SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Michun

#1551 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

P.S. za sve...kad vam dosadim, slobodno recite pitam sve redom a ne tebe Michune, da ne budem smartass :D
Partizzanka

#1552 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

pa ja kontam da ako bi neko imao sta dodati ... javio bi se poslije tebe michune ...:)
nista ti ne brigaj :)
drekalica28

#1553 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Pa ja onda ne radim SVE pogrešno. :D
I ja sam cvikaroš kao babyline, okruglo lice, smeđe bademaste oči.
S tim što ja kad šminkam oći, na cijeli kapak stavim svijetliju nijansu, pa onda u vanjski ćošak tamniju, koju nanosim do pola. To onda izgleda kao da boja ide od svijetlijeg ka tamnijem.
Nijanse u suštini prilagođavam onome što taj dan nosim. Tako da to varira od zelene, smeđe pa i do lila. :D
Za izlaska navečer recimo, stavim na dio ispod obrva....ono kao sjajilo od max factora u sticku što ima, nekakav glimmer and shine, ne znam dok ne vidim. Elem, od toga oči kao malo veće izgledaju.
Sa više od dvije nijasne ja se ne znam našminkati. :roll:
Partizzanka

#1554 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Partizzanka »

i ja se sminkam kao i ti ali ne nosim naocale

moram vam pokazati sliku nasminkanih ociju :)
Michun

#1555 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

drekalica28 wrote:Pa ja onda ne radim SVE pogrešno. :D
S tim što ja kad šminkam oći, na cijeli kapak stavim svijetliju nijansu, pa onda u vanjski ćošak tamniju, koju nanosim do pola. To onda izgleda kao da boja ide od svijetlijeg ka tamnijem.
Nijanse u suštini prilagođavam onome što taj dan nosim. Tako da to varira od zelene, smeđe pa i do lila. :D
Za izlaska navečer recimo, stavim na dio ispod obrva....ono kao sjajilo od max factora u sticku što ima, nekakav glimmer and shine, ne znam dok ne vidim. Elem, od toga oči kao malo veće izgledaju.
Nije pogresno, ne pLanici :D
Mozes i tako, sve zavisi od oblika ociju.
Mada u principu ako su ocale i imas deblji okvir koji je sad moderan ja bi preprucila ovaj nacin sminkanja.
Znas sta, nedjelja dosadno ti, cetkica u ruke i probaj na jedno oko jedan nacin na drugo drugi...pa vidi sta to bolje odgovara.
ja-maja

#1556 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ja-maja »

Cao cure, evo me prvi put na temi ali sam redovan citalac. Kako vidim Michun je ekspert za sminkanje pa ako joj nije mrsko da i meni predlozi sta bi mi najbolje odgovaralo. Imam svijetlo smedju kosu sa svijetlim pramenovima, plave oci i jako svijetlu put, lice ovalno. Sto se tice kozmetike imam je dosta, a dijelom ste i vi zasluzne, jer sam zahvaljujuci vama kupila famoznu podlogu za sjene, i sjene artdeco na snizenju. Takodjer imam dosta kistova samo sto sam smotana pa i ne znam se bas nesto nasminkati. Kad vidim ove slike koje postavljate poludim i dala bih sve da se zanam ovako nasminkati. Pozdrav za sve!
drekalica28

#1557 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Michun wrote:
drekalica28 wrote:Pa ja onda ne radim SVE pogrešno. :D
Nije pogresno, ne pLanici :D
Mozes i tako, sve zavisi od oblika ociju.
Mada u principu ako su ocale i imas deblji okvir koji je sad moderan ja bi preprucila ovaj nacin sminkanja.
Znas sta, nedjelja dosadno ti, cetkica u ruke i probaj na jedno oko jedan nacin na drugo drugi...pa vidi sta to bolje odgovara.
Vidim....bez vježbanja nema ništa. :D
Nego....apropo te četkice..... :roll: . Ja koristim one što dođu uz sjenu, niš' više.
Lažem....imam i neku za rumenilo, i jednu da obrve počeljam, to je to. :D Nekad sam imala onaj jedan kist za karmine,ali sam ga izgubila u u beskrajnom dnu neke torbe. :oops: :D
A vi mahom ovde neke četkice i kistove spominjete. :roll: Jel to ima neka posebna finta, ili....?
drekalica28

