Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post Reply
zilog

#1551 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by zilog »

salik79 wrote: 09/03/2021 11:40
zilog wrote: 09/03/2021 11:21
salik79 wrote: 09/03/2021 10:59

Pa ti stvarno pojma nemas o materiji... Cuj nisu i "ne bi imali" svoju samoupravu :-) :lol:

Fakat, odakle ti to?
Neka ti imas... :roll:

Palestinian National Authority
https://en.wikipedia.org/wiki/Palestini ... _Authority

Palestinska samouprava
https://sh.wikipedia.org/wiki/Palestinska_samouprava

Sta cemo sad?
Evo sta:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/History ... _Palestine
Sta tu pise i kada se tu spominje Palestinska samouprava na Zapadnoj obali i Gazi?
Following the historic 1993 Oslo Peace Accords between Palestinians and Israel (the "Oslo Accords"), which gave the Palestinians limited self-rule in some parts of the occupied territories through the Palestinian Authority, and other detailed negotiations, proposals for a Palestinian state gained momentum.
salik79

#1552 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

zilog wrote: 09/03/2021 11:47
salik79 wrote: 09/03/2021 11:40
zilog wrote: 09/03/2021 11:21

Neka ti imas... :roll:

Palestinian National Authority
https://en.wikipedia.org/wiki/Palestini ... _Authority

Palestinska samouprava
https://sh.wikipedia.org/wiki/Palestinska_samouprava

Sta cemo sad?
Evo sta:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/History ... _Palestine
Sta tu pise i kada se tu spominje Palestinska samouprava na Zapadnoj obali i Gazi?
Following the historic 1993 Oslo Peace Accords between Palestinians and Israel (the "Oslo Accords"), which gave the Palestinians limited self-rule in some parts of the occupied territories[589] through the Palestinian Authority, and other detailed negotiations, proposals for a Palestinian state gained momentum.
To ti je kao da kazes da prije toga nije bilo nikakve samouprave, odnosno organizovane vlasti na palestinskim (slobodnim) teritorijama.
The declaration of a State of Palestine (Arabic: دولة فلسطين‎) took place in Algiers on November 15, 1988, by the Palestinian National Council, the legislative body of the Palestinian Liberation Organization (PLO). It was approved by the Palestinian National Council (PNC) by a vote of 253 in favour, 46 against and 10 abstentions.
To sto je promijenjen naziv uopce ne znaci da nisu imali svoje institucije prije toga. Ono, pomogli im Ameri i Izrael da uspostave organe vlasti. :roll: :-)
zilog

#1553 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by zilog »

salik79 wrote: 09/03/2021 11:53
Following the historic 1993 Oslo Peace Accords between Palestinians and Israel (the "Oslo Accords"), which gave the Palestinians limited self-rule in some parts of the occupied territories[589] through the Palestinian Authority, and other detailed negotiations, proposals for a Palestinian state gained momentum.
To ti je kao da kazes da prije toga nije bilo nikakve samouprave, odnosno organizovane vlasti na palestinskim (slobodnim) teritorijama.
The declaration of a State of Palestine (Arabic: دولة فلسطين‎) took place in Algiers on November 15, 1988, by the Palestinian National Council, the legislative body of the Palestinian Liberation Organization (PLO). It was approved by the Palestinian National Council (PNC) by a vote of 253 in favour, 46 against and 10 abstentions.
To sto je promijenjen naziv uopce ne znaci da nisu imali svoje institucije prije toga. Ono, pomogli im Ameri i Izrael da uspostave organe vlasti. :roll: :-)
Samo kada bi citao sto napisem. Isto ono povlacim/podvlacim... :lol:
zilog wrote: 09/03/2021 10:43 Palestinska samouprava na Zapadnoj obali i Gazi je jedan od efekata.
Bez Klintona ni toga Palestinci ne bi imali.
Da jos dodam: Mogli su Palestinci, po raznim Alzirima, proglasavati drzave i carstva, do Klintona im je to bilo samo slovo na papiru.

Mislim da sam dovoljno dokazao, mada ne vjerujem da ce to promjeniti tvoju retoriku. Otisao si predaleko...
salik79

#1554 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

zilog wrote: 09/03/2021 12:08

zilog wrote: 09/03/2021 10:43 Palestinska samouprava na Zapadnoj obali i Gazi je jedan od efekata.
Da jos dodam: Mogli su Palestinci, po raznim Alzirima, proglasavati drzave i carstva, do Klintona im je to bilo samo slovo na papiru.

