TacnoTomahawk11 wrote:Toronto?exliberal-ex wrote:evo fudara da opet nekazes da lazem
Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
- exliberal-ex
#1551 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
-
zposao
#1552 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
General War wrote:Jbo majku...ima li nacina ovu budalu smjeniti? Tacno se zajebava.BHCluster wrote:Nakon sjednice PIC-apici wrote:jel Incko zabrinut
Inzko: Danas nisam izrazio zabrinutost...
Sam nikad nece otici, tacno slika nasih "politicara"
Hahahaha kad sam ja reko da se šprdaju sa nama. Stvarno nas smatraju retardiranima
- Maraschino
#1553 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sada je otklonio i zadnju dilemu da nece i ne zele privesti svoj dio posla do kraja a obecali su. Stali su negdje pri kraju da bi ova zemlja mogla da funkcionise bez obzira koji djikani dosli na vlast.General War wrote:Jbo majku...ima li nacina ovu budalu smjeniti? Tacno se zajebava.BHCluster wrote:
Nakon sjednice PIC-a
Prepustili su nas da se sami dogovaramao iako znaju da su stavovi dijametralno suprotni i da se necemo nikada dogovoriti. Prije cemo kliziti prema sukobu nego prema EU jer to ovakvim politickim garniturama odgovara.
-
zposao
#1554 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa sta sam ja ovde neki dan pisao pa me prozvase malte ne fašistom. Stranci su skrojili ovakvu drzavu i oni su najkrivlji za nefunkcionisanje. Nemozemo mrdnut pedlja bez njihove pomoci, a njima je ocito u interesu ovo ostaviti nefunkcionalno i u zamrznutom konfliktu.Maraschino wrote:Sada je otklonio i zadnju dilemu da nece i ne zele privesti svoj dio posla do kraja a obecali su. Stali su negdje pri kraju da bi ova zemlja mogla da funkcionise bez obzira koji djikani dosli na vlast.General War wrote:Jbo majku...ima li nacina ovu budalu smjeniti? Tacno se zajebava.BHCluster wrote:
Nakon sjednice PIC-a
Prepustili su nas da se sami dogovaramao iako znaju da su stavovi dijametralno suprotni i da se necemo nikada dogovoriti. Prije cemo kliziti prema sukobu nego prema EU jer to ovakvim politickim garniturama odgovara.
Hebe se njih dok god kapaju pare. Sto bi sami sebi gasili radna mjesta. A ovako se mogu kuci hvaliti i u CV napisati da su bili na sluzbi u strašnoj Boznia gdje se i sad ratuje i ljudi sa kopljima hodaju.
- Maraschino
#1555 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Osim Inzka i njih nekolicina ostali su redovni ambasadori koji cine PIC. Ti isti ambasadori imaju mandat da implementiraju DMS, da uklone one koji to koce ili osporavaju, da konstatuju dokle se doslo i sta jos ima da se uradi. To im je dodatni mandat pored redovne ambasadorske misije.zposao wrote: Pa sta sam ja ovde neki dan pisao pa me prozvase malte ne fašistom. Stranci su skrojili ovakvu drzavu i oni su najkrivlji za nefunkcionisanje. Nemozemo mrdnut pedlja bez njihove pomoci, a njima je ocito u interesu ovo ostaviti nefunkcionalno i u zamrznutom konfliktu.
Hebe se njih dok god kapaju pare. Sto bi sami sebi gasili radna mjesta. A ovako se mogu kuci hvaliti i u CV napisati da su bili na sluzbi u strašnoj Boznia gdje se i sad ratuje i ljudi sa kopljima hodaju.
Onda mi na um padne djikan iz Laktasa koji im radi sta hoce i samo sto ih ne pita ''sta hocete da vam uradim a vi mi ne mozete nista'', i bukvalno je tako.
Da su osposobili ovu zemlju preko ustava, agencija, ministarstava...da se takve stvari ne mogu desavati, da su aktivnosti protiv drzave kaznjive...oni nama ne bi trebali osim na priredbama.
