Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Sve o l izborima, strankama, kandidatima...
Locked
Ozimician

#1551 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Ozimician »

drug_profi wrote: 07/09/2023 08:50
Ozimician wrote: 07/09/2023 07:55

Za kvalitet zdravstvene zastite, kljucno bi bilo insistirati na povecanju broja zaposlenih tamo gdje skripi, gdje god se ceka dugo, znaci da fali ljudi. Imas duge liste cekanja, a imas 100 doktora na birou, dakle nije da nemas kadra, nego ga nisi zaposlio.
A nisi ga zaposlio jer ti budžet posisaše štrajkači.
Pa pazi, svako se bori za sebe, to je logicno.

Ali eto prilike da vlada krene u tom smijeru ipak.
mirza_15

#1552 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by mirza_15 »

izvrsni direktor wrote: 07/09/2023 08:01
the_stick wrote: 06/09/2023 23:15 … bespogovorno im podrzavas ovu odluku i slijepo vjerujes da su u zdravstvu podigli plate prije 6 mjeseci… slijepo vjerujes izmisljenim platama od 4 hiljade…
cudi me da sindikat nije iskoristio taj volej od vlade u vidu laganja o platama..a pogotov da je sindikat pristao na laz da je povecana plata od prije 6 mjeseci. zasto nisu tad strajkali kad im nije bila povecana placa a u medijima lagali da su povecali platu. zasto sad strajkuju ako pristaju na lazi od vlade? ako eventualno i ovaj put iz vlade slazu da ce povecati platu hoce li sindikat opet zaustaviti strajk iako znaju da je laz?
zasto clanovi sindikata ne reaguju na sutanja sindikata o lazima u vezi povecanja plata? zasto clanovi sindikata ne traze od sindikalnih predstavnika da opovrgnu lazi od strane vlade u vezi visine plata? zasto niko do sad nije reagovao o laznim platama iznesenim na web stranici na kojoj mozemo citati plate svih uposlenih u drzavnoj sluzbi? kako to da nijedan novinar nije saznao da je laz da su plate povecane? kako to da niko u ovih 6 mjeseci nijednom nikad nije spomenuo da plate nisu povecane pa cak ni na ovom forumu, kad znamo da pisu po ovom forumu?
U saopštenju Kliničkog iznosi koje je naveo Vranić nisu osporeni. Čak su i potvrđeni sa napomenom da su to prosječna primanja po sektorima ali sa noćnim radom, po pozivu i drugim dodatcima. Topli i prevoz ne spominju pa vrlo vjerovatno na one iznose koje je naveo Vranić idu još topli, prevoz, regres, a vjerovatno i jubilarne nagrade ukoliko ih imaju.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#1553 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by izvrsni direktor »

:D
mirza_15 wrote: 07/09/2023 10:26

cudi me da sindikat nije iskoristio taj volej od vlade u vidu laganja o platama..a pogotov da je sindikat pristao na laz da je povecana plata od prije 6 mjeseci. zasto nisu tad strajkali kad im nije bila povecana placa a u medijima lagali da su povecali platu. zasto sad strajkuju ako pristaju na lazi od vlade? ako eventualno i ovaj put iz vlade slazu da ce povecati platu hoce li sindikat opet zaustaviti strajk iako znaju da je laz?
zasto clanovi sindikata ne reaguju na sutanja sindikata o lazima u vezi povecanja plata? zasto clanovi sindikata ne traze od sindikalnih predstavnika da opovrgnu lazi od strane vlade u vezi visine plata? zasto niko do sad nije reagovao o laznim platama iznesenim na web stranici na kojoj mozemo citati plate svih uposlenih u drzavnoj sluzbi? kako to da nijedan novinar nije saznao da je laz da su plate povecane? kako to da niko u ovih 6 mjeseci nijednom nikad nije spomenuo da plate nisu povecane pa cak ni na ovom forumu, kad znamo da pisu po ovom forumu?
U saopštenju Kliničkog iznosi koje je naveo Vranić nisu osporeni. Čak su i potvrđeni sa napomenom da su to prosječna primanja po sektorima ali sa noćnim radom, po pozivu i drugim dodatcima. Topli i prevoz ne spominju pa vrlo vjerovatno na one iznose koje je naveo Vranić idu još topli, prevoz, regres, a vjerovatno i jubilarne nagrade ukoliko ih imaju.
Naravno da imaju, pred jubilarnih imaju i "finansijske nagrade za dostignuca i ustede". Nije definisan max iznos te nagrade
ANamelessGhoul

