Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post Reply
madner

#1551 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by madner »

LBVIEW wrote:
madner wrote:Nisu se korpusi spojili posto je HV namjerno usla u klin. Ofanziva VII korpusa je obustavljenja kada je to postalo jasno i onda su brigade prebacene u Krajinu kroz linije HV. Problem bi nastao da su Hrvati opet okrenuli plocu.
Pa da su opet krenuli s barikadama po cestama i otimacinom oruzja, te, kako su i navikli :D , promijenili saveznika, svakako.
Samo, kako kaze Grunf: "nemoj se kladiti na gubitnika" :D , tesko - onaj s krivom usnom jest bio islamofob, samo nije bio glup.
Krivousti je planirao prvobitno odsjeci Krajinu, samo je sjeverni krak dozivio debakl.
Nije bio nimalo pouzdan saveznik.
Maraschino

#1552 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

orinoco wrote:
Streptokok wrote:Inace, abih je zaustavljena kako ovdje ne bi nastala muslimanska drzava. To je do sada potvrdio mesic i svojevremeno dodik.
Vjerujem da je država sa šerijatskim ustavom planirana ovdje i prije rata, čak i mnogo decenija prije, i da je Alijina zatvorska grupa početak realizacije te ideje. Vjerujem da ova ideja nije nastala u BiH niti na prostorima bivše države, nego da je plan jednog šireg projekta i da Alijina "Deklaracija" u biti nije njegovo djelo, odnosno da ju je on napisao, ali na osnovama ideje širenja Islama kroz državotvornost svih muslimana, da je Alija Izetbegović dobio teze koje je samo razradio i tekstualno proširio. Vjerujem takođe i da i danas neko sa strane usmjerava vjerski vrh u BiH i Izetbegovića mlađeg, u ostvarenje iste ideje, i da je najezda i masovno naseljavanje Arapa u BiH dio tog projekta.
Ali Kemal jesi to ti?
Hamolj

#1553 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

Streptokok wrote:
Hamolj wrote:[
Nek je nama Krajišnicima naš Dudak živ i zdrav. Što streptokok kaže za svoju sposobnost i vojno znanje je zaslužio deset takvih. Šteta što od (ne)znanja onog debila Sefera Halilovića ova država ništa nije hajrovala.
to ti je onaj bosanski nazadluk, ne cijeni pamet i znanje. onako sposobnog covjeka on bi drzao na minimalcu.
Sefer je bolji, nema veze što ništa nije napravio, ali pljuje po Aliji samim tim je bolji.

Dudak i Alagić su dva generala kojima Sefer nije mogao oprostiti uspjeh pa ih je proizvao na svakom koraku. Vidim i na ovom forumu ima svoje glasnogovornike. Sarajlije nemaju pravo da im išta spočitavaju jer njihovu vojsku nisu organizovali i pustite nas Krajišnike da rasudimo jesu li nam valjali ili nisu.
Streptokok

#1554 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Streptokok »

PM72 wrote:
Streptokok wrote:
PM72 wrote:LBVIEV,
Iskustvo mi kazuje da Aliji i njegovim fanovima ne treba puno vjerovati.Kad su mogli organizovati ubistvo vlastitog komandanta Armije - ja im više ništa ne vjerujem.Ja poštujem Krajišnike i dragi su mi ali ni ti ni ja ne znamo šta se sve dešavalo.Nedao bog ni da znamo.To zna ovaj što se jutros ukrcao na avion za hadž a od plate nije mogao napraviti onu vilu u Sarajevu.Bio sam pred njom...ulazna vrata i zidine koštaju više nego što će desetine RVI-ja dobiti nadoknade do kraja života.

Ako su mogli založiti srebreničane,ako su mogli plaćati VRS da sa Podveležja gađaju HVo u zapadnom Mostaru,ako su ubijali svoje ljude...kažem ti ,nedao Bog da sve znamo.
zaslužio je, ne jednu, desetak barem.
Da smo pobjedili i oslobodili državu- i ja bih se s tim složio.Naši generali su kupljeni od strane vladajuće oligarhije.Svi su uhljebljeni da im ne bi palo na pamet da organizuju vojsku i narod,svima su napravljene vile,date sve privilegije,upravni odbori,direktorska i načelnička mjesta.Obična vojska dobila je ono što visi između nogu.
da su ostali bili 50% ko atif mozda bi je i oslobodili. o drugim generalima se moze diskutovati (masa ih nije zasluzila ni da ih se spomene) i ovo sto govoris ima smisla, ali o atifu je suvisno raspravljati. on ne moz eu isti kos sa delicem, ajnadzicem i slicnim.
LBVIEW

#1555 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:LBVIEV,
Iskustvo mi kazuje da Aliji i njegovim fanovima ne treba puno vjerovati.Kad su mogli organizovati ubistvo vlastitog komandanta Armije - ja im više ništa ne vjerujem.Ja poštujem Krajišnike i dragi su mi ali ni ti ni ja ne znamo šta se sve dešavalo.Nedao bog ni da znamo.To zna ovaj što se jutros ukrcao na avion za hadž a od plate nije mogao napraviti onu vilu u Sarajevu.Bio sam pred njom...ulazna vrata i zidine koštaju više nego što će desetine RVI-ja dobiti nadoknade do kraja života.

