Ah, vidim dometi su malo nizi ove sedmice. Prosle sedmice se pjevala sasvim drugacija pjesma, vec se proslavljao scudetto.Admir_1984 wrote:Ja ne kontam ovog laziala nikakoRoma je druga (cilj koji je postavljen ove sezone je plasman u ligu prvaka), a lazio je 4-5 gledano sa kraja tabele (cilj mu je jos ostati u ligi). Ove sezone Roma je dva puta dobila lazio i zaista ne kontam svrhu njegovog komentarisanja o Romi. Ako Roma na kraju ne uzme titulu, to nece biti jer je lazio pustio intera, nego sto oni nisu pobjedili Sampu.
Serie A
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Point.
#1551 Re: Serie A
- scheph
#1552 Re: Serie A
Da se Roma bori za opstanak, i u zadnjem kolu zavisi od nazia, ne bi ni TAD navijao niti prizeljkivao njihovu pomoc, smece od kluba i navijaca. Bilo bi me stid da ocekujem njihovu pomoc niti zelim sad da pomognu, neka izgube sa sto vecom razlikom.
2. Roma 71
.
.
.
16. lazio 40
Realno stanje na tabeli, vec zadnjih par sezona je slicna situacija, polako se ljudi navikavaju na dominaciju Rome i nemoc manjeg kluba iz Rima.
2. Roma 71
.
.
.
16. lazio 40
Realno stanje na tabeli, vec zadnjih par sezona je slicna situacija, polako se ljudi navikavaju na dominaciju Rome i nemoc manjeg kluba iz Rima.
- Point.
#1553 Re: Serie A
@scheph
Cemu nervoza?
Ko diro, sunce mu zarko?
Ako je Lazio smece od kluba i navijaca, sta bi se reklo za Skupinu sest-sedam timova AKA As roma? Poznati romini ultrasi po evropi po tome sto bodu cakijicama po RImu, jaki navijaci nema sta. Klub poznat po tome sto kad god izgubi izmislja mega konspiracije sa sjevera, uvijek je sudija protiv njih. Bjazi ba.
Znam da boli sto u principu zavisite od Lazija sto se tice scudetto al sve se vraca sve se placa.
Bodovno sesti tim iz Rima je u prednosti, al opet Lazio ima titulu vise i ove sezone. Sto bi reko pokojni Delic, pa je li to moguce?
Cemu nervoza?
Ako je Lazio smece od kluba i navijaca, sta bi se reklo za Skupinu sest-sedam timova AKA As roma? Poznati romini ultrasi po evropi po tome sto bodu cakijicama po RImu, jaki navijaci nema sta. Klub poznat po tome sto kad god izgubi izmislja mega konspiracije sa sjevera, uvijek je sudija protiv njih. Bjazi ba.
Znam da boli sto u principu zavisite od Lazija sto se tice scudetto al sve se vraca sve se placa.
Bodovno sesti tim iz Rima je u prednosti, al opet Lazio ima titulu vise i ove sezone. Sto bi reko pokojni Delic, pa je li to moguce?
-
LSD
#1554 Re: Serie A
Ne bih puno ulazio u te prepirke Lazio vs. Roma, ko je bolji,jaci,ko je kome šukno itd... ali Irriducibili su armirani beton

- Mikado
#1556 Re: Serie A
LSD wrote:Ne bih puno ulazio u te prepirke Lazio vs. Roma, ko je bolji,jaci,ko je kome šukno itd... ali Irriducibili su armirani beton![]()
- scheph
#1557 Re: Serie A
Point. wrote:@scheph
Cemu nervoza?Ko diro, sunce mu zarko?