#1554 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by ANamelessGhoul »

Naida Hota treba da ide. Ove nazovi kurikularne reforme samo vise komplikuju sve, ali eto da ima da kaze nesto smo reformisali.
Ozimician

#1555 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Ozimician »

Meni ova primanja izgledaju nerealno svakako, posebno ovo sto vi navodite da imaju jos i vise.

Imalo bi smisla da su izvukli neki prosjek, sa nocnim radom, dezurama i sve to sto ide, pa hajd.

Ali kad bi stvarno tako bilo, zasto su medicinari broj jedan po iseljavanju iz drzave ?
insaneinthebrain

#1556 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by insaneinthebrain »

Ozimician wrote: 07/09/2023 11:02 Meni ova primanja izgledaju nerealno svakako, posebno ovo sto vi navodite da imaju jos i vise.

Imalo bi smisla da su izvukli neki prosjek, sa nocnim radom, dezurama i sve to sto ide, pa hajd.

Ali kad bi stvarno tako bilo, zasto su medicinari broj jedan po iseljavanju iz drzave ?
cuj sto, zato sto mogu duplo zaraditi u njemackoj. u svakoj profesiji svako ide gdje moze vise zaraditi
Ozimician

#1557 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Ozimician »

insaneinthebrain wrote: 07/09/2023 11:05
Ozimician wrote: 07/09/2023 11:02 Meni ova primanja izgledaju nerealno svakako, posebno ovo sto vi navodite da imaju jos i vise.

cuj sto, zato sto mogu duplo zaraditi u njemackoj. u svakoj profesiji svako ide gdje moze vise zaraditi
Pa ok, ali 2x zarada nije neka pljacka, posebno ako imas stan i auto tu. Po ovim upisima ispade da svaki doktor ima stan, vikendicu, novog mercedesa - ako je tako, onda stvarno ne vidim razlog da iko ide vani, jer vani to sigurno nece ostvariti do kraja radnog vijeka sa 2x vecom platom.
Hakiz

#1558 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Hakiz »

mirza_15 wrote: 07/09/2023 10:26

Upravo. Nisu i pokušali osporiti zbog toga što su im plate tolike.

Pa su krenuli poznatom pričom o tome kako on nije imao ni jednu operaciju itd.

Što i da jeste tačno, opet ne osporava iznose plata.
Hakiz

#1559 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Hakiz »

Plate su jedan razlog. Iseljavanje koje se dešava je rezultat dugogodišnjih "prikupljanja" razloga. Plate, mogućnost zaposlenja, mobing na poslu, administracija, infrastruktura, pljačkaška privatizacija itd. Tako da razloge zašto ljudi masovno iseljavaju posljenjih 10 godina trebaš tražiti u barem 20 godina prije tog početka masovnog iseljavanja. Razloge zašto se iseljava 2023. treba početi tražiti u 2000.

Kada kao dijete gledaš da ljudi 20 godina kukaju kako im je loše, pa i sam doživiš, kada odrasteš dovoljno da možeš bježati, ti već godinama sebe na to treniraš. I sve da u trenutku kada odlučiš otići situcija ne bude tako loša, bude dobra, ti si se već "dresirao" da odeš i ideš.

Što ono kažu, vjerovao si suviše dugo i suviše jako da bi sada odustao.

Iseljavanje nije uvijek i samo racionalna odluka.