Mislim da sam dovoljno dokazao, mada ne vjerujem da ce to promjeniti tvoju retoriku. Otisao si predaleko...
Ma divno, ono, mi cemo vas "ozvaniciti", tj. "djelimicno" priznati kao nekakav politicko, formalno-pravni, faktor, ali cemo vam zauzvrat otimati dio po dio preostale teritorije, i to nazivati "ilegalnim naseljema", da se ne bi uvrijedili i da budete mirni, jer imate nase "priznanje". One sto se bune u Gazi, njih cemo totalno izolovati, jer oni bez oruzanog otpora ne zele predati teritorije za "ilegalna naselja". Na kraju cemo, krseci sve rezolucije UNa i VS UNa, koje smo i sami izglasali, priznati Jeruzalem kao glavni grad Izraela. Ma, ono, svaka cast, bas vam hvala! :roll:
zilog

#1555 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by zilog »

salik79 wrote: 09/03/2021 12:38
zilog wrote: 09/03/2021 12:08

Ma divno, ono, mi cemo vas "ozvaniciti", tj. "djelimicno" priznati kao nekakav politicko, formalno-pravni, faktor, ali cemo vam zauzvrat otimati dio po dio preostale teritorije, i to nazivati "ilegalnim naseljema", da se ne bi uvrijedili i da budete mirni, jer imate nase "priznanje". One sto se bune u Gazi, njih cemo totalno izolovati, jer oni bez oruzanog otpora ne zele predati teritorije za "ilegalna naselja". Na kraju cemo, krseci sve rezolucije UNa i VS UNa, koje smo i sami izglasali, priznati Jeruzalem kao glavni grad Izraela. Ma, ono, svaka cast, bas vam hvala! :roll:
Sasvim ocekivan izljev bijesa, nevezan za raspravu.
Samo da jos dodam da ono gore boldirano uopste nije tacno. Nikakvih slobodnih palestinskih teritorija nije bilo do '94. Sve su bile pod direktnom upravom Ministarstva odbrane Izraela. PLO je bio tretiran kao teroristicka organizacija i nikakvu ulogu nije mogao sprovoditi na toj teritoriji.
Klintonova zasluga je i ovo malo sto danas imaju.

Republikanci, ukljucujuci i Biden-ovog prethodnika, su samo komplikovali stvari. Trump sa kampanjom priznavanja Izraela od strane Arapa, promjenom stava prema nelegalnim naseljima i priznavanjem Jerusalima kao prijestolnice. Cekaj, jesi li ti to ikad osudio?
jeza u ledja

#1556 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 09/03/2021 09:33 Da vidimo ko je to i u kojem svojstvu izjavio!?
Sta cekas? Rekao si da ces povuci sve sto si rekao.

Trazio si da ti nadjem da neko od clanova danasnjeg Kabineta kritikuje Izrael. Trazio sam ti da to definises malo detaljnije, ti si dao primjer kritike Izraelovih zlocina. Ja ti dao dvije izjave.

Sta sad cekas?
Nisi nigdje napisao da to mora biti neko odredjen, (izgleda neki se pikaju, a neki ne?) niti si napisao u kojem svojstvu mora biti. U svojstvu Kabineta nije sigurno jer po definiciji - dobijanja posla u Bidenovom Kabinetu - to su morali izjaviti prije toga.

Ovo je samo jos jedan dokaz tvog manjka vjerodostojnosti i iskrenosti, kao i dokaz da su ti teorije netacne.

Zato fino reci da nisi bio u pravu i da su tvoje teorije samo plod tvojih antisemitskih projekcija, pa mozemo nastaviti dalje. :oops:

Ili mislis da sam ja mozda ove izjave...izmislio? Ovo je bilo prvo sto sam nasao, siguran sam da mogu naci jos, i relevantnije.
salik79

#1557 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 09/03/2021 14:51
salik79 wrote: 09/03/2021 09:33 Da vidimo ko je to i u kojem svojstvu izjavio!?
Sta cekas? Rekao si da ces povuci sve sto si rekao.