Znam da boli sto u principu zavisite od Lazija sto se tice scudetto al sve se vraca sve se placa.![]()
Jel to neko dobio po guzi na zadnjem derbiju
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#1558 Re: Serie A
E da ovo, da je slucajno Inter bio na mjestu Rome, onaj cigan od trenera bi zescu paniku digao. Ovo je jos jedan razlog zasto je Roma gospodski klub koji ne trazi niciju pomoc, a rijetko kada dize frku kao neki drugi. Mourinho je vec na pocetku sezone drvlje i kamenje bacao na sudijescheph wrote:Point. wrote:@scheph
Cemu nervoza?Ko diro, sunce mu zarko?
Znam da boli sto u principu zavisite od Lazija sto se tice scudetto al sve se vraca sve se placa.![]()
Jel to neko dobio po guzi na zadnjem derbijuPominjes sudije, niko se nije zalio na sudije, ni igraci ni trener a imali su razloga jer je barem jedan penal trebao da sudi plus 2 prekrsaja na rubu kaznenog. Roma nikad nije zavisila od drugog a ponajmanje od lazia, malog kluba predgradja Rima. To je klub koji nema casti i sta se moze od njih ocekivati. To nije nivo kluba kao sto je Roma da spada na vasu pomoc. U nedjelju, naravno po obicaju ocekujem poraz lazia, i to ubjedljiv poraz sa barem 2 gola razlike. Cilj Rome za ovu sezonu je vec odavno ostvaren a niko nije ni sanjao da cemo biti u situaciji da se borimo za prvaka. Point. baci jos jednom pogled na tabelu i sjeti se pjesme b.dugmeta "Sta bi dao da si na mom mjestu"
- rIder
#1560 Re: Serie A
Roma President Rosella Sensi Slams Refereeing Decisions Against Sampdoria
The patron was not happy with some of the choices made by the ref.
Roma president Rosella Sensi is furious with certain decisions referee Antonio Damato made during her side's 2-1 loss to Sampdoria this evening.
Sensi was particularly angry about the amount of stoppage time awarded, as well as a missed penalty.
"The result did not come down to luck. It was not about whether we were lucky or Sampdoria were lucky," Sensi explained to Sky post-match. "The players were focused, and could not have given more.
"It was an inadequate performance by the referees this evening. We require professional people, who are prepared. I am not happy at all. I don't like losing like this.
"The amount of stoppage time, as well as the penalty not awarded, all added up to a poor performance on behalf of the referee. I am disappointed because it was a match that deserved to be played differently, but I give full credit to Sampdoria.
"Roma must not give up, and the players will not.
"Our aim is to keep on winning, as the players deserve to finish the season off well. Our bitterness will last a day or so, but then we will regroup and focus on the task at hand," Sensi concluded.
- Point.
#1561 Re: Serie A
Kazes da se niko ne zali na sudije da bi u nastavku iste recenice reko da su sudije trebale svirati najmanje jedan penal plus nekih mali milion prekrsaja. Kontradiktorno, zar ne?scheph wrote:
Jel to neko dobio po guzi na zadnjem derbijuPominjes sudije, niko se nije zalio na sudije, ni igraci ni trener a imali su razloga jer je barem jedan penal trebao da sudi plus 2 prekrsaja na rubu kaznenog. Roma nikad nije zavisila od drugog a ponajmanje od lazia, malog kluba predgradja Rima. To je klub koji nema casti i sta se moze od njih ocekivati. To nije nivo kluba kao sto je Roma da spada na vasu pomoc. U nedjelju, naravno po obicaju ocekujem poraz lazia, i to ubjedljiv poraz sa barem 2 gola razlike. Cilj Rome za ovu sezonu je vec odavno ostvaren a niko nije ni sanjao da cemo biti u situaciji da se borimo za prvaka. Point. baci jos jednom pogled na tabelu i sjeti se pjesme b.dugmeta "Sta bi dao da si na mom mjestu"
A vidim i Rosella se oglasila. Jadna. Sudijska mega urota opet na snazi.
