NBA - National Basketball Association

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#1551 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

b@tto wrote:
LSD wrote:
skakač,pogledaj prosjek skokova jednog i drugog .
sad pišem napamet ,kemp u karijeri ,znači i sezone kada je imao 140 kila,za 28 minuta oko 8 skokova.
stoudamire za oko 34 minuta 9 skokova
Hmmm...kako da ti to objasnim sad...statistika ti nije mjerilo u ovom slucaju...evo i kako...vec sam pomenuo da je Amareu skocnost (ustvari citav atletizam njegove igre dobro opao nakon operacije koljena) i opet je na prosjeku od 9 skokova...ali najbitnije su tom poredjenu statistika je: što je Amare "dijelio" skakacku zadacu godinama sa Marionom (koji je fenomenalan skakac sa 11 skokova u prosjeku) a evo sad i sa Shaqom (o njemu ne treba puno pisati)...s druge strane Kemp je djelio tu skakacku zadacu sa detlef schrempfom i sam parkinsom (naravno,mislim na Kempa iz njegovih najboljih dana) koji se ne mogu ,cak ni pod razno, porediti sa Shaqom i Marionom u skakackom dijelu...pa logicno je da je Kemp statisticki skupljao više skokova pored takvih suigraca...ali to opet ne znaci da je bolji skakac...valjda me razumiješ šta hocu da kažem.
znao sam da ćeš ovo napisati,a ko je u prošlim sezonama osim amarea i mariona skakako u sunsima,niko.
diaw oko 5 skokova i to je to,svi ostali ništa
Heh...a šta onda tek reci za Kempa koji fakticki sam skakao u Sonicsima i Cavsima 8-)
b@tto

#1552 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

[]

znao sam da ćeš ovo napisati,a ko je u prošlim sezonama osim amarea i mariona skakako u sunsima,niko.
diaw oko 5 skokova i to je to,svi ostali ništa[/quote]Heh...a šta onda tek reci za Kempa koji fakticki sam skakao u Sonicsima i Cavsima 8-)[/quote]

schrempf i perkins,sam si napisao ,pa nisu oni imali 2 ili 3 skoka po tekmi nego 5 ili 6.
prije toga cage i benjamin.
u clevelandu jednu sezonu ilgauskas
arze

#1553 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

b@tto wrote:
arze wrote:cuj nemora znacit nista?????????hahahhah
znaci kad ja imam 2 poena i 1 skok u 35 minuta to moze bit da sam dobro odigro jel????
kolko ja znam statistika je mjerilo efikasnosti igraca!Dobro mozda je po vama nesto drugo, mozda je po vama dobar igrac onaj koji jamesa najvise puta obori na pod i flagrantno faulira :lol:
a opet komentatori od sinoc odjavljuju utakmicu 6 minuta prije kraja kod +7 za detroit!!!!!
Ovo je definitivno kraj orlanda...kad dodose ljudi na 3 razlike kad oniiii evooooooo nevjerovatnooo orlando se vracaaaa :) :) :) :)

statistika jeste mjerilo kvaliete i nekvalitete nekog igrača,ali i nije,jer pogledaj bruca bowena ,on je godinama u najboljim defanzivnim petorkama lige a pogledaj mu broj def. skokova i osobito osvojenih lopti i blokada,nikada po tome ne bi pomislio da je on odličan defanzivac, i igra oko 30 minuta po utakmici u zadnjih nekoliko sezona u san antoniu a finley koji ima više koševa,skokova,asista od bowena igra manje nego bowen.bowen ima sličnu minutažu kao ginobili koji ima u posljednjim sezonama duplo više poena ,asista,osv. lopti nego bowen.šta to govori nego da statistika ipak ne govori sve.

