Novi selektor reprezentacije BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1551 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Meho samo ako je poludio u medjuvremenu ce doci na selektorsku poziciju.
Zivi u CH,Zeneva,dobro stoji na tabeli,ljudi ga cijene.
Mislim da je Robert bolje rjesenje od Amara iskljucivo sto bi gajio vise napadacki fudbal. Mi se braniti ne znamo,jer u odbrani imamo levate. I kad smo u odbrani jaci bili nego sada,nismo se branili (period pod Safetom i Cirom).
Mislim da je Robert bolje rjesenje od Amara iskljucivo sto bi gajio vise napadacki fudbal. Mi se braniti ne znamo,jer u odbrani imamo levate. I kad smo u odbrani jaci bili nego sada,nismo se branili (period pod Safetom i Cirom).
- Radio Sarajevo
#1552 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Sve se slažem... prema tome, Amar je jedina opcija!Muhamed Đakmić wrote:A šta to fali Prosinečkom?luckylaka wrote:U anketi se vodi zestoka borba izmedju pitara za Robija i manijaka za Amara .Koga jos interesuje dobar i kvalitetan selektor valjda po onoj,,sladje je moje g..o,nego tudja torta"Tuzno,jadno,bijedno,zalosno da 20 godina ne mozemo naci selektora kakvog zasluzuju igraci europsko i svjetskog kvaliteta.
Ljudi, Dick Advocaat i Javier Clemente spadaju među najlošije selektore u historiji reprezentacije Srbije, a velika su trenerska imena.
Guus Hiddink je bio vrhunski 20 godina pa se poslije sramotio sa Turskom i sa Holandijom, Ranieri je mislim zabilježio najgori rezultat u historiji reprezentacije Grčke...
Nama treba moderan i progresivan trener, kompatibilan sa igračkim kadrom koji imamo na raspolaganju. Njegova dosadašnja karijera je sekundarna u odnosu na stil fudbala koji preferira.
Nema tog trenera koji će stabilizovati odbranu koju čini dvojac Vranješ - Šunjić, niti postoji trener koji će ih naučiti da ne izbijaju panično loptu naprijed. Danas sve normalne ekipe igraju fudbal sa svih 10 ili 11 igrača, tek kad nađemo takvog trenera, možemo se nadati napretku.
Julen Lopetegui pored svih trenera koje Španija ima vodi reprezentaciju i to je vodi odlično.
Joachim Loew je u odnosu na Hitzfelda i Magatha nikakvo trenersko ime, ali nikom nije palo na um da ovu dvojicu čiji je fudbal već prilično zaostao dovede u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.
Istih primjera ima u Evropi kamaru, a iza svih stoji savez koji tačno zna šta hoće od reprezentacije. Ne mogu Duško Bajević i Robert Prosinečki biti ozbiljni kandidati za preuzimanje istog tima, to je jednostavno nelogično. Jedan igra dijametralno suprotan fudbal od drugog, a ekipa o kojoj se govori ne može igrati i jedno i drugo jednako dobro.
A njih dvojicu sam uzeo za primjer kao dva ekstrema, jedan se bazira na čvrstinu i sigurnu odbranu, a drugi na ofanzivu i lijepu igru. I uzeo sam ih za primjer jer su se obojica pominjali od početka teme.
- Muhamed Đakmić
#1553 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne slažeš se onda očito.
- Grean
#1554 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Igrali bi bolji fudbal i imali vise respekta te mira u kuci.mali_milojica wrote:Meho samo ako je poludio u medjuvremenu ce doci na selektorsku poziciju.
Robert je jedina nada da izvadi situaciju. Ja sam mislio i da ce Vinko Marinovic biti u kombinacijama ali je prerano jer je tek preuzeo U21. Kao profil je puno manje rizican izbor nego Amar.
Ime i nije bitno, to sam uvijek govorio, puno bitnije je kakav fudbal preferira. Vidjeli smo da za nas nije ono Mesino reaktivno, nasa igra je puno bolja sa trenerom koji hoce da vodi igru.
Last edited by Grean on 29/10/2017 14:37, edited 2 times in total.
-
Bazinga1234
#1555 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ja nisam pitar ali sam za Prosinečkog... A mislim i da je Kodro bolje rješenje od Amara. Samo je problem sto Kodro nije naročito zainteresovan.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1556 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne slaže se, ali je rekao istinu: prema trenutnoj situaciji, Amar je jedina opcija.Muhamed Đakmić wrote:Ne slažeš se onda očito.