Medicinari su broj 1 zbog toga što su od svih imali najviše šanse da najlakše dobiju posao tamo gdje isele. Pa će kada smo svi nezadovoljni, najviše ići oni kojima je odlazak najlakši, koji će lakše od drugih sebe obezbijediti tamo gdje odu. Od korone to postaju, na primjer, vozači, ne bi me začudilo da oni sada preuzmu prvo mjesto od medicinara.
Ozimician

#1560 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Ozimician »

Hakiz wrote: 07/09/2023 12:23 Medicinari su broj 1 zbog toga što su od svih imali najviše šanse da najlakše dobiju posao tamo gdje isele. Pa će kada smo svi nezadovoljni, najviše ići oni kojima je odlazak najlakši, koji će lakše od drugih sebe obezbijediti tamo gdje odu. Od korone to postaju, na primjer, vozači, ne bi me začudilo da oni sada preuzmu prvo mjesto od medicinara.
To je tacno.

Vozaci svakako idu odavno, ali ne vjerujem da ce preuzeti primat od medicinara. Razlozi:
a) nema ih toliko, jer se nije toliko ljudi skolovalo za vozaca, to ranije nije bilo atraktivno zanimanje (kao sto kazes, leptir u Kini, tj. posljedice odluka od prije 20 god.)
b) i poslodavci u BiH danas nude dobre uslove, jer je konkurencija medju transportnim firmama daleko veca nego medju zdravstvenim + privatni sektor zeskoro dominira, sto kod zdravstvenog nije slucaj
dječak sa šibicama

#1561 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by dječak sa šibicama »

Ne treba ih ni samo kuditi, nekada i neke doktorice i sestrice su sasvim ok, profesionalan odnos i moram reci da takve stvari bas volim vidjeti.
izvrsni direktor

#1562 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Nijedan sindikat nije opovrgao iznijete podatke o plata. Sve plate iz javnih ustanova se mogu provjeriti na oficijelnoj web stranici. Dakako da je istina. Treba jos imati u glavi da to nisu jedini izvori prihoda.

A broj 1 po iseljavanju je zbog hiperprodukcije, zato u bosni jos uvijek nemas manjam med radnika. Sto je nekad bila gimnazija, sad je medicinska. Npr gimnazija imala 18 odjeljenja, sad ima 4 a medicinska ima 20.
Najvise odlaze oni koji tek zavrse skolu
Hakiz

#1563 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Hakiz »

dječak sa šibicama wrote: 07/09/2023 18:15 Ne treba ih ni samo kuditi, nekada i neke doktorice i sestrice su sasvim ok, profesionalan odnos i moram reci da takve stvari bas volim vidjeti.
Nedavno sam sa medicine rada prešao u "porodičnu"

Kao da sam iz iz tople ljudske priče ušao u horor film.

Ali, jedna stvar me je pozitivno iznenadila. Čini mi se da su nekada bile puno veće gužve.

Pomrli penzioneri u koroni, pa sada nema ko da pravi gužvu.

Ko kaže da nema plana kako da se rastereti i smanji čekanje u našem zdravstvenom sistemu :mrgreen:
vjeshalica

#1564 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by vjeshalica »

Najviša pojedinačno isplaćena plaća u 2022. godini iznosi 8.497 KM i odnosi se na generalnu direktoricu Sebiju Izetbegović (uključuje 7.036 KM redovne plaće i iznos od 1.460 KM u pripadajućem mjesecu a koji se odnosi na dodatak za zamjenu zaposlenika na drugom radnom mjestu u iznosu kako je definisano aktima Kliničkog centra, a koji je ostvaren samo za jedan mjesec 2022. godine), a najniža isplaćena neto plaća iznosi 594 KM i odnosi se na radno mjesto čistačice
https://avaz.ba/vijesti/bih/854071/prav ... rofesorica

Dakler 8497KM plata direktoru KCUSa ko god da bude....bas je malo
izvrsni direktor

#1565 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

vjeshalica wrote: 08/09/2023 13:34
Najviša pojedinačno isplaćena plaća u 2022. godini iznosi 8.497 KM i odnosi se na generalnu direktoricu Sebiju Izetbegović (uključuje 7.036 KM redovne plaće i iznos od 1.460 KM u pripadajućem mjesecu a koji se odnosi na dodatak za zamjenu zaposlenika na drugom radnom mjestu u iznosu kako je definisano aktima Kliničkog centra, a koji je ostvaren samo za jedan mjesec 2022. godine), a najniža isplaćena neto plaća iznosi 594 KM i odnosi se na radno mjesto čistačice
https://avaz.ba/vijesti/bih/854071/prav ... rofesorica

