BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Moderator: Benq
-
bogata_sirotinja
#1551 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Sve sam više uvjeren da je ovo gotova stvar, bila i prije negem su se informacije pojavile u javnosti...
https://www.dvbportal.net/telekomunikac ... vijece-bih
-
Celticross
#1552 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Samo ovaj primjer što su naveli za Visoko i Kiseljak, u tim mjestima ti imaš BH Telecom i HT Mostar, sada ovim ćeš imati samo BH Telecom. Ne vidim kako stvarno kako mogu dokazati ovo "BH Telecom će morati dokazati da će, nakon preuzimanja Telemacha, građani na prostoru cijele BiH imati mogućnost korištenja usluga drugog operatera za iste ili slične usluge". Kada su samo oni i Telemach, nema nikog trećeg.bogata_sirotinja wrote: ↑10/02/2025 10:24 Sve sam više uvjeren da je ovo gotova stvar, bila i prije negem su se informacije pojavile u javnosti...
-
probook
#1553 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Primjer istocna strana Mostara imas samo Telemach i BHT! Mtel satelitska otpada em nemaju flat internet, em ne mozes svukuda antenu kaciti. Znaci poslije preuzimanja nemas nikakav izbor niti imaju konkurenciju i mogu cijene dizati koliko god hoce.Celticross wrote: ↑11/02/2025 08:49Samo ovaj primjer što su naveli za Visoko i Kiseljak, u tim mjestima ti imaš BH Telecom i HT Mostar, sada ovim ćeš imati samo BH Telecom. Ne vidim kako stvarno kako mogu dokazati ovo "BH Telecom će morati dokazati da će, nakon preuzimanja Telemacha, građani na prostoru cijele BiH imati mogućnost korištenja usluga drugog operatera za iste ili slične usluge". Kada su samo oni i Telemach, nema nikog trećeg.bogata_sirotinja wrote: ↑10/02/2025 10:24 Sve sam više uvjeren da je ovo gotova stvar, bila i prije negem su se informacije pojavile u javnosti...
- Benq
- Moderator
#1554 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Upravo tako, o tome sam ja pisao na temi u pdf Ekonomija, ukoliko dodje do ove akvizicije, to je totalni monopol, ja na adresi u centru Sarajeva imam mogucnost prikljucka Telemach-a i Telecoma, spajanjem ove dvije kompanije, imat cu samo Telecom. U ovo ne racunam sela u kojima je uvijek bio samo jedan operater, pa je njima "svejedno", imaju do 10Mb konekciju preko Telecom bakra, pa ih ova akvizicija ne pogadja.
Medjutim, na to sam dobio interesantan odgovor na koji nisam htio da odgovaram, jer je i pticama na grani jasno sta ova akvizicija donosi ako je KV odobri.. bh-telecom-preuzima-telemach-u-bih-crno ... #p19744195
- LeonardoAC
#1555 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Je li ovo bagra zakljucala i Arene ?
-
Enticer
#1556 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Ima li ko problema sa Telemachovim internetom na Dobrinji ovih dana ili sam ja izuzetak?
-
kakaljin
#1557 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Posto si mene citirao da odgovorim,Benq wrote: ↑11/02/2025 11:40Upravo tako, o tome sam ja pisao na temi u pdf Ekonomija, ukoliko dodje do ove akvizicije, to je totalni monopol, ja na adresi u centru Sarajeva imam mogucnost prikljucka Telemach-a i Telecoma, spajanjem ove dvije kompanije, imat cu samo Telecom. U ovo ne racunam sela u kojima je uvijek bio samo jedan operater, pa je njima "svejedno", imaju do 10Mb konekciju preko Telecom bakra, pa ih ova akvizicija ne pogadja.
Medjutim, na to sam dobio interesantan odgovor na koji nisam htio da odgovaram, jer je i pticama na grani jasno sta ova akvizicija donosi ako je KV odobri.. bh-telecom-preuzima-telemach-u-bih-crno ... #p19744195
Znas i sam da telemach se nije htjeo siriti na entite RS, da nije provlacio infrastrukturu gdje je bio samo dostupan telecom, jer i ptice na grani znaju da je telemach pokusao sa kupovinom SAMO u FBiH malih kablovskih opratera da poklopi podrucija.
Da je trziste otvoreno kako pricas i ovi ostali sto pricaju da ce biti monopol, zasto do sada nisu svi oprateri bili dostupni na cijelom podruciju BiH. Sto naravno i ja smatram da ne valja. Zato se niste bunili a sada se bunite.