sa druge strane ,kirilenko je daleko bolji i u osv. loptama i blokadama a ove sezone nije u def. petorkama lige,a bowen jeste i to u prvoj
pa dobro prihvatit se moze cinjenica da je bowen sa svojih par poena u karijeri bio faktor u san antoniu al u tome slucaju govorimo da je bio faktor u odbrani!!!
ako imas 4-5 poena prosjek nikako nisi vrijedan spominjanja u napadu.eto jedini slucaj je mozda jason kidd koji ima oko 10 poena i 10 asista bar u ovoj sezoni tako nesto.
ako igrac dadne 40 poena odma mogu zakljucit da ih je natrpo i odma znam da je bio efikasan, a kad vidis 4 poena onda fakat prvo pretpostavis da je bio suh ko barut.
skrecete sa teme u sekundi, howard ima 15 poena 15 skokova i lose odigro ko biva lose suta bacanja...pa sta vi ocekujute da bude snajp!
TAKVIH PRIMJERA GDJE IGRAC IMA 2 POENA A LAFO JE NEKA FACA U EKIPI JE VRLO MALOOO, TO SU UGLAVNOM STRUMFOVI UŠĆUHLI I VECINOM SU NAJMRZI IGRACI PROTIVNICKIH EKIPA JER U NEDOSTATKU KREATIVNOSTI IGRAJU "ODBRANU".AKO STATITSTIKA NEZNACI NISTA ZASTO SU UVJEK MVP IGRACI SA DOSTA POENA,SKOKOVA,ASISTENCIJA....A ONO VIDIS BOWENA 4 POENA(KAD BUDE RASPOLOZEN) 4 SKOKA 2 ASISTA 19 FAULA KOJE SUDIJA NIJE VIDIO IL NIJE HTIO VIDIT..DA SE ZAKLJUCIT O CEMU SE RADI
Layne

#1554 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Nije dadne, nego da!
arze

#1555 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

Layne wrote:Nije dadne, nego da!
PODA je autenticnije tvom porijeklu
arze

#1556 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

ti ma*u seljacku
Risto Kuglarić

#1557 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

arze wrote:ti ma*u seljacku
:shock: šta ti je jarane?
Epitop

#1558 Re: NBA na OBN-u

Post by Epitop »

Risto Kuglarić wrote:
Da se nije nešto desilo Jamesu pa izgubio živce dječak? :lol:
Layne

#1559 Re: NBA na OBN-u

Post by Layne »

Epitop wrote:
Risto Kuglarić wrote:
Da se nije nešto desilo Jamesu pa izgubio živce dječak? :lol:
Ma isfrustrirani balavac ;-)
Ja mu napišem kako se kaže, da mu se raja na forumu ne smije, a on ovako :D
Djeca danas nemaju nikakvog poštovanja prema starijima.
Comrad

#1560 Re: NBA na OBN-u

Post by Comrad »

Na ovom topicu sam odavno i jos se ne sjecam da je neko nekome nesto opsovao (a 60 stranica je ispisano), kao ni da je admin dolazio ovdje, ali mozda je vrijeme da nas malo posjeti. Treba otvoriti posebno topic za poredjenje igraca i pametovanje. :)
sesalmir

#1561 Re: NBA na OBN-u

Post by sesalmir »

Ponovo pobjede domacina, ovaj playoff me sve vise podsjeca na neke domace evropske lige, gdje je pobjeda u gostima ravna osvajanju sampionske titule, tako da je u 2. rundi u dosadasnjih 20 utakmica samo jednom gostujuca ekipa uspjela pobjediti, sto je ipak premalo i ne sjecam se da se ovako nesto desavalo ikada, jer ipak sudjenje u nba, barem dosada je uvijek bilo ujednaceno, bez obzira na kojem terenu se igra, ali ove sezone smo imali neke dosta smijesne omjere u slobodnim bacanjima, posebno u serij lakersi-jazz gdje u tekmama koje su igrane u l.a., lakersi imaju u prosjeku 19 slobodnjaka vise, dok u s.l.c. jazz ima +4.5 slobodnih. Tako da prakticno imamo situaciju u kojoj je razlika u nekih 23 slobodna ovisno o tome igrate li kuci ili u gostima, mislim da je to ipak previse i jednostavno sve vise sticem dojam da je liga (tj stern) jednostavno odlucila da se ove sezone gleda finale celticsi-lakersi, koje bi imalo ogromnu gledanost, jer bi se za ovo finale zainteresovali i stariji koji su prestali pratiti nba u medjuvemenu i koje bi nostalgija za ovim duelom ponovo vratila pred tv ekrane. Tako da je za ovo finale dovoljno samo domacinsko sudjenje kroz cijeli playoff i to ce biti dovoljno da se ovo finale i odigra, s obzirom na 1. mjesta u regularnoj sezoni koje su ove ekipe ostvarile.
Da spomenem i to da je james napokon odigrao vrhunsku tekmu ( 35poena i 48% suta iz igre) u kojoj je sve podsjecalo na proslogodisnje finale istoka i 5. tekmu protiv detroita, ali i pored vodstva od 14 razlike u 2. cetvrtini, cavsi nisu izdrzali kada su se kockali sa ostavljanjem otvorenog suta za 3 za ronda, koji zabija 2 uzastopne trice (rondo u sezoni puca 5/19 trice tj. 26% odnosno 0.1 trica po tekmi) i na odmor se odlazi sa samo +3 za cavse.+ cavse je ubio i los sut sa slobodnih, gdje su iako kao gostujuca ekipa imali 18 slobodnih vise, ali su pucali slobodna svega 68%
A sto se tice ovih prethodnih postova, mali je bezobrazan vec duze vrijeme, jer ocito nema dovoljno veliki fond rijeci da bi se mogao adekvatno izraziti pa koristi kojekakve psovke i uvrede. Al nebitno, mislim da bi trebao admin posjetiti i ovu temu ponekad, a dotad, barem sa moje strane ce klinjo biti na ignore.
Neelix

