muha_sa wrote:
Sto gledas, bil' kupio?
muha_sa wrote:
Za koliko se mogla prije rata ova vila talnuti?slucajni prolaznik wrote:muha_sa wrote:
Sto gledas, bil' kupio?
Jel' s telefonom, ili bez?Edin H. wrote:Za koliko se mogla prije rata ova vila talnuti?slucajni prolaznik wrote:muha_sa wrote:
Sto gledas, bil' kupio?
gledam tramvaj što mi stade pred avlijomslucajni prolaznik wrote:muha_sa wrote:
Sto gledas, bil' kupio?
Je li živ Suljo konobar?muha_sa wrote:...
http://silent.blogger.ba/arhiva/2012/02/15Već je u legendu grada ušla priča o tome kako ste prodali zgradu Vijećnice?
Bio sam treća godina prava i učili smo u biblioteci u Vijećnici. Izašao sam
da zapalim cigaru i vidim nekog stranca kako gleda Vijećnicu. Pitam ga bil' kupio zgradu jer sam ja dobar sa vlasnikom koji prodaje zgradu. Čovjek je bio rodom iz Busovače, ali je 25 godina bio u Americi u Chicagu i kupovao nekretnine. I on pristane, ja ga odvedem kod direktora biblioteke Mitra Papića koji prihvati zajebanciju. I ja sam sad pregovarao sa Papićem koji traži milion dolara, a Džoni, kako smo prozvali Amerikanca iz Busovače, spušta cijenu i dogovorimo se na oko 400 hiljada dolara, ali da meni dadne kaparu jer ja navodno garantujem posao. I Džoni mi fakat dadne kaparu, nekih deset hiljada dolara i ja pokupim svu raju sa fakulteta i odemo na more. Poslije nas policija pohvatala. Te vraćaj pare, ili ćeš u zatvor... Velika je frka bila.
campo na kojeg ja mislim i dan danas hoda alipasinomPapakizSarajeva wrote:Jarane da ti nisi sta pobrk'o ??? Campo je umro februara 2009. godine ...respo wrote:campu svaki dan vidjam
edu selimovica i tu raju
Kako sam vec napisao, taj campo radi u TDS-u i nema nekih dodirnih tacaka sa legendarnim Campom.respo wrote:campo na kojeg ja mislim i dan danas hoda alipasinomPapakizSarajeva wrote:Jarane da ti nisi sta pobrk'o ??? Campo je umro februara 2009. godine ...respo wrote:campu svaki dan vidjam
edu selimovica i tu raju
ima na prijasnjim stranicama slika njegova na tribini
Chisum wrote:KatarinaKosaca wrote:Netačno. Bio je sudionik i svjedok 02 i 03 maja. Nije pobjegao početkom rata, nego je 1993 (mislim negdje u ranu jesen) poslat u ambasadu kao vojni ataše. Nisam neki obožavatelj ni Tope ni te jedinice, ali treba istinu govoriti. Dakle, sudionik, svjedok i vjerodostojan sugovornik glede događanja 02 i 03 maja 1992Area_51 wrote:Jeste li gledali ovoga Topu sad kod Senada Hadzifejzovica. Covjek koji ima tokom rata, samo jedno slikanje u Ulici Kulovica, koji je pobjegao pocetkom rata, mislim negdje na ljeto i cijeli rat proveo vani, sad drzi predavanja ko moze a ko ne moze da obiljazava 2. maj. Kako je sve postalo degutantno.luckylaka wrote: Maloprije gledam Topu na Face i kazem zeni,,da se okladimo da Face nece ni zavrsiti a neko ce se na forumu posrati po Topi,,Ne mogu vjerovati
Nisam htio o ovome da pricam na ovoj temi, na kojoj se sada javljau klosari koji bi da im se danas, njima, skupljenim iz kojekakvih pripizdina i poslanih da ruse i ubijaju grad, izvinjavamo sto smo ih, u SVOM gradu, tretirali kao agresore....
Ja inace izbjegavam da pricam i pisem o ratu, pisao sam prije, pa prestao, ima vec nekoliko godina, ali moram da se osvrnem na pojedine "branioce" koji se danas spure po televiziji... nisam bas mogao da ovo preskocim.... i, ako nista, u ovim pricama barem ima i malo sege...
Nastranu, svaka cast za ono muvanje po centru kad je sve pocelo, jebiga, oni su se barem uslikali s puskama, dok mnogi ni za to nisu imali muda, pa su se gurali u redu za hvatanje noge iz Sarajeva, iz Bosne... ali, kad mi se u sjecanje vrati ekipa koje se okupila oko Tope... Zano, Dragan Jokic, Fahro Dzina, Paco, Jez, Shage, Londrc....... jeb'o je majku koga su oni trebali da odbrane...
![]()
Kad se sjetim kad smo ih nogirali iz hotel Bosne, bivseg Beograda (joj kad im uleti Adnan Karovic, Allah mu rahmetile, pa nastpi ekspresno iseljavanje) i premjestili nasu bazu tu, pa kad otvorismo one garaze koje su pripadale hotelu...
Pa nema prodavnice u uzem centru cije artikle nismo tu nasli....
Sjecam se da je jedna garaza bila puna svjeze pokradenih Savinih guma, pa onda idu redovi odjece i obuce itd..... Da ne govorim gdje se sve i kod koga pronalazio inventar hotela godinama nakon rata...
