AC Milan
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- ganjeta
#1551 Re: AC Milan
Pato: Nikada ne bih prešao u Inter
Mnogo se prašine podiglo kada je Leonardo, bivši igrač i trener Milanove nogometne momčadi, zasjeo na klupu gradskog rivala Intera. Potez je to zbog kojeg su ga poprijeko pogledali mnogi i na koji se osvrnuo napadač "rossonera" Alexandre Pato...
- Taj potez spada u posao kojim se bavimo i njegovu odluku mora se poštivati. Bih li ja otišao u Inter? Ne, nikada. Želim igrati u Milanu i igrat ću ovdje sve dok me klub bude želio zadržati - veli brazilski centarfor, Leonardov sunarodnjak.
- Inter je uvijek Inter, jaka momčad koja se prošle sezone okitila svim naslovima. No, nisu u centru naših misli. Mi razmišljamo o sebi samima i uvjeren sam da ćemo biti dobri. Ujedinjeni smo i prava smo momčad. Vodi nas trener (Massimiliano Allegri, op.a.) koji je sjajan, koji s nama razgovara i koji nam mnogo pomaže. Zna kako motivirati igrače, čak i one koji su u karijeri osvojili sve. Želimo pobjeđivati za njega. Osobno činim ono što od mene traži, žrtvujem se za momčad - dodao je Pato koji je pronašao lijepe riječi za još jednog sunarodnjaka, Ronaldinha, sada već bivšeg suigrača koji će karijeru nastaviti u Flamengu:
- Nedostajat će nam njegova osobnost i njegov osmijeh. Ne treba zaboraviti niti to da je jedan od najboljih svjetskih nogometaša. Otišao je kući kako bi se izborio za mjesto u reprezentaciji. Nadam se da ćemo i dalje u njoj zajedno igrati.
Mnogo se prašine podiglo kada je Leonardo, bivši igrač i trener Milanove nogometne momčadi, zasjeo na klupu gradskog rivala Intera. Potez je to zbog kojeg su ga poprijeko pogledali mnogi i na koji se osvrnuo napadač "rossonera" Alexandre Pato...
- Taj potez spada u posao kojim se bavimo i njegovu odluku mora se poštivati. Bih li ja otišao u Inter? Ne, nikada. Želim igrati u Milanu i igrat ću ovdje sve dok me klub bude želio zadržati - veli brazilski centarfor, Leonardov sunarodnjak.
- Inter je uvijek Inter, jaka momčad koja se prošle sezone okitila svim naslovima. No, nisu u centru naših misli. Mi razmišljamo o sebi samima i uvjeren sam da ćemo biti dobri. Ujedinjeni smo i prava smo momčad. Vodi nas trener (Massimiliano Allegri, op.a.) koji je sjajan, koji s nama razgovara i koji nam mnogo pomaže. Zna kako motivirati igrače, čak i one koji su u karijeri osvojili sve. Želimo pobjeđivati za njega. Osobno činim ono što od mene traži, žrtvujem se za momčad - dodao je Pato koji je pronašao lijepe riječi za još jednog sunarodnjaka, Ronaldinha, sada već bivšeg suigrača koji će karijeru nastaviti u Flamengu:
- Nedostajat će nam njegova osobnost i njegov osmijeh. Ne treba zaboraviti niti to da je jedan od najboljih svjetskih nogometaša. Otišao je kući kako bi se izborio za mjesto u reprezentaciji. Nadam se da ćemo i dalje u njoj zajedno igrati.
- burgundy
#1552 Re: AC Milan
Evo izgleda da bi Criscito iz Genove mogo doc,to bi bio odlican potez,taman lijeva strana da dobije dostojnog igraca.Nadam se da ce Milan istrajat da dovede igraca.
-
extraordinary
#1553 Re: AC Milan
Puno pametuje Pato, s obzirom da je Silvio najurio Leonarda. Vidio bih da li bi Pato potpisao za Inter da mu je jedina opcija.
- Neelix
#1554 Re: AC Milan
nije svako sitna dusa kao leonardo.
-
extraordinary
#1555 Re: AC Milan
Ma najlakše nama navijačima šuplju prosipati. Ima Leonardo štošta pokazati Silviju, da ga nije morao otpuštati za početak.
