on u jednom stanu ona u drugom,zijancer wrote:ultima_palabra, jedno sporedno pitanje, pod kakvom vrstom pokrivača spavate?
šala šala...ultima mojne odma
on u jednom stanu ona u drugom,zijancer wrote:ultima_palabra, jedno sporedno pitanje, pod kakvom vrstom pokrivača spavate?
žene..._BataZiv_0809 wrote:Ni meni nije jasno kako se na tu cifru nagrne minus. Vjerovatno ima dio koji ne znamo a nije za foruma. Svakom njegovo naravno. Ne da mi se prebirati po tudjim novcanicima...

Jel' ovo friska slika od danas?mali jomu wrote:Morningenzo all taimeningolering...... lifengers![]()
Nebitno. Izlazim iz ove rasprave. Jebo pare. Nadam se da ce sa suprugom i djetetom biti sve ok. Svjestan sam ja zdravstva itekakoultima_palabra wrote:Zaradim duplo od toga, supruga isto tu negdje, dva stana i opet borba sa minusima.stakasa wrote: Jesam sa nekih 1400
Ja sam napisao preko hiljadu, svoj stan i da je covjek zdrav
Zdrav je relativan pojam. Može ti i supruga biti savršeno zdrava, a da ima komplikovanu trudnoću i da onda moraš izletiti petocifrenu sumu da je ne bi ostavio u rukama mesara i amatera.
Pa se onda dijete rodi, a ti skontaš da bilo kakva sprava koja ti olakšava život u Bosni košta tri puta više nego na Amazonu ili eBayu. Pardon, imaš turske kancerogene plastike pojeftino.
Ovdje treba voditi psihijatru.Fudo387 wrote:Ako sam dobro shvatio ti i hanuma skupa zaradite skoro 6000 maraka, imate dva svoja stana, i opet ganjate minuse?ultima_palabra wrote:Zaradim duplo od toga, supruga isto tu negdje, dva stana i opet borba sa minusima.stakasa wrote: Jesam sa nekih 1400
Ja sam napisao preko hiljadu, svoj stan i da je covjek zdrav
Zdrav je relativan pojam. Može ti i supruga biti savršeno zdrava, a da ima komplikovanu trudnoću i da onda moraš izletiti petocifrenu sumu da je ne bi ostavio u rukama mesara i amatera.
Pa se onda dijete rodi, a ti skontaš da bilo kakva sprava koja ti olakšava život u Bosni košta tri puta više nego na Amazonu ili eBayu. Pardon, imaš turske kancerogene plastike pojeftino.
Oduzmi joj karticu, druge nema.
Prvi mujin post na forumu je bio plagijat, provalila ga raja na drugoj straniciTrebam te wrote:Jel' ovo friska slika od danas?mali jomu wrote:Morningenzo all taimeningolering...... lifengers![]()
Trebam te wrote: Jel' ovo friska slika od danas?
stakasa wrote: Prvi mujin post na forumu je bio plagijat, provalila ga raja na drugoj stranici
Malo pretjerujes...Jest ako kredit za stan placas milju.Trebam te wrote:Za normalan zivot u BH 4 clana porodica treba 3000 maraka samo da normalno zivi bez ikakvih posebnih prohtjeva.sumirprimus wrote:milja je dobra dok si sam, i dok je gorivo bilo marka![]()
s porodicom djecom i obavezama ha 500 ha milja isto ti je.borba ne gine
Politicar daje ostavku? O cemu pricas? Skandali su bili gdje su namjestali djeci stanove u centru grada preko reda pa niko ne dade ostavku...512MB wrote:Zanemarujes jednu sitnicu, u sveCkoj bolje zdravstvo, skole, ima se pitke vode, zrak nije ko u Pekingu, politicar daje ostavku ako u magistarskom radu nije quotao izvor kako treba, policija radi svoj posao, gradonacelnik nije lokalni berber i fukara, standard opcenito veci. Samo onako et da se ne zaboravi...stakasa wrote:Ako ti je u Svedskoj pocetna tri (na ruke) a ovamo ostavljas "svoje" (i zivot i stan i raju i ...) onda se prag cini kao prevelik.ultima_palabra wrote:Kad mi neko pomene milju maraka kao dobru platu, ranio bih se.
Dugorocno - druga prica.
Zbog djece - isto tako.
