Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked
GandalfSivi

#1551 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

neon-x wrote: Magistrirao javnu upravu na Harvardu, doktorirao IT drugdje. Nikada nije ostavio ACBH do kandidature za izbore. Nije uopce prisustvovao na eventu sa Clintonom kojeg spominjes jer je vec bio na turneji po Americi tada. Zato sam te i pitao jer znam da petljas. Izvini ako cinjenice dozivljavas kao licno napadanje.

Iako tvoje zamjerke na Mirsadovu pricu i karakter lice na tipicno carsijsko 'ta ce on, slozicu se da tu ima necega, ali to ni blizu nije nedostatak nego cak mozda i prednost za misiju zbog koje je dosao i koju zeli ostvariti.
Nema ba licnih napada, previse sam ja nebitan u bilo kojoj politickoj prici da bi mogao ista licno shvatiti. Svi mi sjedimo ovdje i filozofiramo, niko nije ni bolji ni losiji. Nebitno, da se vratimo na sekundu na ovu misiju o kojoj pricas. Sad napisah u drugom postu sta mi smeta kod njega, a to nije ni zelja ni ideja, nego amaterizam. Ali hajde da predjemo i preko toga, recimo da se prvi macici bacaju u vodu. Evo konkretno pitanje. Da li ce Mirsad Hadzikadic nakon sto izgubi na ovim izborima (hajmo reci for the sake argument), ostati u Bosni, napraviti politicku stranku i nastaviti sa istom misijom, ili je ovo samo one time thing? Ako je prvo, oprastam mu ovaj avanturizam, dobio je odredjeni name recognition koji se moze iskoristiti u buducnosti. Ako ce se vratiti u Ameriku podvijena repa, onda nas je samo zajebao, ne samo svoje glasace, ne cak ni drzavu kao takvu, nego ideju o mogucnosti promjene...
GandalfSivi

#1552 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

General War wrote: Sjoo gandafe, kakva ba politicka infrastruktura...pa sjeti se prebjega iz stranke u stranku, pravljenja novih...nekakvih polumetamorfoza...i takvi trebaju sad se za nesto boriti...i to nije politicki avanturizam ocekujuci mimo uhljebljenih da neko nema po mozga?
I kako ide tim prebjezima, gdje su sada sa tim? Ili se prodaju na lokalnom nivou za kafanu dvije, ili se poslije izbora vrate u koaliciju sa starim jatom. SDA ti je najbolji primjer, sad ces da vidis sve ove Lesije kako se vracaju kuci poslije izbora... I da, treba se boriti protiv postojeceg sistema, ali ako ne znas, ako ne mozes, onda nemoj...
Smrcak15

#1553 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

https://www.facebook.com/mirsadhadzikad ... tion=Group

Saopštenje: Tri strašljivca naspram tri odvažna političara

Žao nam je da su prvo Denis Bećirović, a potom Fahrudin Radončić i Šefik Džaferović, pobjegli sa megdana svojim protukandidatima, odnosno sa juče održane prve u ciklusu predizborih TV-debata između kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda na N1 televiziji. U debati su se suočili Mirsad Hadžikadić, Amer Jerlagić i Senad Šepić.
Činom nedolaska na sučeljavanje, tri odsutna kandidata pokazala su vlastitu političku nezrelost, intelektualnu inferiornost, kukavičluk i nespremnost da se suoče s izazovom.
Nadamo se da će građani Bosne i Hercegovine prepoznati prave vođe, odvažne političare, koji su dorasli nezavidnoj situaciji u kojoj se Bosna i Hercegovina danas nalazi.

Mirsad Hadžikadić – Platforma za progres
Image
Image
General War

#1554 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

GandalfSivi wrote:
neon-x wrote: Magistrirao javnu upravu na Harvardu, doktorirao IT drugdje. Nikada nije ostavio ACBH do kandidature za izbore. Nije uopce prisustvovao na eventu sa Clintonom kojeg spominjes jer je vec bio na turneji po Americi tada. Zato sam te i pitao jer znam da petljas. Izvini ako cinjenice dozivljavas kao licno napadanje.