- bosnianidiot
#1556 Re: AC Milan
nemoj mi te politike...
covjek je proveo citavu sezonu u Milanu zaleci se kako ne zeli biti trener ali je pristao samo jer nisu imali nikog drugog.
Ovo nije bilo tako davno:
"Right now it would be like betraying my history, my past with the Rossoneri. It's been a short period of time, and I'm still very close to Milan. Now it would be too difficult to work in Italy, maybe in the future but not now." - Leonardo
- 22nd October 2010.
Najbolje je to Gatusso rekao: "Evidently the God of money can produce miracles."
covjek je proveo citavu sezonu u Milanu zaleci se kako ne zeli biti trener ali je pristao samo jer nisu imali nikog drugog.
Ovo nije bilo tako davno:
"Right now it would be like betraying my history, my past with the Rossoneri. It's been a short period of time, and I'm still very close to Milan. Now it would be too difficult to work in Italy, maybe in the future but not now." - Leonardo
- 22nd October 2010.
Najbolje je to Gatusso rekao: "Evidently the God of money can produce miracles."
-
extraordinary
#1557 Re: AC Milan
Pa normalno sinko, pitao bih tebe da si nezaposlen.
- bosnianidiot
#1558 Re: AC Milan
Da, pretpostavljam da mu novca bas nedostaje 
-
extraordinary
#1559 Re: AC Milan
Pa nema nikakvih primanja u momentu. Ne kažem da je bijeda, ali nije da može totalno biti opušten i razmišljati da će pare doći. Pogotovo zato što, da je odbio Inter, Bog zna da li bi ubrzo dobio neku drugu ponudu.
- bosnianidiot
#1560 Re: AC Milan
Mah imao je on sigurno jos ponuda, mozda ne Interova renomea ali ipak. Mogao je biti i skaut, TV komentator, sta sve ne. Definitivno mu ovo nije trebalo, ali desilo se, i sta mi sad tu mozemo.
- Neelix
#1561 Re: AC Milan
i tako s tri lagana gola prodje milan dalje u kupu... Ibra, Merkel i Robinho...pitam se dodje li sta Merkel onoj Angeli 
svidja mi se sto Allegri forsira mladje igrace, za razliku od Leonarda il nedajboze Ancelottija, taj ne bi stavio mladog igraca u postavu pa makar on morao istrcat na teren
Reto Ziegler sve blizi Milanu
svidja mi se sto Allegri forsira mladje igrace, za razliku od Leonarda il nedajboze Ancelottija, taj ne bi stavio mladog igraca u postavu pa makar on morao istrcat na teren
Reto Ziegler sve blizi Milanu
- bosnianidiot
#1562 Re: AC Milan
Merkel sinoc rasturio, momak definitivno zasluzuje mjesto ispred Seedorfa...Cassano i Ibra se zafrkavali na terenu, njih dvojica bi mogli postati pravo ubitacan tandem cim se Cass vrati u formu, jos Robinho ili Pato tu...da se najezi covjek.
Yepes je prilicno spor ali se ekstra pozicionira, u odnosu na Boneru i onog Grka covjek igracina, i sasvim solidna zamjena za Nestu ili Silvu...
Jos bar jedan bek, Zigler, Lazzari ili Criscito i imamo sasvim solidnu ekipu koja ne bi trebala ispustiti titulu
Yepes je prilicno spor ali se ekstra pozicionira, u odnosu na Boneru i onog Grka covjek igracina, i sasvim solidna zamjena za Nestu ili Silvu...
Jos bar jedan bek, Zigler, Lazzari ili Criscito i imamo sasvim solidnu ekipu koja ne bi trebala ispustiti titulu
- Neelix
-
LSD
#1564 Re: AC Milan
jao životinje
-
LSD
#1565 Re: AC Milan
Ovaj arapski komentator skroz poludio kod gola Ibrahimovica...prvo pominje šejtana u 0:37 , kasnije uzvikuje Allah,Allah na 0:46

-
febo_acm
#1566 Re: AC Milan
Džaba mu sve kad Bonera&co uvijek mogu zajebati više nego što on može zabiti...
- burgundy
#1567 Re: AC Milan
Urby Emanuelson potpisao za Milan.Mislim da je ovo odlicno pojacanje bas tamo gdje najvise skripi, lijeva strana.