Trazio si da ti nadjem da neko od clanova danasnjeg Kabineta kritikuje Izrael. Trazio sam ti da to definises malo detaljnije, ti si dao primjer kritike Izraelovih zlocina. Ja ti dao dvije izjave.

Sta sad cekas?
Nisi nigdje napisao da to mora biti neko odredjen, (izgleda neki se pikaju, a neki ne?) niti si napisao u kojem svojstvu mora biti. U svojstvu Kabineta nije sigurno jer po definiciji - dobijanja posla u Bidenovom Kabinetu - to su morali izjaviti prije toga.

Ovo je samo jos jedan dokaz tvog manjka vjerodostojnosti i iskrenosti, kao i dokaz da su ti teorije netacne.

Zato fino reci da nisi bio u pravu i da su tvoje teorije samo plod tvojih antisemitskih projekcija, pa mozemo nastaviti dalje. :oops:

Ili mislis da sam ja mozda ove izjave...izmislio? Ovo je bilo prvo sto sam nasao, siguran sam da mogu naci jos, i relevantnije.
Halo, ba, niti si naveo ko je to izjavio, niti izvor te izjave, niti bilo sta vezano za ono sto si kao citirao i nije te stid prozivati mene?! Gdje si, bolan, nasao te izjave, ko i kada je to izjavio?!!! Link, bilo sta?!!!! Fakat nisi dobar...
salik79

#1558 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

salik79 wrote: 09/03/2021 09:33
jeza u ledja wrote: 08/03/2021 22:07
salik79 wrote: 08/03/2021 21:50 Evo, dajem ti na slobodni odabir samo jednog od navedenog, nemora sve. Evo, "najbenignije", da podrzava BDS movement :oops:

Za mene je anticionista svako onaj koji je protiv bolesne ideje Theodora Herzla.
"Ima toliko toga oko cega se moze biti razocaran, cak uzasnut. Stotine, mozda cak hiljade, neduznih gradjana je ubijeno i hiljade drugih je ostalo bez krova nad glavom. Izbjegavanja, cak i lazi izraelske vlade...."

ili recimo:

"Izraelci svih politickih boja ulaze u novu godinu osramoceni nakon masakara prosle sedmice nad nevinim ljudima..."

Jel moze to?

salik79 wrote: 08/03/2021 21:50 Za mene je anticionista svako onaj koji je protiv bolesne ideje Theodora Herzla.
A ta ideja je...koja?
I posto si ti protiv "te ideje" to de facto onda znaci ....sta?
I posto to de facto znaci to, sto u praksi znaci...sta?

Jednostavno okolisas oko onoga o cemu znamo odgovor i znamo posljedice, mada si ti toga svjestan i nije te briga za posljedicama, cak naprotiv. Razlog sto okolisas je taj sto stavljanje svega u jednu recenicu upravo dokazalo da jesi antisemit. Ili, da vec ja ne okolisam sa terminima - razlog sto okolisas je taj sto ne zelis reci javno da bi volio da Izrael nestane i sto te boli kurac sto bi to znacio masovan genocid nad njima. Ili te boli kurac ili bi ti bilo drago, svejedno.

Naravno da niko u americkoj politici nije glup da to ne zna.
Da vidimo ko je to i u kojem svojstvu izjavio!?

To je ova ideja, ideja zla:
Image
https://www.jstor.org/stable/466176?seq=1

Ideja koja je najvise, kroz historiju, kostala upravo Jevreje.
Samo da ljudi koji te ne znaju i nisu pratili diskusiju vide o kakvom ublehasu je rijec. :-)
jeza u ledja

#1559 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 09/03/2021 14:57
Halo, ba, niti si naveo ko je to izjavio, niti izvor te izjave, niti bilo sta vezano za ono sto si kao citirao i nije te stid prozivati mene?! Gdje si, bolan, nasao te izjave, ko i kada je to izjavio?!!! Link, bilo sta?!!!! Fakat nisi dobar...
Prvo odgovori da li te izjave zadovoljavaju tvoj "kriterij". I ako ne, zasto? Jer one zadovoljavaju kriterij kojeg si opisao ranije.

Ako ne zadovoljavaju onda moras definisati "kritiku Izraela" na drugi nacin. U protivnom supljiras.

