"Trojka"

Post Reply
ljubijankic

#1551 Re: "Trojka"

Post by ljubijankic »

Samo patriotski :bih: Evo i reprezentacija nam dozivjela procvat pod Vicom za kojeg se SDA zivotom bori :bih: I da ne zaboravimo zahvaliti se Bogu na nasim ratnim profiterima, da ih dragi Bog pozivi :bih:
relativno84

#1552 Re: "Trojka"

Post by relativno84 »

Sedam dana bajata ekskluziva.

:oops: :D
MAha

#1553 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 16/11/2024 23:16
MAha wrote: 16/11/2024 22:03 . Ali zasto, zasto u pm???
Ti se fakat ozbiljno pitaš zašto?

Nakon izdaje revizije presude, ovo ti iznenađenje?

Pa ovo da je NiP uradio, gorilo bi sve, a Dino bi bio razapet na Marijin dvoru i zapaljen od rulje.

Ali, zato treba kazniti NiP, a SDA može prodavati državu bez ikakvih posljedica.
Ma zasto, sta je razlog, sta se dobilo? Za reviziju ne znam, koliko znam tu su nas vratili "s vrata", jer kao nije podnesena od ovlastene osobe (sud trazio od predsjednistva da se izjasne jel Siftic i dalje agent), tako da sad to ne bih petljo u ovo. Al ovo ne mogu da dokucim.
tramvajtrojka

#1554 Re: "Trojka"

Post by tramvajtrojka »

relativno84 wrote: 16/11/2024 23:32

Al ja fkt ne kontam kako sami sebi pucate u koljena kad god hocete nesto da poentirate, pa covjece dragi jesi li ti preslusao ovaj klip idi od 17 minute kako se kapidzic ismijava sa uredom protiv korupcije i njihovim da mora dati ostavku, cetiri minute ih ismijavao da bi nekoliko dana prije isteka roka postupio po njihovoj odluci :lol: :lol: :lol:

bgt samo nastavite sa objavljivanjem ovakvih krunskih dokaza i ekskluziva :mrgreen: :thumbup:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1555 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

I na OBN-u su on i vepar pjenili protiv te odluke.
A_A_AKCIJA

#1556 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

MAha wrote: 16/11/2024 23:35 Ma zasto, sta je razlog, sta se dobilo? Za reviziju ne znam, koliko znam tu su nas vratili "s vrata", jer kao nije podnesena od ovlastene osobe (sud trazio od predsjednistva da se izjasne jel Siftic i dalje agent), tako da sad to ne bih petljo u ovo. Al ovo ne mogu da dokucim.
Nije tačno da su nas vratili.

Poslali nam pismo i rekli: Sakib ne može, ali može vaša ambasadorica, jer to statut suda dozvoljava. Imate vremena do ponedjeljka da to uradite, dajemo vam dodatni rok.

I, Bakir umjesto da njoj da reviziju da preda, on nju zovne u Sarajevo na konzultacije i tako spriječi reviziju.

Jel ti sada jasnije zašto?
relativno84

#1557 Re: "Trojka"

Post by relativno84 »

tramvajtrojka wrote: 16/11/2024 23:36
Al ja fkt ne kontam kako sami sebi pucate u koljena kad god hocete nesto da poentirate, pa covjece dragi jesi li ti preslusao ovaj klip idi od 17 minute kako se kapidzic ismijava sa uredom protiv korupcije i njihovim da mora dati ostavku, cetiri minute ih ismijavao da bi nekoliko dana prije isteka roka postupio po njihovoj odluci :lol: :lol: :lol:

bgt samo nastavite sa objavljivanjem ovakvih krunskih dokaza i ekskluziva :mrgreen: :thumbup:
Vidis ta potreba za laganjem kojoj si sklon je posebna prica, evo samo ovaj primjer oko ostavke, nije podnio ostavku nego je trazio razrjesenje sto povlaci sasvim druge poteze, to sto lazes je samo do tebe ali jasno pokazuje koliko imas zelju da stvari pokazes pogresno.

Evo nepristrasno samostalno politickim uticajem operisani N1 lijepo objavio, ali jok baci laz vremenom ce neko povjerovati.

