Zar se ti nisi oprostio, hallalio, svecano najavio odlazak?kmirsad wrote:Kako ovo protumačiti... nisam pametan... je li se misli na Kantonalni odbor SDP Tuzla...pa mu Enko dođe kao taj kantonizator socijaldemokratije, ili ti smutljivac...
Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#1551 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
-
jefff
#1552 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Jel oni prde i podriguju na ovim sjednicama ko sav ordinaran svijet?
-
mahalik
#1553 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
jel ovo sada koalicija SDA-SDP-NS-DF u KS
- addem
#1554 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nije jos. Sve prolazi sa 24 glasa. Vidjecemo sta ce biti oko formiranja federalne vlade.mahalik wrote:jel ovo sada koalicija SDA-SDP-NS-DF u KS
-
putokaz1
#1555 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
kANTONIZACIJA sdp
SDP postoji samo na TK -5 Načelnika,bez TK ne bi bilo ni SDP
SDP postoji samo na TK -5 Načelnika,bez TK ne bi bilo ni SDP
- kmirsad
#1556 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ne znam, ne sječam se, nisam ja on je, sve je u skladu sa zakonom, a imam obavezu prema simpatizerima, koji od mene zahtjevaju da prezmem odgovornost, jer nemam pravo da kao pobjednički forumaš, idem u opoziciju,javnost to zahtjeva...KatarinaKosaca wrote:Zar se ti nisi oprostio, hallalio, svecano najavio odlazak?kmirsad wrote:Kako ovo protumačiti... nisam pametan... je li se misli na Kantonalni odbor SDP Tuzla...pa mu Enko dođe kao taj kantonizator socijaldemokratije, ili ti smutljivac...
-
putokaz1
#1557 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
KMIRSAD je kralj
ISKREN NARODSKI PIŠE VEZAN ZA PRINCIPE SVAKA ČAST
ISKREN NARODSKI PIŠE VEZAN ZA PRINCIPE SVAKA ČAST
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1558 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Na sjednici Predsjedništva SDA je zaključeno da se na primjeru Kantona Sarajevo "može vidjeti kakvu štetu može proizvesti koalicija zbira izbornih gubitnika."
"Populizam, demagogija, nekompetentnost i pretvaranje politike u reality show jedino je što građani mogu očekivati kada se umjesto onih kojima su dali povjerenje, poput Semira Efendića koji je osvojio preko 30.000 glasova, naprave vještačke koalicije i na čelne pozicije imenuju kandidati koji su na izborima osvojili desetorostruko manje glasova. Jedina “vizija” koju iskazuje populističke koalicije je osveta izbornim pobjednicima, kroz najavu smjene direktora javnih kantonalnih preduzeća po kriteriju stranačke pripadnosti. Direktorima nisu usvojeni izvještaji za 2017. godinu, mada su upravo u 2017. godini napravili izvanredne rezultate i preduzeća-gubitaše vrijednim radom pretvorili u uspješne kolektive. Nakon Odluke Ustavnog suda kojom se proglašava nenadležnim u vezi sa apelacijom Kluba zastupnika SDA po pitanju Uputstva CIK-a, SDA će nastaviti sudjelovati u izboru delegata za Dom naroda Parlamenta FBiH u skladu sa osporenim uputstvom koje je privremenog karaktera. Međutim, kod usvajanja izmjena Izbornog zakona u vezi sa izborom delegata, SDA će insistirati isključivo na izmjenama koje su u skladu sa odredbama Ustava FBiH", naveo je Ramić iz dosadašnjih zaključaka.
KME KME... selam
- AmiĐa_Idriz
#1559 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ukratko, iz centrale stiglo:

Selam

Selam
- nikad_vise
#1560 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Tacno su jadnici ovi iz SDA.I sami svjesni da ce svake naredne izbore biti lomljeni sve dok ne dodju do onog sto je danas Demokratska Stranka u Srbiji.
Mislili su smradovi da ce ljudi cijeli svoj zivot pusiti jednu te istu pricu a oni ce mljeti jednog po jednog koalicionog partnera,lagano pljackati i prodavati demagogiju.I ovo sto su dosad uspjeli je samo zahvaljujuci rahmetli Aliji zbog kojeg su sve ove godine mnogi ljudi glasali za SDA vise iz privrzenosti istom nego zbog SDA.Druga grupa koja je glasala za njih je grupa koja je imala licni interes i budzetski korisnici.Osilili se bili,mislili da ce moci vedriti i oblaciti jos godinama,toliko su glupi i pohlepni bili da nisu ni vidjeli sta im se sprema.Najbolje u ovom svemu je da vise nece primirisati KS,a i ako ikad primirisu imat ce na umu itekako da vise nisu gospodari svega i da nakon tog eventualno sledeceg mandata bez problema moze da dodje opozicija i ici ce na sud narodu za sav prljav ves u raznim preduzecima kao sto ih sad gaze ovako jadne i ucviljene.Jedan po jedan direktor pred skupstinu,popije par samara i obore im izvjestaj.A oni nemocni da bilo sta urade.