Ja se nadam i ocekujem da ce sa ovim spajanjem telecoma i telemacha doci do poboljsanja usluge za sve korisnike, jer prvo korisnici telemcaha ce napokon dobiti kanale koje zeljno ocekuju dugo vrijeme i dobice objedinjavanje usluge sa mobilnom uslugom koji isto zeljno ocekuju. Tako da ne vidim nista lose po korisnike telemacha jer ce dobiti ono sto dugo traze.
I trebalo bi napokon doci do toga da ces moci birati opratera kojeg god hoces jer ce se izgleda dijelit infrastruktura svima i da ce biti svi dostupni svima.
-
Dzontra_Volta
#1558 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Ovo zadnje što si napisao je kontradiktorno onom iznad toga.kakaljin wrote: ↑11/02/2025 21:42Posto si mene citirao da odgovorim,Benq wrote: ↑11/02/2025 11:40Upravo tako, o tome sam ja pisao na temi u pdf Ekonomija, ukoliko dodje do ove akvizicije, to je totalni monopol, ja na adresi u centru Sarajeva imam mogucnost prikljucka Telemach-a i Telecoma, spajanjem ove dvije kompanije, imat cu samo Telecom. U ovo ne racunam sela u kojima je uvijek bio samo jedan operater, pa je njima "svejedno", imaju do 10Mb konekciju preko Telecom bakra, pa ih ova akvizicija ne pogadja.
Znas i sam da telemach se nije htjeo siriti na entite RS, da nije provlacio infrastrukturu gdje je bio samo dostupan telecom, jer i ptice na grani znaju da je telemach pokusao sa kupovinom SAMO u FBiH malih kablovskih opratera da poklopi podrucija.
Da je trziste otvoreno kako pricas i ovi ostali sto pricaju da ce biti monopol, zasto do sada nisu svi oprateri bili dostupni na cijelom podruciju BiH. Sto naravno i ja smatram da ne valja. Zato se niste bunili a sada se bunite.
Ja se nadam i ocekujem da ce sa ovim spajanjem telecoma i telemacha doci do poboljsanja usluge za sve korisnike, jer prvo korisnici telemcaha ce napokon dobiti kanale koje zeljno ocekuju dugo vrijeme i dobice objedinjavanje usluge sa mobilnom uslugom koji isto zeljno ocekuju. Tako da ne vidim nista lose po korisnike telemacha jer ce dobiti ono sto dugo traze.
I trebalo bi napokon doci do toga da ces moci birati opratera kojeg god hoces jer ce se izgleda dijelit infrastruktura svima i da ce biti svi dostupni svima.
-
kakaljin
#1559 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Po cemu je kontradiktorno.Dzontra_Volta wrote: ↑11/02/2025 21:45Ovo zadnje što si napisao je kontradiktorno onom iznad toga.kakaljin wrote: ↑11/02/2025 21:42Posto si mene citirao da odgovorim,Benq wrote: ↑11/02/2025 11:40
Upravo tako, o tome sam ja pisao na temi u pdf Ekonomija, ukoliko dodje do ove akvizicije, to je totalni monopol, ja na adresi u centru Sarajeva imam mogucnost prikljucka Telemach-a i Telecoma, spajanjem ove dvije kompanije, imat cu samo Telecom. U ovo ne racunam sela u kojima je uvijek bio samo jedan operater, pa je njima "svejedno", imaju do 10Mb konekciju preko Telecom bakra, pa ih ova akvizicija ne pogadja.
Objasni
- PlusSA
#1560 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
"Ja se nadam i ocekujem da ce sa ovim spajanjem telecoma i telemacha doci do poboljsanja usluge za sve korisnike"
šta covjek nece sve procitati
šta covjek nece sve procitati
-
kakaljin
-
Dzontra_Volta
#1562 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Pa kako ćeš moći birati operatera ako ćeš imati samo jednog.kakaljin wrote: ↑11/02/2025 21:46Po cemu je kontradiktorno.Dzontra_Volta wrote: ↑11/02/2025 21:45Ovo zadnje što si napisao je kontradiktorno onom iznad toga.kakaljin wrote: ↑11/02/2025 21:42
Posto si mene citirao da odgovorim,
Objasni
I kako će se dijeliti infrastruktura ako je u privatnom vlasništvu.
- Benq
- Moderator
#1563 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Ja ne mogu... ili ne razumije, ili trolla, ili nesto trece.. jednostavno je sam sebi kontradiktoran.
Ako sad imam Telecom i Telemach na adresi, znaci da imam izbora, kod jednih mi skupo, odoh kod drugog. Hipoteticki, odobri se akvizicija, ja i meni slicni korisnici koji su imali izbor dva operatera, vise to NEMAMO, imamo samo jednog operatera, sve i da dobijemo te Arene (za koje mi licno puca k...) i njihovu mobilnu koju takodjer ne koristim, koji moze (i hoce) raditi sa cijenama i uslugama sta mu padne na pamet jer je svjestan da nemas kuda.