Code: Select all

https://n1info.ba/vijesti/kapidzic-porucio-da-nije-dao-ostavku-vec-podnio-zahtjev-za-razrjesenje-razlika-je-ogromna/
Pazi nesto, svi koji trebaju da vide i shvate vec jesu jer nije tesko, ti i slicni tebi na i mimo foruma ko lanjski snijeg po tom pitanju. Ovo horsko kmecanje klonova samo stvara lazni osjecaj brojnosti, zadnje biranje je pokazalo koliko to ima efekta van forumski horova kada se pocne prebrojavati.
MAha

#1558 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 16/11/2024 23:46
MAha wrote: 16/11/2024 23:35 Ma zasto, sta je razlog, sta se dobilo? Za reviziju ne znam, koliko znam tu su nas vratili "s vrata", jer kao nije podnesena od ovlastene osobe (sud trazio od predsjednistva da se izjasne jel Siftic i dalje agent), tako da sad to ne bih petljo u ovo. Al ovo ne mogu da dokucim.

Poslali nam pismo i rekli: Sakib ne može, ali može vaša ambasadorica, jer to statut suda dozvoljava. Imate vremena do ponedjeljka da to uradite, dajemo vam dodatni rok.

I, Bakir umjesto da njoj da reviziju da preda, on nju zovne u Sarajevo na konzultacije i tako spriječi reviziju.

Ako je ovo sto si napisao tacno i podastres dokaze, barem ja, necu imat dileme da Bakir smrdi do neba i proklet cu ga, iako mi je vjerovao ili ne rod rodjeni.
MAha

#1559 Re: "Trojka"

Post by MAha »

relativno84 wrote: 16/11/2024 23:32

Evo tek sam vidio ovaj intervju. Sad malo drugacije gledam na ovu situaciju.
A_A_AKCIJA

#1560 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

MAha wrote: 16/11/2024 23:51

Ako je ovo sto si napisao tacno i podastres dokaze, barem ja, necu imat dileme da Bakir smrdi do neba i proklet cu ga, iako mi je vjerovao ili ne rod rodjeni.
Pa ovo je do sada nebrojeno puta dokazano
SDA i Bakir Izetbegović u dva mandata kao član Predsjedništva BiH i u sedam godina nisu ništa uradili. Ne žele reći to svome narodu. Prave se da rade i ispostavilo se d a nikada nisu željeli reviziju. To je prevara Bakira Izetbegovića i SDA. Ove glasine idu prema meni jer sam bila svjedok kako je Bakir Izetbegović sve radio da se to ne desi. Bilo je neiskorištenog materijala i tražili smo kontakte da trebaju imati ozbiljan tim za reviziuju i da se to ne radi par mjeseci. 2015. smo vidjeli da nema ništa i rekli smo Izetbegoviću da ništa ne radi i nemojte reći za 2017. sve smo napravili i nismo našli dokaze. To isključivanje određenog broja ljudi i stvaranja tima koji radi u tajnosti a revizija je mogla zaživjeti samo preko državnog agenta. Na koncu smo vidjeli da je cijeli politički vrh znao da Sakib Softić ne može biti agent, a na tome su inzistirali. Sud je rekao da ne može biti i Sud je ponudio BiH da u roku od 48 sati ponovno predaju reviziju i da je preda ambasador BiH u Hagu ili ministar vanjskih poslova. Izetbegović je odgovorio da on ostaje pri tome da Sotić ostane agent i revizija je propala, za kraj kaže Tromp.
MAha

#1561 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 17/11/2024 00:24

SDA i Bakir Izetbegović u dva mandata kao član Predsjedništva BiH i u sedam godina nisu ništa uradili. Ne žele reći to svome narodu. Prave se da rade i ispostavilo se d a nikada nisu željeli reviziju. To je prevara Bakira Izetbegovića i SDA. Ove glasine idu prema meni jer sam bila svjedok kako je Bakir Izetbegović sve radio da se to ne desi. Bilo je neiskorištenog materijala i tražili smo kontakte da trebaju imati ozbiljan tim za reviziuju i da se to ne radi par mjeseci. 2015. smo vidjeli da nema ništa i rekli smo Izetbegoviću da ništa ne radi i nemojte reći za 2017. sve smo napravili i nismo našli dokaze. To isključivanje određenog broja ljudi i stvaranja tima koji radi u tajnosti a revizija je mogla zaživjeti samo preko državnog agenta. Na koncu smo vidjeli da je cijeli politički vrh znao da Sakib Softić ne može biti agent, a na tome su inzistirali. Sud je rekao da ne može biti i Sud je ponudio BiH da u roku od 48 sati ponovno predaju reviziju i da je preda ambasador BiH u Hagu ili ministar vanjskih poslova. Izetbegović je odgovorio da on ostaje pri tome da Sotić ostane agent i revizija je propala, za kraj kaže Tromp.
Za ovo postoje dokumenti ili?
MAha