Ako su mogli založiti srebreničane,ako su mogli plaćati VRS da sa Podveležja gađaju HVo u zapadnom Mostaru,ako su ubijali svoje ljude...kažem ti ,nedao Bog da sve znamo.
Jebi ga, jedno je ne znati, ne biti siguran, nagadjati i sl., a nesto sasvim drugo rezolutno tvrditi.
Sto se Bihaca tice, Srbi da su mogli, u i isti bi usli uprkos tariguz rezolucijama, apelima za prestanak neprijateljstava i slicnim
ublehama jebene MZ koja im je i dala odrijesenje ruke, i u istom bi napravili isto ono sto su par mjeseci kasnije u Srebrenici, nemojmo biti djeca. I to nikakve veze s Alijom, SDA nema- pa oni su u par mjeseci rata 92-e u okupiranom dijelu B Krajine pocinili, skoro bez rata(ako izuzmemo par akcija PL) genocid nad dojucerasnjim skolskim /radnim kolegama prijateljima, a da ne urade isto u Bihacu i okolici koji im je bio trn u oku i gdje su u par navrata dobro fasovali. Tu pricu o nekakvih 40 miliona guslaju cetnici i ovi salonjerosi po forumu jer im je krivo sto su u Krajini popusili.
PM72

#1556 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

Hamolj wrote:
Dudak i Alagić su dva generala kojima Sefer nije mogao oprostiti uspjeh pa ih je proizvao na svakom koraku. Vidim i na ovom forumu ima svoje glasnogovornike. Sarajlije nemaju pravo da im išta spočitavaju jer njihovu vojsku nisu organizovali i pustite nas Krajišnike da rasudimo jesu li nam valjali ili nisu.
General američke armije Patton izjavio je nakon rata : 'Ako si prolijevao svoju krv za ovu zemlju da bi to kasnije do smrti naplaćivao, reci koliko ta ljubav košta da je platimo i kupi prnje odavde, idi tamo gdje se domovina može kupiti za novac'.

A sarajlije imaju pravo na svoje mišljenje a ti isti generali su vas gurnuli u bratoubilački rat.
Hamolj

#1557 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

PM72 wrote:
Hamolj wrote:
General američke armije Patton izjavio je nakon rata : 'Ako si prolijevao svoju krv za ovu zemlju da bi to kasnije do smrti naplaćivao, reci koliko ta ljubav košta da je platimo i kupi prnje odavde, idi tamo gdje se domovina može kupiti za novac'.

A sarajlije imaju pravo na svoje mišljenje a ti isti generali su vas gurnuli u bratoubilački rat.
Ja to uvijek govorim, država je svetinja i za nju se džaba ratuje ! Samo drugi put kad ti za oko zapne Dudakova penzija nek ti za oko zapnu i oni borci što traže vojne penzije, a ne posao i koje svi bezrezervno podržavate u njihovim zahtjevima.

I kad bi se Dudak i ostali generali odrekli svojih penzija opet bi pojedini borci tražili svoje jer za to su se oni borili !

Šta ti znaš ko je nas gurnuo u bratoubilački rat, gurnuli su nas komunisti koje ti podržavaš i srpski igrač Fikret Abdić. Da su na vrijeme opismenili i zaposlili kladuški narod bratoubilački rat se nikad ne bi desio.
Last edited by Hamolj on 20/08/2017 21:56, edited 1 time in total.
Streptokok

#1558 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Streptokok »

PM72 wrote:[q

e jbga, pa maloprije si se zalio kako si dobio mudo a atif vilu, a onda citiras patona? de se saberi malo.
PM72 wrote:A sarajlije imaju pravo na svoje mišljenje a ti isti generali su vas gurnuli u bratoubilački rat.
dakle atif i mehmed?
LBVIEW

#1559 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by LBVIEW »

madner wrote:
LBVIEW wrote:
madner wrote:Nisu se korpusi spojili posto je HV namjerno usla u klin. Ofanziva VII korpusa je obustavljenja kada je to postalo jasno i onda su brigade prebacene u Krajinu kroz linije HV. Problem bi nastao da su Hrvati opet okrenuli plocu.
Pa da su opet krenuli s barikadama po cestama i otimacinom oruzja, te, kako su i navikli :D , promijenili saveznika, svakako.
Samo, kako kaze Grunf: "nemoj se kladiti na gubitnika" :D , tesko - onaj s krivom usnom jest bio islamofob, samo nije bio glup.
Krivousti je planirao prvobitno odsjeci Krajinu, samo je sjeverni krak dozivio debakl.
Nije bio nimalo pouzdan saveznik.
Ma znam - U B Novi su usli(nisu se dugo zadrzali) samo kako bi sprijecili Armiju, a na Ostrelju izmedju Drvara i B Petrovca
je bio oruzani sukob iz istog razloga. Samo, kad su srpska kola krenula nizbrdo tesko da bi se otvoreno stavili na njihovu stranu,
bili bi opstrukcija, mozda i reprize Ostrelja, samo 93-a jok.
Hamolj

