Ilegalni migranti u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
volta dzontra

#1551 Re: Migranti

Post by volta dzontra »

agent_zero wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/konvoj- ... /180518021

Smijeniti komesara, ukinuti kantone i kantonalne mup-ove, ustaše dobro udariti i po nosu i po prstima!

A najviše me čude Bošnjaci dole koji ovo dopuštaju.

Vjerojatno zato sto hercegovacki Bosnjaci ne zele da im Mektic i Semiha Borovac jednostavno frknu problem i ko vas hebe. Poceli su migranti kvariti turisticki biznis u Sa pa ih spremi da kvare biznis u Mo...
Tomahawk11
Globalni moderator

#1552 Re: Migranti

Post by Tomahawk11 »

chelsea999 wrote:

Smijeniti komesara, ukinuti kantone i kantonalne mup-ove, ustaše dobro udariti i po nosu i po prstima!

Ne budi glup!

Primite ih u one kuće što arapima pravite pa onda pametuj.

Kanton Sarajevo ima poseban koeficijent za posebne rashodovne potrebe pri raspodjeli poreza, pa eto posebnih rashodovnih potreba, snosite ih.

Najlakše je samo ih dislocirat....

I kakve veze to ima sa hrvatima i bošnjacima!!?? HNK je mještoviti kanton!
Pa nije ih niko trebao primiti po kućama ni u Hercegovini.
Ovo je prosipanje samovolje i glumljenje države, a kanton u pitanju.
Ti su ljudi po parkovima u Sarajevu, ako su trebali biti smješteni u objekte koji su mogli poslužiti za privremeni smještaj, gdje je tu problem?
stakasa

#1553 Re: Migranti

Post by stakasa »

Koji Bosnjaci dole? Sta dopustaju? Sta bi trebali? Pa zasto je stanje ovakvo u HNK, je li to aminovano od politickog Sarajeva ili se je postigao konsenzus na licu mjesta?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1554 Re: Migranti

Post by Truba »

konačno da i kantoni pokažu zube :D
radiša

#1555 Re: Migranti

Post by radiša »

Ma vozi misko pa makar bilo busi,haha,busi
Maraschino

#1556 Re: Migranti

Post by Maraschino »

na silu odgovoriti silom.
mekticu puna podrska.
Novak20

#1557 Re: Migranti

Post by Novak20 »

Fakat je država imala 2-3 godine da se pripremi na ovo što se dešava. Ali kako se kod nas preventiva ne uvažava, problem kad - tad iskoči ispod tepiha.
volta dzontra

#1558 Re: Migranti

Post by volta dzontra »

Onda svaki problem zamagli pricom o drzavi i ovlastima i kriv dejton. Jel Sarajevo najveci grad, jel najbogatiji grad, jel u njemu sjediste ministarstva sigurnosti, sluzbe za pove sa strancima, federalnog mupa, ministarstva ljudskih prava i kuracapalaca...

i frkni problem u Mostar koji 10 godina nema izbora
Tomahawk11
Globalni moderator

#1559 Re: Migranti

Post by Tomahawk11 »

"Dobili smo informaciju da je zaustavljen konvoj od pet autobusa koji je prevozio 269 osoba koje su bile smještene u parku prekoputa Vijećnice. Pokušavamo riješiti ovu situaciju, za sada nemamo namjeru da ih vraćamo nazad. Iznenađeni smo jer nije bilo najave da će se ovo desiti. Malo je nelogično da neko s lokalnog nivoa zabranjuje da se neko preveze državnim cestama i smjesti u državni objekt. Zvanično nemamo nikakvu infomraciju zašto je to urađeno, provjeravamo i nadamo se da će ovaj problem biti riješen tokom dana", kazali su nam iz Ministarstva sigurnosti.

Jedan od ministara u Vladi HNK za naš portal je rekao da vlada tog kantona nije zasjedala i da može biti riječ samo o nečijoj jednostranoj odluci.
Truba

#1560 Re: Migranti

Post by Truba »

malo je nelogično :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Korisničkoime

#1561 Re: Migranti

Post by Korisničkoime »

Stavis u pripravnost specijalnu jedinicu federalne uprave policije, SIPE i KS, premijer nazove premijera Kantona i kaze mu ovo cemo odraditi milom ili silom ako ti je do sukoba dobit ces ga, pored toga ucinis mu jasnim da ces sve sto imas na raspolaganju pokrenuti kako bi paralizrao Kanton te mu das do znanja da od sada pa u buduce bez obzira o cemu se radilo i o kojem je mjestu rijec da on licno nikada ali nikada za nikada nece dobti glas ni SDA ni bilo koje druge Bosnjacke ili probosanske stranke sto mu predsjednici tih stranaka potvrde u posebnim tel.razgovorima. Nadalje nazoves Covica i das mu do znanja da ce se udariti na svaki njegov financijaki interes, gdje god da ga ima on ili HDZ ili bilo koja vecinska HR Zupanija.
Moramo poceti davati do znanja da smo mi spremni za ekstremna poteze u svakom pogledu.
CPT