Iako tvoje zamjerke na Mirsadovu pricu i karakter lice na tipicno carsijsko 'ta ce on, slozicu se da tu ima necega, ali to ni blizu nije nedostatak nego cak mozda i prednost za misiju zbog koje je dosao i koju zeli ostvariti.
Nema ba licnih napada, previse sam ja nebitan u bilo kojoj politickoj prici da bi mogao ista licno shvatiti. Svi mi sjedimo ovdje i filozofiramo, niko nije ni bolji ni losiji. Nebitno, da se vratimo na sekundu na ovu misiju o kojoj pricas. Sad napisah u drugom postu sta mi smeta kod njega, a to nije ni zelja ni ideja, nego amaterizam. Ali hajde da predjemo i preko toga, recimo da se prvi macici bacaju u vodu. Evo konkretno pitanje. Da li ce Mirsad Hadzikadic nakon sto izgubi na ovim izborima (hajmo reci for the sake argument), ostati u Bosni, napraviti politicku stranku i nastaviti sa istom misijom, ili je ovo samo one time thing? Ako je prvo, oprastam mu ovaj avanturizam, dobio je odredjeni name recognition koji se moze iskoristiti u buducnosti. Ako ce se vratiti u Ameriku podvijena repa, onda nas je samo zajebao, ne samo svoje glasace, ne cak ni drzavu kao takvu, nego ideju o mogucnosti promjene...
Rekao je da ce ostati i kreirati politicku stranku (mada mislim da ce na ovaj ili onaj nacin biti u NS-u), e sad hoce li... vidjeti cemo...i da se razumijemo nisam ja lud toliko za njim ali tacno prepoznajem jefitna podmetanja na forumu na sta sam alergican. (ne od tebe naravno vec uopsteno)
Smrcak15

#1555 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GandalfSivi wrote:

Da li ce Mirsad Hadzikadic nakon sto izgubi na ovim izborima (hajmo reci for the sake argument), ostati u Bosni, napraviti politicku stranku i nastaviti sa istom misijom, ili je ovo samo one time thing?
jasno je rekao da ostaje, i da pravi stranku poslije izbora.
General War

#1556 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by General War »

GandalfSivi wrote:
General War wrote: Sjoo gandafe, kakva ba politicka infrastruktura...pa sjeti se prebjega iz stranke u stranku, pravljenja novih...nekakvih polumetamorfoza...i takvi trebaju sad se za nesto boriti...i to nije politicki avanturizam ocekujuci mimo uhljebljenih da neko nema po mozga?
I kako ide tim prebjezima, gdje su sada sa tim? Ili se prodaju na lokalnom nivou za kafanu dvije, ili se poslije izbora vrate u koaliciju sa starim jatom. SDA ti je najbolji primjer, sad ces da vidis sve ove Lesije kako se vracaju kuci poslije izbora... I da, treba se boriti protiv postojeceg sistema, ali ako ne znas, ako ne mozes, onda nemoj...
..Kako ce ici, eno ih nekih na listama nekih na drugim funkcijama...bogami i SDP DF su briljirali.
GandalfSivi

#1557 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote: jasno je rekao da ostaje, i da pravi stranku poslije izbora.
E hajde da vidimo, ostaje mi na radaru, ako se uozbilji do slijedecih izbora, napravi kakav solidan pokret, mozda tu i bude potencijala...
Smrcak15

#1558 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GandalfSivi wrote:
E hajde da vidimo, ostaje mi na radaru, ako se uozbilji do slijedecih izbora, napravi kakav solidan pokret, mozda tu i bude potencijala...
puno je 4 godine cekati i zivjeti u mazohizmu, ovaj covjek mora SAD biti predsjednik i tacka...ako mislimo imalo svojom glavom...treba da bude masovan odziv na izborima i glasamo za ovog covjeka

jesi li procitao njegov dokument problemi i rjesenja, ima li nesto da zmjeras da ti se nesvidja?
SaraFina

#1559 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

:lol:

Hadžikadić radi studiju neku BA, kakav ostanak :D
Nešto Tipa. ...
Kako ujediniti balkanska plemena različitih svjetonazora i religije :D
SaraFina

#1560 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Smrcak15 wrote:
GandalfSivi wrote:
puno je 4 godine cekati i zivjeti u mazohizmu, ovaj covjek mora SAD biti predsjednik i tacka...ako mislimo imalo svojom glavom...treba da bude masovan odziv na izborima i glasamo za ovog covjeka

jesi li procitao njegov dokument problemi i rjesenja, ima li nesto da zmjeras da ti se nesvidja?