Ovo sto im je Dino sad uradio na izborima je nista kako ce ih pregaziti sledece izbore.Raduje me i cinjenica da je i Dino ali i NS stranka koja drzi do postenja i principa i to daje nadu i da ce ubuduce moci suradjivati jer ne vidim razlog zbog kojeg bi mogli da se razidju jer i jedni i drugi imaju zelju da rade u interesu gradjana.NS je buducnosti uslovno receno ljevice i jos ce rasti medju tim dijelom glasaca narocito ako SDP i DF udju u koaliciju s SDA,a ovo sto je taj neki centar i desno ce podrzati Dinu.Mislim da ce velika podrska i jednim i drugim biti i od mnogih neopredjeljenih glasaca ukoliko odrade dobar posao.
I NS i NiP imaju jako mnogo funkcionera i imat ce ih sve vise,imat ce ih i drugi u ovoj koaliciji i siguran sam da ce neki od njih pokusati da iskoriste svoj uticaj i poziciju jer to je priroda vlasti,ali je bitno da se ove dvije stranke jasno ograde od takvih i da takve izvedu na rub srama kao sto izvode ove SDA smecare.Ako zele da rade za narod,takve ce morati sjeci u korijenu i jasno osuditi i razrijesiti duznosti da nebi nosili hipoteku tih papaka.To je ono sto je vrhunac demokraticnosti po meni.Ne mozes nikad imati 1000 postenih funkcionera,ali se mozes jasno distancirati od onih kompromitovanih,a zatim ih osuditi i smijeniti.To bi bio jos jedan veliki korak za nase shvatanje javne funkcije,drzave i naroda.Ono sto danas mozemo vidjeti kako presudjeni ljudi bez problema obavljaju najvise funkcije,kako se protiv takvih zaustavljaju procesi,svjesno opstruiraju u tuzilastvu i sta sve ne.
Mislim da cemo svakim novim potezom ove koalicije da sve vise shvatamo u kakvom smo mracnjaku zivjeli i mrznja koju danas ljudi osjecaju prema SDA je tek mrva kakvu ce osjecati ako im ovi ljudi ponude ono sto su obecali i na cemu trenutno rade.Nadam se da ce istrajati zbog mog naroda,nasih gradova i nase drzave koja je zahvaljujuci smecarima iz SDA danas u situaciji skoro kakvu smo imali 92.Sjeme im se zatrlo
Mislili su smradovi da ce ljudi cijeli svoj zivot pusiti jednu te istu pricu a oni ce mljeti jednog po jednog koalicionog partnera,lagano pljackati i prodavati demagogiju.I ovo sto su dosad uspjeli je samo zahvaljujuci rahmetli Aliji zbog kojeg su sve ove godine mnogi ljudi glasali za SDA vise iz privrzenosti istom nego zbog SDA.Druga grupa koja je glasala za njih je grupa koja je imala licni interes i budzetski korisnici.Osilili se bili,mislili da ce moci vedriti i oblaciti jos godinama,toliko su glupi i pohlepni bili da nisu ni vidjeli sta im se sprema.Najbolje u ovom svemu je da vise nece primirisati KS,a i ako ikad primirisu imat ce na umu itekako da vise nisu gospodari svega i da nakon tog eventualno sledeceg mandata bez problema moze da dodje opozicija i ici ce na sud narodu za sav prljav ves u raznim preduzecima kao sto ih sad gaze ovako jadne i ucviljene.Jedan po jedan direktor pred skupstinu,popije par samara i obore im izvjestaj.A oni nemocni da bilo sta urade.
Ovo sto im je Dino sad uradio na izborima je nista kako ce ih pregaziti sledece izbore.Raduje me i cinjenica da je i Dino ali i NS stranka koja drzi do postenja i principa i to daje nadu i da ce ubuduce moci suradjivati jer ne vidim razlog zbog kojeg bi mogli da se razidju jer i jedni i drugi imaju zelju da rade u interesu gradjana.NS je buducnosti uslovno receno ljevice i jos ce rasti medju tim dijelom glasaca narocito ako SDP i DF udju u koaliciju s SDA,a ovo sto je taj neki centar i desno ce podrzati Dinu.Mislim da ce velika podrska i jednim i drugim biti i od mnogih neopredjeljenih glasaca ukoliko odrade dobar posao.
