Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pustopoljina

#1551 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

mousstapha wrote:Jel sad ide serija postova da se zalimo kako nam je tesko
Ja ne kontam cemu sluze ti nekakvi izgovori?
Te ovo, te ono? Kriminal, sigurnost, radnik se postuje...
Ho's van?
Haj'.
Sta ce ti izgovor?
insomnia78

#1552 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

pustopoljina wrote:
Kome je tesko?
Mom burazu u bosni da neko ukrade bicikl, pet godina ga ne bi prezalio. Meni ukradu, nabavim drugi...polovan naravno, nikad vise nov. I ne mislim vise o tome.
U bosni se od svega napravi drama i smak svijeta.
I onda on kojem niko nikad nije ukrao biciklo, uvjerava mene, kojoj je ukraden tri puta, da je u bosni kriminal, a u austriji dijele bicikla ko nema. Znam tu pricu napamet. "Samo vici yes."
U BiH bibti se vjerovatno smijali kako biciklo vozis
zrakomlat

#1553 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by zrakomlat »

insomnia78 wrote:
pustopoljina wrote:
Kome je tesko?
Mom burazu u bosni da neko ukrade bicikl, pet godina ga ne bi prezalio. Meni ukradu, nabavim drugi...polovan naravno, nikad vise nov. I ne mislim vise o tome.
I onda on kojem niko nikad nije ukrao biciklo, uvjerava mene, kojoj je ukraden tri puta, da je u bosni kriminal, a u austriji dijele bicikla ko nema. Znam tu pricu napamet. "Samo vici yes."
Pa mene uvijek par komšija upita što sam pješke ili šta mi je s autom kad me vide da sam pješke pošao negdje. Dzaba što živim 10 min do posla garant kontaju da nemam za goriva. Bilo bi još gore da me vide na biciklu :D
HAVANA

#1554 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
pustopoljina wrote:
Kome je tesko?
:lol: Neki dan mi dodje poznanik,ima skoro 6 banki al ko pista,s biciklom,auto skoro i ne vozi.Nako,ima frajer,situiran...al neopterecen,pici svoj film.Kaze znas sta mi papak sad kaze,komsija...Kako ba mozes sebi
to dozvoliti,sta radis na toj skalameriji? :lol:
HAVANA

#1555 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Inace,svasta sam vidio i dosta obisao al vecih kompleksasa i zelje za pokazivanjem,nakih statusnih simbola i opterecenosti glupostima, jos nigdje nisam vidio u toj mjeri kao na ovim prostorima.Ne samo BiH. :-) I kaze nema,kako ces imat kad i od 500 maraka napravis nulu umjesto 1000...Kad ga vidi covjek s telefonom,suljom i autom reko bi ovaj ima jbt...a on na naninom kaucu iz 68 sjedi.2 broja ne zna podijeliti al masta o hiljadama,zasluzio je on to.Fin,lijep,pametan...
insomnia78

#1556 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Francuska je u 2016-oj naplatila 900 miliona € kazni samo na fiksnim radarima. Sa ostalim saobracajnim kaznama cifra ide na skoro dvije milijarde. Ove godine se ocekuje preko milijarda € kazni samo od radara.
HAVANA

#1557 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Cuj to,ja sam mislio da samo kod nas divlje voze.Bas sam se iznenadio.
insomnia78

#1558 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Nema rodjak u EU kad te rebne poslije nikad ne prebacis u cetvrtu
HAVANA

#1559 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

:lol: Sve zacas naucis.
HAVANA

#1560 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

O sortiranju smeca da ne govorim.I to rove u belgiji. :lol: U povrcu nasli pismo,racun...= belaj.Sortira bosnjo,ko da je citav zivot sortiro. :D A ovde pisa po plavom i zutom kontejneru ...
insomnia78