Ne moRe Smrle biti predsjednik. Nemaaa! Predstavnik bošnjačkog naroda u precjedništvu :D to moRe.
GandalfSivi

#1561 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote:
GandalfSivi wrote:

Ne volim biti gramaticar, ali de poradi na tim negacijama, ubise me. Fino sam ti napisao sta mi se ne svidja kod njega. To je amaterski pristup, nedostatak pripreme, pausalni odgovori, ponekad i opasna naiva. Isto tako, prica da zeli promijeniti pristup politici, a nakon neuspjesnog nastupa na TV-u mu nije problem pristupiti prljavim taktikama (poceli su se politicki konkurenti zvati "intelektualno inferiornim" koliko vidim, ni Fahro se ne bi bolje izrazio).

Nisu ovo vise teoretski modeli, izbori su za 24 dana, trenutna predidjanja su da ce dobiti 2% bez dijaspore, ali hajde, zivi bili pa vidjeli, ja cu biti ovdje i poslije izbora, kao sto i jesam bio zadnjih 12 godina, pa naleti da protabirimo kako napraviti drzavu boljom, jer mi trenutno sve mirise na jos jednu katastrofu...
GandalfSivi

#1562 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

SaraFina wrote:
Ne moRe Smrle biti predsjednik. Nemaaa! Predstavnik bošnjačkog naroda u precjedništvu :D to moRe.
Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka, molim te. Te male nijanse su jako jako bitne...
SaraFina

#1563 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

GandalfSivi wrote:
SaraFina wrote:
Clan Predsjednistva iz reda Bosnjaka, molim te. Te male nijanse su jako jako bitne...
Voditelj: Kako bi ste saradjivali sa ostalim clanovima predsjednistva?

M. H.: Ja bih im objasnio da bez obzira sto su Srbin i Hrvat, njihov posao je da zastupaju BiH.
Ne zakeraj. Bitno je da će on "njima" reći!
Ha ja. :D
Kikibombona

#1564 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

GandalfSivi wrote:
Zasto se stidite govoriti o svojim politickim favoritima?

Zasto se ljudi stide priznati da su clanovi SDP-a ili stranaka Zeljko&Reuf?

Svaki forumas koji podrzava Mirsada Hadzikadica to radi potpuno otvoreno i argumentima potkrijepljuje podrsku.
SaraFina

#1565 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by SaraFina »

Kiki ne budali. Lik je u USA negdje. Kakav Reuf/Emir i Željko te SDP :D
GandalfSivi

#1566 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote:
GandalfSivi wrote:
Zasto se stidite govoriti o svojim politickim favoritima?

Svaki forumas koji podrzava Mirsada Hadzikadica to radi potpuno otvoreno i argumentima potkrijepljuje podrsku.
Ja od kada sam na ovom forumu (sem proslih opcih izbora) nikada nisam krio da sam simpatizer SDP-a (mada me u zadnje vrijeme optuzuju da sam Fahrin, gluho bilo). Denis kao kandidat mi je "nako" u najbolju ruku, ali trenutno ne vidim boljeg. Iskreno, kada Sepic ne bi bio ideoloski SDA, za njega bih glasao jer je i dobar momak i pametan politicar, ali nam ideologije ne idu istom stranom ulice. Ponavljam opet, stvarno bih volio da se pojavi nova snaga koja moze uzeti izbore, volio bih da se pojavi neko ko zeli promijeniti nakaradni sistem razmisljanja u jednoj nam i jedinoj, ali to se mora napraviti na puno jacem i profesionalnijem nivou od onoga sto Hadzikadic nudi...
Smrcak15

#1567 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GandalfSivi wrote: Ja od kada sam na ovom forumu (sem proslih opcih izbora) nikada nisam krio da sam simpatizer SDP-a (mada me u zadnje vrijeme optuzuju da sam Fahrin, gluho bilo). Denis kao kandidat mi je "nako" u najbolju ruku, ali trenutno ne vidim boljeg. Iskreno, kada Sepic ne bi bio ideoloski SDA, za njega bih glasao jer je i dobar momak i pametan politicar, ali nam ideologije ne idu istom stranom ulice. Ponavljam opet, stvarno bih volio da se pojavi nova snaga koja moze uzeti izbore, volio bih da se pojavi neko ko zeli promijeniti nakaradni sistem razmisljanja u jednoj nam i jedinoj, ali to se mora napraviti na puno jacem i profesionalnijem nivou od onoga sto Hadzikadic nudi...
pitam se koliko si ti uopste njegovih videa pregledao??
GandalfSivi