#1558 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Neka me Michun ispravi ako griješim, ali ako se akcenat sa šminkom stavlja na oči, onda usne ostaju manje više prirodno, neki jednostavni gloss recimo. A ako stavljaš akcenat na usta, tipa sexy crveni karmin, onda su oči prilično jednostavno našminkane. Kao na onoj slici što je ona stavila maloprije za bezidejnu. :)
drekalica28

#1559 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

babyline wrote:
drekalica28 wrote:Neka me Michun ispravi ako griješim, ali ako se akcenat sa šminkom stavlja na oči, onda usne ostaju manje više prirodno, neki jednostavni gloss recimo. A ako stavljaš akcenat na usta, tipa sexy crveni karmin, onda su oči prilično jednostavno našminkane. Kao na onoj slici što je ona stavila maloprije za bezidejnu. :)
stoji to svakako,
ali me interesuje njen tip , malo nove inspiracije nijena odmet :-D
Ona kao stručnjak u svakom slučaju bolje zna. ;-)
Michun

#1560 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

babyline wrote:
Michun wrote:P.S. za sve...kad vam dosadim, slobodno recite pitam sve redom a ne tebe Michune, da ne budem smartass :D
hval amich :)
ovako ja to i radim, otprilike... fali mi mozda jos koji smedji ton...
i ja za promjenu picim ljubicasto, ponekad plavo- lavanda...
eyeliner ne umijem ...
imas li jos koju unusual ideju sem ljubicaste...
i moze li tip za rumenilo... tu ja uzmem nesto breskvasto cini mi se, i one kuglice iz avona arabian glow bronzing tako nesto.

koju nijasnu/ton ruza ili sjajila uz ove ako sam dobro skontala naglassene oci?
General tip, uvijek kad se sminkate na (vrh) jagodice nanesite neki sjaj, tipa bjela sjena ili bas sjaj ako imate. I na celo, na krajeve.
Uz sjene smedje mozes to rumenilo koje imas na brsekvu. Ali u principu sad je in rozikasto za sve...jer se kao prirodno rumenimo jel' te.
Image
Ili ako ti je prejaka ova boja, onda bourjois ima par finih roze sa sjajom. Bronzing kuglice u principu idu kad potamnis ili kad se namazes tamnim puderom, zlatnastim sjenama pa da dobijes taj look.
Na ovako naglasene oci, sjaj recimo ove boje
Image
Ili ako ostavis to rumenilo boje breskve onda ovakav neki sjaj.
Image
Mariella

#1561 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Mariella »

E, da i ja pitam za sebe :skoljka: Oci zelene, sitne da sitnije ne mogu :lol: Ten je svijetao, kosa svijetlo smedja. Stavljam sjenu, maskaru,tus, sjaj, puder, rumenilo, znaci sve :D Ko ima savjete, nek pise :kiss:
Michun

#1562 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

drekalica28 wrote:
babyline wrote:
drekalica28 wrote:Neka me Michun ispravi ako griješim, ali ako se akcenat sa šminkom stavlja na oči, onda usne ostaju manje više prirodno, neki jednostavni gloss recimo. A ako stavljaš akcenat na usta, tipa sexy crveni karmin, onda su oči prilično jednostavno našminkane. Kao na onoj slici što je ona stavila maloprije za bezidejnu. :)
stoji to svakako,
ali me interesuje njen tip , malo nove inspiracije nijena odmet :-D
Ona kao stručnjak u svakom slučaju bolje zna. ;-)
Jebemu misha, od hobija postadoh strucnjak.
Da vi znate dje i sta ja radim :lol:
drekalica28

#1563 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by drekalica28 »

Michun wrote: Jebemu misha, od hobija postadoh strucnjak.
Neko i od hobija napravi uspješan biznis. ;-)
Ma.Le.Na

#1564 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Ma.Le.Na »

nisi na muskijem poslu od mene al nema saMse :lol: :D
Michun

#1565 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Ma.Le.Na wrote:
nisi na muskijem poslu od mene al nema saMse :lol: :D
nije muski u mene, ali ozbiljan :)
Nadinka