#1562 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

posjetit ce ;)
LSD

#1563 Re: NBA na OBN-u

Post by LSD »

Znaci,sve su izvjesnija finala konferencija LAL-NOH i BOS-DET...Kao što sam prognozirao Boston je sinoc došao do vodstva od 3-2 (LeBron je sinoc bio odlican,ali nije mogao sam dovesti Cavse do pobjede)...Lakresi isto poveli 3-2 (dobro su oznojili guzove u ovoj seriji protiv Jute,za razliku od one lagane šetnje protiv Denvera :mrgreen: )...volio bi vidjeti Honretse u finalu zapada sa Lakersima,to bi bila extra kvalitetna serija.
shadow

#1564 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

Drago mi je da pobjedismo i pored odlicne partije James-a. Okrenuli smo -14 i dosli na +10, napokon da ova ekipa pokaze malo karaktera. Na kraju smo im poklanjali lopte kao da je prodata tekma :-) ...helem, 3:2, lakse se dise.

arze je i ranije imao smjesnih i bezobraznih istupa, u nedostatku argumenata cesto posegne za uvredama. Mogao bi malo na hladjenje, barem do kraja play off-a :D. Ako njega izostavimo, ovaj dio foruma je milina za pratiti :thumbup:
Risto Kuglarić

#1565 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

shadow wrote:Drago mi je da pobjedismo i pored odlicne partije James-a. Okrenuli smo -14 i dosli na +10, napokon da ova ekipa pokaze malo karaktera. Na kraju smo im poklanjali lopte kao da je prodata tekma :-) ...helem, 3:2, lakse se dise.
a de mi reci otkud se ti tolko identifikuješ sa celticsima? nako pitam...
Neelix

#1566 Re: NBA na OBN-u

Post by Neelix »

risto nisi temu upratio, covjek zivi u bostonu :wink:
Risto Kuglarić

#1567 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

Neelix wrote:risto nisi temu upratio, covjek zivi u bostonu :wink:
aha, aha, ma nisam, uključio sam se prije par stranica, neg fakat nako pitam, bi mi zanimljivo... a pretpostavljo sam da je gore neđe u komšiluku.
b@tto

#1568 Re: NBA na OBN-u

Post by b@tto »

arze wrote:
b@tto wrote:
arze wrote:cuj nemora znacit nista?????????hahahhah
znaci kad ja imam 2 poena i 1 skok u 35 minuta to moze bit da sam dobro odigro jel????
kolko ja znam statistika je mjerilo efikasnosti igraca!Dobro mozda je po vama nesto drugo, mozda je po vama dobar igrac onaj koji jamesa najvise puta obori na pod i flagrantno faulira :lol:
a opet komentatori od sinoc odjavljuju utakmicu 6 minuta prije kraja kod +7 za detroit!!!!!
Ovo je definitivno kraj orlanda...kad dodose ljudi na 3 razlike kad oniiii evooooooo nevjerovatnooo orlando se vracaaaa :) :) :) :)

statistika jeste mjerilo kvaliete i nekvalitete nekog igrača,ali i nije,jer pogledaj bruca bowena ,on je godinama u najboljim defanzivnim petorkama lige a pogledaj mu broj def. skokova i osobito osvojenih lopti i blokada,nikada po tome ne bi pomislio da je on odličan defanzivac, i igra oko 30 minuta po utakmici u zadnjih nekoliko sezona u san antoniu a finley koji ima više koševa,skokova,asista od bowena igra manje nego bowen.bowen ima sličnu minutažu kao ginobili koji ima u posljednjim sezonama duplo više poena ,asista,osv. lopti nego bowen.šta to govori nego da statistika ipak ne govori sve.

