Inace, se cuvajte zrake! :shock:
walkabout

Post by walkabout »

Uozo, ima ih sto dotakli dno zivota....

---------------------------

U cestim trenucima kada se Kemica i drustvo opuste u kafani kod bc_jarana evo sta je na repertoaru:

Dotak'o sam dno zivota i pakao i ponore
ali ti mi dusu uze zbog proklete piramide
pa zbog tebe nemam mira
u snovima ni na javi

Kako da te muko moja, kako da te tugo moja
kako da te srce moje, za trenutak zaboravi

Duboko je, daleko je ja osetih svu gorcinu
dotak'o sam dno zivota
sad verujem u sudbinu
ali tebe vise nema u snovima ni na javi

Sibali su moju dusu i orkani i tornada
ali ti mi dusu uze ta prokleta piramida
pa zbog tebe nemam mira
u snovima ni na javi

:roll: :D
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

stojdraga wrote: Negdo, di je nesto idiot iz Hustona, nije vljda da mu je lopata ostala omiljeno sesualno pomagalo (kao i drugim apewerovcima). :P
Na nivou, kao i uvijek...not. Vulgarno i nepismeno.
Neregistrirani

Post by Neregistrirani »

Sto se tice dna, stojdraga je na svom blogu (da, da, znamo pricu da nije njegov) definitivno dodirnuo dno...
HoustonPiramidiot

Post by HoustonPiramidiot »

Neregistrirani wrote:
stojdraga wrote: Negdo, di je nesto idiot iz Hustona, nije vljda da mu je lopata ostala omiljeno sesualno pomagalo (kao i drugim apewerovcima). :P
Na nivou, kao i uvijek...not. Vulgarno i nepismeno.
Slazem se, vrlo jadno.

Sta li bi se od nas, kao sto Chupo voli reci, "anti-idiota ", moglo ocekivati, kad su ovo najsvjezije vijesti od Fondacije, jedna: da su u junu obecali pomoc od Vlade (gdje si Expert :) ) i druga: da su u septembru bili neki probisvjeti iz Egipta sto ne vole amatere koji jasu konjice i kamilice.

(ne postavlja mi se link, valjda svi znaju gdje umobolnici objavljuju "najnovije vijesti")

Za Stojdragu, Lampandinu, ili Arkadija, zavisi na kojem se forumu pojavi, nemam previse komentara, osim da pita mamu napokon koliko bi ti ipak trebao platiti za dio stanrine, jer eto vec sezdeset godina zivi kao podstanar u svojoj maloj prastaroj djecijoj sobici.
black

Post by black »

dobro vas je...i jednih i drugih..neka licna prepucavanja ostavite za PP ..vec ste zaradili zute kartone...
bc_chupo

Post by bc_chupo »

napokon da se oglasis....
walkabout

Post by walkabout »

OK.

Decki, idemo sada OZBILJNO! :-D

Po tisucu puta! :D

O necemu cega nema !? :lol:

Na temi impozantnog naziva "Nauka i edukacija". :roll:

Sa priznakom "Ne propoushchaj". :-?
stojdraga

Post by stojdraga »

Šta! Ozbiljno ćeš krenut s lopatarenjem?
bc_chupo

Post by bc_chupo »

Locked