Galaxy S7
Moderator: Benq
- Dr Kova
#1551 Re: Galaxy S7
Nešto je do aplikacija, meni kad se desi na messengeru, toliko buguje da ne možeš ništa, mobitel se zagrije ko rerna i pokazuje da messenger nenormalno troši bateriju... Evo nije se dešavalo zadnjih par dana. Na Viberu nisam imao tih problema
- arnes_king
#1552 Re: Galaxy S7
Evo na xda mi neki lik napisao da deaktiviram automatsko veliko slovo u postavkama tastature. Ugasio sam odmah pa cu vidjeti narednih dana hoce li praviti probleme, a mislim da ima logike da ga tu nesto koci jer i pocne lagat kad posaljem poruku i kad se treba prebaciti na CAPS samo.
- shalla
#1553 Re: Galaxy S7
Jel mi vjerujete da ja uopšte ne kontam o čemu pričate
Mislim kontam donekle ali ne znam kako to izgleda, meni se hB ne dešava nikakav bug al eto ne mogu da dokučim kako vam se to reflektuje, šta, zamrzne vam ekran kad koristite messenger/viber, ugasi se mobitel, šta se konkretno desi?
Mislim kontam donekle ali ne znam kako to izgleda, meni se hB ne dešava nikakav bug al eto ne mogu da dokučim kako vam se to reflektuje, šta, zamrzne vam ekran kad koristite messenger/viber, ugasi se mobitel, šta se konkretno desi?
- avaks
#1554 Re: Galaxy S7
Evo i ja drugi dan mrcvarim telefon i nisam primijetio to s tastaturom. Doduse disable sam sve facebook aplikacije osim WA, messenger ne koristim. Viber samo na homescreen ne pokazuje notifikacije, tastatura nisam primijetio da nesto laguje.
Sent from my SM-G930F using Tapatalk
-
brazzo19
#1555 Re: Galaxy S7
avaks wrote:Evo i ja drugi dan mrcvarim telefon i nisam primijetio to s tastaturom. Doduse disable sam sve facebook aplikacije osim WA, messenger ne koristim. Viber samo na homescreen ne pokazuje notifikacije, tastatura nisam primijetio da nesto laguje.
Isto
p.s postoji li neka opcija na telefonu da mogu odredjeni folder ili slike iz galerije "zakljucati" tj. da ih ne prikazuje u galeriji nego da ih samo mogu ja otvoriti kad tamo udjem u datoteke i fajlove i da se moze zakljucati nekom sifrom ?
-
Cupko_
#1556 Re: Galaxy S7
Probat ću i ja to sa isključivanje velikog slova, jer jest baš uvijek to zaštopa kad sam već poslao poruku i treba da se prebaci na velika, i kad se prebaci tek onda je i mogu zatvoriti.
@brazzo, sad se ni meni ne pojavljuje obavijest pored Viber ikonice za nepročitane poruke, nema je nikako više
@brazzo, sad se ni meni ne pojavljuje obavijest pored Viber ikonice za nepročitane poruke, nema je nikako više
-
brazzo19
#1557 Re: Galaxy S7
Cupko_ wrote:Probat ću i ja to sa isključivanje velikog slova, jer jest baš uvijek to zaštopa kad sam već poslao poruku i treba da se prebaci na velika, i kad se prebaci tek onda je i mogu zatvoriti.
Eto vidite, znaci viber jede VnaGo
- shalla
#1558 Re: Galaxy S7
Neće Viber da vas ofira da ne čitate poruke 
-
brazzo19
#1559 Re: Galaxy S7
brazzo19 wrote:avaks wrote:Evo i ja drugi dan mrcvarim telefon i nisam primijetio to s tastaturom. Doduse disable sam sve facebook aplikacije osim WA, messenger ne koristim. Viber samo na homescreen ne pokazuje notifikacije, tastatura nisam primijetio da nesto laguje.
Isto
p.s postoji li neka opcija na telefonu da mogu odredjeni folder ili slike iz galerije "zakljucati" tj. da ih ne prikazuje u galeriji nego da ih samo mogu ja otvoriti kad tamo udjem u datoteke i fajlove i da se moze zakljucati nekom sifrom ?
- zforumas
#1560 Re: Galaxy S7
folder lockbrazzo19 wrote:brazzo19 wrote:avaks wrote:Evo i ja drugi dan mrcvarim telefon i nisam primijetio to s tastaturom. Doduse disable sam sve facebook aplikacije osim WA, messenger ne koristim. Viber samo na homescreen ne pokazuje notifikacije, tastatura nisam primijetio da nesto laguje.
Isto
-
brazzo19
#1561 Re: Galaxy S7
Jel se skine aplikacija sa trg play.a ili ima nesto "stock" na telefonu da se moze zakljucat ili hideovat folder slika ili nesto ?
Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk
- diablobih
#1562 Re: Galaxy S7
Realno quickpic aplikacija je najjaca, jebo one default album aplikacije. Imas sve, cloud, hidden foldere, tj. to sto ti zelis i bolji preglednik...
- avaks
#1563 Re: Galaxy S7
Ne znam da li ima neka caka ugradjena ali za Quick Pic mogu potvrditi da je dobra aplikacija. Koristio sam je na G2 nekada s kuvanim romovima, radila ekstra.
Nego koje teme koristite na Nougatu? Ima li sta zanimljivo da je dark a stock ostalo?!