I NS i NiP imaju jako mnogo funkcionera i imat ce ih sve vise,imat ce ih i drugi u ovoj koaliciji i siguran sam da ce neki od njih pokusati da iskoriste svoj uticaj i poziciju jer to je priroda vlasti,ali je bitno da se ove dvije stranke jasno ograde od takvih i da takve izvedu na rub srama kao sto izvode ove SDA smecare.Ako zele da rade za narod,takve ce morati sjeci u korijenu i jasno osuditi i razrijesiti duznosti da nebi nosili hipoteku tih papaka.To je ono sto je vrhunac demokraticnosti po meni.Ne mozes nikad imati 1000 postenih funkcionera,ali se mozes jasno distancirati od onih kompromitovanih,a zatim ih osuditi i smijeniti.To bi bio jos jedan veliki korak za nase shvatanje javne funkcije,drzave i naroda.Ono sto danas mozemo vidjeti kako presudjeni ljudi bez problema obavljaju najvise funkcije,kako se protiv takvih zaustavljaju procesi,svjesno opstruiraju u tuzilastvu i sta sve ne.
Mislim da cemo svakim novim potezom ove koalicije da sve vise shvatamo u kakvom smo mracnjaku zivjeli i mrznja koju danas ljudi osjecaju prema SDA je tek mrva kakvu ce osjecati ako im ovi ljudi ponude ono sto su obecali i na cemu trenutno rade.Nadam se da ce istrajati zbog mog naroda,nasih gradova i nase drzave koja je zahvaljujuci smecarima iz SDA danas u situaciji skoro kakvu smo imali 92.Sjeme im se zatrlo
- sargon
#1561 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Alal ti ćuftenikad_vise wrote:Tacno su jadnici ovi iz SDA.I sami svjesni da ce svake naredne izbore biti lomljeni sve dok ne dodju do onog sto je danas Demokratska Stranka u Srbiji.
- ultima_palabra
#1562 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Nemojte se puno zanositi, mogucnosti za SDA opstrukcije i podmetanja su neogranicene. Sindikati, protesti, prinudne naplate u kantonalnim gubitasima itd... ovo sa apelacijom je samo uvod.
- Banksy
#1563 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ali po prvi put u 25 godina se pokazalo da ima drugačijih i da se može drugačije, a to je veliki korak nakon kojeg više ništa neće biti isto,
Uz to, ne potcjenjujte unutarnje probleme i podjele u SDA, frakcije koje su otišle i druge koje čekaju da odu ili preuzmu, nije to više onaj Alijin monolit, ni blizu,
Načelo ih se i dobro i odlomilo, i ići će to sve sad bolje i brže.
Uz to, ne potcjenjujte unutarnje probleme i podjele u SDA, frakcije koje su otišle i druge koje čekaju da odu ili preuzmu, nije to više onaj Alijin monolit, ni blizu,
- sargon
#1564 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Bas sam pisao o tome 30ak preduzeca institucija x direktori i odbori. Oko 120 lokalnih funkcionera sda ostaje bez znacajnog uhljebljenja.Posto se smanjuje kolac raste pritisak na Baketa i kroz zube mu se pocinje hebat sve sto su oni ozvisili a seka osigurana u KCUSu...Banksy wrote:Ali po prvi put u 25 godina se pokazalo da ima drugačijih i da se može drugačije, a to je veliki korak nakon kojeg više ništa neće biti isto,
Hobotnica ce na kraju da se raspadne sama od sebe
- Kikibombona
- It_is_a_Leclerc
#1566 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Ta "koalicija" SDP-a, DF-a i SDA u KS bi mogla zapeti na činjenici da će četiri od četiri zastupnika SDP-a, pa gotovo sam siguran, odbiti glasati protiv svoje vlade. A onda ga, s oproštenjem, možeš pišati.
U najkraćem, SDP oteže jer zna da ovo što Komšić zove "kantonizatori socijaldemokratije", ne samo u SKS, već i u PFBiH i državnom Parlamentu ima itekako kapaciteta da zakoči eventualno rađanje koalicionog monstruma.
U najkraćem, SDP oteže jer zna da ovo što Komšić zove "kantonizatori socijaldemokratije", ne samo u SKS, već i u PFBiH i državnom Parlamentu ima itekako kapaciteta da zakoči eventualno rađanje koalicionog monstruma.
-
bumerangss
#1567 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Zaista, ko je ovaj lik? J sam se rodi u Sa prije 37 godina ali ga prvi put vidim i cujemhigh_volume wrote:Gdje je zaposlen uvaženi zastupnik SKS, gosp. Mahir Dević?