Nisam napisao o kome se radi niti u kojem svojstvu niti sam htio uopste nesto postaviti dok nisi tacno definisao gol-liniju. Sad kad si dobio odgovor, opet bi da pomjeras gol-liniju trazeci mane u odgovoru.

Naravno ti nikad ne bi priznao da nisi u pravu, jer je to nemoguce, zato sto tebi uopste nije poenta u tome da pokazes da samo "cionisti" mogu raditi za americke administracije. To je samo tvoj pokusaj da logicki opravdas svoje stereotipe o jevrejima generalno.
jeza u ledja

#1560 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 09/03/2021 15:01 Samo da ljudi koji te ne znaju i nisu pratili diskusiju vide o kakvom ublehasu je rijec. :-)
A jel? :lol: :lol:

Mislis ovako:
salik79 wrote: 08/03/2021 20:55
jeza u ledja wrote: 08/03/2021 20:48 Ne pravi se lud.

Napisao si "sta ce im izraelska zastava uz profil" jer si postavljao izraelske zastave kraj svih jevreja u Bidenovom kabinetu, a nakon sto si prozvan. Nisi ih stavljao kraj ljudi poput ovog Pricea jer on nije jevrej. :wink: (Sto samo mogu pretpostaviti jer to ti najbolje znas, ne ja).
I, ne, nisam ja stavio, nego je neko drugi stavio, dok je "administracija" jos sastavljana, s tim da je tu ocita "koincidencija" ogromnog broja jevrejskih cionista, koji je cine.
salik79 wrote: 21/01/2021 15:22 Saroliko drustvo je "odabrao", nema dalje :thumbup: :roll:
Image
Ili mozda ovako:
salik79 wrote: 08/03/2021 21:22
jeza u ledja wrote: 08/03/2021 21:03
salik79 wrote: 08/03/2021 20:49

Odgovorno tvrdim da niti jedan Jevrej anticionista, ili barem Jevrej koji kriticki posmatra Izrael, ima i najmanju sansu da bude dio rezima, odnosno "administracije". Demantuj me i povlacim sve sto sam rekao.
Definisi sta znaci "kriticko posmatranje Izraela"?
Da osudjuje fasisticko-aparhejsko ponasanje i zlocine cionistickog rezima,
salik79 wrote: 08/03/2021 21:50 Evo, dajem ti na slobodni odabir samo jednog od navedenog, nemora sve.
"Ima toliko toga oko cega se moze biti razocaran, cak uzasnut. Stotine, mozda cak hiljade, neduznih gradjana je ubijeno i hiljade drugih je ostalo bez krova nad glavom. Izbjegavanja, cak i lazi izraelske vlade...."

ili recimo:

"Izraelci svih politickih boja ulaze u novu godinu osramoceni nakon masakara prosle sedmice nad nevinim ljudima..."

Jel moze to?

Tvoje bjezanje od tvojih lazi tacno treba pustiti uz Benny Hill muzikicu, pa vrtiti ko na traci. :D
salik79

#1561 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 09/03/2021 15:28
salik79 wrote: 09/03/2021 15:01 Samo da ljudi koji te ne znaju i nisu pratili diskusiju vide o kakvom ublehasu je rijec. :-)
A jel? :lol: :lol:

Mislis ovako:
salik79 wrote: 08/03/2021 20:55
jeza u ledja wrote: 08/03/2021 20:48 Ne pravi se lud.

Napisao si "sta ce im izraelska zastava uz profil" jer si postavljao izraelske zastave kraj svih jevreja u Bidenovom kabinetu, a nakon sto si prozvan. Nisi ih stavljao kraj ljudi poput ovog Pricea jer on nije jevrej. :wink: (Sto samo mogu pretpostaviti jer to ti najbolje znas, ne ja).
I, ne, nisam ja stavio, nego je neko drugi stavio, dok je "administracija" jos sastavljana, s tim da je tu ocita "koincidencija" ogromnog broja jevrejskih cionista, koji je cine.
salik79 wrote: 21/01/2021 15:22 Saroliko drustvo je "odabrao", nema dalje :thumbup: :roll:
Image
Ili mozda ovako:
salik79 wrote: 08/03/2021 21:22
jeza u ledja wrote: 08/03/2021 21:03

Definisi sta znaci "kriticko posmatranje Izraela"?
Da osudjuje fasisticko-aparhejsko ponasanje i zlocine cionistickog rezima,
salik79 wrote: 08/03/2021 21:50 Evo, dajem ti na slobodni odabir samo jednog od navedenog, nemora sve.

ili recimo:

Jel moze to?