#1562 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 17/11/2024 00:24

Molim te, u ovom slucaju sud trazio od predsjednistva da sr ocituje o softicu odnosno da imenuje osobu koja ce predstavljati bih. Ova tvrdnja da jr mogla ambasadorica ili neko treci cak (tako bar veli gdha Tromp), ne stoji, njeno ipak nemusto tumacenje, kojr je kontradiktorno samom njenom tumacenju iste stvari par minuta ranije u tom intervjuu, koje se uzima kao "dokaz". Znaci malo treba razbistrit a ne zamucivat stvari.
Point.

#1563 Re: "Trojka"

Post by Point. »

Ma čim se Akcija ovako aktivirao subotom naveče znaš da je Dino negdje zasrao.
putokaz1

#1564 Re: "Trojka"

Post by putokaz1 »

Prosli smo u Njemackoj ko Trojka na izborima
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1565 Re: "Trojka"

Post by _BataZiv_0809 »

Pogledaj intervju Nevenke Tromp kod Sencija
MAha

#1566 Re: "Trojka"

Post by MAha »

_BataZiv_0809 wrote: 17/11/2024 09:00

Pogledaj intervju Nevenke Tromp kod Sencija
Ma to sam i pogledao. Znaci to je dokaz. I ona je kontradiktorna u tumacenju. Sad vako sad nako. Dakle i ona tumaci da se kao moglo da preda neko drugi, nije nigdje sud rekao eto moze ambasador ili min vanj poslova, kako veli akcija.
A_A_AKCIJA

#1567 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

MAha wrote: 17/11/2024 11:01 Ma to sam i pogledao. Znaci to je dokaz. I ona je kontradiktorna u tumacenju. Sad vako sad nako. Dakle i ona tumaci da se kao moglo da preda neko drugi, nije nigdje sud rekao eto moze ambasador ili min vanj poslova, kako veli akcija.
Odeš na stranicu Suda i pod sekcijom pravila, član 38, stav 3 suda imaš ovu stavku:

https://www.icj-cij.org/rules
3. The original of the application shall be signed either by the agent of the party submitting it, or by the diplomatic representative of that party in the country in which the Court has its seat, or by some other duly authorized person. If the application bears the signature of someone other than such diplomatic representative, the signature must be authenticated by the latter or by the competent authority of the applicant’s foreign ministry.
Dakle, jasno kao dan da je ambasadorica mogla podnijeti aplikaciju za reviziju.
Haris.ba

#1568 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

On se sumnjiči za zloupotrebu položaja. Tužilac Darko Soldat je kazao da se u dokazima presretnute komunikacije Ibre Berila vidi uticaj na ministra Bošnjaka da donese pozitivno mišljenje na studij o uticaju na okoliš kojim će se ozakoniti urbanistički planovi.

Tužilac je dalje naveo da su na planove uticali kontakti s direktorom jednog javnog preduzeća i dva predsjednika političkih subjekata koji su ga trebali navesti da da pozitivno mišljenje.
Sa d.e.p.o.

Poslije ove izjave - nema nista od ovog slucaja. Ko ce ici protiv predsjednika stranki. Cim nisu imenovani, sve je jasno.
A_A_AKCIJA

#1569 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 17/11/2024 12:34
On se sumnjiči za zloupotrebu položaja. Tužilac Darko Soldat je kazao da se u dokazima presretnute komunikacije Ibre Berila vidi uticaj na ministra Bošnjaka da donese pozitivno mišljenje na studij o uticaju na okoliš kojim će se ozakoniti urbanistički planovi.

Tužilac je dalje naveo da su na planove uticali kontakti s direktorom jednog javnog preduzeća i dva predsjednika političkih subjekata koji su ga trebali navesti da da pozitivno mišljenje.
Sa d.e.p.o.

Poslije ove izjave - nema nista od ovog slucaja. Ko ce ici protiv predsjednika stranki. Cim nisu imenovani, sve je jasno.
Ko kaže da nema?