#1568 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote:
GandalfSivi wrote: Ja od kada sam na ovom forumu (sem proslih opcih izbora) nikada nisam krio da sam simpatizer SDP-a (mada me u zadnje vrijeme optuzuju da sam Fahrin, gluho bilo). Denis kao kandidat mi je "nako" u najbolju ruku, ali trenutno ne vidim boljeg. Iskreno, kada Sepic ne bi bio ideoloski SDA, za njega bih glasao jer je i dobar momak i pametan politicar, ali nam ideologije ne idu istom stranom ulice. Ponavljam opet, stvarno bih volio da se pojavi nova snaga koja moze uzeti izbore, volio bih da se pojavi neko ko zeli promijeniti nakaradni sistem razmisljanja u jednoj nam i jedinoj, ali to se mora napraviti na puno jacem i profesionalnijem nivou od onoga sto Hadzikadic nudi...
Opet ti mene ne razumijes. Pregledao sam ja dovoljno videa, ali u tome i jeste problem. Ne dobivaju se izbori sa videima. Kazem ti, mislim da covjek ima dobre namjere, ali ima i dosta nas ovdje na forumu dobre namjere, pa se opet ne bavimo onim sto nam ne ide. Ponavljam, naleti osmog oktobra, pa cemo na miru raspraviti kamo dalje...
Kikibombona

#1569 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

SaraFina wrote:Kiki ne budali. Lik je u USA negdje. Kakav Reuf i Emir i SDP :D
Ljudi se stide priznati da su simpatizeri ili ne daj boze clanovi SDA i SDP. Nikome nije jednostavno prinzati da je dio hobotnice koja je pustila pipke u sve pore drustva i sistemski unistava sve sto dotakne. Svaki posten covjek zna da se radi o kriminalno-koruptivnim mrezama. Niko castan, osjetljiv na kriminal i kotupciju, nece pristupiti strankama SDA i SDP. 90% se radi o kriminalcima razlicitog formata i interesdzijama. 10% su naivni. Nema tu covjeka.

SDA i SDP fanovi se prepoznaju po tome sto blate nove snage koje se s vremena na vrijeme pojave. Svoju poziciju brane pljuvanjem. Nemaju vise sta ponuditi. Politika se svodi: 'znamo da smo govna, ali ni oni nisu nista bolji'...

Zeljko&Reuf apologete isticu da Zeljko nikad nije uradio NISTA i da nikad nece. I opet treba glasati za njega. Mladi ljudi nece ostati u drzavi u kojoj se ne radi nista. Ostat ce samo uhljebi kojima ovakav sistem odgovara. 500 000 ljudi zivi dobro u monstrum drzavi. I oni su veoma glasni i agresivni, zele odrzati ovakvo stanje. SDA i SDP, zajedno sa HDZ i SNSD, su temeljni dio monstrum drzave. Ljudi ne zele odgajati djecu u otrovnoj sredini.

Zivot i buducnost svakog pojedinca su iznad svega. Buducnost djece je iznad drzave i svega ostalog. Ljudi zele zivjeti u normalnoj drzavi. Ljudi poput Hadzikadica ce preuzeti vlast, da li ove ili 2050. godine, zavisi od nas. Ja znam da necu cekati 2050., nemam toliko zivota ispred sebe.
Kikibombona

#1570 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Kikibombona »

GandalfSivi wrote:
Kikibombona wrote:
GandalfSivi wrote:Zasto se stidite govoriti o svojim politickim favoritima?

Ja od kada sam na ovom forumu (sem proslih opcih izbora) nikada nisam krio da sam simpatizer SDP-a (mada me u zadnje vrijeme optuzuju da sam Fahrin, gluho bilo). Denis kao kandidat mi je "nako" u najbolju ruku, ali trenutno ne vidim boljeg. Iskreno, kada Sepic ne bi bio ideoloski SDA, za njega bih glasao jer je i dobar momak i pametan politicar, ali nam ideologije ne idu istom stranom ulice. Ponavljam opet, stvarno bih volio da se pojavi nova snaga koja moze uzeti izbore, volio bih da se pojavi neko ko zeli promijeniti nakaradni sistem razmisljanja u jednoj nam i jedinoj, ali to se mora napraviti na puno jacem i profesionalnijem nivou od onoga sto Hadzikadic nudi...
Posteno.

