A ti - namjerno ili nenamjerno - bas lazes._BataZiv_0809 wrote:Pa suvise insistiras na crnom da bi sad mogao nekome pridikovati.seln wrote: Postoji i Resad Hafizovic, Enes Karic, fra Ivan Sarcevic... svijetli primjer humanih i obrazovanih klerika.
A isto tako i papa Julius II, pop Djujic i jerusalemski muftija Husein.
Ne postoji samo crno i bijelo, koliko puta moram ponoviti?
Burkini, Evropa i demokratija
- seln
#1551 Re: Burkini, Evropa i demokratija
- tututuuuu
#1552 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
opet ti... ne razumijem te opet. moj post je bio odgovor sluzenjem istom logikom kao forumasica kojom sam replicirao. Ne znam gdje ti zivis, ali da, u SCC_u se da cesto vidjeti zene u burki. A i u BBI-u ih bude. Na Ilidzi... Ugl. se motaju po tim arapskim trznim centrima i/ili djelovima grada, i bude ih tu fino. A bude ih i u sred grada.ABH017 wrote:Pa šta ćeš dokazati?tututuuuu wrote:
naravno da je glupo. Mogu ja sad otici u SCC i uslikati zenu u burkiniju i onda uslikati neku zenu s plaze u Turskoj i onda reci evo vam Sarajevo.![]()
Da je u Sarajevu dozvoljeno nositi hidžab/burku (ne vjerujem da ćeš u SCC naći nekog ko se šeta u burkiniju)? Ili da je u Turskoj dozvoljeno se kupati u bikiniju?
Last edited by tututuuuu on 28/08/2016 12:13, edited 1 time in total.
- salik79
#1553 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
tututuuuu wrote: naravno da je glupo. Mogu ja sad otici u SCC i uslikati zenu u burkiniju i onda uslikati neku zenu s plaze u Turskoj i onda reci evo vam Sarajevo.
Nadji zenu u burkiniju u SCC-u i slobodno mi se obrati sa zeljom sta ti se svidja u SCC-u, da ti draga srca kupim. Cuj, zena u burkiniju u SCC-u!??
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1554 Re: Burkini, Evropa i demokratija
I u nacistickoj Njemackoj se puno lagalo, a pazi Hitler je demokratski izabran. Slobodno dodaj i ovu recenicu, neš nista slagat ha yaseln wrote: A ti - namjerno ili nenamjerno - bas lazes.
- tututuuuu
#1555 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
pardon ako sam napisao burkiniju, lapsus tipkovnice.salik79 wrote:tututuuuu wrote: naravno da je glupo. Mogu ja sad otici u SCC i uslikati zenu u burkiniju i onda uslikati neku zenu s plaze u Turskoj i onda reci evo vam Sarajevo.
Nadji zenu u burkiniju u SCC-u i slobodno mi se obrati sa zeljom sta ti se svidja u SCC-u, da ti draga srca kupim. Cuj, zena u burkiniju u SCC-u!??![]()
![]()
![]()
- ABH017
#1556 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa znam ja vrlo dobro da ih ima. Pitam te šta si htio reći svojim postom?tututuuuu wrote:opet ti... ne razumijem te opet. moj post je bio odgovor sluzenjem istom logikom kao forumasica kojom sam replicirao. Ne znam gdje ti zivis, ali da, u SCC_u se da cesto vidjeti zene u burki. A i u BBI-u ih bude. Na Ilidzi... Ugl. se motaju po tim arapskim trznim centrima i/ili djelovima grada, i bude ih tu fino. A bude ih i u sred grada.ABH017 wrote:Pa šta ćeš dokazati?tututuuuu wrote:
naravno da je glupo. Mogu ja sad otici u SCC i uslikati zenu u burkiniju i onda uslikati neku zenu s plaze u Turskoj i onda reci evo vam Sarajevo.![]()
Da je u Sarajevu dozvoljeno nositi hidžab/burku (ne vjerujem da ćeš u SCC naći nekog ko se šeta u burkiniju)? Ili da je u Turskoj dozvoljeno se kupati u bikiniju?
- tututuuuu
#1557 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Htio sam reci da je post forumasice koji sam kvotao, da ne kazem glup i tendenciozan, promasen. za burkini my bad. 
Last edited by tututuuuu on 28/08/2016 12:19, edited 3 times in total.