Možda je bolje da pogađamo koji su to predsjednici stranaka?

Moj pik je Efendić, jer se vrlo lako moglo dešavati dok je on glumio da je dio vlasti u KS.
ljubijankic

#1570 Re: "Trojka"

Post by ljubijankic »

putokaz1 wrote: 17/11/2024 03:14 Prosli smo u Njemackoj ko Trojka na izborima
Obzirom da se i tu SDA pita dobro smo i prosli, ali i to smece se cisti polako :bih:
Haris.ba

#1571 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 17/11/2024 13:21 Ko kaže da nema?

Možda je bolje da pogađamo koji su to predsjednici stranaka?

Moj pik je Efendić, jer se vrlo lako moglo dešavati dok je on glumio da je dio vlasti u KS.
Pa zato sto nisu rekli koji su. Da sam ja ili ti, imenovali bi. Ali, kada su predsjednici - anonjmnost zagarantovana.

I, ima smisla da je Efendic. Njegov ministar nije htio potpisati, pa lik sacekao da mu stijene ministra...i ministra druge stranke koja ga je izbacila iz vlasti safatao. Logicno.
Prpa.ba

#1572 Re: "Trojka"

Post by Prpa.ba »

:lol:
A_A_AKCIJA

#1573 Re: "Trojka"

Post by A_A_AKCIJA »

Haris.ba wrote: 17/11/2024 13:47 Pa zato sto nisu rekli koji su. Da sam ja ili ti, imenovali bi. Ali, kada su predsjednici - anonjmnost zagarantovana
Ja samo znam da nije Dino.

Jer da jeste, bilo ni fontom 800 na svim medijima.

Kao što je neki dan bila udarna vijest da će biti priveden. A ono u članku, mogao bi biti priveden ako se ne odazove na neko lijevo svjedočenje kao svjedok.

Tako, mene što se tiče, da je Dino himself, samo neka objavljuju što prije.
Haris.ba

#1574 Re: "Trojka"

Post by Haris.ba »

A_A_AKCIJA wrote: 17/11/2024 14:09
Haris.ba wrote: 17/11/2024 13:47 Pa zato sto nisu rekli koji su. Da sam ja ili ti, imenovali bi. Ali, kada su predsjednici - anonjmnost zagarantovana
Ja samo znam da nije Dino.

Jer da jeste, bilo ni fontom 800 na svim medijima.

Kao što je neki dan bila udarna vijest da će biti priveden. A ono u članku, mogao bi biti priveden ako se ne odazove na neko lijevo svjedočenje kao svjedok.

Tako, mene što se tiče, da je Dino himself, samo neka objavljuju što prije.
Odlicno, nije Dino.

Ko to moze biti? Efendic i Bake? Ili, Forto i Neka?
Sta je logicnije? Da predsjednik tvoje stranke koja te je postavila, ili predsjednik protivnicke stranke ima uticaja na tebe?
I na kraju, Kakvog si to ministra postavio ako neko drugi moze uticati na njega...? Jos se piše da se vjeruje u njegovu nevinost...

Zamislimo da je neki sda ministar. Sta bi pisao?
Last edited by Haris.ba on 17/11/2024 14:17, edited 1 time in total.
MAha

#1575 Re: "Trojka"

Post by MAha »

A_A_AKCIJA wrote: 17/11/2024 12:23
MAha wrote: 17/11/2024 11:01 Ma to sam i pogledao. Znaci to je dokaz. I ona je kontradiktorna u tumacenju. Sad vako sad nako. Dakle i ona tumaci da se kao moglo da preda neko drugi, nije nigdje sud rekao eto moze ambasador ili min vanj poslova, kako veli akcija.
Odeš na stranicu Suda i pod sekcijom pravila, član 38, stav 3 suda imaš ovu stavku:

https://www.icj-cij.org/rules
3. The original of the application shall be signed either by the agent of the party submitting it, or by the diplomatic representative of that party in the country in which the Court has its seat, or by some other duly authorized person. If the application bears the signature of someone other than such diplomatic representative, the signature must be authenticated by the latter or by the competent authority of the applicant’s foreign ministry.
Dakle, jasno kao dan da je ambasadorica mogla podnijeti aplikaciju za reviziju.
Uh u pm. Evo citam. Jebemu...
Post Reply