Mozes li, ako ti nije mrsko, navesti ideoloske razlike izmedju Becirevica i Sepica.

Ja iskrsno ne vidim nikakvu razliku. Oni su meni kao jaje jajetu.
Smrcak15

#1571 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

GandalfSivi wrote:
Smrcak15 wrote:
Opet ti mene ne razumijes. Pregledao sam ja dovoljno videa, ali u tome i jeste problem. Ne dobivaju se izbori sa videima. Kazem ti, mislim da covjek ima dobre namjere, ali ima i dosta nas ovdje na forumu dobre namjere, pa se opet ne bavimo onim sto nam ne ide. Ponavljam, naleti osmog oktobra, pa cemo na miru raspraviti kamo dalje...
mogu se dobiti....ako gledas video nekog politicara mulca, koji nema ideju, koji ponavlja kao robot sta mu stranka kaze...vidi se to

ali isto tako vidis osobu dobog karaktera, koji ima ideje, i govori kako ce doci tih ideja, kako ih ispuniti...ako je nova osoba bez mrlje u politickoj karijeri...

ja sam presudu donio na osnovu videa...a bude li Hadzikadic odstupio od onoga sto prica i ne bude nista radio na poboljsanju ja cu mu prvi biti protivnik...ali u ovom trenutku on jedini zasluzuje da bude predsjednik pored ostalih....

budi iskren prema sebi, dali vrijedi dati glas osobi koja ne smije da izadje na debatu, da argumentuje i to u jeku predizborne kampanje???
onako sam sa sobom razcisti pa vidi kome ces glas dati.
Last edited by Smrcak15 on 13/09/2018 15:49, edited 1 time in total.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1572 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by malakh »

GandalfSivi wrote:
nešto mislim da bi baš ovaj hadžikadić mogao otkinuti bećiroviću puno glasova.
GandalfSivi

#1573 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Kikibombona wrote: Posteno.

Mozes li, ako ti nije mrsko, navesti ideoloske razlike izmedju Becirevica i Sepica.

Ja iskrsno ne vidim nikakvu razliku. Oni su meni kao jaje jajetu.
Diferencijalna stopa PDV-a, uloga sindikata u kolektivnim ugovorima, odnos primanja izmedju drustvenog i realnog sektora, odnos javnog duga i drzavne potrosnje, medjunarodna politika (tj. okretanje istoku ili zapadu), pa cak i naginjanje prema narodnim ili socialdemokratskim podrskama koje dolaze sa tog zapada, itd itd. Ovo samo na prvu...
Smrcak15

#1574 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by Smrcak15 »

malakh wrote:
GandalfSivi wrote:
nešto mislim da bi baš ovaj hadžikadić mogao otkinuti bećiroviću puno glasova.
otkinut ce on mnogima, ne samo becirevicu.
GandalfSivi

#1575 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva

Post by GandalfSivi »

Smrcak15 wrote:
mogu se dobiti....ako gledas video nekog politicara mulca, koji nema ideju, koji ponavlja kao robot sta mu stranka kaze...vidi se to

ali isto tako vidis osobu dobog karaktera, koji ima ideje, i govori kako ce doci tih ideja, kako ih ispuniti...ako je nova osoba bez mrlje u politickoj karijeri...

ja sam presudu donio na osnovu videa...a bude li Hadzikadic odstupio od onoga sto prica i ne bude nista radio na poboljsanju ja cu mu prvi biti protivnik...ali u ovom trenutku on jedini zasluzuje da bude predsjednik pored ostalih....

budi iskren prema sebi, dali vrijedi dati glas osobi koja ne smije da izadje na debatu, da argumentuje i to u jeku predizborne kampanje???
onako sam sa sobom razcisti pa vidi kome ces glas dati.
Jebes ti mene sada. Odgovorio sam ti barem tri puta za izlazenje na debatu, a ti uporno istu stvar ponavljas. Rekao sam ti i kako je Hadzikadic odradio tu debatu, i kako nije uspio prenijeti svoju ideju kroz istu. Volio bih da je drugacije, ali nije, jednostavno nije...
Locked