- Grean
#1557 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ko moze sa sigurnoscu tvrditi da ako ozbiljno pristupe Prosineckom da nece prihvatiti.Tomahawk11 wrote:Ne slaže se, ali je rekao istinu: prema trenutnoj situaciji, Amar je jedina opcija.Muhamed Đakmić wrote:Ne slažeš se onda očito.
Nije sve u parama, izazov je i voditi ekipu gdje imas Dzeku, Pjanica, Kolasinca, pogotovo nakon Azerbejdzana.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1558 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jeste, ali ima i do novca. Kad te neko podcijenjuje, onda se ni ne pregovara.
A i pitanje je bi li pristao da mu sjede cvikeraš teoretičar i još neki anonimus kao pomoćnici.
A i pitanje je bi li pristao da mu sjede cvikeraš teoretičar i još neki anonimus kao pomoćnici.
- luckylaka
#1559 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa nisam ni napisao da nesto fali Robiju ,a pretpostavlja da je od svih spomenuti ,,lijevi"Kodro,Amar,Sergej najbolje rjesenje.Muhamed Đakmić wrote:A šta to fali Prosinečkom?luckylaka wrote:U anketi se vodi zestoka borba izmedju pitara za Robija i manijaka za Amara .Koga jos interesuje dobar i kvalitetan selektor valjda po onoj,,sladje je moje g..o,nego tudja torta"Tuzno,jadno,bijedno,zalosno da 20 godina ne mozemo naci selektora kakvog zasluzuju igraci europsko i svjetskog kvaliteta.
Ljudi, Dick Advocaat i Javier Clemente spadaju među najlošije selektore u historiji reprezentacije Srbije, a velika su trenerska imena.
Guus Hiddink je bio vrhunski 20 godina pa se poslije sramotio sa Turskom i sa Holandijom, Ranieri je mislim zabilježio najgori rezultat u historiji reprezentacije Grčke...
Nama treba moderan i progresivan trener, kompatibilan sa igračkim kadrom koji imamo na raspolaganju. Njegova dosadašnja karijera je sekundarna u odnosu na stil fudbala koji preferira.
Nema tog trenera koji će stabilizovati odbranu koju čini dvojac Vranješ - Šunjić, niti postoji trener koji će ih naučiti da ne izbijaju panično loptu naprijed. Danas sve normalne ekipe igraju fudbal sa svih 10 ili 11 igrača, tek kad nađemo takvog trenera, možemo se nadati napretku.
Julen Lopetegui pored svih trenera koje Španija ima vodi reprezentaciju i to je vodi odlično.
Joachim Loew je u odnosu na Hitzfelda i Magatha nikakvo trenersko ime, ali nikom nije palo na um da ovu dvojicu čiji je fudbal već prilično zaostao dovede u bilo kakvu vezu sa reprezentacijom.
Istih primjera ima u Evropi kamaru, a iza svih stoji savez koji tačno zna šta hoće od reprezentacije. Ne mogu Duško Bajević i Robert Prosinečki biti ozbiljni kandidati za preuzimanje istog tima, to je jednostavno nelogično. Jedan igra dijametralno suprotan fudbal od drugog, a ekipa o kojoj se govori ne može igrati i jedno i drugo jednako dobro.
A njih dvojicu sam uzeo za primjer kao dva ekstrema, jedan se bazira na čvrstinu i sigurnu odbranu, a drugi na ofanzivu i lijepu igru. I uzeo sam ih za primjer jer su se obojica pominjali od početka teme.
- luckylaka
#1560 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pa realno i moj babo (da je ziv) i da je na nekoj ovaklvoj funkciji garant bi me malo pogurao.A sta se sve pisalo Safetu za Tina,tako bi se pisalo Mehi za Kenana.Jebena smo mi sorta.Tomahawk11 wrote:Ne slaže se, ali je rekao istinu: prema trenutnoj situaciji, Amar je jedina opcija.Muhamed Đakmić wrote:Ne slažeš se onda očito.
-
Nadzorna_ploca
#1561 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Pisati ce se i da je Amara gurao Ivica. 
- Edin H.