-
zposao
#1556 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
E da je babi ****Maraschino wrote: Osim Inzka i njih nekolicina ostali su redovni ambasadori koji cine PIC. Ti isti ambasadori imaju mandat da implementiraju DMS, da uklone one koji to koce ili osporavaju, da konstatuju dokle se doslo i sta jos ima da se uradi. To im je dodatni mandat pored redovne ambasadorske misije.
Onda mi na um padne djikan iz Laktasa koji im radi sta hoce i samo sto ih ne pita ''sta hocete da vam uradim a vi mi ne mozete nista'', i bukvalno je tako.
Da su osposobili ovu zemlju preko ustava, agencija, ministarstava...da se takve stvari ne mogu desavati, da su aktivnosti protiv drzave kaznjive...oni nama ne bi trebali osim na priredbama.
- BHCluster
-
Fudo387
#1558 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sve to stoji, drzava je podobro decentralizovana, sa morem zaskocia koje omogucavaju blokadu.Maraschino wrote:Sada je otklonio i zadnju dilemu da nece i ne zele privesti svoj dio posla do kraja a obecali su. Stali su negdje pri kraju da bi ova zemlja mogla da funkcionise bez obzira koji djikani dosli na vlast.General War wrote:Jbo majku...ima li nacina ovu budalu smjeniti? Tacno se zajebava.BHCluster wrote:
Nakon sjednice PIC-a
Tesko je bilo bolju napraviti poslije onog brutalnog rata i mrznje, a u isto vrijeme zadrzati sve na okupu.
However, imas sasvim dovoljno prostora da radis na sebi, i moze se milion puta bolje od uradjenog.
Nije nama Inzko reko da se sva ekonomija prepusti u ruke sest tajkuna i da se prodajemo za kutiju topsa i 20 deka vispak kafe kad nas doticni taslace.
Nemas odgovorne elite, nemas ozbiljnu inteligenciju koja ce usmjeriti zombi vecinu, i dobije se sta se dobije.
Sistem, drz nedaj, dobro je da ne puca. Od danas do sutra.
- General War
#1559 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
U nekim stvarima se slazem u nekim ne:Fudo387 wrote: Sve to stoji, drzava je podobro decentralizovana, sa morem zaskocia koje omogucavaju blokadu.
Tesko je bilo bolju napraviti poslije onog brutalnog rata i mrznje, a u isto vrijeme zadrzati sve na okupu.
However, imas sasvim dovoljno prostora da radis na sebi, i moze se milion puta bolje od uradjenog.
Nije nama Inzko reko da se sva ekonomija prepusti u ruke sest tajkuna i da se prodajemo za kutiju topsa i 20 deka vispak kafe kad nas doticni taslace.
Nemas odgovorne elite, nemas ozbiljnu inteligenciju koja ce usmjeriti zombi vecinu, i dobije se sta se dobije.
-VSTV koje je stub ove drzave OHR i ovaj hamelj ima zadatak kad je vec ocigledno da reaguje...nije.
-Ako ko kalja ugled ove drzave, manipulise i zloupotrebljava polozaj...OHR mora da reaguje, jer nema ko drugi.(parlament ni Senat...nemaju ovlasti)
-Ako ko svjesno podriva suverenitet drzave...OHR je taj i opet onaj hamelj je tu zato da reaguje.
-Ako ko (a eto i sam kaze) pravi paravojne jedinice (rezervne sastave MUP-a) i svjesno manipulise razlozima istih,a time dovodi do destabilnosti...OHR mora reagvati
-Ako ko svjesno podriva institucije BiH i djeluje mimo ustava, ili nista ne radi u slucaju krize (izbjeglicka kriza)...OHR mora reagovati.
BiH je jos pod mandatom UN-a i EU misije shodno dejtonskom sporazumu za koji sami kazu da nije proveden do kraja...OHR je tu bas radi gore navedenih stvari koje mora moderirati i zato ima vrhovnu moc.