Ali ko je prav zdrav, u svom stanu - stvarno nisam siguran da cini pravu stvar.
Ruzno je sugerisati, to su licne odluke ali kad se vec pricamo ja to ovako vidim
Dakle, ti hoces da kazes da u augustu npr navecer oko 7, pola 8 mozes sasvim fino normalno prosetati sa dvoja kolica uporedo ferhadijom i carsijom? Mozes, ali meni je to patnja i mucenje. Pomjeri se tamo, sacekaj da prodje, ko da sam u tramvaju...a ne na setalistu.madner wrote:Haj sve, ali ovo je debela suplja. Setas normalno sa kolicima, sa malom djecom, sa velikom djecom. Niko te ne tjera da setas tim djelom ako ne volis guzvu.Thorgerson wrote:Fkt.Seyfo wrote:Koji apsurd,na ovim lokacijama sa slika se pojavim samo kad mi dodje neko s vana,pa hoce na cevape; Ljeti,kad je Uskrs i oko NG. Znaci,i da sam vani, isti mi q
I ako mi ima ista mrze nego proci ovuda ljeti. Baste sa svih strana, sjede tu i bulje okolo, ne mozes prosetati. Nigdje to jos nisam vidio nego kod nas. Da imas setaliste od 6 metara i da 5 metara ostavis za baste. To samo kod nas ima.
Jednu noc mi dosla neka raja i tako krenuli da setamo, jos djeca dvoje kolica...hoces qrac setati, jedva se dovukli do bezistana - ma vracaj se nazad i bjezi kuci, jedva se dovukli do parkinga. Znaci sa malim djetetoom kolicima ne pomisljaj uopste da ides u grad...
I sta mi tu moze nedostajati jbt, kad i sam pokusavam da izbjegavam odlazak na carsiju. Jer znam kakav gore bude krkljanac. I ako sjednem, sjednem u sporedne ulice...jer ovog papanluka i sjedenja nasred ulice mi je vise navrh glave...
Kakav problem![]()
Inace otidji malo do Italije, vole i oni setati po ovim sjevernim djelovima.
Ma nema nikakav dio. Samo kažem da na zapadu ako zarađuješ tri prosječne plate (x2) sigurno imaš neku solidnu ušteđevinu uštekanu. Ovdje možeš qrac od ovce uštekat._BataZiv_0809 wrote:Ni meni nije jasno kako se na tu cifru nagrne minus. Vjerovatno ima dio koji ne znamo a nije za foruma. Svakom njegovo naravno. Ne da mi se prebirati po tudjim novcanicima...
Ti si apsolutno u pravu sto se tice ovih penzionera. Evo neka i imaju penziju, zakaci li ga bolest sa lijekom koji nije na listi moze se slikat. Pa onda garibi sami sebi odreduju terapije, tjese se ma ne mora se uzimat svaki dan, moze jednom u tri dana... dok ga novi udar ne oshine. Koliko ih samo znam sto ne pale grijanje tokom zime, tjese se - Mostar, nije stan od sjevera, Titina gradnja... Troje slape na njemu. E to je fasizam, onaj esencijalniThorgerson wrote:Znas sta je najgore, kad odes i vidis kako ljudi zive. I ja proklinjem dane sto sam igdje otputovao i bio po tim zemljama. To sto smo mi bili ovdje zatvoreni i bez viza je nesto najpametnije sto je vlast radila i drzala takvo stanje. Najrahatnije je ne znati nista.stakasa wrote:Ako ti je u Svedskoj pocetna tri (na ruke) a ovamo ostavljas "svoje" (i zivot i stan i raju i ...) onda se prag cini kao prevelik.ultima_palabra wrote:Kad mi neko pomene milju maraka kao dobru platu, ranio bih se.
Dugorocno - druga prica.
Zbog djece - isto tako.