Tvoje bjezanje od tvojih lazi tacno treba pustiti uz Benny Hill muzikicu, pa vrtiti ko na traci. :D
Je li ovo nekakav uvrnut nacin da izbjegnes dati odgovor o kome je rijec, koji je izvor, gdje, kada, sta....?!

Stavis nekakve citate, niti izvora za njih, niti ko ih je izjavio, bilo sta sto bi se uklapalo u bilo sta navedeno i onda ocekujes da ti se aplaudira!?

I, jos jednom, posto vidim da pricam sa zidom, rekao si da sam ja stavljao izraelske zastave pored imena i profila likova iz administracije, nasta sam ti odgovorio da sam ja tu sliku preuzeo i postavio na forum. Jos jednom - GOSPODJO, JA SAMO CITAM VIJESTI, NE DIJELIM JA PLATE! :-)
jeza u ledja

#1562 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

Znaci slagao si jos jednom. Trazio si bilo kakve kritike Izraela od strane clanova Bidenovog kabineta, ja ti postavio. Ti bi sad da pomjeras gol liniju trazeci kontekst, vrijeme i ime, da bi dalje razvodnjavao ono sto si sam ranije definisao, tj. bjezao od fakta da si jos jednom nesto slagao.

Sta treba, crtati? Namjerno ne zelim da stavim ko, sta, gdje i kada dok ti ne priznas da su ovo kritike Izraela koje si trazio, a koje potvrdjuju da nije tacno ono sto si prethodno napisao, jer ti neces biti dosljedan sam svojim rijecima i povuci ono sto si rekao ranije.

Kad priznas da su ovo kritike Izraela, u ovom slucaju zlocina, a naravno, jesu, onda mozemo dalje.

Zasto je bitan kontekst? Da li bi on promjenio fakat da su ove izjave kritike Izraela? Ne bi, naravno.

Vidis, za razliku od tebe, koji u koliko godina od kad si ovdje, nisi rijec protiv Irana napisao, ljudi koji danas rade u americkoj administraciji jesu. Manje su oni pod uticajem Izraela nego ti od Irana. :lol:

Hajde sad dosta vise debatnog kluba.
salik79

#1563 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 09/03/2021 15:51 Znaci slagao si jos jednom. Trazio si bilo kakve kritike Izraela od strane clanova Bidenovog kabineta, ja ti postavio. Ti bi sad da pomjeras gol liniju trazeci kontekst, vrijeme i ime, da bi dalje razvodnjavao ono sto si sam ranije definisao, tj. bjezao od fakta da si jos jednom nesto slagao.

Sta treba, crtati? Namjerno ne zelim da stavim ko, sta, gdje i kada dok ti ne priznas da su ovo kritike Izraela koje si trazio, a koje potvrdjuju da nije tacno ono sto si prethodno napisao, jer ti neces biti dosljedan sam svojim rijecima i povuci ono sto si rekao ranije.

Kad priznas da su ovo kritike Izraela, u ovom slucaju zlocina, a naravno, jesu, onda mozemo dalje.

Zasto je bitan kontekst? Da li bi on promjenio fakat da su ove izjave kritike Izraela? Ne bi, naravno.

Vidis, za razliku od tebe, koji u koliko godina od kad si ovdje, nisi rijec protiv Irana napisao, ljudi koji danas rade u americkoj administraciji jesu. Manje su oni pod uticajem Izraela nego ti od Irana. :lol:

JOS JEDNOM - ODAKLE TI CITATI, KO IH JE IZJAVIO - IZVOR, DRUZE, IZVOR!!!

Mogao si napisati sta zelis, pa cak i da je za palestinsku drzavu na cijeloj njenoj teritoriji i ukidanje cionisticke tvorevine, bez da navedes o kome je rijec i odakle si to preuzeo...

Razumijes li ti bosanski?
jeza u ledja

#1564 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 09/03/2021 15:59
jeza u ledja wrote: 09/03/2021 15:51 Znaci slagao si jos jednom. Trazio si bilo kakve kritike Izraela od strane clanova Bidenovog kabineta, ja ti postavio. Ti bi sad da pomjeras gol liniju trazeci kontekst, vrijeme i ime, da bi dalje razvodnjavao ono sto si sam ranije definisao, tj. bjezao od fakta da si jos jednom nesto slagao.