#1562 Re: Migranti

Post by CPT »

Bodkin wrote: 1) kako nema? Kina, japan, rusija, amerika, kanada, australija, saudija, dubai, emirati, izrael
2) njemacka razjebala? Poljska? Madjarska? Spanija? BOSNA? Sto ne USA ili izrael? I sta cemo sa ovima iz irana, pakistana, afrike sto dolaze?
3) nemaju para
4) 90e i danas su nebo i zemlja po ekononskoj i politickoj situaciji

Nije opasna nego je realna. Lupas da nema djece i ne ukidaju se obdanista. Bogati njemacki gradic je ukinuo besplatno obdaniste jer su lovu potrosili na migrante. Pojma nemas koliko to kosta. Pojma nemas ko snosi te troskove
Samo trazis izgovore...
1) ko placa, koliko i kako je objavljeno (google: financiranje UNHCR)
2) njemacke "nema", EU je dio alianse koja rusi drzave (iako to radi i njemacka solo sa doturanjem opreme al to je vec druga prica)
3) imamo para, mene migranti godisnje kostaju oko manje od 1€ na godinu
4) sto nema veze sa pricom al tad je generalno bilo "manje para"

Obdanista i migranti nimaju isti izvor financiranja i nemaju veze jedno sa drugim. Obdanista (i osnovne skole) financiraju opstine, migrante financira drzava. Djece je sve manje, ovo godine pogotovo (generacija). Jos nesto?
Tomahawk11
Globalni moderator

#1563 Re: Migranti

Post by Tomahawk11 »

volta dzontra wrote:Onda svaki problem zamagli pricom o drzavi i ovlastima i kriv dejton. Jel Sarajevo najveci grad, jel najbogatiji grad, jel u njemu sjediste ministarstva sigurnosti, sluzbe za pove sa strancima, federalnog mupa, ministarstva ljudskih prava i kuracapalaca...

i frkni problem u Mostar koji 10 godina nema izbora
Nije ništa nikom frknuto, al eto, bitno je da se lupa.
Migranti su došli u BiH, igrom slučaja u Sarajevo i nalaze se po parkovima, dakle nema uslova za njihov smještaj.
Došlo se do riješenja tako što će biti smješteni u državni objekt.
Nisu to sarajevski migranti, pa da su samo problem Sarajeva.
Sanjarko

#1564 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

realna do boli wrote:Negdje sam pitala, pa ne dobih odgovor.
Mene zanima koju oni mrezu koriste. Da bi se indentificirao neko dovoljno mu je "skenirati" mobitel. Svi imaju mobitele u ruci, kontakte u telefonu, koriste internet.
Svaki put kada promijenim mobitel sokira me cinjenica koliko podataka i onoga sto imam na laptopu i mobitelu "neko" gore u oblacima cuva o meni. I ne popusta dok ne stavim staru adresu. Jednostavno kreten nece da se pokrene. A onda hladno sve isporuci nazad, bez obzira sto ja to necu.
I sta oni koriste..malo, malo, bace mobitel, kupe novi, promijene broj ????, meni to nije jasno, pamte potrebne brojeve napamet..sumnjam.
Ne trebaju dokumenti...provjeri im mobitel, preko njega meil adresu, slike..i sve ostalo.

Jesam li ja postala paranoicna..po pitanju mobitela, i da li je tako moguce provjeriti necije podatke.
Mozes sve to odjaviti i sprijeciti da se pojavljuje. Ima u postavkama.
CPT

#1565 Re: Migranti

Post by CPT »

Vizionar 1985 wrote:
realna do boli wrote:Negdje sam pitala, pa ne dobih odgovor.
Mene zanima koju oni mrezu koriste. Da bi se indentificirao neko dovoljno mu je "skenirati" mobitel. Svi imaju mobitele u ruci, kontakte u telefonu, koriste internet.
Svaki put kada promijenim mobitel sokira me cinjenica koliko podataka i onoga sto imam na laptopu i mobitelu "neko" gore u oblacima cuva o meni. I ne popusta dok ne stavim staru adresu. Jednostavno kreten nece da se pokrene. A onda hladno sve isporuci nazad, bez obzira sto ja to necu.
I sta oni koriste..malo, malo, bace mobitel, kupe novi, promijene broj ????, meni to nije jasno, pamte potrebne brojeve napamet..sumnjam.
Ne trebaju dokumenti...provjeri im mobitel, preko njega meil adresu, slike..i sve ostalo.