sa druge strane ,kirilenko je daleko bolji i u osv. loptama i blokadama a ove sezone nije u def. petorkama lige,a bowen jeste i to u prvoj
pa dobro prihvatit se moze cinjenica da je bowen sa svojih par poena u karijeri bio faktor u san antoniu al u tome slucaju govorimo da je bio faktor u odbrani!!!
ako imas 4-5 poena prosjek nikako nisi vrijedan spominjanja u napadu.eto jedini slucaj je mozda jason kidd koji ima oko 10 poena i 10 asista bar u ovoj sezoni tako nesto.
ako igrac dadne 40 poena odma mogu zakljucit da ih je natrpo i odma znam da je bio efikasan, a kad vidis 4 poena onda fakat prvo pretpostavis da je bio suh ko barut.
skrecete sa teme u sekundi, howard ima 15 poena 15 skokova i lose odigro ko biva lose suta bacanja...pa sta vi ocekujute da bude snajp!
TAKVIH PRIMJERA GDJE IGRAC IMA 2 POENA A LAFO JE NEKA FACA U EKIPI JE VRLO MALOOO, TO SU UGLAVNOM STRUMFOVI UŠĆUHLI I VECINOM SU NAJMRZI IGRACI PROTIVNICKIH EKIPA JER U NEDOSTATKU KREATIVNOSTI IGRAJU "ODBRANU".AKO STATITSTIKA NEZNACI NISTA ZASTO SU UVJEK MVP IGRACI SA DOSTA POENA,SKOKOVA,ASISTENCIJA....A ONO VIDIS BOWENA 4 POENA(KAD BUDE RASPOLOZEN) 4 SKOKA 2 ASISTA 19 FAULA KOJE SUDIJA NIJE VIDIO IL NIJE HTIO VIDIT..DA SE ZAKLJUCIT O CEMU SE RADI
statistika jeste mjerilo kvalitete,ali se ne može samo po statističkom učinku ocjenjivati kvalitet igrača.
to ti je već nekoliko ljudi na forumu reklo
glog

#1569 Re: NBA na OBN-u

Post by glog »

19 FAULA KOJE SUDIJA NIJE VIDIO IL NIJE HTIO VIDIT
Osim Bowenovih faula koje sudija nije vidio ili nije htio vidjeti, postoje i Lebronovi koraci, duplo vodjene lopte i guranje u napadu koje sudija takodje ne vidi ili nije htio vidjeti... Sinoc je Lebron bio odlican u prvom poluvremenu, kasnije su ga Celticsi stisli da pokazu kako ga mogu zatvoriti kad god pozele. Boston mi je u play offu razocarenje, jer prave turnovere na nacin koji se timu tog kalibra ne bi smio dogoditi - lopta se odbija od igrace Bostona kao u fliperu... Da mi je neko prije utakmice rekao da Delonte West moze ukrasti loptu Bostonu ja bi se grohotom smijao - a on to uradi nekoliko puta bez problema.
shadow

#1570 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

glog wrote:
Osim Bowenovih faula koje sudija nije vidio ili nije htio vidjeti, postoje i Lebronovi koraci, duplo vodjene lopte i guranje u napadu koje sudija takodje ne vidi ili nije htio vidjeti... Sinoc je Lebron bio odlican u prvom poluvremenu, kasnije su ga Celticsi stisli da pokazu kako ga mogu zatvoriti kad god pozele. Boston mi je u play offu razocarenje, jer prave turnovere na nacin koji se timu tog kalibra ne bi smio dogoditi - lopta se odbija od igrace Bostona kao u fliperu... Da mi je neko prije utakmice rekao da Delonte West moze ukrasti loptu Bostonu ja bi se grohotom smijao - a on to uradi nekoliko puta bez problema.
Nije toliko do Westa koliko je do ovih kloceva, poklanjaju lopte kao da su merhamet. Sinoc su vec rjesenu tekmu napravili zanimljivom sa onih zadnjih par turnovera (allen, poisy).

@risto brate, evo 11 godina cekam da osvoje prsten ili naprave nesto vrijedno svog imena. S ovakvom igrom mrka kapa i ove sezone ali nada zadnja umire. ;-)
piskerernest

#1571 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

shadow wrote:
glog wrote:
Nije toliko do Westa koliko je do ovih kloceva, poklanjaju lopte kao da su merhamet. Sinoc su vec rjesenu tekmu napravili zanimljivom sa onih zadnjih par turnovera (allen, poisy).