- salik79
#1558 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
beautyfool wrote:Ne znam jel ko postavljao al nek se nadje![]()
Cinjenica, vec sam spominjao. Sve od burkinija do toplesa. A, od jucer, dodao bih i potpuno golih. Jucer ujutro dvoje (zena i muskarac) potpuno golih
Edit:
A u "kolijevci demokracije" ko iz "Zandar iz Saint Tropeza". Samo cekam Louis de Funesa da odnekle uskrsne
Last edited by salik79 on 28/08/2016 12:24, edited 2 times in total.
- tututuuuu
#1559 Re: Burkini, Evropa i demokratija
treba mi kava. 
- ABH017
#1560 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ali ne dopire to do mozgova koji su naučili drugačije. Ne mogu da shvate ovo poređenje, pa onda lupaju besmislice.salik79 wrote:beautyfool wrote:Ne znam jel ko postavljao al nek se nadje![]()
Cinjenica, vec sam spominjao. Sve od burkinija do toplesa. A, od jucer, dodao bih i potpuno golih. Jucer ujutro dvoje (zena i muskarac) potpuno golih
Edit:
A u "kolijevci demokracije" ko iz "Zandarma iz Saint Tropeza". Samo cekam Louis de Funesa da odnekle uskrsne
- alibegoa
#1561 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa ni na ovoj slici u Turskoj nema burkinija.tututuuuu wrote:naravno da je glupo. Mogu ja sad otici u SCC i uslikati zenu u burkiniju i onda uslikati neku zenu s plaze u Turskoj i onda reci evo vam Sarajevo.beautyfool wrote:za nekog sasvim jasno- za nekog glupo, zavisi kojim ocima gledasinsomnia78 wrote: Promaseno, djecije, glupo
Sent from my SM-T535 using Tapatalk
- salik79
#1562 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
ABH017 wrote:Ali ne dopire to do mozgova koji su naučili drugačije. Ne mogu da shvate ovo poređenje, pa onda lupaju besmislice.salik79 wrote:beautyfool wrote:Ne znam jel ko postavljao al nek se nadje![]()
Edit:
A u "kolijevci demokracije" ko iz "Zandarma iz Saint Tropeza". Samo cekam Louis de Funesa da odnekle uskrsne
Masmedijski "brainwash" je cudo.
- insomnia78
#1563 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Je l se to stvarno poredi Turska i Fr 
- tututuuuu
#1564 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa je li moguce da ti i ovaj tip stvarno ne razumijete ili se samo pravite takvim? Ja sam sinoc piJo i gledao gole zene po birtijama i cak je bilo i neke akcijeABH017 wrote:Ali ne dopire to do mozgova koji su naučili drugačije. Ne mogu da shvate ovo poređenje, pa onda lupaju besmislice.salik79 wrote:beautyfool wrote:Ne znam jel ko postavljao al nek se nadje![]()
Edit:
Naci jednu zenu u burkiniju na plazi i naci neke u kupacim u Turskoj i to postaviti kao nekakvo mjerilo demokracije, diktature ili cega vec je tako glupo i smijesno da mi je tesko pisati vise sta o tome. Mislio sam da su ljudi dovoljno pametni da to i sami vide, ako zele, naravno.
golih zene po plazama u Turskoj i zatvorenih studenata koji su se narugali malom Brki.
- tututuuuu
#1565 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Je.insomnia78 wrote:Je l se to stvarno poredi Turska i Fr
- ABH017
#1566 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
De @beautyfool, trkni do Turske i uslikaj mu neku. Nek čovjek vidi da ima. Što si samo jednu sliku postavila? Ccccc..alibegoa wrote:Pa ni na ovoj slici u Turskoj nema burkinija.tututuuuu wrote:naravno da je glupo. Mogu ja sad otici u SCC i uslikati zenu u burkiniju i onda uslikati neku zenu s plaze u Turskoj i onda reci evo vam Sarajevo.beautyfool wrote:za nekog sasvim jasno- za nekog glupo, zavisi kojim ocima gledas
Sent from my SM-T535 using Tapatalk
- tututuuuu
#1567 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
zato mi imamo vas alternativce da nas izvedu na pravi put. Odmah mi je lakse.salik79 wrote:
Masmedijski "brainwash" je cudo.
