Kojih Gnojnica, nisu ti Gnojnice na toj strani aplhonse. Mostar-Stolac 25 minuta, ako ćeš baš stisnuti gas može se i za dvadeset minuta......e, sad koliko će se moći Stolac-Neum ne znam, neki dan sam prošao putem od Broćanca do Neuma, novom trasom 120 bez problema (naravno, pust je put i to neće moći ići tako u sezoni).....onako realno, Mostar Neum, mislim da će se moći za sat i možda koji minutAlfons Kauders wrote:
Ljudi moji, od Mostara (Gnojnica) preko Stoca do Neuma ima oko 85 kilometara.
Ne znam kojim trikovima mislite to preći u 45 minuta? Prosječnom brzinom od 60 na sat, to je 85 minuta. A ako mislite da se od Mostara do Stoca može držati prosjek od 85kmh... Onda ne znam šta vozite i kako vozite
Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Moderator: anex
-
palermo
#1551 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
- Dope_Man
#1552 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Mislim da ce to ukupno ici oko 1:15 kad bude put gotov (Mostar-Neum), naravno ne racunajuci da se krene iz sred Mostara i gubi vrijeme dok se izadje iz grada, ili neki slucaj guzvanja.
-
mistek
#1553 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kao što već reče neko, nisam računao od Mostara
Mada, meni je cesta Mostar-Stolac top. Toliko ljepota za voziti, pukla širina, fin put, nema nešto naseljenih mjesta, nema meščini ni policije, ljepota. Eto, da ne serem da se može voziti sve vrijeme 100+, ali se može držati prosjek 80km/h bez problema. Od onog skretanja u Buni, prema Hodbini, tj. odvajanja sa M17, pa do Stoca, ne treba više od 20 minuta sigurno. Od samog Mostara do tog skretanja za Stolac je uvijek prilično gužvasto i mislim da tu treba cijelih 10 minuta. Uglavnom, Mostar-Stolac je 30 minuta maksimalno, a može i 25
I nema šanse da ide više od pola sata ovo Stolac-Neum. Pa ni tu nema naseljenih mjesta, prosjek 80km/h da si u okviru zakona.
Helem, vjerujem da će ovo svesti put Sarajevo-Neum na 3 sata i za najpedantnije i najopreznije vozače. Ali, ne nategnuta 3 sata, jer to može i sada, nego bez problema 3 sata
Kome se žuri, može i brže.
I nema šanse da ide više od pola sata ovo Stolac-Neum. Pa ni tu nema naseljenih mjesta, prosjek 80km/h da si u okviru zakona.
Helem, vjerujem da će ovo svesti put Sarajevo-Neum na 3 sata i za najpedantnije i najopreznije vozače. Ali, ne nategnuta 3 sata, jer to može i sada, nego bez problema 3 sata
- So What!
#1554 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Krajem oktobra kroz tunel Vranduk saobraćat će se u oba pravca
Klix
Radovi u tunelu Vranduk odvijaju se planiranom dinamikom, a saobraćaj u obje trake u dnevnim satima bit će pušten do kraja oktobra, potvrđeno je za Klix.ba.
Postavljanje kampada, odnosno, betoniranje zidova tunela ide planiranom dinamikom. Do sada je kampadirano 76 metara, a u izjavi za Klix.ba Mirza Bišćević, predstavnik nadzornog tima u tunelu Vranduk II, je kazao kako će nakon osposobljavanja tunela za saobraćaj u obje trake vozila voziti po habajućem asfaltu.
“Nastojat ćemo osposobiti tunel do kraja oktobra za saobraćaj u oba smjera, a vozila će voziti po habajućem asfaltu jer je asfaltiranje planirano na proljeće. Što se tiče sekundarne obloge, završeno je oko 76 metara, hidroizolacija je završena, a što se tiče daljih radova, sada slijede radovi na više pozicija u tunelu kako bi sve bilo spremno za saobraćaj u oba smjera do kraja oktobra”, kazao je Bišćević.
Dodao je da je u tunelu svakodnevno 90 radnika raspoređenih u tri smjene i angažovanih na radovima u tunelu, na mostovima i na alternativnom putu, odnosno, obilaznici Zenica - Tetovo - Banlozi - Nemila.
Rad u noćnim satima se pokazao efikasnim, a prva betoniranja su počinjala u ponoć. Međutim, kako je intenzitet saobraćaja slabiji već oko 20 sati, kampade se postavljaju ranije zbog čega je ubrzan rad u tunelu.
Čak 70 posto radova se obavlja u noćnim satima, a puštanje saobraćaja u obje trake kroz tunel u dnevnim satima olakšanje je za izvođače radova, ali i vozače.
