Cigarete, odvikavanje
Moderator: anex
- quasar
#1552 Re: Cigarete, odvikavanje
Samo istraj. Ne posustaj. Nadam se da si zapisala razloge zbog kojih prestajes, da mozes da se podsjetisk kad se pocnes kolebati.toffifee wrote:1. dan bez cigareta
Samo ne priznaji poraz. Pa nece tamo neki nagon biti jaci od tvoje svijesti i razuma.
-
mare48
#1553 Re: Cigarete, odvikavanje
toffifee, samo naprijed! i ja ne pušim, već dva mjeseca i koji dan.
quasar, svaka čast na podršci svima nama. Ti ne posustaješ! Koji ti je motiv?
- quasar
#1554 Re: Cigarete, odvikavanje
Da se pravim pametan negdje...mare48 wrote:toffifee, samo naprijed! i ja ne pušim, već dva mjeseca i koji dan.
Jednostavno sam svjestan koliko smo bili slijepi sta radimo sebi i nemocni pred tim porokom da to promjenimo.
A kosta to i zdravlja i novaca. Najgore je sto si rob. Moras imati cigare, a hrana i druge egzistencijalne stvari su u drugom planu.Definicija ovisnika.
A ovisnik je slabo bice. Ovisnik nikad ne moze biti alfa. Ovisnika mozes kontrolisati. Ovisnik ce se lako predati. itd.
Sve ono sto ne zelim da budem vezano je za cigare, a pusio sam 25 godina.
-
frngla
#1555 Re: Cigarete, odvikavanje
ne pusim neka 4 mjeseca, iznenadjen sam koliko mi novca ostaje na kraju mjeseca, osjecam se nekako bolje... poceo sam redovno da trcim, bavim se sportom i osjecam se super
ah da, cak sam i smrsao par kilograma
cigare ciao 
- kurty
#1556 Re: Cigarete, odvikavanje
oko 20tak dana kako sam "prestao"... jedno jutro krenem nesto da radim sa rodjakom i usput kupim cigare...ulazeci u auto samo sam rekao "ovo mi je posljednja kutija koju am kupio"... Od te kutije danas imam jos 7 cigara... Taj dan ispusio pola kutije i u zadnji 20tak dana 3 cigare pripalio... Jedna je bila nakon 7 dana...Pripalio, povratio i zdravo... I dvije u subotu...rostilj, peka, alkohol i pripalim... po par dimova i bacim... Uglavnom, vrtim neka lizala po ustima i to je to... 
- quasar
#1557 Re: Cigarete, odvikavanje
@frnglafrngla wrote:ne pusim neka 4 mjeseca, iznenadjen sam koliko mi novca ostaje na kraju mjeseca, osjecam se nekako bolje... poceo sam redovno da trcim, bavim se sportom i osjecam se superah da, cak sam i smrsao par kilograma
cigare ciao
ako nas ne lozis, svaka ti cast.
@toffifee
jesi li izdrzala? Idemo li dalje?
- quasar
#1558 Re: Cigarete, odvikavanje
Hoces da napravis pravi potez?kurty wrote:oko 20tak dana kako sam "prestao"... jedno jutro krenem nesto da radim sa rodjakom i usput kupim cigare...ulazeci u auto samo sam rekao "ovo mi je posljednja kutija koju am kupio"... Od te kutije danas imam jos 7 cigara... Taj dan ispusio pola kutije i u zadnji 20tak dana 3 cigare pripalio... Jedna je bila nakon 7 dana...Pripalio, povratio i zdravo... I dvije u subotu...rostilj, peka, alkohol i pripalim... po par dimova i bacim... Uglavnom, vrtim neka lizala po ustima i to je to...
Uzmi tih 7 cigara i unisti ih svojim rukama. Prosto ih polomi i zguzvaj jednu po jednu da se pozdravis sa tim vitaminima.
Psiholoski je jako dobar potez jer znaci prekretnicu.
- Kinaski
#1559 Re: Cigarete, odvikavanje
Vec 3 dana apstiniram , odlucio sam definitivno da prestanem sa pusenjem ... Za sada sam potpuno okej 
-
frngla
#1560 Re: Cigarete, odvikavanje
ne lozim brate, proklinjem dan kad sam stavio ono govno u usta, prvenstveno se osjecam psihicki bolje jer znam da nisam vise ovisnikquasar wrote:
@frngla
ako nas ne lozis, svaka ti cast.![]()
- van helsing
#1561 Re: Cigarete, odvikavanje
Nikako da se odviknem od cigarete.. pokusavao nekoliko puta,al ne ide. Nemam jaku volju i gotovo. Najvise sto sam izdrzao je bilo 41 dan. Nesto ne primjetim da mi smetaju,ali da bih volio baciti smece,volio bih.
