Ekspanzija terorizma

Post Reply
zforumas

#1551 Re: Ekspanzija terorizma

Post by zforumas »

tranquil wrote:
Ovaj hype je dijelom i održavan baš zato što postoji neka kontroverza. Masakr u Aziji, na Bliskom Istoku? Par informacija, izrazi saučešća. Na lokalnoj temi se uglavnom ne javljaju ljudi koji govore "sami su krivi", "šta njihovi rade po Europi", "saće Dodik saće Tramp saće Erdo" i sl. Ima izuzetaka, ali oni brzo dobiju flaster, i tema ubrzo zamre. Samo je masakr na zapadu kontroverzan. OK, jasno je da će zbog geografske i kulturološke povezanosti ta vijest biti više propraćena kod nas nego ona iz Bagdada, ali dodatnu vatru potpaljuju baš ovi što su došli na nivo da se diče jebote što ih boli kurac za mrtvom djecom, dok bi takav stav na temi o Palestini ili Iraku bio s pravom sasječen od strane većine.

Jebeni licemjeri.
Ja govorim o globalnom hypeu, ne mislim na forumski hype. Na forum gledam kao na razonodu, jer da je forum mjerilo bilo cega u Bosni bi svi bili savrseni vozaci, savrseni roditelji, gradjani za primjer, svi bi izlazili na izbore, svi bi pomagali drugima i svi bi bili posteni i osipali se na nepravdu.

Ti forumski dzihatlije su obicni misevi koji se sutra sami za sebe en bi znali boriti nego bi digli ruke i mahali usranim gacama.
insomnia78

#1552 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

:thumbup:
Pandakonda

#1553 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Pandakonda »

zforumas wrote:
Pandakonda wrote:Finalna brojka, 19 umrlih i 50 povrijeđenih. Eksploziv je bačen pod noge tokom koncerta.
Gospodja May kaze 22 mrtvih i 59 povrijedjenih...ja bih volio da si ti upravu
Može bit da sam ja fulio jer ovo što sam ja objavio je bio stariji tweet od policije :-)
animals

#1554 Re: Ekspanzija terorizma

Post by animals »

Te samoubojice, su izmanipulisani idioti,
kojima mozes prodati pricu o borbi za muslimansku ideologiju..
i takvi imas u Evropi napretek..
e sto se Evropa ne bori protiv oni koji im prodaju tu ideologiju,
i to u dzamijama, gdje su im glavni ideolozi, to je pitanje..
Romanija

#1555 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Romanija »

Sad' kazu da policija zna ime samoubice ali ne zele da ga jos objave.
cyprus

#1556 Re: Ekspanzija terorizma

Post by cyprus »

Thorgerson wrote:...Ovo neko mora pustati da se desi. Jer ja jednostavno ne vjerujem da u ovo doba, kada je sve dostupno, kada sve i svakoga prate sta radi, koliko radi. opet lik hladno dodje i donese bombu i raznese se...
Zašto misliš da je to nemoguće? Jel zaista misliš da je moguće kontrolisati milione ljudi i znati šta se kome nalazi u glavi i šta je ko naumio? Mislim da su se ljudi navukli na priče o svemoćnim vladama, agencijama, sivim eminencijama, koji kontrolišu sve živo... Nemoguće je sve i svakog kontrolisati...
Pandakonda

#1557 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Pandakonda »

animals wrote:Te samoubojice, su izmanipulisani idioti,
kojima mozes prodati pricu o borbi za muslimansku ideologiju..
i takvi imas u Evropi napretek..
e sto se Evropa ne bori protiv oni koji im prodaju tu ideologiju,
i to u dzamijama, gdje su im glavni ideolozi, to je pitanje..
Zato što bi Evropa radije trpila ovakva sranja nego sebi dopustila da dobije etiketu islamofobije :-) Nažalost pitanje je dokle će ovo narod trpit, kad tad će doći do eskalacije gdje će ljudi početi sami uzimat stvari u svoje ruke i tad će nastati problem.
Romanija wrote:Sad' kazu da policija zna ime samoubice ali ne zele da ga jos objave.
Na twitteru se vrtilo da je u pitanju neki pakistanac.
pink floydd

#1558 Re: Ekspanzija terorizma

Post by pink floydd »

Toffee karamela wrote: Nekada su teroristi napadali američke ambasade, nosače aviona, političare, birali respektabilne žrtve....A vidi na šta se sad svelo, upadanje na koncerte i u restorane.

Koja gamad, to zbrisati s lica zemlje treba.
zar postoji takvo nešto kao respektabilna žrtva terorističkog napada :? :?
Last edited by pink floydd on 23/05/2017 12:31, edited 1 time in total.
insomnia78

#1559 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

cyprus wrote:
Thorgerson wrote:...Ovo neko mora pustati da se desi. Jer ja jednostavno ne vjerujem da u ovo doba, kada je sve dostupno, kada sve i svakoga prate sta radi, koliko radi. opet lik hladno dodje i donese bombu i raznese se...
Zašto misliš da je to nemoguće? Jel zaista misliš da je moguće kontrolisati milione ljudi i znati šta se kome nalazi u glavi i šta je ko naumio? Mislim da su se ljudi navukli na priče o svemoćnim vladama, agencijama, sivim eminencijama, koji kontrolišu sve živo... Nemoguće je sve i svakog kontrolisati...
Naravno da je nemoguce. Na listama potencijalno opasnih su desetine hiljada ljudi. A dje su oni koji nisu nigdje zabiljezeni. Ko ce to sve upratiti
fosna2014