Mogao si napisati sta zelis, pa cak i da je za palestinsku drzavu na cijeloj njenoj teritoriji i ukidanje cionisticke tvorevine, bez da navedes o kome je rijec i odakle si to preuzeo...

To bih ja tebe trebao pitati.

Dao sam ti izjave, postavio pitanje:
jeza u ledja wrote: 08/03/2021 22:07 Jel moze to?
Ti bi umjesto da mi odgovoris postavljao potpitanja.

Jel moze ili ne moze? Ako ne moze, onda nema potrebe dalje o ovim izjavama.
Ako moze samo uokvireno u nesto sto bi ti definisao kao relevantno, onda to definisi ti unaprijed, a ne unazad kad i kako ti odgovara.

Ako zelis promjeniti "definiciju kritike Izraela", bujrum, I'm all ears. Nacicemo izjave i za to.

Ili jednostavno prekini sa ovom saradom i priznaj da za tebe uopste nije bitno da li je neko kritikovao ili ne.

Ukratko, ako razumijes bosanski, odgovori na pitanje
...i prestani vrludat okolokole.
salik79

#1565 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 09/03/2021 16:12
salik79 wrote: 09/03/2021 15:59

To bih ja tebe trebao pitati.

Dao sam ti izjave, postavio pitanje:
Ti bi umjesto da mi odgovoris postavljao potpitanja.

Jel moze ili ne moze? Ako ne moze, onda nema potrebe dalje o ovim izjavama.
Ako moze samo uokvireno u nesto sto bi ti definisao kao relevantno, onda to definisi ti unaprijed, a ne unazad kad i kako ti odgovara.

Ako zelis promjeniti "definiciju kritike Izraela", bujrum, I'm all ears. Nacicemo izjave i za to.

Ili jednostavno prekini sa ovom saradom i priznaj da za tebe uopste nije bitno da li je neko kritikovao ili ne.

Ukratko, ako razumijes bosanski, odgovori na pitanje
...i prestani vrludat okolokole.
A, zasto ti je problem postaviti ko, kada, gdje, pa da vidimo? Nesto ti se bas ne uklapa, pa krijes ko guja noge... Hoces da potpisem ugovor koji nisam procitao. To nigdje nema.

Istrgnutim citatom odnekle nista ne dokazujes, jer ti ja na isti nacin mogu istgnuti dio ajeta iz Kur'ana u kojem Allah dz.s. sam sebe negira. Mislim, ako cemo tako, da znas da je sve moguce.

Ako mislis da imas nesto konkretno, bujrum, postavi - pa da svi mogu ocijeniti jesi li u pravu ili ne.

Usput, je li i ona "antisemit"? :oops:

JohnnyS

#1566 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by JohnnyS »

zilog wrote: 09/03/2021 00:41
Gerro wrote: 08/03/2021 23:31
zilog wrote: 08/03/2021 23:29

:pisnuo:

I ocekivao sam da Trump i Bush nisu tu... :lol:
:thumbup:
Super!!! Znaci da je Biden na dobrom putu...
Trump je medju 3 najbolja predsjednika, a sigurno najbolji u novijoj historiji. Bush nit smrdi nit mirise.

Biden je senilni smecar.
Razumijem da je Obama los, zato sto je stavio Dodika na crnu listu, ali ne kontam sto je JFK tu?
Isto tako Trump vam je bio dobar, jer je mirisalo da bi mogao razvaliti NATO i pustiti Ruse na Balkan.
Znamo da se Bidena naziva senilnim, a sada je isplivalo jos i da je "smecar". :lol:
Koji je povod za to? :roll:

Od JFKa je više stvoren mit nego što je objektivno bio dobar predsjednik, ali lakše je poderati atom nego predrasudu.
ultima_palabra

#1567 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by ultima_palabra »

JohnnyS wrote: 09/03/2021 16:29

Od JFKa je više stvoren mit nego što je objektivno bio dobar predsjednik, ali lakše je poderati atom nego predrasudu.
Johnson je puno vise uradio (mada jeste dosta duze i bio na poziciji). Da nije bilo Vijetnama, o njemu bi se govorilo kao o jednom od najboljih ikad.
dale cooper

#1568 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by dale cooper »

JFK je samo dvije godine bio predsjednik. A kao i mnogi drugi predsjednici naslijedio je dosta neraščišćenih stvari od prethodne administracije
uključujući i sranje sa Cubom.
jeza u ledja

#1569 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 09/03/2021 16:19 A, zasto ti je problem postaviti ko, kada, gdje, pa da vidimo? Nesto ti se bas ne uklapa, pa krijes ko guja noge... Hoces da potpisem ugovor koji nisam procitao. To nigdje nema.