Sent from my MB200 using Tapatalk
Sent from my MB200 using Tapatalk
-
Magicna
#1562 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja sam se ustrasila,prepusim se,povracam,nista jela nisam,muka mi bila i nikad vise,postepenih odvikavanja nema...jos vam se i gade,svi koji puse cuhnuu vam i gade...sve moze kad se hoce ...vjerujte mi...prekidate definitivno,kriza 7 dana i to je to.......

- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1563 Re: Cigarete, odvikavanje
Danas puna 3 mjeseca
CIGARE

CIGARE
-
sokkia
#1564 Re: Cigarete, odvikavanje
samo slabicci nemogu da ih bace.
eto ja sam recimo slabicc ssto se piva ticce
eto ja sam recimo slabicc ssto se piva ticce
- Kinaski
#1565 Re: Cigarete, odvikavanje
U trecoj sedmici sam kako apstiniram , ni kile dobio nisam
Doduse novcanik mi se malo napuho 
- lasakad
#1566 Re: Cigarete, odvikavanje
Yahel wrote:Danas puna 3 mjeseca![]()
![]()
CIGARE![]()
5 mjeseci....
-
zelenashica
#1567 Re: Cigarete, odvikavanje
Gdje se stavljaju kapi ?
Jbg trebalo bi da ima neka rupica,...al niđe ništa.
- spreca
#1568 Re: Cigarete, odvikavanje
Kapi olizatizelenashica wrote:Gdje se stavljaju kapi ?
-
Tarik_TM
#1569 Re: Cigarete, odvikavanje
Pusio sam 12 godina po 2 kutije dnevno (minimalno). Na pocetku prve 2-3 godine marlboro lights, plavi bond, a onda jako dugo auru lights. Bacio sam ih prije 6 mjeseci i samo cu vam reci da mi je to bila najbolja odluka koju sam donjeo u zivotu. Niko nije mogao vjerovati od prijatelja i u familiji da sam upravo JA bacio cigare. Niti sam koristio preparate, niti sam planirao, samo me jedan dan prenijelo, rekoh odoh probati pa sta bude. Prva tri- cetiri dana je sama ruka letila, ali sam se suzdrzavao i (ispostavice se) ovo mi je bio najkriticniji period u mozgu. Onda su dosla nova tri dana gdje sam vec poceo osjecati promjenu u plucima... a onda pakao. Narednih 15-tak dana cini mi se da nigdje nisam izlazio i sta sam iz sebe izbacio sam Bog zna. Kasljao sam svakih 10 minuta i IZBACIVAO slajm. U isto vrijeme sam iz dana u dan osjecao sve vecu i vecu promjenu, tako da me je dalje guralo upravo to sto sam zelio vidjeti gdje je kraj i gdje je to "najbolje" kako se covjek moze osjecati. Imunitet mi je "skocio", pluca, kao da mi je neko nova ugradio, a poceo sam dobivati i na snazi. Sve to me bukvalno tjeralo naprijed, jer vjerujte promjena je ogromna i fakat zelis vidjeti dokle to ide. Iako imam bronhitis i jako dubok kasalj (poznat po njemu), NITI JEDNOM u ovih 6 mjeseci se nisam nakasljao. Znaci NI JEDNOM! Pjeske bih hodao sada gdje god treba, a pluca su druga i nisu moja. Nikako se nisam ni razbolio preko citave zime (sto je za mene bilo nepojmljivo). Ni jednu nisam vise zapalio i ne bih za milion! Istina je da mi malo smeta dim kada pored pusaca sjedim, ali da toliko smrde cigare, to nisam znao. Znaci, MOLIM VAS bacite govno, eto MOLIM VAS! 
