AC Milan

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
ganjeta

#1551 Re: AC Milan

Post by ganjeta »

Pato: Nikada ne bih prešao u Inter

Mnogo se prašine podiglo kada je Leonardo, bivši igrač i trener Milanove nogometne momčadi, zasjeo na klupu gradskog rivala Intera. Potez je to zbog kojeg su ga poprijeko pogledali mnogi i na koji se osvrnuo napadač "rossonera" Alexandre Pato...

- Taj potez spada u posao kojim se bavimo i njegovu odluku mora se poštivati. Bih li ja otišao u Inter? Ne, nikada. Želim igrati u Milanu i igrat ću ovdje sve dok me klub bude želio zadržati - veli brazilski centarfor, Leonardov sunarodnjak.

- Inter je uvijek Inter, jaka momčad koja se prošle sezone okitila svim naslovima. No, nisu u centru naših misli. Mi razmišljamo o sebi samima i uvjeren sam da ćemo biti dobri. Ujedinjeni smo i prava smo momčad. Vodi nas trener (Massimiliano Allegri, op.a.) koji je sjajan, koji s nama razgovara i koji nam mnogo pomaže. Zna kako motivirati igrače, čak i one koji su u karijeri osvojili sve. Želimo pobjeđivati za njega. Osobno činim ono što od mene traži, žrtvujem se za momčad - dodao je Pato koji je pronašao lijepe riječi za još jednog sunarodnjaka, Ronaldinha, sada već bivšeg suigrača koji će karijeru nastaviti u Flamengu:

- Nedostajat će nam njegova osobnost i njegov osmijeh. Ne treba zaboraviti niti to da je jedan od najboljih svjetskih nogometaša. Otišao je kući kako bi se izborio za mjesto u reprezentaciji. Nadam se da ćemo i dalje u njoj zajedno igrati.
burgundy

#1552 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Evo izgleda da bi Criscito iz Genove mogo doc,to bi bio odlican potez,taman lijeva strana da dobije dostojnog igraca.Nadam se da ce Milan istrajat da dovede igraca.
extraordinary

#1553 Re: AC Milan

Post by extraordinary »

Puno pametuje Pato, s obzirom da je Silvio najurio Leonarda. Vidio bih da li bi Pato potpisao za Inter da mu je jedina opcija.
Neelix

#1554 Re: AC Milan

Post by Neelix »

nije svako sitna dusa kao leonardo.
extraordinary

#1555 Re: AC Milan

Post by extraordinary »

Ma najlakše nama navijačima šuplju prosipati. Ima Leonardo štošta pokazati Silviju, da ga nije morao otpuštati za početak.
bosnianidiot

#1556 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

nemoj mi te politike...
covjek je proveo citavu sezonu u Milanu zaleci se kako ne zeli biti trener ali je pristao samo jer nisu imali nikog drugog.

Ovo nije bilo tako davno:
"Right now it would be like betraying my history, my past with the Rossoneri. It's been a short period of time, and I'm still very close to Milan. Now it would be too difficult to work in Italy, maybe in the future but not now." - Leonardo
- 22nd October 2010.

Najbolje je to Gatusso rekao: "Evidently the God of money can produce miracles."
extraordinary

#1557 Re: AC Milan

Post by extraordinary »

Pa normalno sinko, pitao bih tebe da si nezaposlen.
bosnianidiot

#1558 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

Da, pretpostavljam da mu novca bas nedostaje :x
extraordinary

#1559 Re: AC Milan

Post by extraordinary »

Pa nema nikakvih primanja u momentu. Ne kažem da je bijeda, ali nije da može totalno biti opušten i razmišljati da će pare doći. Pogotovo zato što, da je odbio Inter, Bog zna da li bi ubrzo dobio neku drugu ponudu.
bosnianidiot

#1560 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

Mah imao je on sigurno jos ponuda, mozda ne Interova renomea ali ipak. Mogao je biti i skaut, TV komentator, sta sve ne. Definitivno mu ovo nije trebalo, ali desilo se, i sta mi sad tu mozemo.
Neelix

#1561 Re: AC Milan

Post by Neelix »

i tako s tri lagana gola prodje milan dalje u kupu... Ibra, Merkel i Robinho...pitam se dodje li sta Merkel onoj Angeli :D

svidja mi se sto Allegri forsira mladje igrace, za razliku od Leonarda il nedajboze Ancelottija, taj ne bi stavio mladog igraca u postavu pa makar on morao istrcat na teren :D

Reto Ziegler sve blizi Milanu :)
bosnianidiot

#1562 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

Merkel sinoc rasturio, momak definitivno zasluzuje mjesto ispred Seedorfa...Cassano i Ibra se zafrkavali na terenu, njih dvojica bi mogli postati pravo ubitacan tandem cim se Cass vrati u formu, jos Robinho ili Pato tu...da se najezi covjek.
Yepes je prilicno spor ali se ekstra pozicionira, u odnosu na Boneru i onog Grka covjek igracina, i sasvim solidna zamjena za Nestu ili Silvu...
Jos bar jedan bek, Zigler, Lazzari ili Criscito i imamo sasvim solidnu ekipu koja ne bi trebala ispustiti titulu :-D
Neelix