Dakler 8497KM plata direktoru KCUSa ko god da bude....bas je malo
Sda bosnjacke patriote!
Htjela je ona da smanji sebi platu al joj ovi iz hdz nisu dozvolili
Roccohljup

#1566 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Roccohljup »

Sto je becarevic otpustio kocnice i opleo :-)
BEČAREVIĆ RAZOTKRIO NEPOTIZAM U KJKP RAD-u: "Predsjednik Upravnog odbora je u srodstvu s Girtom iz Naše stranke, a Veru Arnautović, inače rodicu Srđana Mandića, ne možete otjerati u penziju sa 66 godina i 4 mjeseca"
"Konaković im je rekao da ih niko ne može smijeniti, da mogu da rade šta hoće. On upravlja Kantonom Sarajevu", naglasio je.

Politika

Prije 14 min

0

Ministar komunalne privrede u Vladi Kantona Sarajevo Almir Bečarević uputio je danas šefu Ureda za borbu protiv korupcije Erduanu Kafedžiću i medijima pismo u kojem upozorava na niz nezakonitosti i nepotizam načelnika Općine Centar Srđana Mandića i "krvno-rodbinskih veza koje ga krase".

Inače, za danas su mediji najavili i da počinje procedura smjene dva kantonalna ministra, a jedan od njih je i ministar Bečarević.

Bečarević je u izjavi za televiziju Hayat naveo kako je puno problema u Kantonu Sarajevo, ali da problemi ne dolaze iz Vlade, nego kako je kazao iz vana.

"Sve vrijeme nastojim raditi odgovorno i koliko mogu pomoći. Prema kolegama iz Vlade ne mogu ružne riječi reći, prema premijeru isto tako. Kad krenete prema određenim direktorima, tu nastaju problemi. Mandić mi je jučer rekao da sam nesposoban jer je pukla neka cijev, a ustvari su direktori ti koji ne osjećaju potrebu da vas informišu. Nisam ni znao da se izvode radovi u tom dijelu. U početku si ti direktori bili uz mene, kasnije su stajali na jednoj, a ja na drugoj strani, jer im je rečeno da ih niko ne može smijeniti. Konaković im je rekao da ih niko ne može smijeniti, da mogu da rade šta hoće. On upravlja Kantonom Sarajevu", naglasio je.

Još jednom je poručio Mandiću kako ne osjeća krivnju što je NIP pokrenuo proceduru njegovog opoziva, te da je to isključivo njegov problem.

"Brinem šta će biti sa mnom u budućnosti jer znam na šta sam udario, pokušavaju preko određenih stvari da proguraju u ministrastvu neke stvari i ja nisam dao. Treba izbaciti SBiH iz Vlade, a mi smo došli da radimo. Brinem se za svoju sigurnost. Prijavio sam sve stvari uredno", kazao je.

Otkrio je kako se za naftu u Kantonu Sarajevo vodi istraga.

"Potrošili su nenamjenski 700.000 maraka u Radu. Dvije rodbinske veze upravljaju svim procesima. Imate predsjednika Nadzornog odbora u Radu koji je u rodbinskoj vezi sa Girtom (Alenom op.a.), koji je radio web stranicu za Mandića, a Mandić je u porodičnoj vezi sa Verom Arnautović, direktoricom KJKP Rad. Ovo sve što govorim su činjenice. Ne mrzim Veru, nego kažem da ima odluka Forte da ko navrši 66 godina, ide u penziju, a nju ne možete otjerati sa 66 godina i 4 mjeseca u penziju. Ja provodim ono što smo dogovorili. 700.000 maraka smo dobili kao kredit za nabavku mašina, a mašine nisu kupljene. Kamate Kanton plaća, Rad tankao gorivo, a UNDP plaćao naftu i niko nije vratio taj novac razvojonoj banci. Taj film neće gledati", poručio je.

Ističe da Mandić ima potrebu da kaže kako je bio najbolji ministar u onih 10 mjeseci koje je proveo u Vladi.