- zg1911
#1568 Re: Burkini, Evropa i demokratija
ok, kao prvo oprosti na ostrom tonu, bilo je kasnoseln wrote: Kad sljamu ponestane argumenata, onda glumi uvrijedjenog. Prvo, nisam ti implicirao da si malogradjanin, vec sam tako nazvao tu tvoju "europsku vecinu". Ako mislis drugacije, izvoli, argumentiraj.
Drugo, pokusavas sa pars per toto da prikrijes nedostatak argumenata. Niti je Iranka sama po sebi magistar, niti je Hrvat sam po sebi neskolovan (istovremeno mi insinuiras neku "asimilaciju" ponosnih rvata u neke tamo Bosnjake). Pitanje se odnosi na konkretan, iako zamisljen, slucaj:
ima li vise prava na ostanak neka iranska magistrica ili hercegovacki prolet (tvrdis li da u Hercegovini nema proleta)?
I, da, sva migracija nije obavezna zavrsiti fakultet, ali je obavezna nauciti jezik zemlje domacina i integrirati se na trziste rada. Izbjegavas odgovor, jer ne zelis javno obznaniti vlastito misljenje. Po tebi, ercegovac naravno ima vise prava, jer je krscanin. Uostalom, skoro u svakom postu ponavljas kako je Europa krscanska.
kazes da u skoro svakom svom postu pisem da je europa krscanska. a na ovu temu sam napisao 3 (dva) posta. i samo u prvom spomemuh da je krscanska ali da je to manje bitno, da je vise bitno da ide ka sekularizmu
kazes da ne zelim objaviti svoje misljenje al onda ga ti iscitavas. iz ta moja 3 posta se moje misljenje niti ne moze iscitati. no evo na primjeru tvom - izmedju iranske magistrice i neskolovanog hrvata ili koga li vec ja bih u rh radje iranku. no nemoj mi tvrditi da burkini nije jedan od znakova integracije. naravno, postoji narod koji ce se tako oblaciti i koji ce savladati jezik i pravilno se integrirati u drustvo, no vjerujem da je daleko manji postotak takvih u burkini/hidjab/burka fazonu nego kod onih koji ce se presaltati na europski nacin oblacenja
- ABH017
#1569 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Upravo suprotno jarane. Ti ne možeš da shvatiš da jedna Turska, za koju svi vrlo dobro znamo da naginje totalitarizmu, dopušta sve na plažama, od burkinija do toplesa, dok jedna "kolijevka demokratije", kao Francuska, uvodi zabrane za određenu populaciju. Jel' sad malo jasnije?tututuuuu wrote:Pa je li moguce da ti i ovaj tip stvarno ne razumijete ili se samo pravite takvim? Ja sam sinoc piJo i gledao gole zene po birtijama i cak je bilo i neke akcijeABH017 wrote:Ali ne dopire to do mozgova koji su naučili drugačije. Ne mogu da shvate ovo poređenje, pa onda lupaju besmislice.salik79 wrote:
Edit:
A u "kolijevci demokracije" ko iz "Zandarma iz Saint Tropeza". Samo cekam Louis de Funesa da odnekle uskrsnetako da sam se sad ustao i moram kavu popiti pa nemam dovoljno snage za ove ovdje nebuloze... Ali mozda da jos koji put procitas moj post pa da pokusas shvatiti, samo zanemari burkini, uzmi burku za primjer.
Naci jednu zenu u burkiniju na plazi i naci neke u kupacim u Turskoj i to postaviti kao nekakvo mjerilo demokracije, diktature ili cega vec je tako glupo i smijesno da mi je tesko pisati vise sta o tome. Mislio sam da su ljudi dovoljno pametni da to i sami vide, ako zele, naravno.
golih zene po plazama u Turskoj i zatvorenih studenata koji su se narugali malom Brki.
Nemoj se vaditi na terorizam, jer ga je u posljednje vrijeme bilo daleko, daleko više u Turskoj, nego u Francuskoj.
- tututuuuu
#1570 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
ABH017 wrote:
De @beautyfool, trkni do Turske i uslikaj mu neku. Nek čovjek vidi da ima. Što si samo jednu sliku postavila? Ccccc..
samo nek se potrudi da selektivno slika, da steknemo "punu" sliku. naci cemo kog u EU i s dignutom rukom u zrak pa cemo i to usporediti da dobijemo EU kao nacisticku a Tursku kao slobodarsku zemlju covjeka i ljudskih prava. Nek navrati malo i na istok Turske.