AC Milan have beaten a host of Premier League clubs to the signature of Dutch international Urby Emanuelson.
The Italian giants have secured Emanuelson on a pre-contract agreement and he will join on a Bosman free transfer in the summer.
The Ajax defender has agreed a three-year deal at the San Siro, and now Milan have opened talks of securing his signature this month,
The 24-year-old admitted he could not refuse a move to Milan.
"Of course I would love to finish the season at Ajax and become champion, but this chance you couldn't refuse," he told De Telegraaaf.

AC Milan have beaten a host of Premier League clubs to the signature of Dutch international Urby Emanuelson.
The Italian giants have secured Emanuelson on a pre-contract agreement and he will join on a Bosman free transfer in the summer.
The Ajax defender has agreed a three-year deal at the San Siro, and now Milan have opened talks of securing his signature this month,
The 24-year-old admitted he could not refuse a move to Milan.
"Of course I would love to finish the season at Ajax and become champion, but this chance you couldn't refuse," he told De Telegraaaf.

- burgundy
#1568 Re: AC Milan
Kako su samo opasni Galiani & co, sva ova prica oko Criscita i Zieglera izgleda je bila samo paravan za ovo pojacanje.Iskreno ne znam ko je od ova tri spomenuta igraca najbolji u defanzivi,ali po onome sto sam pogledao na youtube-u, u ofanzivi je Emanuelson zmaj, brz je pravo i ima tehniku.Mlad je a ima dosta iskustva to je ono sto treba Milanu.Ne znam hoce li imat prava nastupa u Ligi prvaka?Imam dobar osjecaj da je ovo odlicno pojacanje 
-
extraordinary
#1569 Re: AC Milan
Pa što si postavio ovaj link na engleskom ako ga ne razumiješ ? Fino ti piše da tek na ljeto dolazi besplatno, jer mu ističe ugovor. Znači imat će pravo nastupa u Ligi prvaka, ali iduće sezone.
- bosnianidiot
#1570 Re: AC Milan
Pitanje mu je na mjestu, jer Galliani je uspio srediti da ga za neku sicu puste da dodje u januaru, to je vec rijesena prica...extraordinary wrote:Pa što si postavio ovaj link na engleskom ako ga ne razumiješ ? Fino ti piše da tek na ljeto dolazi besplatno, jer mu ističe ugovor. Znači imat će pravo nastupa u Ligi prvaka, ali iduće sezone.
I nema pravo nastupa u CL, igrao vec za Ajax, nama derao guzove u grupnoj fazi...
Iskreno nisam bas zadovoljan, potrebniji nam je neki jaci defanzivac za lijevu stranu, ali drzim mu fige da bude zvijer
-
extraordinary
#1571 Re: AC Milan
Pardon, moja greška, ja nekog iskritikovao, a ni sam nisam tekst do kraja pročitao
Pročitao samo summer i odmah sve povezao
Burgundy, halali 
- Neelix
#1572 Re: AC Milan
nesto kontam....darren bent placen 22 miliona eura u kesu....a ibra 24 miliona na tri godine

- bosnianidiot
#1573 Re: AC Milan
Golden TieNeelix wrote:nesto kontam....darren bent placen 22 miliona eura u kesu....a ibra 24 miliona na tri godine![]()
-
febo_acm
#1574 Re: AC Milan
Engleski igrači su uvijek bili precijenjeni prilikom transfera...
Wright Phillips -21m £
Lescott - 23m £
Millner - 26m £
Bentley - 15m £
Crouch - 11m £
Bent - 18m £(+ još mogućih 6 £)
Downing - 12m £
Ne kažem da su loši igrači, već da su mnogi precijenjeni. U Italiji za cijenu Phillipsa i Millnera možeš sastaviti predobru ekipu
Wright Phillips -21m £
Lescott - 23m £
Millner - 26m £
Bentley - 15m £
Crouch - 11m £
Bent - 18m £(+ još mogućih 6 £)
Downing - 12m £
Ne kažem da su loši igrači, već da su mnogi precijenjeni. U Italiji za cijenu Phillipsa i Millnera možeš sastaviti predobru ekipu
- Neelix
#1575 Re: AC Milan
veceras se valja osvetit ćezeni za poraz u prvom dijelu prvenstva
izgleda da ce cassano pocet utakmicu