Ta prica oko iznajmljivanja infrastrukture ne drzi vodu, jer se ovdje niko novi nece pojaviti, to garantujem. Vrijeme ce pokazati, oni koji su likovali ovakav potez, mogli bi da placu na kraju kad im pocnu cijene divljat, a usluga debelo stagnirat.
Ako sad imam Telecom i Telemach na adresi, znaci da imam izbora, kod jednih mi skupo, odoh kod drugog. Hipoteticki, odobri se akvizicija, ja i meni slicni korisnici koji su imali izbor dva operatera, vise to NEMAMO, imamo samo jednog operatera, sve i da dobijemo te Arene (za koje mi licno puca k...) i njihovu mobilnu koju takodjer ne koristim, koji moze (i hoce) raditi sa cijenama i uslugama sta mu padne na pamet jer je svjestan da nemas kuda.
Ta prica oko iznajmljivanja infrastrukture ne drzi vodu, jer se ovdje niko novi nece pojaviti, to garantujem. Vrijeme ce pokazati, oni koji su likovali ovakav potez, mogli bi da placu na kraju kad im pocnu cijene divljat, a usluga debelo stagnirat.
-
kakaljin
#1564 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Fino das ti meni da proalzim tvojom ulicom, dam ja tebi da prolazis mojom ulicomDzontra_Volta wrote: ↑11/02/2025 21:59Pa kako ćeš moći birati operatera ako ćeš imati samo jednog.
I kako će se dijeliti infrastruktura ako je u privatnom vlasništvu.
- Benq
- Moderator
-
kakaljin
#1566 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
A sto ne pije vodu da svako oprater koristi infrastrukturu drugog opratera, mozda to bude zakonom doneseno da se ukine monopol koji je i sada postojao samo ga niko nece da spominje, jer smo samo mi u Sarajevu imali mogucnost da biramo u istim ulicama vise opratera jer smo im bili interesantni pa su provlacili infrastrukturu, sto je rijetkost van Sarajeva, vecinom si imao izbor jednog ili nekog drugog koji je u startu otpadao jer je imai uslugu dosta losiju. Telemach nije zalazio na teritoriju entiteta RS, zapitas li se zasto to nije radio a mogao je kao sto se sirio po FBiH. Zasto nema mogucnost uzeti telecoma u RS ili Mtel-a u FBiH. To je uredu jeli tako!!!!Benq wrote: ↑11/02/2025 22:02 Ja ne mogu... ili ne razumije, ili trolla, ili nesto trece.. jednostavno je sam sebi kontradiktoran.
-
kakaljin
#1567 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Pa mi svi najebasmo u drzavi jer sutimo na sve, evo jos jedan primjer ovaj bojkot prodavnica. Biranjem na izborima uvijek istih bez obzira sto nam lose rade. I da ne nabrajam dalje.
Svi oprateri bi bili puno bolji da se samo prica koja se uvijek ovdje provlacila po forumu da ce odjaviti usluge pa je mozda 1% tih sto su govorili odjavio usluge. Mi smo lijen narod za sve, navikli smo da smo donji i svako poboljsanje docekamo na noz
- Benq
- Moderator
#1568 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Mene zanima moj dzep, i ono sto sada imam, i ne zanima me, niti cu da brinem o drugima, iznosim licne stavove, a ti se ubijas opravdavajuci ovaj potez, ko da ti hljeb daje i navodis druge. Kod mene monopola trenutno nema, monopol je bio dok nije bilo HS/HKB/MH, pa smo onda dobili izbor, a do tada smo ovisili o jednom. Telemach je kupio manje operatere, ali OPET si na tim podrucjima imao izbora bar Telecom.
Ne zivim u RS-u i ne zanima me kako se tamo posluje, zivim u Federaciji, u centru grada u kojem imam dva operatera i ne zelim spasti na jednog kao nekada..
EDIT: Ova akvizicija ne moze biti poboljsanje nikakvo, ne za krajnje korisnike, a razloge sam vec naveo.
Mozemo mi ovdje palamudit o tome do sutra, ne pitam se ni ja, ni ti, ali ako se ovo dozvoli
Ne zivim u RS-u i ne zanima me kako se tamo posluje, zivim u Federaciji, u centru grada u kojem imam dva operatera i ne zelim spasti na jednog kao nekada..
EDIT: Ova akvizicija ne moze biti poboljsanje nikakvo, ne za krajnje korisnike, a razloge sam vec naveo.