#1566 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun, cije ti je ovo rumenilo na lsici, lici mi ne pupu ili collistar?? vidis sad kad si me napomenula i meni treba roskasto, prosle godien sam imala ono diorovo lijepo, ali sad se ne uklapa u budzet hahaha :)

Nego, mogla si ti i meni dati preporuke, mene si vidjela pa ne moram se opisivati :)

a ruz je ovaj:
Image
KissKiss Stick Gloss- # 963 Berry Pink , u zlatnoj kutijici :)
Michun

#1567 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nadinka wrote:Michun, cije ti je ovo rumenilo na lsici, lici mi ne pupu ili collistar?? vidis sad kad si me napomenula i meni treba roskasto, prosle godien sam imala ono diorovo lijepo, ali sad se ne uklapa u budzet hahaha :)

Nego, mogla si ti i meni dati preporuke, mene si vidjela pa ne moram se opisivati :)

a ruz je ovaj:
Image
Guerlain Kiss Kiss Liplift
Odredila ti sebi budzet? Aferim.
Jeste, ono je pupa na slici. Peceno...
Ja za ljeto koristim YSL, ono kao na cetvoro sto je podjeljeno, najsvjetliju boju, ali na moju bijelu kozu je sasvim ok.
Mislim da se ti dobro snalazis sa sminkanjem. Ali cim nadjem vremena, napisem. Boja ociju je smedja jel tako.
Nadinka

#1568 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Michun wrote:[
Ja za ljeto koristim YSL, ono kao na cetvoro sto je podjeljeno, najsvjetliju boju, ali na moju bijelu kozu je sasvim ok.
Mislim da se ti dobro snalazis sa sminkanjem. Ali cim nadjem vremena, napisem. Boja ociju je smedja jel tako.
Ma kakvo odredila, ali moracu, a on se tesko uklapa svakako (ne sjecam se,a li oko 100 km je garant) pa kontam da neko povoljnije nadjem. Meni je odlicno rumenilo bilo Givenchy
Image

, a sad bas gledam ima fino i u roskastoj nijansi :)
Image

a jes, jes, smedje oci, ma jedino zaboravim vazda na obrve :)
Last edited by Nadinka on 21/01/2011 12:11, edited 1 time in total.
Michun

#1569 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Michun »

Nadinka wrote:
Michun wrote:[
Ma kakvo odredila, ali moracu, a on se tesko uklapa svakako (ne sjecam se,a li oko 100 km je garant) pa kontam da neko povoljnije nadjem. Meni je odlicno rumenilo bilo Givenchy Le Prisme, a sad bas gledam ima fino i u roskastoj nijansi :)
Image
Oprostices mi sto sam glupasta i u mene je ovo, najsvjetlije. :lol:
Zelena Carapa

#1570 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Image

ja porucila ovo...u fazi sam iscekivanja :D
Nadinka

#1571 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zelena Carapa wrote:Image

Aaj, Guerlain, kolko para ?? Inace je oko 100 cini mi se
Zelena Carapa

#1572 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote:

ma nije, 44 USD. E sad posto imam jako svijetal ten mozda mi nece odgovarati - ali je lijepo...ima da ga gledam kad sam down :D
Nadinka

#1573 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Zelena Carapa wrote:
Nadinka wrote:

ma nije, 44 USD. E sad posto imam jako svijetal ten mozda mi nece odgovarati - ali je lijepo...ima da ga gledam kad sam down :D
Ne brini, ono je dosta sviejtlo, jesil i ga probala kod nas??
Zelena Carapa

#1574 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Zelena Carapa »

Nadinka wrote: Ne brini, ono je dosta sviejtlo, jesil i ga probala kod nas??
Nisam :-)

u momentu slabosti nasjedoh na reklamni email i ukucah broj kartice. Ali nema kajanja, bice dobro - uglavnom sve bude...sto ne bude proslijedim prijateljicama za prigodne prilike :) :D

Ima par dana vrtim se oko ovoga
Image ali karticu ne vadim jos. :D

Samo da prodje PMS...nema tog budzeta koji bi me pokrio u tim danima. :zoka:
Nadinka

#1575 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

Ako neka naleti na ovo na snizenju na ovim sajtovima nek prijavi pls:

Image
Post Reply