KB9 wrote:arzuhal wrote:Rembrant i Milić Od Mačve su slikari, obojica, i imaju svoje slikarske uratke, a za svaki ima publike, i tamam, svako ima pravo na ukus i to...
nista jadnije od pljuvanja tudjeg da bi indirektno (ili direktno) uzdizo svoje, indirektno je cak i pokvarenije
slozit ces se
Zavisi. Ja, recimo, smatram da Scorsese više govori o principima, ne toliko o konkretnim ostvarenjima. U tom slučaju on ne mora uzdizati konkretno svoj film nad nekim konkretnim Marvelovim, može uzeti film od nekog kolege čije stvaralaštvo odgovara tim principima. U takvoj kritici nema nikakvog pljuvanja, a još manje nečeg pokvarenog. Sinoć gledam epizodu druge sezone
Castle Rock u kojoj majka govori kćerki, parafraziram:
Reći ću ti šta je njihova sloboda - nemaju nikakvih kriterija, nikakvih granica, nikakve kvalitete, pa onda počnu s pričom kako je sve dozvoljeno i slobodno činiti, kako je sve ok i dobro, da bi one koji drže do nečeg svukli u svoje blato... TO je njihovo poimanje slobode!
Zato kažem: neko sluša ovo, neko ono, itd. i smatra to najboljim. Meni je sve to ok dok ovi "kojima je sve isto" ne počnu uspostavljati svoje principe kao općevažeće... Tad i ja stajem na stranu stare garde na kojoj je Scorsese... Što će reći, jel, da će se ljudi, kad-tad, sukobiti. Kad-tad.