Zapravo: Gdje su zaposleni svi pojedinačno, uvaženi zastupnici Skupšrine Kantona Sarajevo, sada i prije pozicioniranja u SKS?
Mislim da ima velik...
EGO
- kmirsad
#1568 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Mislim da će izglasavanje i donošenje Etičkog Zakona koji je predložio jedan od osnivača NS. g. Bajić, kao i imenovanje Etičkog oficira...probleme tog tipa poprilično razriješiti. Ni strankama ne bi bilo loše da prilagođenu verziju Etičkog Zakona usvoje kao svoj politički program ili ga ugrade u svoje Statute. Inicijativa za političke stranke.nikad_vise wrote:Tacno su jadnici ovi iz SDA.I sami svjesni da ce svake naredne izbore biti lomljeni sve dok ne dodju do onog sto je danas Demokratska Stranka u Srbiji.
Ovaj Zakon vidim kao izuzetno močno oružje protiv kriminalaca, tenderaša, pljačkaša, korupcionaša i nepotista...
-
The BEN10
#1569 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Tačno KS daje nadu svima da će konačno i napokon krenuti nabolje. SDA je puna previranja to je tačno, a s druge strane, ova trenutna postava SDA je baš šuplja i neuvjerljiva.Banksy wrote:Ali po prvi put u 25 godina se pokazalo da ima drugačijih i da se može drugačije, a to je veliki korak nakon kojeg više ništa neće biti isto,
@Banksy - ne odgovaraš mi na pp, željno čekam tvoj stav
-
starisalko
#1570 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Tako i Ognjen Vranjes pise Karleusi
- kmirsad
#1571 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
starisalko wrote:Tako i Ognjen Vranjes pise Karleusi
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#1572 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
kad nema hrane pirane se medžusobno grizusargon wrote:Bas sam pisao o tome 30ak preduzeca institucija x direktori i odbori. Oko 120 lokalnih funkcionera sda ostaje bez znacajnog uhljebljenja.Posto se smanjuje kolac raste pritisak na Baketa i kroz zube mu se pocinje hebat sve sto su oni ozvisili a seka osigurana u KCUSu...Banksy wrote:Ali po prvi put u 25 godina se pokazalo da ima drugačijih i da se može drugačije, a to je veliki korak nakon kojeg više ništa neće biti isto,
Hobotnica ce na kraju da se raspadne sama od sebe
biologija je ćudo
- Bancho
#1573 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Mislim da bi NS bolje bilo da se distancira od likova kao sto su Bojan Bajic i slicni. Njegov glavni i osnovni cilj je da pokusa strancima uvaliti neki svoj "projekat" i dici veliku lovu na osnovu toga, a sve ostale price su samo prodavanje magle. Kakav njegov eticki zakon...kmirsad wrote: Mislim da će izglasavanje i donošenje Etičkog Zakona koji je predložio jedan od osnivača NS. g. Bajić, kao i imenovanje Etičkog oficira...probleme tog tipa poprilično razriješiti. Ni strankama ne bi bilo loše da prilagođenu verziju Etičkog Zakona usvoje kao svoj politički program ili ga ugrade u svoje Statute. Inicijativa za političke stranke.
Ovaj Zakon vidim kao izuzetno močno oružje protiv kriminalaca, tenderaša, pljačkaša, korupcionaša i nepotista...
-
SSemir
#1574 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
A realno, nisi procitao niti imas pojma zbog cega smatras da ovaj "eticki zakon" nevalja. Problem ti je bojan bajic i sve sto od njega dolaziBancho wrote:Mislim da bi NS bolje bilo da se distancira od likova kao sto su Bojan Bajic i slicni. Njegov glavni i osnovni cilj je da pokusa strancima uvaliti neki svoj "projekat" i dici veliku lovu na osnovu toga, a sve ostale price su samo prodavanje magle. Kakav njegov eticki zakon...kmirsad wrote: Mislim da će izglasavanje i donošenje Etičkog Zakona koji je predložio jedan od osnivača NS. g. Bajić, kao i imenovanje Etičkog oficira...probleme tog tipa poprilično razriješiti. Ni strankama ne bi bilo loše da prilagođenu verziju Etičkog Zakona usvoje kao svoj politički program ili ga ugrade u svoje Statute. Inicijativa za političke stranke.
- Bancho
#1575 Re: Skupština Kantona Sarajevo 2018-2022
Naravno da nisam procitao, ovo mi je onako prahnulo uz kafu...problem su mi ljudi koji idu okolo i prodaju maglu bez ikakvog uporista, a jedan od takvih je i Bajic.SSemir wrote: A realno, nisi procitao niti imas pojma zbog cega smatras da ovaj "eticki zakon" nevalja. Problem ti je bojan bajic i sve sto od njega dolazi