Glupan (Inzko) nije svjestan da ljudi sele iz BiH i radi njega barem u istom omjeru kao i zbog domacih medjeda jer ne zeli da sistem profunkcionise, njegova krivica nije nista manja i onih koji mu naredjuju da nista ne radi. Ovakav sistem bi jebo Ameriku za pola godine.
Da je OHR radio kako je trebao davno bi mi bili u EU i NATO...a mnogi domaci medjedi gulili visegodisnje kazne.
Stvar je samo dokuciti razloge bez dileme, zasto to (ne) rade.
-
Fudo387
#1560 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Pa nije da to nisu jedno vrijeme i radili, pravili ti drzavu, samo momcino, mozda si im dosadio?General War wrote:U nekim stvarima se slazem u nekim ne:Fudo387 wrote: Sve to stoji, drzava je podobro decentralizovana, sa morem zaskocia koje omogucavaju blokadu.
-VSTV koje je stub ove drzave OHR i ovaj hamelj ima zadatak kad je vec ocigledno da reaguje...nije.
-Ako ko kalja ugled ove drzave, manipulise i zloupotrebljava polozaj...OHR mora da reaguje, jer nema ko drugi.(parlament ni Senat...nemaju ovlasti)
-Ako ko svjesno podriva suverenitet drzave...OHR je taj i opet onaj hamelj je tu zato da reaguje.
-Ako ko (a eto i sam kaze) pravi paravojne jedinice (rezervne sastave MUP-a) i svjesno manipulise razlozima istih,a time dovodi do destabilnosti...OHR mora reagvati
-Ako ko svjesno podriva institucije BiH i djeluje mimo ustava, ili nista ne radi u slucaju krize (izbjeglicka kriza)...OHR mora reagovati.
BiH je jos pod mandatom UN-a i EU misije shodno dejtonskom sporazumu za koji sami kazu da nije proveden do kraja...OHR je tu bas radi gore navedenih stvari koje mora moderirati i zato ima vrhovnu moc.
Glupan (Inzko) nije svjestan da ljudi sele iz BiH i radi njega barem u istom omjeru kao i zbog domacih medjeda jer ne zeli da sistem profunkcionise, njegova krivica nije nista manja i onih koji mu naredjuju da nista ne radi. Ovakav sistem bi jebo Ameriku za pola godine.
Da je OHR radio kako je trebao davno bi mi bili u EU i NATO...a mnogi domaci medjedi gulili visegodisnje kazne.
Stvar je samo dokuciti razloge bez dileme, zasto to (ne) rade.
Propustio si toliko sansi, uhelacio tolilo pomoci, i za ocekivati je bilo da jednog dana kazu, ok, dobro je.
Ne mozes jedan dan pricati kako zelis u EU i NATO, drugi dan sa uzdignuta cetiri prsta nazivati Erdogana bozjim poslanikom, treci dan sklapati sumnjive biznise sa nakim jos sumnjivijim seicima, pa sto da ne, i malo kod Homeinija, a onda se skupa sa dodikom zvaljis uCetvero sa vucicem.
Nemas plan, nemas cilj, ponasas se ko sitni svercer pijacar, danas malo luka, sutra mogu i farmerke, vrti sicu.
Ne pravi se drzava tako, i ne sklapaji se savezi tako.
Sad kad je lutanje i nerad doslo na naplatu, aajjj jebo inzko mamu svoju, dje je?
Pa nidje, boli ga qrac.
Odrzava mir, ta halabuka lokalnih hahara i prijetnje nekim vodom zajebano naoruzanih vatrogasaca je smijesna.
Pobices se ako ti on kaze da se pobijes, u medjuvremenu klimaj usima.
- General War
#1561 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Ako ti je dojadilo da radis svoj posao, poljubi i ostavi...jarane eno u austriji tip samo sto je pozelio da uzme pare i ode kompletna vlada, niko nije muhanat na pare.Fudo387 wrote:
Pa nije da to nisu jedno vrijeme i radili, pravili ti drzavu, samo momcino, mozda si im dosadio?
Propustio si toliko sansi, uhelacio tolilo pomoci, i za ocekivati je bilo da jednog dana kazu, ok, dobro je.