#1562 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
To sto ste se vi nafurali da mi trebamo da igramo lijepo i ofanzivno, poput Liverpoola
je posljedica sto smo mi ne tako davno imali Vedu, Dzeku i Misimovica u top formi, te bili druga reprezentacija po postignutim golovima u kvalifikacijama. Sada je u suru mumine, posto se reprezentacija opasno klocizirala. Dzeko lagano zalazi u godine, jos uvijek je dobar, ali nema taj refleks i izdrzljivost da postize golove u svakoj utakmici. S obzirom da smo u odbrani zesca taraba,pogotovo poslije odlaska Spahica, trebalo bi prvo poraditi na odbrani.
-
Korisničkoime
#1563 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Velika je nebuloza da se ekipa sastavljena od profesionalnih fudbalera ne zna braniti, ili da profesionalni fudbaleri ne mogu igrati ofanzivan, kreativan ili lijep fudbal i istovremeno biti stabilni u odbrani.
Ok zavisno od igraca tj.njihove kvalitete je koliko ce to sve biti uspjesno, kakav ce rezultat na kraju biti ali usudjujem se reci da bi s jednim gladnim i kvalitetnim trenerom postigli vise nego sa bilmezima koji su do sada vodili reprezentaciju.
Tranzicija i rotacija da jebem mater i oca i jednom i drugom nisu nuklearna fizika, igraju je manje vise uspjesno skoro svi nasi reprezentativci u klubovima. Razumijem ja problem i sa Sunjicem koji je vise bjezao od poskoka nego sto je ucio lopte kad je bio mali kao i sa Vranjesem ali to je jedan do dva igraca koji nemaju neku aman zaman fudbalsku skolu iza sebe.
Mislim da bi se to sa ozbiljnim trenerom moglo kompenzirati.
A jedino ozbiljno ime za sada je Prosinecki medjutim kako sam ja bio prvi koji je podrzao dolazak Mese i radovao se istom mozda bi bilo bolje da sutim jer sam tu pojeo govno i iskreno da se moj glas nesto pika tj.da sam neki kurac palac u Savezu i da sam tako gurao Mesu tj.bio njegov zagovornik sada bih pakovao kofere zajedno s Mesom ali ja i nisam bas bistar insan.
Ok zavisno od igraca tj.njihove kvalitete je koliko ce to sve biti uspjesno, kakav ce rezultat na kraju biti ali usudjujem se reci da bi s jednim gladnim i kvalitetnim trenerom postigli vise nego sa bilmezima koji su do sada vodili reprezentaciju.
Tranzicija i rotacija da jebem mater i oca i jednom i drugom nisu nuklearna fizika, igraju je manje vise uspjesno skoro svi nasi reprezentativci u klubovima. Razumijem ja problem i sa Sunjicem koji je vise bjezao od poskoka nego sto je ucio lopte kad je bio mali kao i sa Vranjesem ali to je jedan do dva igraca koji nemaju neku aman zaman fudbalsku skolu iza sebe.
Mislim da bi se to sa ozbiljnim trenerom moglo kompenzirati.
A jedino ozbiljno ime za sada je Prosinecki medjutim kako sam ja bio prvi koji je podrzao dolazak Mese i radovao se istom mozda bi bilo bolje da sutim jer sam tu pojeo govno i iskreno da se moj glas nesto pika tj.da sam neki kurac palac u Savezu i da sam tako gurao Mesu tj.bio njegov zagovornik sada bih pakovao kofere zajedno s Mesom ali ja i nisam bas bistar insan.
-
mikogoago
#1564 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
luckylaka wrote:U anketi se vodi zestoka borba izmedju pitara za Robija i manijaka za Amara .Koga jos interesuje dobar i kvalitetan selektor valjda po onoj,,sladje je moje g..o,nego tudja torta"Tuzno,jadno,bijedno,zalosno da 20 godina ne mozemo naci selektora kakvog zasluzuju igraci europsko i svjetskog kvaliteta.
-
radostan dan
#1565 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
probajte sa muslinom, slobodan je, dobio nogu večeras...
- Muhamed Đakmić
#1566 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Muslin je igrao užasan fudbal i još je autoritet gradio na nepozivanju Milinković-Savića koji je najbolji igrač kojeg Srbija trenutno ima.radostan dan wrote:probajte sa muslinom, slobodan je, dobio nogu večeras...
Realno vam je bolje bez njega, iako djeluje nelogično nakon plasmana na Svjetsko prvenstvo.