#1560 Re: Ekspanzija terorizma

Post by fosna2014 »

BREAKING: Manchester's Arndale shopping center evacuated - Reuters photographer
insomnia78

#1561 Re: Ekspanzija terorizma

Post by insomnia78 »

Vidim pocela su mala opravdanja. Tacno da covjek trkom pohrli u zagrljaj religije
statixx

#1562 Re: Ekspanzija terorizma

Post by statixx »

Ovaj terorizam je sam sebi svrha. Nema eksplicitne politicke ciljeve ni zahtjeve. Jedino je vazno posijati teror i strah u drustvu koje pocinitelji, u svojim mislima, nazivaju Zapadom i koje dozivljavaju kao apstraktno cudoviste odgovorno za sav uzas i nedace muslimana. I udaraju tamo gdje najvise boli - sloboda i zapadni stil zivota.
Bodkin

#1563 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

statixx wrote:Ovaj terorizam je sam sebi svrha. Nema eksplicitne politicke ciljeve ni zahtjeve. Jedino je vazno posijati teror i strah u drustvu koje pocinitelji, u svojim mislima, nazivaju Zapadom i koje dozivljavaju kao apstraktno cudoviste odgovorno za sav uzas i nedace muslimana. I udaraju tamo gdje najvise boli - sloboda i zapadni stil zivota.
I zato se tesko boriti protov toga, a da se ne boris protiv islama
dezurni_ucenik

#1564 Re: Ekspanzija terorizma

Post by dezurni_ucenik »

insomnia78 wrote:Vidim pocela su mala opravdanja. Tacno da covjek trkom pohrli u zagrljaj religije

kme kme svi vjernici su isti, zatucani seljaci i teroristi, zato ste vi ateisti tu da spasite planetu zemlju kme kme. :oops:
dezurni_ucenik

#1565 Re: Ekspanzija terorizma

Post by dezurni_ucenik »

Cim sam procitao Ariana Grande, pretpostavio sam da ce tu najvise biti djece u publici :(
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1566 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Truba »

nikad čuo za tu arijanu grande ali vidim slike dakle kao glumica mi je poznata... dobro je još uvijek fatam vlak što se glume tiče ali za mjuzu sam totalni autsajder
Gojeni H

#1567 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

Bodkin wrote:
statixx wrote:Ovaj terorizam je sam sebi svrha. Nema eksplicitne politicke ciljeve ni zahtjeve. Jedino je vazno posijati teror i strah u drustvu koje pocinitelji, u svojim mislima, nazivaju Zapadom i koje dozivljavaju kao apstraktno cudoviste odgovorno za sav uzas i nedace muslimana. I udaraju tamo gdje najvise boli - sloboda i zapadni stil zivota.
:shock:

Ne kontam
Fudo387

#1568 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Fudo387 »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:

Ne kontam
Kol'ko ga ja kuzim, rjesenje je neki novi Holokaust.
stakasa

#1569 Re: Ekspanzija terorizma

Post by stakasa »

Bodkin wrote:
Thatcher se nije borila protiv katolicizma nego je IRA-u tretirala kao nekoga ko krsi postojeci zakon
dezurni_ucenik

#1570 Re: Ekspanzija terorizma

Post by dezurni_ucenik »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:

Ne kontam

A ja dobijem dvije sedmice banovica zato sto sam onom iz zagreba rekao da je purger.
tranquil

#1571 Re: Ekspanzija terorizma

Post by tranquil »

Fudo387 wrote:
Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:I zato se tesko boriti protov toga, a da se ne boris protiv islama

Ne kontam
A borba protiv pušenja podrazumijeva, jelte, holokaust pušača.
Bodkin

#1572 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:

Ne kontam
Zato sto ovi teroristi nemaju cilj, svaka borba protiv njih bi se protumacila kao borba protiv islama. Cim spomenes islamski terorizam, dodje sto komentara kako to noje tacno, religija mira, nigdje ne pise bla bla.

Jako tesko. Ne daj Boze da updnu u dzamiju sa duim cijevima. Da se u njemackoj desi, svi bi ih kao povratak nacizma okaraktetisali
Bodkin

#1573 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Bodkin »

tranquil wrote:
Fudo387 wrote:[l

A borba protiv pušenja podrazumijeva, jelte, holokaust pušača.
:thumbup: od koga je ovaj gore prethodni komentar, niie ni cudan zakljucak
Gojeni H

#1574 Re: Ekspanzija terorizma

Post by Gojeni H »

Lik mi pokazuje snimak. Neke cure sjede, valjda cekaju da se malo rascisti, ... puce nesto, slabo ono, k'o oni navijacki topovi u daljini, cak i prigusen zvuk. Cure, opustene:

"What was that?" ... 2 sekunde kasnije:
"Oh, my God!"
:(
dezurni_ucenik

#1575 Re: Ekspanzija terorizma

Post by dezurni_ucenik »

Bodkin wrote:
Gojeni H wrote:
Bodkin wrote:

Ne kontam
Zato sto ovi teroristi nemaju cilj, svaka borba protiv njih bi se protumacila kao borba protiv islama. Cim spomenes islamski terorizam, dodje sto komentara kako to noje tacno, religija mira, nigdje ne pise bla bla.

Jako tesko. Ne daj Boze da updnu u dzamiju sa duim cijevima. Da se u njemackoj desi, svi bi ih kao povratak nacizma okaraktetisali
I sta predlazes, novu bunu protiv dahija :oops:
Post Reply