Ruzno je sugerisati, to su licne odluke ali kad se vec pricamo ja to ovako vidim
Mene samo ubi to cekanje...razumijes. To kasnjenje za svim i svacim, mene to ubi u pojam. Da ne govorim kada vidim sta rade prema ovim sada penzionerima, i onda skontam pa sta ce tek mene cekati za nekih 30-40 godina. Sta ce tek tada moja drzava uraditi meni kada odem u penziju. Vjerovatno cu dobit neku injekciju sa uputstvom za eutanaziju i to je to. Ono, da se ne patis i ne teretis PIO. Imam komsiju koji je 41 godinu. ČETRDESET I JEDNU GODINU radio i sada nema penziju. Nije mu uvezan staz?! Ne moze kaze, ne mozes ti u penziju fali ti 7 godina staza. Iako je covjek radio i nije njegovo bilo da razmislja da li mu se uplacuje ili ne pio i zdravstvo. Drzavna jos firma. I ta drzava mu rekla, ma neka bice sve dobro i hop sad hoce covjek u penziju - qrac. Ne mozes. I sta sad da radi? Znaci 41 godinu je radio - odvajao od svake plate i sad se pusi, da nema djece kaze rokno bi se - sta ce, i sad ga ja kaze stid sto od djece mora uzimati, a kamo li da mora roviti po kontejnerima.
Evo, neka se javi neko iz vana i neka mi navede moze li se tako nesto tamo desiti? Ovdje se svi hvataju sitnica i gluposti poput cijena kafe, a ne shvataju sustinu problema.
Pa mi se oko izbornog zakona evo zajebajemo. Da ne govorim o tome da imamo milion jos malih sitnih zakona koji nisu usvojeni itd. Opet, na svakome je izbor, hoce li cekati ovdje jos 20-30 godina da se ovdje napravi drzava ili otici i uzeti "gotov proizvod". Sve ovo pod uslovom da ovdje opet ne bude neki belaj, a gledajuci historiju i nerijesene odnose sanse da belaja bude su poprilicno velike.
Mislim sve zavisi od osobe do osobe. Naravno, jeste tesko vani i nije jednostavno, ali mislim da se treba malo razdrmati i zivjeti.
Ja nisam tip za politicara, ni to ne moze svako. Dakle, ja nisam taj dip koji ce poduzeti akciju i mijenjati stanje, ja sam pokusao sa onim sto mi je dato a to je pasivno ucestvovanje u svemu tome - preko glasanja. Glasao sam evo hrpu puta i nista se nije promjenilo.
Pokusavam na sve nacine da postujem drzavu zakone, ali onda vidim da ostalih 99 ne postuje. I kaze neka te, mijenjaj stanje, ma mijenjaj qrac. Ne mozes ovdje promjeniti nista. I to sam se uvjerio 100 puta...da li ce moci za 50 godina ne znam - niti zelim ostati da saznam.
P.S. Sto se tice familije, drug mi kaze da provede vise vremena sa svojima sada kad je u inostranstvu, nego dok je ovdje zivio. Tesko je to shvatiti, ali kaze da dok je ovdje bio, ono roditelji su tu vide se pomalo, svako svojih obaveza. A sada dodje ovdje bude mjesec dana i svaki dan je gotovo s njima, zezancija, rostilji itd, cak i zajedno na more odu ponekad - sto nikad prije nisu dok je bio i zivio ovdje. Osim naravno dok je bio manji.
Tomahawk11 wrote:Dobra je plata 1000 KM....u Varešu, Olovu, Trebinju, Gacku.
Bolesno si upucen u svedske probleme. Ovo je skandal sa direktorima Skandia-e koji su odreda dobili po prstima jer su djeci namjestili stanove za iznajmljivanje. Problem star nekih dvadesetak godinaDearJohn wrote:Politicar daje ostavku? O cemu pricas? Skandali su bili gdje su namjestali djeci stanove u centru grada preko reda pa niko ne dade ostavku...512MB wrote:Zanemarujes jednu sitnicu, u sveCkoj bolje zdravstvo, skole, ima se pitke vode, zrak nije ko u Pekingu, politicar daje ostavku ako u magistarskom radu nije quotao izvor kako treba, policija radi svoj posao, gradonacelnik nije lokalni berber i fukara, standard opcenito veci. Samo onako et da se ne zaboravi...stakasa wrote: Ako ti je u Svedskoj pocetna tri (na ruke) a ovamo ostavljas "svoje" (i zivot i stan i raju i ...) onda se prag cini kao prevelik.
Dugorocno - druga prica.
Zbog djece - isto tako.
A koji su to troskovi u Sarajevu da su visestruko veci? Pocetna pretpostavka je bila da covjek ima svoj stanTomahawk11 wrote:Dobra je plata 1000 KM....u Varešu, Olovu, Trebinju, Gacku.