Mozemo mi ovdje palamudit o tome do sutra, ne pitam se ni ja, ni ti, ali ako se ovo dozvoli
- dembele
#1569 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
E ovo je jedino izvjesno, a ko ne razumije kako funkcioniše monopol saznaće ubrzo. Ovo me podsjeti na izjavu one nesretnice Zelenike kada su uvođene akcize na gorivo i kada su se svakodnevno lansirale lovačke i šuplje kako će nam svima biti bolje što ćemo gorivo skuplje plaćati pa će nam doći i IKEA čim uvedemo akcize.Benq wrote: ↑11/02/2025 22:02 Ja ne mogu... ili ne razumije, ili trolla, ili nesto trece.. jednostavno je sam sebi kontradiktoran.
- dječak sa šibicama
#1570 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
Postoji li uopce drzava sa ovakvim monopolom koji priprema BH Telecom?
Sjevernu Koreju ne racunam.
Dakle, glavni grad drzave, u kojem ce tri ipo kvarta sa Logosoftom imati konkurenciju, ostalima kita.
Nevjerovatno kakva jebivjetar drzava. To bi oni rado i sa bingasem uradili, da ikako mogu, sve druge protjerati i onda da stranacka kompanija radi sta hoce.
Sjevernu Koreju ne racunam.
Dakle, glavni grad drzave, u kojem ce tri ipo kvarta sa Logosoftom imati konkurenciju, ostalima kita.
Nevjerovatno kakva jebivjetar drzava. To bi oni rado i sa bingasem uradili, da ikako mogu, sve druge protjerati i onda da stranacka kompanija radi sta hoce.
-
bogata_sirotinja
#1571 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri
United Grupa postigla dogovor o prodaji SBB kompanije e& PPF Telecom Grupi, kao i Net TV Plus biznisa i prava na prenos sportskih događaja za Zapadni Balkan Telekomu Srbija
https://nova.rs/vesti/drustvo/united-gr ... mu-srbija/
Telekom Srbija: Postignut sporazum o kupovini i licenci za prava od Junajted grupe
https://biznis.telegraf.rs/info-biz/405 ... jted-grupe
Kako se navodi, jedina promena u portfoliju kompanije, uzrokovana gubitkom ekskluzivnih prava za najveća sportska takmičenja, odnosi se na sportski kanal Sport klub Srbija. Postojeća prava na sportske prenose Sport kluba ubuduće prelaze na Arena Grupu. Ovaj potez se nametnuo kao jedino održivo poslovno rešenje zbog nemogućnosti da publici u Srbiji pružimo televizijske prenose elitnih sportskih šampionata, kažu iz United Media.
https://n1info.rs/vesti/united-media-n1 ... -u-srbiji/
Evo ga i zvanično pišu n1, nova s portali. Vijesti se odnose na rasplet situacije u Srbiji ali sve je to povezano sa nama.
Dakle, sva sportska prava koja ima SK preuzima Arena Group (za Srbiju a samim tim i za BiH i CG).
EDIT: Još zanimljivije, Total TV u Srbiji kupuje Telekom Srbija
https://benchmark.rs/vesti/biznis/e-ppf ... TfSjLNyO5A
Ovo je dugoročno, baš loše za nas korisnike!
Neće više biti akcija i popusta na potpis ugovora...
https://nova.rs/vesti/drustvo/united-gr ... mu-srbija/
Telekom Srbija: Postignut sporazum o kupovini i licenci za prava od Junajted grupe
https://biznis.telegraf.rs/info-biz/405 ... jted-grupe
Kako se navodi, jedina promena u portfoliju kompanije, uzrokovana gubitkom ekskluzivnih prava za najveća sportska takmičenja, odnosi se na sportski kanal Sport klub Srbija. Postojeća prava na sportske prenose Sport kluba ubuduće prelaze na Arena Grupu. Ovaj potez se nametnuo kao jedino održivo poslovno rešenje zbog nemogućnosti da publici u Srbiji pružimo televizijske prenose elitnih sportskih šampionata, kažu iz United Media.
https://n1info.rs/vesti/united-media-n1 ... -u-srbiji/
Evo ga i zvanično pišu n1, nova s portali. Vijesti se odnose na rasplet situacije u Srbiji ali sve je to povezano sa nama.
Dakle, sva sportska prava koja ima SK preuzima Arena Group (za Srbiju a samim tim i za BiH i CG).
EDIT: Još zanimljivije, Total TV u Srbiji kupuje Telekom Srbija
https://benchmark.rs/vesti/biznis/e-ppf ... TfSjLNyO5A
Ovo je dugoročno, baš loše za nas korisnike!
Neće više biti akcija i popusta na potpis ugovora...
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1574 Re: BHTelekom vs Telemach vs Logosoft vs ostali telekom operateri

k'o da gledam ide F1 nekim Areninim kurcima i sve će izgubiti šmek
- _BataZiv_0809