S.S. Lazio 1900 je svoju cast odbranio daleke 1927 kada je odbio biti dio deala od nekih 6-7 malih ekipa da bi se stvorila mala as roma za koju doseljeni napolitanci sada navijaju. Takodjer la Lazio je svoju cast branio kada je kao jedini klub u Italiji tada, odbijao pustati na razglas Mussolinijeve govore prije i tokom utakmice koji su tada bili uobicajeni i standard. To su ti surove cinjenice koje tvoj zeludac ne moze da svari iz razno raznih razloga, al to ti je tako.
Zero titoli
-
Kumerle
#1562 Re: Serie A
Tako je majstore, Lazio je simobol otpora fasizmu i nacizmu!

-
salle_eh1986
#1563 Re: Serie A
svaka čast za slikukrusty wrote:
![]()
![]()
![]()
![]()
- Point.
#1564 Re: Serie A
Samo sam ceko da ce neko "upucen" objesiti ovu doskocicu.Kumerle wrote:Tako je majstore, Lazio je simobol otpora fasizmu i nacizmu!
Svih mi brkova moje porodice, istorija ne pocinje od 2005 pa naovamo nego, u slucaju Lazija, daleke 1900 godine. Al nebih da ti pametujem, vidim da je tebi sve ocito jasno pomocu jedne slike
-
fedayn-roma
#1565 Re: Serie A
Pointe samo su se spustili na tvoj nivo i na tvoje suplje i vec poznate price...
Blage ti veze nemas ni o laziu a ni o romi... a te informacije sto nalazis po koje kakvim internet stranicama su pravi vicovi za mene....
Jedva cekam da me citiras sa nekim novim bajkama.... 
Blage ti veze nemas ni o laziu a ni o romi... a te informacije sto nalazis po koje kakvim internet stranicama su pravi vicovi za mene....
-
fedayn-roma
#1566 Re: Serie A
A ako mislis da ce neko "od nas" navijati za lanzio, onda se dobro varas...
Kao sto je reko De Rossi (a ne ono sto ti gore lupetas).... "Mi smo ponosni, jer za nekoga (koga??) jedine njihove pobjede su nasi porazi...."
Posjetioci ovog foruma su dosta pametni da kontaju o kojoj "tuznoj" ekipi se prica....
PS: a kad pricas o takozvanim doseljenim napolitancima koji sad navijaju za romu, pogledaj samo koja dva kluba u serie A imaju iste boje (da nije mozda Lazio i Napoli????)..... Ocigledno je da se vama boje vjecnog grada nisu svidjele.... Pa logicno!!!!
Ma bjazi......
Kao sto je reko De Rossi (a ne ono sto ti gore lupetas).... "Mi smo ponosni, jer za nekoga (koga??) jedine njihove pobjede su nasi porazi...."
Posjetioci ovog foruma su dosta pametni da kontaju o kojoj "tuznoj" ekipi se prica....
PS: a kad pricas o takozvanim doseljenim napolitancima koji sad navijaju za romu, pogledaj samo koja dva kluba u serie A imaju iste boje (da nije mozda Lazio i Napoli????)..... Ocigledno je da se vama boje vjecnog grada nisu svidjele.... Pa logicno!!!!
- Point.
#1567 Re: Serie A
E moj fedayne, razocaro si me kao i obicno. Zivis u Rimu kazes a pojma nemas o zivotu, kamoli o fudbalu. Ja znam da si ti nalozen plaho na romu, al majka mu stara, nemozes vjecno biti slijep na gole cinjenice. Pronjuskaj malo, evo elektronsko je doba, pa ako ti je mrsko pricati sa nekim lazialom, pronadji sam neke informacije. Ja ti govorim surove cinjenice, a ako nije istina za 1927 godinu i ono oko Musolinijevih govora, ja cu javno uzeti utoku i ranicu se pred svima.fedayn-roma wrote:Pointe samo su se spustili na tvoj nivo i na tvoje suplje i vec poznate price...![]()
Blage ti veze nemas ni o laziu a ni o romi... a te informacije sto nalazis po koje kakvim internet stranicama su pravi vicovi za mene....![]()
Jedva cekam da me citiras sa nekim novim bajkama....
