Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
muhafuca

#1551 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by muhafuca »

hrle1976 wrote:
Saka wrote:Hrle PayPal BiH je potpuno druga stvar od PayPal-a u Češkoj i drugim zemljama EU. Ovdje ima milion ograničenja, to se ne može porediti.

??? Stvarno? Ja sam mislio da imaju kao universal sistem za sve...
Nije - zato se ubacuje u Paypal zemlja po zemlja
Hrvatska je npr bila u Paypalu godinu prije nas
a nisam siguran da se u Srbiji i dan danas mogu povlaciti pare
(mada opet kazem neznam za sigurno ovo drugo)

itd - oni kad odluce ubaciti zemlju u sistem moraju prvo sjesti iscitati zakone
te zemlje i tek onda odluciti kako i sta mogu tu i da li uopste mogu
znam da u Indiji ni dan danas ne posluju zbog nekih zakona
a silno zele na to trziste uci vec godinama
HomeArt

#1552 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by HomeArt »

mamboOo wrote:
HomeArt wrote:Poz.

Istekla mi je kartica koja je bila na PayPal-u i kada sam dobio novu karticu, unio sam broj kartice i datum dokad vazi ali konstatno mi stoji ova poruka kad se logujem na PayPal:
You cannot receive payments in or withdraw payments from your PayPal account, because previous transfers to your preferred card or bank account failed
Jel se još nekome ovo dešavalo, šta da radim?

(nisam uspio pronaci pomoc na PayPal-u niti im poslati mail)
Ista stvar ti je i kod mene. To se desava kada ti kartica istekne i onda je ponovo produzis, i poslje vise nemozes primat pare vec samo slati.. Sranje. Ja sam ih vec odavno kontaktirao, ali nisam nikad dobio odgovor..

A do banke nije 100% vec do PayPala. Jer drugu karticu mozes bez problema ferifikovat, jedino ovu kojoj je jednom rok istekao, nju vise nemozes..

Ako to rijesis, javi kako si uspio..
Pokušao sam ponovo dodati istu karticu pa ništa. Ukinem je skroz pa je ponovo dodam opet ništa a svo vrijeme piše da je kartica OK, da je verifikovana ali ona poruka na prvoj stranici stoji.

Joj sto hoce da im odem na vrata :D
osmanovicsejo

#1553 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by osmanovicsejo »

Ja sam danas dodao svoju novu karticu bez problema trebalo je samo podici sa nje nesto novca putem bankomata i to je to inace isti joj je broj kao i kod ove sto je istekla samo se razlikuju ona 3 broja sa druge strane.
Chuckie

#1554 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

Saka wrote:Hrle PayPal BiH je potpuno druga stvar od PayPal-a u Češkoj i drugim zemljama EU. Ovdje ima milion ograničenja, to se ne može porediti.
Ha? Koja su to ograničenja?
HaHaHa2

#1555 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by HaHaHa2 »

christina6 wrote:ne znam gdje da pitam/komentarisem,ali poprilicno sam bijesna :roll:
pokusavam od sinoc nesto platiti i ne ide,zovem sluzbu za korisnike raiff banke,da bi me obavijestili da su blokirale placanje u funtama prosle sedmice :o dobro,jesu li oni normalni :roll: ne znam kakav je to odnos prema korisnicima,nit su obavijestili,nit ista :?
jel zna netko od vas vise o tome,jer ova gore sto sam pricala s njom "ne moze vise nista reci" :roll:
Ja im se sjetim uze i sire familije svake minute...

Odem u UniCredit danas da vidim sta treba za karticu i kazu mi da mogu sa svojom karticom (lijeva) na koju primam platu bez ikakvih problema dodati na paypal i koristiti...Moze al' kad na vrbi rodi grozdje :x

Image
eldin609

#1556 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by eldin609 »

u paypal BIH je najgluplje sto ne mozes koristit maestro ili visa electron dok u drugim zemljama to ide , pa jel oni znaju da nisu kod nas svi zaposleni da bi imali mastercard ili revolving karticu pih
Chuckie

#1557 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

eldin609 wrote:u paypal BIH je najgluplje sto ne mozes koristit maestro ili visa electron dok u drugim zemljama to ide , pa jel oni znaju da nisu kod nas svi zaposleni da bi imali mastercard ili revolving karticu pih
Ne pričaj neistine.