Ali trebalo je imati i sreće za onakav plasman, ono je bio užas od igre što je on preferirao.
- manijak1
#1567 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Jedino rješenje je da se ukine simbioza mešetara i Saveza što opet znači da se mora ukloniti nezdravo tkivo iz Saveza , to ne može pojedinac učiniti.A opet oni pod čijim se pokroviteljstvom odvijaju što klupska što reprezentativna takmičenja su već odavno zašli u okean organizirane pljačke.Tako da sve u jednom trenutku postaje besmisleno
- mad_max_ba
#1568 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
SaglasanLogovan wrote:Predlažem Ivu Ištuka.
- kakotakonikako
#1569 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ko god bude, neka mu je Bog na pomoci.
-
incognito071
#1570 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
kakotakonikako wrote:Ko god bude, neka mu je Bog na pomoci.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1571 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Ne m're.mad_max_ba wrote:SaglasanLogovan wrote:Predlažem Ivu Ištuka.
Ti bi da se kutarišeš brke
- mad_max_ba
#1572 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
JaraneTomahawk11 wrote:Ne m're.mad_max_ba wrote:SaglasanLogovan wrote:Predlažem Ivu Ištuka.
Ti bi da se kutarišeš brke
Brko je institucija
- turbofolk
#1573 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Grean wrote:Ime i nije bitno, to sam uvijek govorio, puno bitnije je kakav fudbal preferira. Vidjeli smo da za nas nije ono Mesino reaktivno, nasa igra je puno bolja sa trenerom koji hoce da vodi igru.
Upravo radi ovog smatram da je promjena na selektorskoj poziciji potrebna, nužna, neminovna.. pa bez obzira na ime. Ko god od ova tri kandidata bude, mislim da će donijeti promjene na bolje. Nek bude Amar, sve udure samo daj da proigramo... svi, a ne samo pojedinci. Tuga jebem ti ko sve igra baraž, a nas nema. Valjda se ne razmišlja o novom ugovoru s Mehmedom. Nadam se.
Samo BiH
- kakotakonikako
#1574 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Nista od Robija:
Zvuči gotovo nevjerovatno, u najmanju ruku iznenađujuće, ali evo šta piše hrvatski portal dnevno.hr. Navodno je Robert Prosinečki, bivši igrač zagrebačkog Dinama, hrvatske reprezentacije, nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde, jedan od najozbiljnijih kandidata da preuzme selektorsko mjesto Srbije! Naravno, prvo treba da dobijemo zvaničnu potvrdu da Slavoljub Muslin nije više selektor "orlova". "HNS-u (Hrvatskom nogometnom savezu) NIJE DOBAR, ALI SRBIMA JEST! Evo plana za dovođenje Prosinečkog na klupu ‘Orlova’", naslov je kojim je portal dnevno.hr objavio vest o Prosinečkom. Evo šta se navodi u tekstu: "Saznajemo da je prvi izbor predsjednika srpskog Saveza Slaviše Kokeze upravo Robert Prosinečki. Tek potom se u mrvicama spominje Dragan Stojković Piksi, s kojim u srpskom savezu imaju problem jer je vezan bogatim ugovorom u Kini, Guangžu ga plaća nekih desetak puta više nego što bi mogao srpski savez...". Prema saznanjima ovog hrvatskog portala, doskorašnji selektor Azerbejždana, Robert Prosinečki je "vodio ozbiljne razgovore sa Slovenijom, ali mu je Srbija mu je veći izazov, prije svega zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu". "Uz to, Prosinečki je kao bivši trener Crvene zvezda dobro upućen u prilike i igrački kadar kojim Srbija raspolaže", piše ovaj medij i dodaje informaciju za koju samo njegovi novinari znaju odakle im. Evo šta navode: "Što je najbitnije, u vječnom sukobu Crvene zvezde i Partizana Prosinečki ima podršku i Partizana. Jasno je i zašto, Partizanu je stalo da za kormilo reprezentacije ne dođe Piksi. Crvena zvezda je inače u konstantnom sukobu sa srpskim fudbalskim savezom, već je antologijska nepodnošljivost predsjednika Saveza Slaviše Kokeze i direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića. Isto tako, saznajemo da Prosinečki ima ozbiljnu ponudu, i unosnu, od turskog Bursaspora, pregovori još traju. Ali, sveža ponuda Srbije i činjenica da je prvi izbor sa aklamativnom podrškom, te odlazak na Svetsko prvenstvo, izazov je koji se ne propušta…". Pa dalje pišu (teško objašnjivo): "A šta sa dugovima koje, sjetimo se, Crvena zvezda ima prema Prosinečkom? Eh da, Crvena zvezda je počela da vraća dugove pod pritiskom UEFA. Prosinečki bi kao srpski selektor, svakako, postao prvi povjerilac kluba, naglo bi skočio na listi onih koji će se naplatiti. Vjerovatno na prvo mesto. Robert Prosinečki koji je Crvenu zvezdu doteglio do naslova evropskog prvaka, a dugo kasnije bio i njen trener mogao bi se i treći put skrasiti u Beogradu".