"Ako ćeš preko društvenih mreža na takav način ponižavati, naravno da ću se braniti. Svi u Vladi KS znaju šta sam uradio i onda vas neko blati zbog puknute cijevi jer on ima problem, ali ne zbog cijevi, nego zbog opoziva", naveo je.

Dotakao se i ministra vanjskih poslova, podsjetivši kako je u nedavnom gostovanju na jednoj TV emisiji zaplakao.

"Nemojte da svi plačemo, nek me pusti na miru. Nisam Konakoviću ja kriv. Vidio sam plače u nekoj emisiji, nemojte da zbog jedne suze svi zaplačemo. Građani bi mogli ove godine ostati bez grijanja. Ostavku neću dat, oni nek me smjene kad hoće. Nije normalno da pravite pritisak na mene zato što čovjek ne može da ispuni ugovor. Ako se starim kotlovima 30. novembra desi nešto, šta ćete vi u Vogošći?! Smrzvat se! Bio sam voljan pomoći da se poprave stari kotlovi, ali ne dam pare. Oni traže pare od mene, ja njima mogu dat pare, rastalit se za 3 minute i to je to, ali ne dam novac za nešto što ne postoji", poručio je.

Dodao je i kako na Bjelašnici postoji problem, te otkrio kako je predviđeno da gore bude čak 17.000 ljudi.

"Gore je problem voda. Prethodni ministar Delić je napisao akt i on je tim ljudima dao ono što trebaju da ispune. Kada je došla to da se radi, vidjelo se da ono što je potrebno, nije ispunjeno. Vratili smo to i zamolili da se potpiše iz Ministarstva komunalne privrede da je prema dokumentu Delića urađeno sve. Sve je na određeni način povezano. Ima stvari koje se mogu riješiti, ali ne možete na silu. Ne može povećanje vode od 50 posto na silu. Prvi dan sam htio dati ostavku jer su mi tražili da odmah povećam cijenu vode za 50 posto. Ne želim nezakonito, a oni mole Boga da me maknu. Ako ćemo radit kotlove, poništimo konkurs, raspišemo novi, ali je izvođača strah da li će proći. Nude kotlove koji ne postoje. Sve sam prijavio u zadnja 2-3 mjeseca. Ured za borbu protiv korupcije traži dokaze, ja im predajem. Tražio sam biografiju od trenutnog direktora Sarajevogasa, nisu mi dali, ne mogu utjecat, ne daju mi. Konaković kontroliše sve. Najveći sam pritisak doživio nakon „historijske sjednice Vijeća ministara“ jer sam u vašoj emisiji „Istraga sedmice“ rekao da su Južna i Istočna interkonekcija laž obična. Danas mi je jedna žena iz Vodovoda došla, samo što ne plače, to je tortura. Nek se na Bjelašnici gradi 100.000 apartmana, nemam ništa protiv, ali ako imam pismo Delića od četiri stranice na kojima su primjedbe po pitanju vode iz straha od onog što će biti, ljudi moji ja protiv tog papira neću nikad. Taj papir je okej, ali neće niko da potpiše da je sve izvršeno kako je on napisao", naveo je.

Za kraj je poručio kako je vladajuća elita poprilično nervozna.

"Nervoza je kod njih, vidjeli ste odnos prema vašoj novinarki. Kakvo je ono ponašanje?! Nerovza jeste, ali nemojte je na meni ispoljavati. Išao sam više puta u Tužilaštvo, ali nikada nije došla koverta kao optuženi, nego kao svjedok", rekao je Bečarević.
Haris.ba

#1567 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Haris.ba »

Bolje da pozure i smjene Becarevica. Sve ce seme i semice objaviti javno.
Roccohljup

#1568 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by Roccohljup »

Gnjida ostaje gnjida :skoljka:
POLITIČKA TRGOVINA
Megalomanske želje Damira Marjanovića usporile rekonstrukciju Vlade KS
Prije 3:41 sati
Autor: Raport
Marjanović: Želi dva ministarstva
Iako je rekonstrukcija Vlade Kantona Sarajevo trebala biti politički dogovorena ranije ove sedmice, do toga nije došlo.