Ja imam podlogu za svoju pricu, dok je tvoj nivo dakle "blage ti nemas", "neznas sta je derbi", "u rimu nema navijaca lazija", "lanzio, nazio bla bla". Mislio sam da si prevaziso te pubertetlijske fazone al eto, prevario sam se. Mozes ti, dragi moj bivsi sugradjaninu, zivjeti i u svlacionici stadiona Olimpica i pasti travu travnjaka, al kad ne poznajes (ili ne zelis da poznajes) osnovnu materiju, dzaba ti.
Ziv bio!
-
fedayn-roma
#1568 Re: Serie A
Kao i obicno tvoje konstatacije se baziraju na davnu proslost.... Pa ajde gospodine Pointe (odnosno profesore), recimo da je i istina ono sto citiras: i za 1927 i za Musolinija, ali trebao bi malo bolje protumaciti te teme, nemoj pricati o stvarima superficijalno ili kako je tebi bolje... Ako imas vremena, a vjerujem da ga imas idi ti pa maloPoint. wrote:
E moj fedayne, razocaro si me kao i obicno. Zivis u Rimu kazes a pojma nemas o zivotu, kamoli o fudbalu. Ja znam da si ti nalozen plaho na romu, al majka mu stara, nemozes vjecno biti slijep na gole cinjenice. Pronjuskaj malo, evo elektronsko je doba, pa ako ti je mrsko pricati sa nekim lazialom, pronadji sam neke informacije. Ja ti govorim surove cinjenice, a ako nije istina za 1927 godinu i ono oko Musolinijevih govora, ja cu javno uzeti utoku i ranicu se pred svima.
Ja imam podlogu za svoju pricu, dok je tvoj nivo dakle "blage ti nemas", "neznas sta je derbi", "u rimu nema navijaca lazija", "lanzio, nazio bla bla". Mislio sam da si prevaziso te pubertetlijske fazone al eto, prevario sam se. Mozes ti, dragi moj bivsi sugradjaninu, zivjeti i u svlacionici stadiona Olimpica i pasti travu travnjaka, al kad ne poznajes (ili ne zelis da poznajes) osnovnu materiju, dzaba ti.
Ziv bio!
pronadji sam neke informacije, ali pronjuskaj malo bolje, profesore moj.
A posto ja nemam pojma o zivotu, a kamoli o fudbalu, mozes misliti na kom si ti nivou, pametnjakovicu moj!!!!
Upotrebi ovu temu koja se zove "Serie A" pa nam nesto pametno reci o fudbalu, posto si veliki ekspert, ili igracima koji igraju u toj serie a.
Te tvoje bajke o tvom jadnom klubu mozes pisati u temi koja joj pripada, ili mozda je ne mozez vise da nadjes, posto u nju niko ne ulazi vec godinu dana odprilike....
A ako vec hoces tvoje frustacije ovdje da sprovodis, bujrum, ali pusti nas na miru sa nasim "pubertetskim fazonima".... sreca sto barem to jos postoji, a to je u Italiji ( i ne samo), a narocito u Rimu, bio ti laziale ili romanista, blago zivota, imo ti 10 ili 60god, kao ti profesore moj.
PS: u rimu nema navijaca lazija....
- burek_in_space
#1569 Re: Serie A
Pretpostavljam da je ovo neka furka parola "U Rimu nema navijacha Lazia", i kao takva je ok, ali ozbiljno tvrditi da niti jedan stanovnik Rima nije Lazial je u najmanju ruku neozbiljno.
No, vratite se na temu, a pp koristite da rijeshite svoje lichno-navijachke razmirice
No, vratite se na temu, a pp koristite da rijeshite svoje lichno-navijachke razmirice
- Point.