Pola centra grada je bilo opuhano tih prvih mjeseci.
Sto rece jedan od pomenute ekipe: "U kurac, i kud sidjoste s Mejtasa..."![]()
Pola te ekipe se razduzilo od rata i ratovanja vec nakon prvih pola godine... Najjace je kad sjednu i, satro, dogovaraju akcije, strategije, i tako lochu po citav dan i napiju se k'o crna zemlja i, naravno, tu i ostanu... "akcija odgodjena"![]()
Ne kazem, bilo je i tu momaka koji su bili posteni, koji su se borili, neki i zaglavise... Neki isli su tamo-ovamo, ali masa ih nije mrdala iz centra... A i dobro se zna gdje su te razne paravojne formacije ordinirala - i cime su se bavila... Sta je auta i stanova zaplatilo.... Pojedinci nisu znali sta ce od sebe, pogotovo dok su jos bili u hotelu... Satro izvade lutke iz izloga pa rafalaju po njima - i tome slicna kurcenja... pa kad lisicama zavezase onog nesretnog Ibru Kaloshu za stolicu pa ga takvog vezanog puste na ulicu, i smiju mu se... Nesretnik tako bauljao po gradu i dobauljao do nase baze, moli da ga mu se skinu lisice.
Posto necu sada da pricam o stvarima koje vec spadaju u kriminal i stvari koje nisu za zajebanciju, jer, ko je bio tu zna sta se sve desavalo po gradu tih prvih mjeseci rata, sjetih se sada kako sam se smijao kad nam je onaj glavonja Faruk, zamjenik direktora hotel Bosne, na pricao kako ga je ta ista ekipa, na samom pocetku rata - a i direktora su nalupali i otjerali - gologuzog zatvorila u onu agenciju kraj hotela (kasnije je, kad smo Topine istjerali iz hotela i mi se tu uvalili, dolazio je s dopustenjem Komandanta, s nekakvom kanticom, da se hrani u nasoj menzi, a meni uvijek bilo smijesno kad ga vidim, samo ga zamislim onakvog glavatog kako gologuz sjedi vezan i ceka da ga neko pronadje... jadan covjek, al' sta ces, moras se smijati).
Eto, zamislite "jedinicu" u kojoj dodje dodtle da "saborci" jedan drugom kradu auta...(Fahro Dzina i Dragan Jokic).... jebiga, "zaigrali se"...
Elem.... sreca pa je ovaj grad imao dovoljno onih kojima su ove ulice zaista bile svetinja, ako nista, a onda da uvijek mogu da zacepe usta raznim "patriotama" koje nisu izvirile iz raznih trezora i podruma, a, bogami, i raznim "braniocima" koji nisu vidjeli linije kako treba, a danas bistre o ratu. I stvarno se ne bih javljao s ovim stvarima, ali zarad ratnih drugova, onih pravih heroja, koje smo ukopali i oplakali, ne mogu da presutim da mi razni pozeri koji su se hvatali noge nakon par mjeseci tarapane drze slovo o cetiri godine stradanja i borbe.
Inace, pored proslavljenih sarajevskih, herojskih brigada, koje su uzduz i poprijeko prosle sarajevsko ratiste, pregrmile najteze bitke i odbranile ovaj grad, Sarajevo je, kako to biva u svakom ratom okovanom gradu, u kojem se sve okrene naglavacke, nazalost bilo puno i ovih kokosara koji su ordinirali po stanovima, garazama, prodavnicama, setali uniforme, a vidjeli borbe nisu... Sad mi na pamet pade i scena kad ugledah Mikija Krajinu - koji se na pocetku nesto kao motao po nasoj jedinici, dok je jedan dio jos bio u jednom od obdanista na Mejtasu, danasnjoj njemackoj ambasadi, pa je ubrzo dobio nogu, jer se zna o kakvoj se lopini radi - kako satro sa svojom novom "jedinicom", a sve opet lopov do lopova, odvrce Tompsonove pjesme i silji kurac za odlazak u boj, u koji se, naravno, nikada ne ode... Elem, sve se to vrlo brzo isparilo van, u bijeli svijet, cim se vise nije moglo krasti... vecina ih je vani i ostala.
Ovo sto ja pisem nema veze sa temom o Dobrovoljackoj, vise spada u onu nasu temu "momci sarajevskog asfalta..." ili one nase ratne teme, pa tako i navodim ljude koje ce prepoznati samo posjetioci tih teme, ova moja starija sarajevska raja ili moji saborci, ALI NAMJERNO hocu o ovome ovdje da pisem i spamam, jer mi je pun kurac objasnjavanja nekome sa one strane, zasto smo pucali i ubijali one koji su pucali i ubijali nas! Nek' se nose u krasni kurac!
[/quote][/quote]Neki opet primaju invalidninu, iako iz skladišta tog hotela nisu izašli.. Jedno poznato i uvaženo lječničko ime je vezano uz ta i takva uvjerenjaA kakvih je sve mutnih faca tu prodefilovalo i kakve su se "akcije" odradjivale, dovoljno govori da nekima ne znam ni da li je ikada priznato ucesce u ratu, eto kakva su "vojska" bili i cime su se bavili...
Okano, selam ocima sto citajuSarajmen wrote:@KK
Ja ne bih prozivam dr.Mačkića , već mu i majku kroz majku profitersku...