@risto brate, evo 11 godina cekam da osvoje prsten ili naprave nesto vrijedno svog imena. S ovakvom igrom mrka kapa i ove sezone ali nada zadnja umire. ;-)
nešto je ovdje čudno,ako čekaš 11 godina da osvoje prsten ,onda si fan bullsa ali onda čekaš 10 godina a ne 11,a ako si ipak fan bostona onda čekaš nešto malo više godina.
Risto Kuglarić

#1572 Re: NBA na OBN-u

Post by Risto Kuglarić »

shadow wrote: @risto brate, evo 11 godina cekam da osvoje prsten ili naprave nesto vrijedno svog imena. S ovakvom igrom mrka kapa i ove sezone ali nada zadnja umire. ;-)
hehehe, biće to sve OK aBd, iščupaće domaći teren ako ništa :)

piskerernest wrote: nešto je ovdje čudno,ako čekaš 11 godina da osvoje prsten ,onda si fan bullsa ali onda čekaš 10 godina a ne 11,a ako si ipak fan bostona onda čekaš nešto malo više godina.
vjerovatno čovjek živi u bostonu od '97.
piskerernest

#1573 Re: NBA na OBN-u

Post by piskerernest »

šalim se.
shadow

#1574 Re: NBA na OBN-u

Post by shadow »

Ne moze ni domaci teren trpiti ovu smijuriju jos dugo. Sinoc su bili zreli za poraz, nekako se izvadise.
arze

#1575 Re: NBA na OBN-u

Post by arze »

sesalmir wrote:Ponovo pobjede domacina, ovaj playoff me sve vise podsjeca na neke domace evropske lige, gdje je pobjeda u gostima ravna osvajanju sampionske titule, tako da je u 2. rundi u dosadasnjih 20 utakmica samo jednom gostujuca ekipa uspjela pobjediti, sto je ipak premalo i ne sjecam se da se ovako nesto desavalo ikada, jer ipak sudjenje u nba, barem dosada je uvijek bilo ujednaceno, bez obzira na kojem terenu se igra, ali ove sezone smo imali neke dosta smijesne omjere u slobodnim bacanjima, posebno u serij lakersi-jazz gdje u tekmama koje su igrane u l.a., lakersi imaju u prosjeku 19 slobodnjaka vise, dok u s.l.c. jazz ima +4.5 slobodnih. Tako da prakticno imamo situaciju u kojoj je razlika u nekih 23 slobodna ovisno o tome igrate li kuci ili u gostima, mislim da je to ipak previse i jednostavno sve vise sticem dojam da je liga (tj stern) jednostavno odlucila da se ove sezone gleda finale celticsi-lakersi, koje bi imalo ogromnu gledanost, jer bi se za ovo finale zainteresovali i stariji koji su prestali pratiti nba u medjuvemenu i koje bi nostalgija za ovim duelom ponovo vratila pred tv ekrane. Tako da je za ovo finale dovoljno samo domacinsko sudjenje kroz cijeli playoff i to ce biti dovoljno da se ovo finale i odigra, s obzirom na 1. mjesta u regularnoj sezoni koje su ove ekipe ostvarile.
Da spomenem i to da je james napokon odigrao vrhunsku tekmu ( 35poena i 48% suta iz igre) u kojoj je sve podsjecalo na proslogodisnje finale istoka i 5. tekmu protiv detroita, ali i pored vodstva od 14 razlike u 2. cetvrtini, cavsi nisu izdrzali kada su se kockali sa ostavljanjem otvorenog suta za 3 za ronda, koji zabija 2 uzastopne trice (rondo u sezoni puca 5/19 trice tj. 26% odnosno 0.1 trica po tekmi) i na odmor se odlazi sa samo +3 za cavse.+ cavse je ubio i los sut sa slobodnih, gdje su iako kao gostujuca ekipa imali 18 slobodnih vise, ali su pucali slobodna svega 68%
A sto se tice ovih prethodnih postova, mali je bezobrazan vec duze vrijeme, jer ocito nema dovoljno veliki fond rijeci da bi se mogao adekvatno izraziti pa koristi kojekakve psovke i uvrede. Al nebitno, mislim da bi trebao admin posjetiti i ovu temu ponekad, a dotad, barem sa moje strane ce klinjo biti na ignore.

Jest. Nemam dovooljno suteva iz tranzicije!
Post Reply