Jesam li ja postala paranoicna..po pitanju mobitela, i da li je tako moguce provjeriti necije podatke.
onako kad neko previse gleda CSI :lol:
Bodkin

#1566 Re: Migranti

Post by Bodkin »

CPT wrote:
Bodkin wrote: 1) kako nema? Kina, japan, rusija, amerika, kanada, australija, saudija, dubai, emirati, izrael
2) njemacka razjebala? Poljska? Madjarska? Spanija? BOSNA? Sto ne USA ili izrael? I sta cemo sa ovima iz irana, pakistana, afrike sto dolaze?
3) nemaju para
4) 90e i danas su nebo i zemlja po ekononskoj i politickoj situaciji

Nije opasna nego je realna. Lupas da nema djece i ne ukidaju se obdanista. Bogati njemacki gradic je ukinuo besplatno obdaniste jer su lovu potrosili na migrante. Pojma nemas koliko to kosta. Pojma nemas ko snosi te troskove
Samo trazis izgovore...
1) ko placa, koliko i kako je objavljeno (google: financiranje UNHCR)
2) njemacke "nema", EU je dio alianse koja rusi drzave (iako to radi i njemacka solo sa doturanjem opreme al to je vec druga prica)
3) imamo para, mene migranti godisnje kostaju oko manje od 1€ na godinu
4) sto nema veze sa pricom al tad je generalno bilo "manje para"

Obdanista i migranti nimaju isti izvor financiranja i nemaju veze jedno sa drugim. Obdanista (i osnovne skole) financiraju opstine, migrante financira drzava. Djece je sve manje, ovo godine pogotovo (generacija). Jos nesto?
Ok vidim da pojma nemas tako da mi se ne da dalje raspravljati ajd na ignore
Truba

#1567 Re: Migranti

Post by Truba »

mislim da više neće dolaziti kad im ovi sada dojave da smo gori i neorganiziraniji od zemalja iz kojih dolaze :lol:
Korisničkoime

#1568 Re: Migranti

Post by Korisničkoime »

Nadalje povuci svaku kontrolu granice sa HR izvan granicnih prelaza, uputit migrante gdje bi ilegalni prelazak u HR bio najbolji i najsigurniji, javit svercerima da ih mi necemo dirati samo nek sto vise prevoze u HR kod negodovanja HR nezvanicno ih uputiti na adresu Covica i u Mostar
Haris.ba

#1569 Re: Migranti

Post by Haris.ba »

Black swan wrote:mislim da više neće dolaziti kad im ovi sada dojave da smo gori i neorganiziraniji od zemalja iz kojih dolaze :lol:
Mogu misliti panike. Šta bi vi pomislili zaustavili vas pred nekim tunelom policajci? U divljini. Ja prvi bih pobjegao. Jedna policija neda drugoj policiji da prođe.

Ovo nema nigdje.
armin071

#1570 Re: Migranti

Post by armin071 »

Anarhija.....
harač

#1571 Re: Migranti

Post by harač »

dodik zaprijetio da "zajednicke" institucije ne mogu prismrdit s migrantima na teritoriju srpske republike. sad se predlaze da se vojska i sipa probiju sa dva-tri autobusa do drzavnih kasarni na teritoriji nekakve zupanije. bosno moja, lijepa, gizdava :lol: :lol:
Sanjarko

#1572 Re: Migranti

Post by Sanjarko »

CPT wrote:
Vizionar 1985 wrote:
onako kad neko previse gleda CSI :lol:
Ma nisam IT pismen uopste ali posto mi je telefon slab ja ukinuo pola. Na otisak prsta ga nisam ni zakljucao. A nadimak stavio kao korisnicko ime. A sa tim nadimkom nas ima prilican broj. Kazem moze se dosta toga sprijeciti itd., jos ja nepismen IT skontao to. Naravno mozes i upisati sve od krvne recimo grupe do alergije.
stakasa

#1573 Re: Migranti

Post by stakasa »

Haris.ba wrote:
Black swan wrote:mislim da više neće dolaziti kad im ovi sada dojave da smo gori i neorganiziraniji od zemalja iz kojih dolaze :lol:
Mogu misliti panike. Šta bi vi pomislili zaustavili vas pred nekim tunelom policajci? U divljini. Ja prvi bih pobjegao. Jedna policija neda drugoj policiji da prođe.

Ovo nema nigdje.
:D
Korisničkoime

#1574 Re: Migranti

Post by Korisničkoime »

Ma nemaju ljudi pojma prosle 2-3 godibe SRB i HR bila na udaru migranata a da se ni jedan nije ni sjetio da pokusa uci u HR preko BIH sto bi mu tada kao pojedincu bilo 100 puta jednostavnije nego pokusati preko SRB direkt u HR
Truba

#1575 Re: Migranti

Post by Truba »

dodo i 4 kabadahije blokirale zemlju :lol:
vako je bilo samo za vrijeme osmanlija

:lol:
Locked