Ja Visu electron Unicredit od običnog tekućeg računa koristim na Paypalu od dolaska Paypala kod nas, oko 5 godina, bez ikakvog problema. I uredno plaćam i povlačim pare na istu. Datum moje prve transakcije ovom karticom (sad pogledah email): 18.5.2007.

@HaHaHa2

O kakvoj Unicredit kartici se radi?
eldin609

#1558 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by eldin609 »

Chuckie wrote:
eldin609 wrote:u paypal BIH je najgluplje sto ne mozes koristit maestro ili visa electron dok u drugim zemljama to ide , pa jel oni znaju da nisu kod nas svi zaposleni da bi imali mastercard ili revolving karticu pih
Ne pričaj neistine.

Ja Visu electron Unicredit od običnog tekućeg računa koristim na Paypalu od dolaska Paypala kod nas, više od 5 godina, bez ikakvog problema. I uredno plaćam i povlačim pare na istu.

@HaHaHa2

citaj malo sam sebe ko je spomenuo UNICREDIT BANKU , ja imam 6 kartica sve su hypo alpe adria banke jedina koja prolazi je master ili visa revolving a ja nez na kakvom si ti paypalu jer ja kad odem na paypal u ponudi su mi za linkovanje samo master , visa (revolving), american expres i discover... kao sto imas u slici vise odgovora prikazano
anaksunamun

#1559 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by anaksunamun »

ma fakat eldine o cemu ti pricas- to je mozda do tvoje banke neki problem, jer i ja najnormalnije koristim obicnu visa electron karticu za paypal i sve radi perfektno!
Chuckie

#1560 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

Prvo:
Unicredit banka je banka u BiH.

Drugo:
eldin609 wrote:citaj malo sam sebe ko je spomenuo UNICREDIT BANKU , ja imam 6 kartica sve su hypo alpe adria banke
I ptice na grani pjevaju više da debitne kartice Hypo banke nigdje online ne rade, prema tome ko god hoće plaćati na netu, neka se kloni tekućeg računa u Hypu i njihovih debitnih kartica. Ovo više i mala djeca u osnovnoj školi uče prije slova.

Treće:
eldin609 wrote:kao sto imas u slici vise odgovora prikazano
Image

Ovdje nigdje ne stoji REVOLVING, već brend VISA, gdje bez problema prolazi svaka Visa electron naših banaka (bar većina koje ja imam, Unicredit, RF, Intesa) OSIM HYPO banke.

Jel šta nejasno još?
Last edited by Chuckie on 10/11/2012 13:51, edited 1 time in total.
eldin609

#1561 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by eldin609 »

tu ne stoji revolving ali prolazi od hypo banke visa revolving i master card od iste banke ja trenutno koristim
Chuckie

#1562 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

eldin609 wrote:tu ne stoji revolving ali prolazi od hypo banke visa revolving i master card od iste banke ja trenutno koristim
Pa prolaze od sve i jedne druge banke i Revolving i Debit kartice, šta sad?
eldin609

#1563 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by eldin609 »

pa bit sta sam pitao je zasto maestro za bih nema u ponudi dok za druge drzave ima
Chuckie

#1564 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

eldin609 wrote:pa bit sta sam pitao je zasto maestro za bih nema u ponudi dok za druge drzave ima
Lagano u Unicredit, cenera ponesi, ličnu, CIPS prebivalište i otvori tekući račun, za 10 dana dobit ćeš Visa electron koja radi fantastično sa Paypalom.
eldin609

#1565 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by eldin609 »

vidjet cemo ako ova od hypo sta zakaze ;)
Saka

#1566 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Chuckie wrote:
Ha? Koja su to ograničenja?
Šta sad hoćeš reći tim pitanjem? Da kao nema nikakvih ograničenja i da je sve isto kod nas?
Ako ne znaš koja su ograničenja znači nisi nikad koristio PayPal u nekoj drugoj zemlji.