TU SPAS MENE
TU SPAS MENE
- lasakad
#1570 Re: Cigarete, odvikavanje
Tarik_TM wrote:Pusio sam 12 godina po 2 kutije dnevno (minimalno). Na pocetku prve 2-3 godine marlboro lights, plavi bond, a onda jako dugo auru lights. Bacio sam ih prije 6 mjeseci i samo cu vam reci da mi je to bila najbolja odluka koju sam donjeo u zivotu. Niko nije mogao vjerovati od prijatelja i u familiji da sam upravo JA bacio cigare. Niti sam koristio preparate, niti sam planirao, samo me jedan dan prenijelo, rekoh odoh probati pa sta bude. Prva tri- cetiri dana je sama ruka letila, ali sam se suzdrzavao i (ispostavice se) ovo mi je bio najkriticniji period u mozgu. Onda su dosla nova tri dana gdje sam vec poceo osjecati promjenu u plucima... a onda pakao. Narednih 15-tak dana cini mi se da nigdje nisam izlazio i sta sam iz sebe izbacio sam Bog zna. Kasljao sam svakih 10 minuta i IZBACIVAO slajm. U isto vrijeme sam iz dana u dan osjecao sve vecu i vecu promjenu, tako da me je dalje guralo upravo to sto sam zelio vidjeti gdje je kraj i gdje je to "najbolje" kako se covjek moze osjecati. Imunitet mi je "skocio", pluca, kao da mi je neko nova ugradio, a poceo sam dobivati i na snazi. Sve to me bukvalno tjeralo naprijed, jer vjerujte promjena je ogromna i fakat zelis vidjeti dokle to ide. Iako imam bronhitis i jako dubok kasalj (poznat po njemu), NITI JEDNOM u ovih 6 mjeseci se nisam nakasljao. Znaci NI JEDNOM! Pjeske bih hodao sada gdje god treba, a pluca su druga i nisu moja. Nikako se nisam ni razbolio preko citave zime (sto je za mene bilo nepojmljivo). Ni jednu nisam vise zapalio i ne bih za milion! Istina je da mi malo smeta dim kada pored pusaca sjedim, ali da toliko smrde cigare, to nisam znao. Znaci, MOLIM VAS bacite govno, eto MOLIM VAS!
TU SPAS MENE
-
mare48
#1571 Re: Cigarete, odvikavanje
Svaka čast Tarik_TM!
I hvala za post. Ja ne pušim 3 mjeseca ali mi opet cigare ponekad padnu na pamet. Posebno ih se sjetim na kafi s prijateljicama. Ne bih posustala i znam da neću ali mi super dobro dođu iskustva ljudi kao što si ti.
I hvala za post. Ja ne pušim 3 mjeseca ali mi opet cigare ponekad padnu na pamet. Posebno ih se sjetim na kafi s prijateljicama. Ne bih posustala i znam da neću ali mi super dobro dođu iskustva ljudi kao što si ti.
- limunada25
#1572 Re: Cigarete, odvikavanje
Evo sad ce 4 mjeseca odkako ne pusim i ne fali mi smrad ni sekunde
ja mislim da je to nesto najpametnije sto sam do sad uradila
..jos kad bi cojek prestao pusit
srce bi mi bilo ko kanta

- Jed1217
#1573 Re: Cigarete, odvikavanje
Ja pretjerala sad za praznike s cigarama, al' baš. I skontam da ću prestat pa kolko god izdržim.
I odem ja tako sad u Konzum, gužva na kasi. Cura ispred mene, ljubičastu Evu. Moje prve cigare. Neka žena prije bijeli Walter i upaljač. Neki čiko sebi Marlboro lajt kupuje. I pregrmim ja to, jedva se iskontrolišem da ne kupim cigare, kupim sebi lizala
Sve bi plakala
Jes' teško bit karakter u vražju mater 
I odem ja tako sad u Konzum, gužva na kasi. Cura ispred mene, ljubičastu Evu. Moje prve cigare. Neka žena prije bijeli Walter i upaljač. Neki čiko sebi Marlboro lajt kupuje. I pregrmim ja to, jedva se iskontrolišem da ne kupim cigare, kupim sebi lizala
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#1574 Re: Cigarete, odvikavanje
E jbg ti... nisi nimalo gora od ostali XXXXXXXXXXx ljudi koji su prestali pusiti
nedaj se, vremenom ces zaboraviti da si ikad pusila 
I ja sam kukao, i to bas na ovoj temi prije nekih 5-6 mjeseci, a evo... od 4. januara nijedna
meni super.
I ja sam kukao, i to bas na ovoj temi prije nekih 5-6 mjeseci, a evo... od 4. januara nijedna
- Zox
#1575 Re: Cigarete, odvikavanje
Oni bi trebali da placu.Jed1217 wrote:Ja pretjerala sad za praznike s cigarama, al' baš. I skontam da ću prestat pa kolko god izdržim.
I odem ja tako sad u Konzum, gužva na kasi. Cura ispred mene, ljubičastu Evu. Moje prve cigare. Neka žena prije bijeli Walter i upaljač. Neki čiko sebi Marlboro lajt kupuje. I pregrmim ja to, jedva se iskontrolišem da ne kupim cigare, kupim sebi lizalaSve bi plakala
Jes' teško bit karakter u vražju mater