Ne mozes jedan dan pricati kako zelis u EU i NATO, drugi dan sa uzdignuta cetiri prsta nazivati Erdogana bozjim poslanikom, treci dan sklapati sumnjive biznise sa nakim jos sumnjivijim seicima, pa sto da ne, i malo kod Homeinija, a onda se skupa sa dodikom zvaljis uCetvero sa vucicem.
Nemas plan, nemas cilj, ponasas se ko sitni svercer pijacar, danas malo luka, sutra mogu i farmerke, vrti sicu.
Ne pravi se drzava tako, i ne sklapaji se savezi tako.
Sad kad je lutanje i nerad doslo na naplatu, aajjj jebo inzko mamu svoju, dje je?
Pa nidje, boli ga qrac.
Odrzava mir, ta halabuka lokalnih hahara i prijetnje nekim vodom zajebano naoruzanih vatrogasaca je smijesna.
Pobices se ako ti on kaze da se pobijes, u medjuvremenu klimaj usima.
Eno Ti predsjednik USA jedan drzavni sud (ne savezni) mu obori kompletnu politiku...moze biti budala, ali i to ima granicu.
Ako nisi dobro tuzilastvo i sud napravio, naravno da ce ti se lopovi kandidovati za razne narodne i bozije poslanike, jer nema ko da im zavrne ruku.
Kako nema plana ni cilja...pa on je ocigledan, Srbija i Hrvatska ce nas napasti cim ugrabe priliku...u medju vremenu ce sve raditi da na sve nacine zgadi zivot ovom narodu putem svojih delegata. I ti bi za Bona sok i kilu kocke glasao za Bakira...doduse zato si i najvjerovatnije strugnuo (ne osudjujem te vec zakljucujem)...nama je super islo kao drzavi dok je Esdaun u korjenu sjekao i najmanji otpor.
Eno vidis, Orbana, Kurza...razne desnicare sta misle i s kim saveze sklapaju pa opet se zna gdje je granica i svi u EU.
To sto se SDA lize s Erdoganom...opet nije mjerilo kompletne drzave pa i da su svi bosnjaci za Erdoana, opet ti je to jedva 50% populacije...ne znaci nista.
-
Bodkin
#1562 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Sve to su velike price za budale jer je jasno da ne mozes nista isforsirati ovdje. Nije 1997. Drzava se pravi u sarajevu prvo, a ako je sarajevo primjer kakva bi drzava trebala biti, pisaj je. I ne mislim uopste na ove neke etno gluposti nego na nacin kako se vodi kanton. Od biznisa preko skole do sigurnosti i uredjenja. Odron odrona, a najbogatiji dio drzave
- Maraschino
#1563 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Kakvo Sarajevo, na Focu se treba ugledati. 
- General War
#1564 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Koja budala ce se baviti ekonomijom u uslovima politicke nesigurnosti?Bodkin wrote:Sve to su velike price za budale jer je jasno da ne mozes nista isforsirati ovdje. Nije 1997. Drzava se pravi u sarajevu prvo, a ako je sarajevo primjer kakva bi drzava trebala biti, pisaj je. I ne mislim uopste na ove neke etno gluposti nego na nacin kako se vodi kanton. Od biznisa preko skole do sigurnosti i uredjenja. Odron odrona, a najbogatiji dio drzave
Ovo sto imamo ekonomije i kakve takve vlasti je refleks samoodrzanja a ne ekonomija.
Ako mogu isforsirati na kosovu, i po svijetu ukucavsi stostruko vise para...mogu i ovdje, a nece.