Zvuči gotovo nevjerovatno, u najmanju ruku iznenađujuće, ali evo šta piše hrvatski portal dnevno.hr. Navodno je Robert Prosinečki, bivši igrač zagrebačkog Dinama, hrvatske reprezentacije, nekadašnji igrač i trener Crvene zvezde, jedan od najozbiljnijih kandidata da preuzme selektorsko mjesto Srbije! Naravno, prvo treba da dobijemo zvaničnu potvrdu da Slavoljub Muslin nije više selektor "orlova". "HNS-u (Hrvatskom nogometnom savezu) NIJE DOBAR, ALI SRBIMA JEST! Evo plana za dovođenje Prosinečkog na klupu ‘Orlova’", naslov je kojim je portal dnevno.hr objavio vest o Prosinečkom. Evo šta se navodi u tekstu: "Saznajemo da je prvi izbor predsjednika srpskog Saveza Slaviše Kokeze upravo Robert Prosinečki. Tek potom se u mrvicama spominje Dragan Stojković Piksi, s kojim u srpskom savezu imaju problem jer je vezan bogatim ugovorom u Kini, Guangžu ga plaća nekih desetak puta više nego što bi mogao srpski savez...". Prema saznanjima ovog hrvatskog portala, doskorašnji selektor Azerbejždana, Robert Prosinečki je "vodio ozbiljne razgovore sa Slovenijom, ali mu je Srbija mu je veći izazov, prije svega zbog nastupa na Svjetskom prvenstvu". "Uz to, Prosinečki je kao bivši trener Crvene zvezda dobro upućen u prilike i igrački kadar kojim Srbija raspolaže", piše ovaj medij i dodaje informaciju za koju samo njegovi novinari znaju odakle im. Evo šta navode: "Što je najbitnije, u vječnom sukobu Crvene zvezde i Partizana Prosinečki ima podršku i Partizana. Jasno je i zašto, Partizanu je stalo da za kormilo reprezentacije ne dođe Piksi. Crvena zvezda je inače u konstantnom sukobu sa srpskim fudbalskim savezom, već je antologijska nepodnošljivost predsjednika Saveza Slaviše Kokeze i direktora Crvene zvezde, Zvezdana Terzića. Isto tako, saznajemo da Prosinečki ima ozbiljnu ponudu, i unosnu, od turskog Bursaspora, pregovori još traju. Ali, sveža ponuda Srbije i činjenica da je prvi izbor sa aklamativnom podrškom, te odlazak na Svetsko prvenstvo, izazov je koji se ne propušta…". Pa dalje pišu (teško objašnjivo): "A šta sa dugovima koje, sjetimo se, Crvena zvezda ima prema Prosinečkom? Eh da, Crvena zvezda je počela da vraća dugove pod pritiskom UEFA. Prosinečki bi kao srpski selektor, svakako, postao prvi povjerilac kluba, naglo bi skočio na listi onih koji će se naplatiti. Vjerovatno na prvo mesto. Robert Prosinečki koji je Crvenu zvezdu doteglio do naslova evropskog prvaka, a dugo kasnije bio i njen trener mogao bi se i treći put skrasiti u Beogradu".
- turbofolk
#1575 Re: Novi selektor reprezentacije BiH...
Cijelo vrijeme kontam da on uopšte nije ozbiljna opcija nego samo instrument za mazanje očiju javnosti. Ipak, još uvijek niko s njim nije razgovarao iz ove naše komisije. Vidjet ćemo. Ne znam kako razmišljaju Hrvati, ali oni u nekom kontekstu spominju i Ancelotija. Da li bi nama, u tom slučaju, ovaj njihov Dalić bio opcija.