“Dinamika ide po planu, izvođač je dao obećanje da će do 1. novembra završiti dio radova koji je neophodan i na mostovima da imamo nesmetano odvijanje saobraćaja”, dodao je Bišćević.
U toku naredne sedmice saobraćajni znakovi će biti postavljeni i na obilaznici te će ona biti u potpunosti osposobljena za vozila ispod 7,5 tona nosivosti. Na kraju razgovora Bišćević je apelirao na vozače da s malim vozilima koriste obilaznice kako bi skratili sebi vrijeme putovanja, a da teretna vozila isključivo koriste magistralni put i prolazak kroz tunel.
- So What!
#1555 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Kakvi su ti utisci o novoj trasi, pored tog što se moglo brzo voziti, ima li nekih zapažanja, primjedbi i to?palermo wrote:Kojih Gnojnica, nisu ti Gnojnice na toj strani aplhonse. Mostar-Stolac 25 minuta, ako ćeš baš stisnuti gas može se i za dvadeset minuta......e, sad koliko će se moći Stolac-Neum ne znam, neki dan sam prošao putem od Broćanca do Neuma, novom trasom 120 bez problema (naravno, pust je put i to neće moći ići tako u sezoni).....onako realno, Mostar Neum, mislim da će se moći za sat i možda koji minut
-
palermo
#1556 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
ma super.....bez ikakvih zamjerki, pukla ravnica kao da nije vidjelo onog brda kojim smo se nekad vozali.....So What! wrote:Kakvi su ti utisci o novoj trasi, pored tog što se moglo brzo voziti, ima li nekih zapažanja, primjedbi i to?palermo wrote:Kojih Gnojnica, nisu ti Gnojnice na toj strani aplhonse. Mostar-Stolac 25 minuta, ako ćeš baš stisnuti gas može se i za dvadeset minuta......e, sad koliko će se moći Stolac-Neum ne znam, neki dan sam prošao putem od Broćanca do Neuma, novom trasom 120 bez problema (naravno, pust je put i to neće moći ići tako u sezoni).....onako realno, Mostar Neum, mislim da će se moći za sat i možda koji minut
samo bez spajanja sa Stocem, odnosno tih 10-15 kritičnih kilometara prema Stocu je baš nekako polovično.....hoću reći,ovo što je urađeno je ok, ali objektivno nekako je i bez ovog urađenog posla ( a super je, rekoh već) to bila najmanje zahtjevna dionica <<<<<<(za vozače, mislim)
- Dope_Man
#1557 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
A ne.. za ove boldirane ipak necemistek wrote: Helem, vjerujem da će ovo svesti put Sarajevo-Neum na 3 sata i za najpedantnije i najopreznije vozače. Ali, ne nategnuta 3 sata, jer to može i sada, nego bez problema 3 sataKome se žuri, može i brže.
- So What!
#1558 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Dobro je, bojao sam se da je bilo nekih propusta u izvedbi, s obzirom da još nisam prošao tuda.palermo wrote:ma super.....bez ikakvih zamjerki, pukla ravnica kao da nije vidjelo onog brda kojim smo se nekad vozali.....
samo bez spajanja sa Stocem, odnosno tih 10-15 kritičnih kilometara prema Stocu je baš nekako polovično.....hoću reći,ovo što je urađeno je ok, ali objektivno nekako je i bez ovog urađenog posla ( a super je, rekoh već) to bila najmanje zahtjevna dionica <<<<<<(za vozače, mislim)
Što se tiče svega napisanog slažem se, ali eto ovo bi bila neka "demo" verzija onoga što nas nadamo se čeka kroz par godina.
-
mistek
#1559 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ma ja fakat ne znam da je moguće toDope_Man wrote:A ne.. za ove boldirane ipak necemistek wrote: Helem, vjerujem da će ovo svesti put Sarajevo-Neum na 3 sata i za najpedantnije i najopreznije vozače. Ali, ne nategnuta 3 sata, jer to može i sada, nego bez problema 3 sataKome se žuri, može i brže.
Takvi sad voze Sarajevo-Mostar 2.5 sata kad pozure
-
high_volume
#1560 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Skoro da toliko vremena treba sada preko Doljana, ne računajući stajanje na granicipalermo wrote:...onako realno, Mostar Neum, mislim da će se moći za sat i možda koji minut
- Dope_Man
#1561 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Eh, a u sezoni dva puta po x sati granice.. Logicno da onda ovaj put legne pravo ako hoces u Neum ili recimo na Peljesac gdje si jednom na grani umjesto tri puta.high_volume wrote:Skoro da toliko vremena treba sada preko Doljana, ne računajući stajanje na granicipalermo wrote:...onako realno, Mostar Neum, mislim da će se moći za sat i možda koji minut
- Alfons Kauders
#1562 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Za Pelješac slabo, ako će biti autoput od Počitelja do Bijače, pa onda brzom cestom do Ploča i dalje na most... Da je izgrađen prije 10 godina, da, ali s mostom slabo.Dope_Man wrote:Eh, a u sezoni dva puta po x sati granice.. Logicno da onda ovaj put legne pravo ako hoces u Neum ili recimo na Peljesac gdje si jednom na grani umjesto tri puta.high_volume wrote:Skoro da toliko vremena treba sada preko Doljana, ne računajući stajanje na granicipalermo wrote:...onako realno, Mostar Neum, mislim da će se moći za sat i možda koji minut
- Dope_Man
#1563 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ali to kad bude Peljeski most + AP kroz BiH, a i tad ovisi koliko ce se isplatiti jer ce biti putarina za AP + za most.