Uzalud su se politički predstavnici Trojke i “nezavisnih” zastupnika iscrpljivali na sastancima u četvrtak i petak kako bi finiširali pregovore. Želje zastupnika Damira Marjanovića iz pokreta Za nove generacije jednostavno su bile prevelike.

Šta se dešava?
Prema informacijama Raporta, Marjanović je insistirao da on - kao tek jedan zastupnik u Skupštini KS - dobije dva ministarstva: visokog obrazovanja i finansija.

Marjanović ima i imena: Adna Bašić i Afan Kalamujić.

On bi time faktički sam nadomjestio kvotu u Vladi KS koju drži Stranka za BiH sa četiri zastupnika.

Takav stav bio je neprihvatljiv strankama Trojke, posebno NiP-u koji čak računa na još jedno dodatno ministarstvo jer im se povećava broj zastupnika (Elza Gaković iz SBiH-a navodno prelazi u NiP).

No, uglavnom, Marjanoviću je, prema informacijama Raporta, u petak rečeno da mora smanjiti svoje želje i da dva ministarstva sigurno neće dobiti.

Marjanović to navodno nije dobro prihvatio a rok da se razmisli je do idućeg sastanka koji bi trebao biti održan u ponedjeljak.

S druge strane mnoge su špekulacije oko drugih izmjena u Vladi KS. Tako je Raport već objavio da će Bojan Bošnjak ispred NS-a sjesti u fotelju ministra komunalne privrede umjesto Almira Bečarevića (SBiH).

Pored toga, mnogo se špekulira o odlasku ministra Harisa Vranića (SDP) kojeg bi trebao zamijeniti Alen Pilav (SDP). No sam Vranić za Raport kaže da on ne ide nigdje, dok druge informacije govore da se još uvijek odlučuje unutar same stranke.
N.N.

#1569 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by N.N. »

Bojan Bošnjak bi sa Lijanovicem trebao da lezi u KPD kod Isaka, a ne da bude jopet naki ministar.
:D
Dan te jebo, potrbusio se par godina dok hampa oko poticaja iz ere Lijanovica nije prosla i FUP obustavio istrage, i vidi, evo ga opet nastupa.
sajber87

#1570 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by sajber87 »

Haris.ba wrote: 09/09/2023 16:38 Bolje da pozure i smjene Becarevica. Sve ce seme i semice objaviti javno.
https://almirbecarevic.wordpress.com/

Malo proguglah da vidim ima li sta o liku i djelu prepostenog becarevica pa naletih na ovo, pa rekoh zna li neko nesto o ovome
PM72

#1571 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by PM72 »

sajber87 wrote: 10/09/2023 09:09
Haris.ba wrote: 09/09/2023 16:38 Bolje da pozure i smjene Becarevica. Sve ce seme i semice objaviti javno.

Malo proguglah da vidim ima li sta o liku i djelu prepostenog becarevica pa naletih na ovo, pa rekoh zna li neko nesto o ovome
BeČarević :lol: vrlo pismen tekst.
sajber87

#1572 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by sajber87 »

PM72 wrote: 10/09/2023 09:15

A sadrzaj, ako zanemarimo tu gresku koje se desavaju svakodnevno na svim portalima, mislim da je sustina vaznija od forme sto bi neki koji bi da brane necija nedjela i marifetluke voljeli da okrenu.
caros

#1573 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by caros »

A gdje je greška? Lik se tako fakat preziva

Žalosno je da se ovakvi likovi još uvijek vrte na vlasti
sajber87

#1574 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by sajber87 »

caros wrote: 10/09/2023 09:46 A gdje je greška? Lik se tako fakat preziva

Žalosno je da se ovakvi likovi još uvijek vrte na vlasti
Hvala na pojasnjenju :thumbup:
laik1981

#1575 Re: Vlada(e) Kantona Sarajevo 2023-2026

Post by laik1981 »

PM72 wrote: 10/09/2023 09:15

https://vlada.ks.gov.ba/vlada/saziv/akt ... -becarevic
Locked