#1561 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote::lol: Sve zacas naucis.
Ma zajebavam se. Cifra stalno raste. Budala ima svudje. Ne jebu ljudi zivu silu. Ja koga god znam pije i vozi. Pa kad odes nedje u podne na rucak to sjevaju boce vina, flase i flase piva, poslije svi u auto i nazad na poso. O nocima da ne pricam
HAVANA

#1562 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Sto cu vozit.Ljudi taxi izmislili. :D Haj to piva,dvije,jebo to.Prehrambeni artikl. :D Al da idem autom a cugacu,nema sanse.Lijepi takso.
Hendrix

#1563 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Hendrix »

:zjev:
HAVANA wrote:Inace,svasta sam vidio i dosta obisao al vecih kompleksasa i zelje za pokazivanjem,nakih statusnih simbola i opterecenosti glupostima, jos nigdje nisam vidio u toj mjeri kao na ovim prostorima.Ne samo BiH. :-) I kaze nema,kako ces imat kad i od 500 maraka napravis nulu umjesto 1000...Kad ga vidi covjek s telefonom,suljom i autom reko bi ovaj ima jbt...a on na naninom kaucu iz 68 sjedi.2 broja ne zna podijeliti al masta o hiljadama,zasluzio je on to.Fin,lijep,pametan...
U mene tetka opisuje novog momka od rodice...Eto fin je i ispita se sa mnom a ima i auto, doveze je kuci uvijek. :D
Last edited by Hendrix on 11/11/2018 21:14, edited 1 time in total.
Fudo387

#1564 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

I sta ste skontali
Ku’cemo, sta cemo?
Cuj biciklom na pos’o, :lol:
animals

#1565 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by animals »

Ja inace nikad ne vozim kad pijem..
ali nedavno sa svadbe u sest ujutro poslije 15 piva, dosao autom..
sreca moja proslo..ne bi vise ponavljao..
jer vrc ide po vodu dok se ne razbije..
uglavnomja

#1566 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by uglavnomja »

insomnia78 wrote:
HAVANA wrote::lol: Sve zacas naucis.
Ma zajebavam se. Cifra stalno raste. Budala ima svudje. Ne jebu ljudi zivu silu. Ja koga god znam pije i vozi. Pa kad odes nedje u podne na rucak to sjevaju boce vina, flase i flase piva, poslije svi u auto i nazad na poso. O nocima da ne pricam
au, toga gore nema

petak navece i subota ujutro :D

samo skrecu tatrane sve redom, ni a ni be, samo turnu onaj pipak u usta i pusi ...

poljaci nikako da nauce :-)

taxi je skup k'o zara :cry:
razdaljine su velike, i unutar gradova, a vecina ljudi zivi malo izvan

a zima :(

ostati bez auta je neveselo, po posao opasno, a i po zivot

tek ko ima djecu da razvozi po vrticima i skolama i treninzima :-)
HAVANA

#1567 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:I sta ste skontali
Ku’cemo, sta cemo?
Meni mrsko pedalat,ja vespu uzeo.Da,smiju mi se. :-)
Fudo387

#1568 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by Fudo387 »

HAVANA wrote:
Ku’cemo, sta cemo?
Kako ti se nece smijat’, tol’ki covjek a napenalis se na vespu. Kupi sebi bolan, normalan motor. :lol:
insomnia78

#1569 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

HAVANA wrote:
Ku’cemo, sta cemo?
Žena kupila elektricni trotinet. Znas kako piči. Vozo sam se neki dan. 40 ga naguram :-D
madner

#1570 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by madner »

Samo 4000 kubika i lagano. :D
HAVANA

#1571 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

Fudo387 wrote:
HAVANA wrote:
Ku’cemo, sta cemo?
Kako ti se nece smijat’, tol’ki covjek a napenalis se na vespu. Kupi sebi bolan, normalan motor. :lol:
Nemoj ti meni tolki,kolki? :twisted: 186cm 93 kg 48 godina, 43 cipele jos imam cesalj,imam i mindjusu ide mi s motorom...A ja,prodo sam vespu,uzeo hondu shadow malu,retro :-D
HAVANA