- Osnovno ograničenje je što sa PayPal-om u EU ili USA možeš plaćati novcem koji imaš (zaradiš) na PayPal-u bez da ga prvo povučeš na karticu.
- Drugo, pare možeš povlačiti na bankovni račun direktno a ne na VISA karticu kao kod nas, znači nemaš problema sa visom, blokiranjem kartica, limitima itd.
- U drugim zemljama su pare odmah raspoložive čim ti neko pošalje, ne moraš čekati 30 dana, kupac ne mora klikati ni na kakvo dugme da potvrdi.
- Onda ima daleko više mogućnosti kod slanja, recimo možeš poslati pare sa svoga PayPal-a na drugi PayPal bez naknade.
- Manje su provizije.
- Možeš koristiti PayPal i ako uopšte ne dodaš karticu, tzv. Top-Up sa bankovnog računa.
- Možeš plaćati eCheckom (sa računa u banci).
- Možeš koristiti druge kartice, ne samo VISA.
- Možeš naplaćivati ljudima koji nemaju PayPal i ne moraju otvarati račun, samo upišu karticu.
- Hiljadu drugih mogućnosti kojih ima u API-ju a koji nama nisu dostupni, recimo Payments Pro.
- Kako rekoh kod nas ima milion ograničenja, nemoj da ti sve nabrajam. Imaš Help na PayPal-u pa čitaj ako te zanima. Spram PayPal-a u USA i većini EU naš PayPal je ograničen ko balkon.
Chuckie

#1567 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

Zar se mora cekati mjesec dana za povlacenje love karticu? Mislio sam da se uvijek moze povuci uz proviziju od 5$, a svakog prvog se desava automatski withdrawal koji je besplatan.

Kako mozemo koristiti samo Visa kartice kad ja imam i MasterCard i Amex na racunu?

Jesi li siguran ne mozemo koristiti express checkout za prihvatanje kupaca bez registracije na Paypal?

Direktan bankovni wire transfer na Paypal je dostupan samo u USA, ne i evropskim zemljama kako tvrdis.

Koliko sam upoznat Personal payments i na nasim racunima bi trebala biti bez naknade.

Nisam citao ToS duze vrijeme mozda se nesto i promjenilo.
Saka

#1568 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Chuckie wrote:Zar se mora cekati mjesec dana za povlacenje love karticu? Mislio sam da se uvijek moze povuci uz proviziju od 5$, a svakog prvog se desava automatski withdrawal koji je besplatan.
Mora se čekati 30 dana od uplate da možeš povući pare uz tu proviziju od $5. Osim ako kupac ne klikne na "Confirm" dugme u kojem slučaju pare možeš povući odmah. Ali evo sad kažu da ni to dugme nema efekta u zadnje vrijeme, da moraš čekati.

Eto i tu je razlika, u EU i USA povlačenje ne košta ništa i nema automatskog povlačenja na karticu / račun. Povlačiš sam kad hoćeš i koliko hoćeš. Ili ti stoji na PayPal-u i trošiš odatle.
Chuckie wrote:Kako mozemo koristiti samo Visa kartice kad ja imam i MasterCard i Amex na racunu?
Za povlačenje možeš samo Visa.
Chuckie wrote:Jesi li siguran ne mozemo koristiti express checkout za prihvatanje kupaca bez registracije na Paypal?
Jesam.
Chuckie wrote:Direktan bankovni wire transfer na Paypal je dostupan samo u USA, ne i evropskim zemljama kako tvrdis.
Chuckie fakat lupaš bez veze. https://www.paypal.com/worldwide/ imaš pregled ko sve može povlačiti i kako. 45 zemalja mogu povlačiti na lokalnu banku svoje zemlje.
A prenos iz banke na PayPal takođe je dostupan sigurno u nekoliko EU zemalja, osim USA.
Chuckie wrote:Koliko sam upoznat Personal payments i na nasim racunima bi trebala biti bez naknade.
Kad tebi neko šalje iz USA u BiH može bez naknade, a ti iz BiH ne možeš poslati nikome bez naknade.
SanskiBiser

#1569 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Vezano za Confirm button, to je izgleda popravljeno, mene su zvali iz Paypal kuci dva puta i fino sam se napricao sa njima dok su skontali ovi iz Paypal Support da nije problem do mene i ljudi koji salju vec da je u pitanju tehnicki problem kod njih na serverima ili u softveru a bio je vezan za sve Confirm Reciept transakcije koje su iz vana isle na Racune registrovane iz Bosne, inace nama u Bosni ako neko salje i personal payment mora kliknuti na Confirm Reciept a mi kad saljemo Personal Payment npr. ovima vani npr. u Kanadi i USA novac legne odmah i bude available trenutno bez potrebe da mi moramo Confirm Reciept u istoriji transakcija. Dakle nakon kontakta i razgovora sa ljudima is Paypal Support vec dan poslije su svi koji su meni poslali novac uspjeli da urade Confirm Reciept s opaskom da su neki morali opet i po nekoliko puta da pritisnu da bi zahtjev bio procesiran a neke je izbacilo vec na prvom kliku na login ponovni, uglavnom Confirm je proradio. :-)
HaHaHa2

#1570 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by HaHaHa2 »

Chuckie wrote:
Ne pričaj neistine.