Nego koje teme koristite na Nougatu? Ima li sta zanimljivo da je dark a stock ostalo?!
- animus
#1564 Re: Galaxy S7
To za skrivanje fajlova najjaca ti je aplikacija Galleryvault. Probaj savrseno radi.
-
Cupko_
#1565 Re: Galaxy S7
Pa imas "Privatni nacin" koji je bio i na MM ako ti treba za sakrivanje nekih npr slika, dokumenata i sl. Ne mozes zakljucati aplikacije i sl., ali sakriti neki fajl mozes i preko toga.brazzo19 wrote:Jel se skine aplikacija sa trg play.a ili ima nesto "stock" na telefonu da se moze zakljucat ili hideovat folder slika ili nesto ?
- arnes_king
#1566 Re: Galaxy S7
http://imgur.com/a/YlK6o
S8
Nego i mene zanima ima li kakva tema za Nougat da je sve stock ali da je crna boja?
Takodjer mogu potvrditi da od kada sam ugasio "Automatsko veliko pocetno slovo" u postavkama tastature, nemam vise problema i stekanja iste
- shalla
#1567 Re: Galaxy S7
Ubiše se svi sa smanjivanjem bezela, ne kontaju da će im to biti samo problem, pogotovo recimo samsungu na edge-u. Nema teorije da možeš jednom rukom obavljati radnje po njemu jer ako kreneš da dohvatiš/pritisneš nešto što je u lijevom gornjem ćošku, šanse da ćeš zakačiti donjim dijelom dlana donji desni ugao su 99%...
- arnes_king
#1568 Re: Galaxy S7
Ipak ovo nije zvanicna slika pa ce biti nekih razlika ali mislim da ce biti veoma blisko ovoj slici.shalla wrote:Ubiše se svi sa smanjivanjem bezela, ne kontaju da će im to biti samo problem, pogotovo recimo samsungu na edge-u. Nema teorije da možeš jednom rukom obavljati radnje po njemu jer ako kreneš da dohvatiš/pritisneš nešto što je u lijevom gornjem ćošku, šanse da ćeš zakačiti donjim dijelom dlana donji desni ugao su 99%...
A sto se tice toga, u pravu si, ali zato je dizajn puno bolji ovako. A npr ja svakako koristim tanku (najtanju) silikonsku masku pa me ona sprijecava da imam tih navedenih problema.
-
Mega Man X
#1569 Re: Galaxy S7
Sve to stoji, ali ponudit 5.7" i 6.2" incha na tržište je ogromna greška. Zato što mnogi su navikli na 5.5" i ne žele da koriste ogromne phablete.
- shalla
#1570 Re: Galaxy S7
Ma dizajn je šminka žešća, ja sam i dan danas oduševljen svojim Edgom ali zašto pošteno ne reći mane. Hvala Bogu nema ih puno ali mu je to definitivno mana, bar meni koji nemam nešto aman veliku šaku i prste pa da mogu dohvatiti komplet ekran bez problema... Al eto, ja svakako već godinama koristim mobitel na način da ga držim u lijevoj a tandrkam po njemu desnomarnes_king wrote:Ipak ovo nije zvanicna slika pa ce biti nekih razlika ali mislim da ce biti veoma blisko ovoj slici.shalla wrote:Ubiše se svi sa smanjivanjem bezela, ne kontaju da će im to biti samo problem, pogotovo recimo samsungu na edge-u. Nema teorije da možeš jednom rukom obavljati radnje po njemu jer ako kreneš da dohvatiš/pritisneš nešto što je u lijevom gornjem ćošku, šanse da ćeš zakačiti donjim dijelom dlana donji desni ugao su 99%...
A sto se tice toga, u pravu si, ali zato je dizajn puno bolji ovako. A npr ja svakako koristim tanku (najtanju) silikonsku masku pa me ona sprijecava da imam tih navedenih problema.
E da, dohakala mi je glupa zima, ispucali mi prsti na jagodicama pa sad baš moram fino položiti prst na HOME da ga otključam...
- Dr Kova
#1571 Re: Galaxy S7
Ima li tog Nougata jeb.o fml...
Fakat je Samsung prespor s updateima, to im je jedino realna objektivna mana
- Dr Kova
#1572 Re: Galaxy S7
rukavice?shalla wrote:
E da, dohakala mi je glupa zima, ispucali mi prsti na jagodicama pa sad baš moram fino položiti prst na HOME da ga otključam...
- avaks
#1573 Re: Galaxy S7
Odin i samo OdinBuckethead wrote:Ima li tog Nougata jeb.o fml...Fakat je Samsung prespor s updateima, to im je jedino realna objektivna mana
Još ako Vikinge pratiš sa zadovoljstvom će da ide
- shalla
#1574 Re: Galaxy S7
Džaba, propucalo kroz njihBuckethead wrote:rukavice?shalla wrote:
- arnes_king
#1575 Re: Galaxy S7
Samsung spor? Pa to sto ti cekas update nema veze sa Samsungom nego s tvojim provajderom jer je Samsung update izbacio. Mislim da je Samsung ovaj put bas dobar bio u na vrijeme dostavio Nougat.Buckethead wrote:Ima li tog Nougata jeb.o fml...Fakat je Samsung prespor s updateima, to im je jedino realna objektivna mana