- tututuuuu
#1571 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Nisam ni rekao da ne dopusta. bar ovaj zapadni dio, ali kazem da to nije nikakvo mjerilo slobode. Sta je recimo sa Kurdima?ABH017 wrote:
Upravo suprotno jarane. Ti ne možeš da shvatiš da jedna Turska, za koju svi vrlo dobro znamo da naginje totalitarizmu, dopušta sve na plažama, od burkinija do toplesa, dok jedna "kolijevka demokratije", kao Francuska, uvodi zabrane za određenu populaciju. Jel' sad malo jasnije?
Nemoj se vaditi na terorizam, jer ga je u posljednje vrijeme bilo daleko, daleko više u Turskoj, nego u Francuskoj.
Last edited by tututuuuu on 28/08/2016 12:45, edited 1 time in total.
- salik79
#1572 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
tututuuuu wrote: Pa je li moguce da ti i ovaj tip stvarno ne razumijete ili se samo pravite takvim? Ja sam sinoc piJo i gledao gole zene po birtijama i cak je bilo i neke akcijetako da sam se sad ustao i moram kavu popiti pa nemam dovoljno snage za ove ovdje nebuloze... Ali mozda da jos koji put procitas moj post pa da pokusas shvatiti, samo zanemari burkini, uzmi burku za primjer.
Plasticnije od onog slikovitog primjera ne ide, al' s tobom k'o glavom kroz zid. Velim ti, direkt, sa lica mjesta, da u Turskoj i gologuzi i u burkiniju hodaju plazom i nikome nista...Mora da je gologuz hodat' plazom u skladu sa turskom i islamskom tradicijom, pa niko ne reaguje (naravno, kada je rijec o tradicijama i "vrijednostima").
- animals
#1573 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Moja zeno..muslimanka u krscanskoj Evropi,zeina wrote:Kakva je to demokratija koja zabranjuje nacin oblacenja na plazi, koja odredjuje kakav kupaci ce da bude na plazi, da li ce zena uopste da se skine ili ne, dokle idu ti apsurdi pojedinih evropskih gradova, dokle ide to zapadno licemjerje, kakva je to demokratija koja se primjenjuje selektivno, gdje su nestala ljudska prava u sistemu koji je toboze skrojen da stiti ljudska prava...dokle ide ovo ludilo?
ima daleko veca prava, nego i u jednoj muslimanskoj..
- tututuuuu
#1574 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
i mozemo onda zakljuciti da je Turska pravna i uredjena drzava koja postuje ljudska prava a Francuska ne? Na osnovu burkinija?salik79 wrote:tututuuuu wrote: Pa je li moguce da ti i ovaj tip stvarno ne razumijete ili se samo pravite takvim? Ja sam sinoc piJo i gledao gole zene po birtijama i cak je bilo i neke akcijetako da sam se sad ustao i moram kavu popiti pa nemam dovoljno snage za ove ovdje nebuloze... Ali mozda da jos koji put procitas moj post pa da pokusas shvatiti, samo zanemari burkini, uzmi burku za primjer.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Plasticnije od onog slikovitog primjera ne ide, al' s tobom k'o glavom kroz zid. Velim ti, direkt, sa lica mjesta, da u Turskoj i gologuzi i u burkiniju hodaju plazom i nikome nista...Mora da je gologuz hodat' plazom u skladu sa turskom i islamskom tradicijom, pa niko ne reaguje (naravno, kada je rijec o tradicijama i "vrijednostima").
- ABH017
#1575 Re: RE: Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Eh sad već trollaš u šesn'est.tututuuuu wrote:ABH017 wrote:
De @beautyfool, trkni do Turske i uslikaj mu neku. Nek čovjek vidi da ima. Što si samo jednu sliku postavila? Ccccc..
samo nek se potrudi da selektivno slika, da steknemo "punu" sliku. naci cemo kog u EU i s dignutom rukom u zrak pa cemo i to usporediti da dobijemo EU kao nacisticku a Tursku kao slobodarsku zemlju covjeka i ljudskih prava. Nek navrati malo i na istok Turske.
Izgleda da ti ni kava ni kafa ne pomažu.