Ja Visu electron Unicredit od običnog tekućeg računa koristim na Paypalu od dolaska Paypala kod nas, oko 5 godina, bez ikakvog problema. I uredno plaćam i povlačim pare na istu. Datum moje prve transakcije ovom karticom (sad pogledah email): 18.5.2007.

@HaHaHa2

postavio ja i link al' djaba...o ovoj kartici se radi

Image
Saka

#1571 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

@SanskiBiser super, znaci opet mozes imati pare odmah ako zamolis onog ko ti ih salje da klikne na dugme. Ja licno to ne radim jer imam puno malih transakcija i ne mogu svakom to da trazim, radije sacekam 30 dana, ali je zgodno za neke vece transakcije.

@HaHaHa2 ta kartica treba da radi, kod mene je ista na licnom racunu i nema problema. Ako ti ne radi moras kontaktirati PayPal i/ili banku.
Chuckie

#1572 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

Ne kontam fakat to confirm dugme. Lik mi je nedavno poslao lovu i kliknuo sam withdraw nakon 2 dana po prijemu na balans.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Chuckie

#1573 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Chuckie »

Saka wrote:Mora se čekati 30 dana od uplate da možeš povući pare uz tu proviziju od $5. Osim ako kupac ne klikne na "Confirm" dugme u kojem slučaju pare možeš povući odmah. Ali evo sad kažu da ni to dugme nema efekta u zadnje vrijeme, da moraš čekati.
Ispade po tvom ja primim lovu 25.11, moram cekati do 25.12 da bi mogao kliknuti withdraw, a tek ce automatski transfer biti 1.1, a ne 1.12.

SanskiBiser

#1574 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Saka wrote:@SanskiBiser super, znaci opet mozes imati pare odmah ako zamolis onog ko ti ih salje da klikne na dugme. Ja licno to ne radim jer imam puno malih transakcija i ne mogu svakom to da trazim, radije sacekam 30 dana, ali je zgodno za neke vece transakcije.

@HaHaHa2 ta kartica treba da radi, kod mene je ista na licnom racunu i nema problema. Ako ti ne radi moras kontaktirati PayPal i/ili banku.
Napomene Paypal, nakon sto ti neko posalje novac, da mu ostaje jos da uradi Confirm Reciept i na taj nacin ti pare postaju Available trenutno za Withdraw. Ovima iz Paypal Support uopste nije jasno zasto se taj Confirm Reciept pojavljuje na Personal Payments koji neko salje na account registrovan iz Bosne jer bi to trebalo samo da bude samo za Merchant Transactions i to su navodno javili tamo centru nekom za tehnicku podrsku u USA da provjere sta se dogadja...
SanskiBiser

#1575 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by SanskiBiser »

Chuckie wrote:
Saka wrote:Mora se čekati 30 dana od uplate da možeš povući pare uz tu proviziju od $5. Osim ako kupac ne klikne na "Confirm" dugme u kojem slučaju pare možeš povući odmah. Ali evo sad kažu da ni to dugme nema efekta u zadnje vrijeme, da moraš čekati.
Ispade po tvom ja primim lovu 25.11, moram cekati do 25.12 da bi mogao kliknuti withdraw, a tek ce automatski transfer biti 1.1, a ne 1.12.

tako i bude ako taj koji ti je poslao lovu ne odradti Confirm Reciept, u slucaju naloga/accounts registrovanih iz Bosne taj Confirm Reciept se mora uraditi kad neko iz npr USA ili Kanade salje i Personal Payment odnosno Gift nekome u Bosni u suprotnom se ceka 30 dana ovdje govorim o Premier Verified Accounts za Bussiness ne znam da li je tako isto...dakle ono sto bi paypal trebao da tretira kao obicni money transfer od nekoga a bez Confirm Reciept sa strane onog koji salje u History of Transactions takva lova dobija 30 dana Pending status. Tako je kod mene i kod prijatelja vec godinu dana oba koristimo Visa Electron iz Intesa San Paolo. :-)
Post Reply