#1572 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by HAVANA »

insomnia78 wrote:
HAVANA wrote:
Ku’cemo, sta cemo?
Žena kupila elektricni trotinet. Znas kako piči. Vozo sam se neki dan. 40 ga naguram :-D
I to je super zajebancija,uzecu na moru da imam...Kae nema paradajza i pive,a ja zacas brmmmmm
insomnia78

#1573 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by insomnia78 »

Oj ja sam se odusevio. Samo mi neda plaho :lol:
pustopoljina

#1574 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by pustopoljina »

insomnia78 wrote:
pustopoljina wrote:
Kome je tesko?
Pa bi.
I mom starom su se smijali...na konto, koje radno mjesto ima, a biciklom ide na posao...a kad je do trafike za kutiju cigara isao autom-bukvalno brze pjeske preko putica uz drvored, nego startati auto, pa zaokrenuti ulicom iza coska, tad je valjda bio normalan...
A kucna ga vaga nije mogla izvagati...
konjislav

#1575 Re: Pokret za odlazak - ubleha ili stvarnost?

Post by konjislav »

HAVANA wrote:Inace,svasta sam vidio i dosta obisao al vecih kompleksasa i zelje za pokazivanjem,nakih statusnih simbola i opterecenosti glupostima, jos nigdje nisam vidio u toj mjeri kao na ovim prostorima.Ne samo BiH. :-) I kaze nema,kako ces imat kad i od 500 maraka napravis nulu umjesto 1000...Kad ga vidi covjek s telefonom,suljom i autom reko bi ovaj ima jbt...a on na naninom kaucu iz 68 sjedi.2 broja ne zna podijeliti al masta o hiljadama,zasluzio je on to.Fin,lijep,pametan...
Kod nas je to fascinantno, svi te obaraju i govore da to što pokušavaš da neće moći, da nećeš uspjeti, isto kao da nam je krivo kada neko drugi uspije, čak i kada nam je veoma blizak ili član porodice ili rodbine.

Ja sam 2014-te napravio 2 mining riga, i to stavio u radionicu od starog zbog boljeg hlađenja. U to vrijeme niko to nije razumio, i većina ljudi je bila protiv toga, moja porodica nije, bili su uz mene, iako roditelji to nisu razumjeli, braća jesu. Ovo je još bolji primjer jer tu ljudi nisu ni razumjeli kako kompjuter može da donosi pare sam, bez da iko radi na njemu. Ljudi govorili to je ilegalno, itd. druge gluposti.

Ili kada sam se nekada 2016-te počeo baviti trading-om na forexu. Ni za to nisam imao veliku podršku i razumijevanje od ljudi iz svoje okoline. U prvih godinu sam bio u minusu oko 2 hiljade KM, ali to je bila škola. Poslije toga sam zaradio oko 500 KM za 2 - 3 mjeseca, te 2017-te godine krenuo da trade-am neki altcoin kriptovalutu na koju me nagovorio prijatelj. Uložio 3 hiljade KM, i uz pomoć prethodnog znanja trgovanja forexa za 3 sedmice uduplao pare i izvukao se iz toga.
Kasnije sam trgovao možda još sedmicu dvije sa bitcoinom i uzeo još nekih 500 KM i skroz prestao sa tim i izvukao pare.
Htio sam probati i trgovanje dionicama, ali to je teže započeti i naći dobrog brokera zbog puno veće pravne regulacije, tako da ti još nisam probao.

Naravno i nekadašnji mining kao i trgovina forexom ili kriptovalutama, sve sam to radio usput, pored primarnog posla, tj. programiranja i doškolovanja, gdje sam završavao master pored posla i svega ostalog.

Ja se u potpunosti slažem sa @Havana kada kaže da se mora čovjek boriti svim silama i da je sve škola, i da nigdje nije lahko. Mada, uzimajući sve to u obzir mislim da su vani veće i bolje prilike jer je jednostavno tržište puno veće i da je vani lakše započeti bilo kakav biznis.
Post Reply