Istrgnutim citatom odnekle nista ne dokazujes, jer ti ja na isti nacin mogu istgnuti dio ajeta iz Kur'ana u kojem Allah dz.s. sam sebe negira. Mislim, ako cemo tako, da znas da je sve moguce.

Ako mislis da imas nesto konkretno, bujrum, postavi - pa da svi mogu ocijeniti jesi li u pravu ili ne.
Da potpises odgovor koji nisi procitao?

ili recimo:

Znaci definitivno ne razumijes bosanski.

Kao sto rekoh, nije mi problem postaviti ko gdje i sta ako cemo utvrditi da ove izjave, bez potrebe za ikakvim daljim kontekstom, potvrdjuju kritiku Izraela. Nikakav dalji kontekst nije potreban za izjave koja kaze da izraelska vlada laze u vezi zlocina.

No posto ti tvrdis da je potreban kontekst, a da bi onda dalje razvodnjavao pricu, onda nema ni potrebe za "otkrivanjem" ko je ovo izjavio i kada.

Ukratko, pomjeras gol-liniju kako ti odgovara. Trazio si izjave, dobio si odgovor. Sada ne zelis stajati iza svojih rijeci.

Toliko.

:-) :-)
Time samo dokazujes manjak svog kritickog razmisljanja, ne obratno.
muhafuca

#1570 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by muhafuca »

Zna li ista kad Kamala i zvanicno preuzima?

Ima li kakvih backstage prica od ovih sto su uvezani sa Demokratskom strankom?
jeza u ledja

#1571 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 09/03/2021 16:35
JohnnyS wrote: 09/03/2021 16:29

Johnson je puno vise uradio (mada jeste dosta duze i bio na poziciji). Da nije bilo Vijetnama, o njemu bi se govorilo kao o jednom od najboljih ikad.
JFK i LBJ su dio iste ekipe. Cak bi ih mogao usporediti sa Obamom i Bidenom. JFK, LBJ, RFK, svi su dio iste struje, koja je ucinila/tezila da ucini, mnogo za americke gradjane. Kazem namjerno za americke gradjane, jer im je politika vani ista kao i svim drugim americkim predsjednicima unazad X decenija.

JFK realno nije mogao uciniti puno u dvije godine, ali slazem se i sa tim da se o njemu napravio mit bez pokrica. Vise je pitanje ideje da predsjednik moze biti malo drukciji. :-) Kazem opet isto kao sa Obamom, jer je i o njemu napravljen mit bez previse pokrica. Opet pitanje ideje, optimizma, bla bla. Ali tanko je to.
Mada, o mnogim predsjednicima se tek realno moze pisati nakon nekog vremena. Sto vise vrijeme prolazi to je Obamin ACA relevatniji, slicno kao sa LBJ-evim Voting Rights Acts, Medicaidom i Medicareom.

Postoji i razlika u tome ko je "najbitniji" i ko je "najbolji".
salik79

#1572 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 09/03/2021 16:44
salik79 wrote: 09/03/2021 16:19 A, zasto ti je problem postaviti ko, kada, gdje, pa da vidimo? Nesto ti se bas ne uklapa, pa krijes ko guja noge... Hoces da potpisem ugovor koji nisam procitao. To nigdje nema.

Da potpises odgovor koji nisi procitao?

ili recimo:

Znaci definitivno ne razumijes bosanski.

Kao sto rekoh, nije mi problem postaviti ko gdje i sta ako cemo utvrditi da ove izjave, bez potrebe za ikakvim daljim kontekstom, potvrdjuju kritiku Izraela. Nikakav dalji kontekst nije potreban za izjave koja kaze da izraelska vlada laze u vezi zlocina.