- drug_profi
#1564 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Plus ćeš vagati koji granični prijelaz je manje opterećen. Bijača ili Neum-Zaton Doli.
- Dope_Man
#1565 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Da, i to je jako bitan faktor. Uglavnom, da je da mi sto prije dobijemo ovu cestu u komoletu, lako je onda odlucivati 
- Alfons Kauders
#1566 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Da, ali fol je sljedeći - Pelješki će biti gotov kad i ovo, odnosno vjerovatno i koji mjesec ranije.Dope_Man wrote:Ali to kad bude Peljeski most + AP kroz BiH, a i tad ovisi koliko ce se isplatiti jer ce biti putarina za AP + za most.
Dakle, kad bi danas bilo urađeno sve od Stoca do Neuma, onda super. Međutim, nije i neće biti dok ne bude i most... A ono oko Počitelja bi trebalo biti gotovo godinu nakon Stolac - Neum.
Što se tiče putarine, ko neće da plati neka ide na Neum ili Trebinje.
- Alfons Kauders
#1567 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Da, to za prelaze je možda i najveća korist, čisto da ima još jedna opcija.drug_profi wrote:Plus ćeš vagati koji granični prijelaz je manje opterećen. Bijača ili Neum-Zaton Doli.
- jednonogi_Jack
#1568 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Most vjerovatno, ali pristupne ceste...?Alfons Kauders wrote:
Da, ali fol je sljedeći - Pelješki će biti gotov kad i ovo, odnosno vjerovatno i koji mjesec ranije.
Ne znam može li biti pušten u promet bez njih.
- Alfons Kauders
#1569 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Što ne bi mogao? Ode se na Drače i vozi starom cestom do Stona.jednonogi_Jack wrote:Most vjerovatno, ali pristupne ceste...?Alfons Kauders wrote:
Da, ali fol je sljedeći - Pelješki će biti gotov kad i ovo, odnosno vjerovatno i koji mjesec ranije.
- jednonogi_Jack
#1570 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Teoretski da, pitanje je da li može dobiti upotrebnu dozvolu bez pristupne ceste . Ne znam kakav je zakon.Alfons Kauders wrote:Što ne bi mogao? Ode se na Drače i vozi starom cestom do Stona.jednonogi_Jack wrote:Most vjerovatno, ali pristupne ceste...?Alfons Kauders wrote:
Cijeli projekat valjda ide u komadu.
- drug_profi
#1571 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ma da će most biti gotov prije pristupnih cesta...?
Cmon!?
Cmon!?
-
ucenik1234
#1572 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Jel pocela rekonstrukcija Crnaje?
-
mijonja
#1573 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Nije i neće prije sredine septembra, barem ne onaj dio rekonstrukcije koji bi ometao saobraćaj.ucenik1234 wrote:Jel pocela rekonstrukcija Crnaje?
- So What!
#1574 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Tečni beton završio na četiri automobila u tunelu Vranduk
Klix
Neobična nesreća desila se na gradilištu tunela Vranduk kada je tečni sadržaj mašine za miješanje betona završio na četiri vozila i pri tome nanio materijalnu štetu.
Na svu sreću nije bilo povrijeđenih osoba. Jedan od vozača automobila javio se redakciji portala Klix.ba i ispričao detalje nemilog događaja.
"U nedjelju oko 23 sata, između velikog i malog tunela na Vranduku, kada smo prolazili pokraj mašine za miješanje betona, čuli smo eksploziju. Potom smo čuli svojevrsno rešetanje po automobilu - beton je iz mašine padao po mom autu i još tri automobila. Imam oštećenja po cijeloj desnoj strani, a beton je ušao i kroz malo otvoren prozor na strani vozača", navodi naš sagovornik.
Kako je zaključio, automobil je pokušao oprati tri puta, ali bezuspješno, a uslijedit će i zahtjev za odštetom od izvođača radova na Vranduku.
- escobar__
#1575 Re: Bosanski putevi (magistralni, lokalni, regionalni) - all about
Ma hajde ba malo pofrcalo, ništa strašno.