#1563 Re: AC Milan

Post by Neelix »

LSD

#1564 Re: AC Milan

Post by LSD »

Neelix wrote:golcina ibrahimovica :shock:
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... -VdHWxW2og#!
:shock: :shock:
jao životinje :lol: ...prvo otrese stopera, pa zabi volejom golcinu sa 25 metara.
LSD

#1565 Re: AC Milan

Post by LSD »

Ovaj arapski komentator skroz poludio kod gola Ibrahimovica...prvo pominje šejtana u 0:37 , kasnije uzvikuje Allah,Allah na 0:46 :lol: :lol:
febo_acm

#1566 Re: AC Milan

Post by febo_acm »

Džaba mu sve kad Bonera&co uvijek mogu zajebati više nego što on može zabiti...
burgundy

#1567 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Urby Emanuelson potpisao za Milan.Mislim da je ovo odlicno pojacanje bas tamo gdje najvise skripi, lijeva strana.

AC Milan have beaten a host of Premier League clubs to the signature of Dutch international Urby Emanuelson.
The Italian giants have secured Emanuelson on a pre-contract agreement and he will join on a Bosman free transfer in the summer.
The Ajax defender has agreed a three-year deal at the San Siro, and now Milan have opened talks of securing his signature this month,
The 24-year-old admitted he could not refuse a move to Milan.
"Of course I would love to finish the season at Ajax and become champion, but this chance you couldn't refuse," he told De Telegraaaf.

Image
burgundy

#1568 Re: AC Milan

Post by burgundy »

Kako su samo opasni Galiani & co, sva ova prica oko Criscita i Zieglera izgleda je bila samo paravan za ovo pojacanje.Iskreno ne znam ko je od ova tri spomenuta igraca najbolji u defanzivi,ali po onome sto sam pogledao na youtube-u, u ofanzivi je Emanuelson zmaj, brz je pravo i ima tehniku.Mlad je a ima dosta iskustva to je ono sto treba Milanu.Ne znam hoce li imat prava nastupa u Ligi prvaka?Imam dobar osjecaj da je ovo odlicno pojacanje :D
extraordinary

#1569 Re: AC Milan

Post by extraordinary »

Pa što si postavio ovaj link na engleskom ako ga ne razumiješ ? Fino ti piše da tek na ljeto dolazi besplatno, jer mu ističe ugovor. Znači imat će pravo nastupa u Ligi prvaka, ali iduće sezone.
bosnianidiot

#1570 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

extraordinary wrote:Pa što si postavio ovaj link na engleskom ako ga ne razumiješ ? Fino ti piše da tek na ljeto dolazi besplatno, jer mu ističe ugovor. Znači imat će pravo nastupa u Ligi prvaka, ali iduće sezone.
Pitanje mu je na mjestu, jer Galliani je uspio srediti da ga za neku sicu puste da dodje u januaru, to je vec rijesena prica...
I nema pravo nastupa u CL, igrao vec za Ajax, nama derao guzove u grupnoj fazi...
Iskreno nisam bas zadovoljan, potrebniji nam je neki jaci defanzivac za lijevu stranu, ali drzim mu fige da bude zvijer :-D
extraordinary

#1571 Re: AC Milan

Post by extraordinary »

Pardon, moja greška, ja nekog iskritikovao, a ni sam nisam tekst do kraja pročitao :D Pročitao samo summer i odmah sve povezao :D Burgundy, halali :D
Neelix

#1572 Re: AC Milan

Post by Neelix »

nesto kontam....darren bent placen 22 miliona eura u kesu....a ibra 24 miliona na tri godine :-) :D
bosnianidiot

#1573 Re: AC Milan

Post by bosnianidiot »

Neelix wrote:nesto kontam....darren bent placen 22 miliona eura u kesu....a ibra 24 miliona na tri godine :-) :D
Golden Tie 8-)
febo_acm

#1574 Re: AC Milan

Post by febo_acm »

Engleski igrači su uvijek bili precijenjeni prilikom transfera...

Wright Phillips -21m £
Lescott - 23m £
Millner - 26m £
Bentley - 15m £
Crouch - 11m £
Bent - 18m £(+ još mogućih 6 £)
Downing - 12m £

Ne kažem da su loši igrači, već da su mnogi precijenjeni. U Italiji za cijenu Phillipsa i Millnera možeš sastaviti predobru ekipu :D
Neelix

#1575 Re: AC Milan

Post by Neelix »

veceras se valja osvetit ćezeni za poraz u prvom dijelu prvenstva :D izgleda da ce cassano pocet utakmicu :thumbup:
Post Reply