No posto ti tvrdis da je potreban kontekst, a da bi onda dalje razvodnjavao pricu, onda nema ni potrebe za "otkrivanjem" ko je ovo izjavio i kada.

Ukratko, pomjeras gol-liniju kako ti odgovara. Trazio si izjave, dobio si odgovor. Sada ne zelis stajati iza svojih rijeci.

Toliko.

:-) :-)
Time samo dokazujes manjak svog kritickog razmisljanja, ne obratno.
Da potpisem UGOVOR koji nisam procitao. Naravno da ne zelim. Trebam pristati da povucem svoju izjavu samozato sto si ti postavio nekakva dva citata, bez ikakvog objasnjenja, ko, kada, gdje, zasto, odnosno bez navodjenja izvora istih.

Evo, ja mislim da si izmislio citate... Sta cemo sada?
jeza u ledja

#1573 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

Nisam ih izmislio i tebi je to jasno jer bi u protivnom rekao da oni jesu kritike Izraela koje si trazio.

Sad trazis objasnjenja i kontekste. :D Ne. Dovoljne su te dvije recenice da opovrgnu ono sto si prvobitno napisao. Ti to ne zelis da priznas i cao. Time si sam sebi jos jednom skocio u usta, tj. slagao.

Cim priznas da je to kritika Izralea koju si trazio ja cu ti postaviti koji clan/clanica trenutnog Bidenovog kabineta je to izjavio/izjavila. Gdje, kada, u kom kontekstu, sa sve linkovima. :wink:

Kazem opet siguran sam da mogu naci jos toga, upecatljivijeg i boljeg, da se malo vise potrudim. Ali ovo je dovoljno. No sa propagandnim demagogom diskusija je uzaludna.
salik79

#1574 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by salik79 »

jeza u ledja wrote: 09/03/2021 17:42 Nisam ih izmislio i tebi je to jasno jer bi u protivnom rekao da oni jesu kritike Izraela koje si trazio.

Sad trazis objasnjenja i kontekste. :D Ne. Dovoljne su te dvije recenice da opovrgnu ono sto si prvobitno napisao. Ti to ne zelis da priznas i cao. Time si sam sebi jos jednom skocio u usta, tj. slagao.

Cim priznas da je to kritika Izralea koju si trazio ja cu ti postaviti koji clan/clanica trenutnog Bidenovog kabineta je to izjavio/izjavila. Gdje, kada, u kom kontekstu, sa sve linkovima. :wink:

Kazem opet siguran sam da mogu naci jos toga, upecatljivijeg i boljeg, da se malo vise potrudim. Ali ovo je dovoljno. No sa propagandnim demagogom diskusija je uzaludna.
Bujrum, postavi... Ostalo je sve trla baba lan i rekla kazala. Dokazi svima da si u pravu, boli te briga sta ja mislim i sta cu misliti.

Ne postoji niko, Jevrej, ili nejevrej, ko je ikada bio, a tesko da ce ikada i biti, dio rezima, a da je kritican prema Izraelu. I to je i budali jasno.
jeza u ledja

#1575 Re: Joe Biden - Predsjednik USA all about

Post by jeza u ledja »

salik79 wrote: 09/03/2021 17:51
jeza u ledja wrote: 09/03/2021 17:42 Nisam ih izmislio i tebi je to jasno jer bi u protivnom rekao da oni jesu kritike Izraela koje si trazio.

Bujrum, postavi... Ostalo je sve trla baba lan i rekla kazala. Dokazi svima da si u pravu, boli te briga sta ja mislim i sta cu misliti.

Ne postoji niko, Jevrej, ili nejevrej, ko je ikada bio, a tesko da ce ikada i biti, dio rezima, a da je kritican prema Izraelu. I to je i budali jasno.
Tacno, mogu komotno i izmisljat izjave da bi dokazao isto. :lol:

Cim uopste ostavljas mogucnost da ovakve izjave nisu dovoljne jer po tebi ovise od konteksta, dokazujes da to bi uradio za bilo sta sto ti se postavi kao dokaz.

Pokazao si da si nedosljedan i da se ne drzis vlastitih rijeci. :wink:

Cuj da dokazem svima...nikom drugom nije bitan ovaj nas razgovor vjeruj mi. :D Svi znaju ko si ti.
Post Reply