#1560 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

No nisu im se na vrijeme mogle izgraditi fabrike i škole jer valjalo je sve vas sarajevske komuniste uhljebiti, a Krajišnici k'o loši komunisti nišu ništa ni zaslužili, tako je barem na nas ona pogana vlast gledala.
PM72

#1561 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

Ne smeta meni Dudakova penzija,taman posla.Ali,od penzije nije napravio vilu od par miliona maraka.Znači,dobro je unovčio svoje vojevanje.Od kapetana i unajmljenog stana do generala sa milionskom vilom.Za samo desetak godina.Zaradio pošteno? jest ali u qrcu.
LBVIEW

#1562 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by LBVIEW »

PM72 wrote:
Hamolj wrote:

Ko je koga gurnuo u bratoubilacki rat?
farisovo

#1563 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

"Mirno spavajte - rata nece biti".
PM72

#1564 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

farisovo wrote:"Mirno spavajte - rata nece biti".
:lol: :thumbup:
Streptokok

#1565 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Streptokok »

PM72 wrote:Ne smeta meni Dudakova penzija,taman posla.Ali,od penzije nije napravio vilu od par miliona maraka.Znači,dobro je unovčio svoje vojevanje.Od kapetana i unajmljenog stana do generala sa milionskom vilom.Za samo desetak godina.Zaradio pošteno? jest ali u qrcu.
pa on ne misli ko paton zato je i unovčio i dobio vilu. ti mislis ko paton i dobio si, kako si sam rekao, mudo. meni ovo zvuči sasvim fer i ok?
Maraschino

#1566 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Maraschino »

PM72 wrote: A sarajlije imaju pravo na svoje mišljenje a ti isti generali su vas gurnuli u bratoubilački rat.
Kao da sam na djikanskom forumu a mali Perica iz Kursumlije upise komentar.
farisovo

#1567 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

"Do podne mislim jedno - od podne mislim drugo".
PM72

#1568 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by PM72 »

Streptokok wrote:
PM72 wrote:Ne smeta meni Dudakova penzija,taman posla.Ali,od penzije nije napravio vilu od par miliona maraka.Znači,dobro je unovčio svoje vojevanje.Od kapetana i unajmljenog stana do generala sa milionskom vilom.Za samo desetak godina.Zaradio pošteno? jest ali u qrcu.
pa on ne misli ko paton zato je i unovčio i dobio vilu. ti mislis ko paton i dobio si, kako si sam rekao, mudo. meni ovo zvuči sasvim fer i ok?
?????

odavno nešto gluplje nisam pročitao.
Streptokok

#1569 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Streptokok »

Haj probaj jos koji put procitati.
Hamolj

#1570 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

Što je najjače Krajišnici sa svojim izdajnicima izađoše na kraj i poraziše ih, a šta vi Sarajlije napraviste sa Jukom Prazinom ? Što niste Sefera stručnjaka angažovali da ga uganja. :lol:
Streptokok

#1571 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Streptokok »

Hamolj wrote:Što je najjače Krajišnici sa svojim izdajnicima izađoše na kraj i poraziše ih, a šta vi Sarajlije napraviste sa Jukom Prazinom ? Što niste Sefera stručnjaka angažovali da ga uganja. :lol:
Ova generalizacija je bijedna. Pm53 poistovjecujes sa prvim korpusom i sa pola miliona stanovnika sarajeva.
farisovo

#1572 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Hamolj wrote:Što je najjače Krajišnici sa svojim izdajnicima izađoše na kraj i poraziše ih, a šta vi Sarajlije napraviste sa Jukom Prazinom ? Što niste Sefera stručnjaka angažovali da ga uganja. :lol:

Koga ste porazili, kada je Fikret gradonacelnik V. Kladuse?
Hamolj

#1573 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

farisovo wrote:

Muda su se u ratu pokazala i znamo gdje je ker bio u septembru 95., u izbjegličkom kampu u Karlovcu.
farisovo

#1574 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by farisovo »

Hamolj wrote:
farisovo wrote:

Muda su se u ratu pokazala i znamo gdje je ker bio u septembru 95., u izbjegličkom kampu u Karlovcu.

Danas ti je u Kladusi.
Hamolj

#1575 Re: Alija Izetbegović - Odabrani citati

Post by Hamolj »

farisovo wrote:
Danas ti je u Kladusi.
Da i ? Jesmo li mi krivi što nam je izborni zakon nakaradan ? Pitaj je li se usudio od preuzimanja mandata doći u bilo koju drugu krajišku općinu, jeste al' kad čučneš. Mandat će provesti u kancelariji i aBd krepati najgorom smrću.
Post Reply