#1570 Re: Serie A
Dragi romanista, ne srdi se na mefedayn-roma wrote: Kao i obicno tvoje konstatacije se baziraju na davnu proslost.... Pa ajde gospodine Pointe (odnosno profesore), recimo da je i istina ono sto citiras: i za 1927 i za Musolinija, ali trebao bi malo bolje protumaciti te teme, nemoj pricati o stvarima superficijalno ili kako je tebi bolje... Ako imas vremena, a vjerujem da ga imas idi ti pa malo
pronadji sam neke informacije, ali pronjuskaj malo bolje, profesore moj.
Fino sam ti dao prijedlog, kao drug drugu, da malo prosvrljas netom pa naucis stogod. Ja dovoljno znam da se ne krijem iza pubertetlijskih parola poput tvojih.
Zasto se nerviras, opusti se, fin je dan vani.fedayn-roma wrote:
A posto ja nemam pojma o zivotu, a kamoli o fudbalu, mozes misliti na kom si ti nivou, pametnjakovicu moj!!!!
Upotrebi ovu temu koja se zove "Serie A" pa nam nesto pametno reci o fudbalu, posto si veliki ekspert, ili igracima koji igraju u toj serie a.
Kazes bajke? Istina boli ali sta ces, spoznaces je kad budes malo stariji.fedayn-roma wrote:
Te tvoje bajke o tvom jadnom klubu mozes pisati u temi koja joj pripada, ili mozda je ne mozez vise da nadjes, posto u nju niko ne ulazi vec godinu dana odprilike....
Boze, zasto se raspravljam sa neupucenima?
Frustracije? 'bom, koliko se meni cini neko drugi mi je nesto frustriran ovih dana. Guess who, Profesore?fedayn-roma wrote: A ako vec hoces tvoje frustacije ovdje da sprovodis, bujrum, ali pusti nas na miru sa nasim "pubertetskim fazonima".... sreca sto barem to jos postoji, a to je u Italiji ( i ne samo), a narocito u Rimu, bio ti laziale ili romanista, blago zivota, imo ti 10 ili 60god, kao ti profesore moj.
Oke, nema al zato ima navijaca Alba Audace, Romana, Fortituda, Pro Rome i ostalih timova koje cine Associazione Sportiva Roma. Za koga ti navijas?fedayn-roma wrote: PS: u rimu nema navijaca lazija....![]()
Last edited by Point. on 27/04/2010 17:44, edited 1 time in total.
-
krusty
#1571 Re: Serie A
fakat ste dosadni
ja sam bas lud za Romom al fakat nemam potrebu da se nesto ovdje prepucavam sa navijacima Lazia, ne vidim svrhu u tome
mozemo diskutovat o tom rivalitetu al da ja sad nekog ubjedjujem da je glup sto navija za Lazio, nidje veze... svaki klub ima svoje navijace
ja sam bas lud za Romom al fakat nemam potrebu da se nesto ovdje prepucavam sa navijacima Lazia, ne vidim svrhu u tome
mozemo diskutovat o tom rivalitetu al da ja sad nekog ubjedjujem da je glup sto navija za Lazio, nidje veze... svaki klub ima svoje navijace
-
fedayn-roma
#1572 Re: Serie A
U pravu si fakat smo dosadni....krusty wrote:fakat ste dosadni
bas tako, svako ima svoje navijace, to se vrlo dobro vidi....
- Point.
#1573 Re: Serie A
Fakat smo dosadni.
Anyway, forza Serie A.
Anyway, forza Serie A.
-
krusty
#1574 Re: Serie A
Point. wrote: Anyway, forza Serie A.
radije cu se prepirat sa onim ogranicenim likovima koji pametuju da je italijanska liga losa, neatraktivna, pada malo golova, igra se bunker itd itd...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1575 Re: Serie A
Jedni u klin, drugi u drvo