-
Bodkin
#1565 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nije to tacno niti se radi o tome. Kakva politicka nesigirnost vec 25 godina? Imas firme koje imaju po milijardu prometa. Investicije u infrastrukturu od nekoliko milijardi itd itd.General War wrote:Koja budala ce se baviti ekonomijom u uslovima politicke nesigurnosti?Bodkin wrote:Sve to su velike price za budale jer je jasno da ne mozes nista isforsirati ovdje. Nije 1997. Drzava se pravi u sarajevu prvo, a ako je sarajevo primjer kakva bi drzava trebala biti, pisaj je. I ne mislim uopste na ove neke etno gluposti nego na nacin kako se vodi kanton. Od biznisa preko skole do sigurnosti i uredjenja. Odron odrona, a najbogatiji dio drzave
Ovo sto imamo ekonomije i kakve takve vlasti je refleks samoodrzanja a ne ekonomija.
Ako mogu isforsirati na kosovu, i po svijetu ukucavsi stostruko vise para...mogu i ovdje, a nece.
A gdje je tu skolstvo, zdravstvo ili vodovod
- General War
#1566 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Imaju firme koje drze monopol ili su uz guzicu stranakama i to domace firme...a vise ih se zatvorilo onom nasom cuvenom privatizacijom.Bodkin wrote:
Nije to tacno niti se radi o tome. Kakva politicka nesigirnost vec 25 godina? Imas firme koje imaju po milijardu prometa. Investicije u infrastrukturu od nekoliko milijardi itd itd.
A gdje je tu skolstvo, zdravstvo ili vodovodvode nema bolan u 21 vijeku
jbg, ispade da bezveze se bunim
Neces ni imat kad te ljudi hladno uzimaju i nemas se kome zaliti.
-
Bodkin
#1567 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
I to je primjer kako bi drzava izgledala da sutra nema etno-nacionalnih problema. Odatle moj originalni postGeneral War wrote:Imaju firme koje drze monopol ili su uz guzicu stranakama i to domace firme...a vise ih se zatvorilo onom nasom cuvenom privatizacijom.Bodkin wrote:
Nije to tacno niti se radi o tome. Kakva politicka nesigirnost vec 25 godina? Imas firme koje imaju po milijardu prometa. Investicije u infrastrukturu od nekoliko milijardi itd itd.
A gdje je tu skolstvo, zdravstvo ili vodovodvode nema bolan u 21 vijeku
jbg, ispade da bezveze se bunim![]()
Neces ni imat kad te ljudi hladno uzimaju i nemas se kome zaliti.
-
radostan dan
#1568 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
nema fude, nema ni rasprave...
brez insomnije, ni zaključaka.
brez insomnije, ni zaključaka.
- stakasa
#1569 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Citam tamo na Jackovo forumu da je 2018-e u Sarajevu bilo sest (6) srpskih brakova... Dakle samo sest mladenaca gdje su i jedno i drugo Srbi je sklopilo brak. Je li moguce da je ovako malo?
-
radostan dan
-
Haman2
#1571 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Za koga su oni problem. Za Bosnjake, Hrvate ili Srbe. Ja misli za Srbe i Hrvate.
- insomnia78
#1572 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Mozda sklapaju brakove sa Muslimanima i Hrvatima?stakasa wrote:Citam tamo na Jackovo forumu da je 2018-e u Sarajevu bilo sest (6) srpskih brakova... Dakle samo sest mladenaca gdje su i jedno i drugo Srbi je sklopilo brak. Je li moguce da je ovako malo?
-
Bodkin
#1573 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Nije nemoguce. Jedva ih i ima i sad jos da srbe traze da se zene/udaju. Sta mislis kolika je vjerovatnocastakasa wrote:Citam tamo na Jackovo forumu da je 2018-e u Sarajevu bilo sest (6) srpskih brakova... Dakle samo sest mladenaca gdje su i jedno i drugo Srbi je sklopilo brak. Je li moguce da je ovako malo?
- insomnia78
#1574 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Rašćerali hin muslemani
- Atego
#1575 Re: Pro-BiH orjentisani Srbi i Hrvati - problem u Sarajevu?
Odveo ih momcilostakasa wrote:Citam tamo na Jackovo forumu da je 2018-e u Sarajevu bilo sest (6) srpskih brakova... Dakle samo sest mladenaca gdje su i jedno i drugo Srbi je sklopilo brak. Je li moguce da je ovako malo?