Blokada puteva
-
leo karan
#1551 Re: Blokada puteva
1600 udruženja i 400.000 lažnih i boraca koji nisu u potrebi, a osnovali su i nakacali na budžet ta udruženja su nepobjedivi.
Čitav sistem je protiv ove sirotinje. Mašinerija se odmah aktivira.
Ali izgleda da ni to nije dovoljno, pa se javljaju i ovi ljigavci po forumima i internet portalima da vrše zamjenu teza ko Novalic i Patkovic.
Gadite mi se.
Čitav sistem je protiv ove sirotinje. Mašinerija se odmah aktivira.
Ali izgleda da ni to nije dovoljno, pa se javljaju i ovi ljigavci po forumima i internet portalima da vrše zamjenu teza ko Novalic i Patkovic.
Gadite mi se.
- O'zone
- Globalni moderator
#1552 Re: Blokada puteva
Konstitutivni wrote:Ko dobija? Dobijaju SDA uhljebi. Licno moj otac je bio cijeli rat na liniji i nije dobio nista. Sada mu i ne treba hvala bogu, ali bilo je dana kada je plakao zato sto nije sehidio da ne mora gledati mene i brata kako se patimo. Jebem vam mater svima sto izokrecete neke stvari. U SRED PICKE .
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje, psovanje”
» Konstitutivni
Mjesec
- Nisrin
#1553 Re: Blokada puteva
1. Hajdemo ih sad svi podrzati, one istinske borce, svakako ne lazne
2. Posto ne daju javni registar hajmo svi razotkriti neregularnosti u nasoj okolini, imenom i preuimenom prozivati one koji su se uhljebili, a linije vidjeli nisu, stekli invalidnine, stanove, neko cak po dva stana, poslove u silnij drzavnoj administraciji itd, dok neki jadni borac nije dobio nista, jer NijE MoGAo naci posao usljed posljedica rata u vidu PtSPa, invaliditeta
3. Posto smo svi patriote, budimo spremni od svoje plate svaki mjesec dati koju stotinu nekome ko stvarno nema, a spasio je nasu guzicu, a sebi ostavimo koliko je neophodno za zivot, bez ikakvih luksuza, jer mi ipak imamo posao, oni nemaju nista!
4. Hajmo organizovati proteste na sedmicnoj osnovi, ako je potrebno blokirati i zgradu vlade, parlamenta, ne da kampujemo ispred vec da ih blokiramo, sto znaci da se pojavimo u velikom broju i dodjemo sa jasnim zahtjevima koji se ticu boraca ali i svih dr problema!
Kada bi ostali podrzali ovakve ideje i ja sam za pravdu i istinu, ali bez da ugrozavam prava obicnih sugradjana/ turista itd
Koliko vas je podrzavalo jucerasnju blokadu, a niko se jadnim ljudima nije pridruzio niti im se pridruzio dok su 10mj kampovali u satorima na +40 i na minusima prosle godine!! Ko im je bio podrska pa nosio hranu, pice, dao na koristenje svoj toalet da obave osnovne ljudske potrebe?!
Internet generacija je podrska ali samo na internetu!
2. Posto ne daju javni registar hajmo svi razotkriti neregularnosti u nasoj okolini, imenom i preuimenom prozivati one koji su se uhljebili, a linije vidjeli nisu, stekli invalidnine, stanove, neko cak po dva stana, poslove u silnij drzavnoj administraciji itd, dok neki jadni borac nije dobio nista, jer NijE MoGAo naci posao usljed posljedica rata u vidu PtSPa, invaliditeta
3. Posto smo svi patriote, budimo spremni od svoje plate svaki mjesec dati koju stotinu nekome ko stvarno nema, a spasio je nasu guzicu, a sebi ostavimo koliko je neophodno za zivot, bez ikakvih luksuza, jer mi ipak imamo posao, oni nemaju nista!
4. Hajmo organizovati proteste na sedmicnoj osnovi, ako je potrebno blokirati i zgradu vlade, parlamenta, ne da kampujemo ispred vec da ih blokiramo, sto znaci da se pojavimo u velikom broju i dodjemo sa jasnim zahtjevima koji se ticu boraca ali i svih dr problema!
Kada bi ostali podrzali ovakve ideje i ja sam za pravdu i istinu, ali bez da ugrozavam prava obicnih sugradjana/ turista itd
Koliko vas je podrzavalo jucerasnju blokadu, a niko se jadnim ljudima nije pridruzio niti im se pridruzio dok su 10mj kampovali u satorima na +40 i na minusima prosle godine!! Ko im je bio podrska pa nosio hranu, pice, dao na koristenje svoj toalet da obave osnovne ljudske potrebe?!
Internet generacija je podrska ali samo na internetu!
- GeeTnT
#1554 Re: Blokada puteva
Vise je laznih boraca na prosvjedima nego u registru..
- KB9
#1555 Re: Blokada puteva
sta ce razotkrit mizerija od naroda koja svoj glas na izborima proda za keks i pola kile kafe?Nisrin wrote: 2. Posto ne daju javni registar hajmo svi razotkriti neregularnosti u nasoj okolini, imenom i preuimenom prozivati one koji su se uhljebili, a linije vidjeli nisu, stekli invalidnine, stanove, neko cak po dva stana, poslove u silnij drzavnoj administraciji itd, dok neki jadni borac nije dobio nista, jer NijE MoGAo naci posao usljed posljedica rata u vidu PtSPa, invaliditeta
precjenjujemo sebe opasno
-
epik
#1556 Re: Blokada puteva
Last edited by epik on 01/03/2018 07:50, edited 2 times in total.
-
lajkujMe
#1557 Re: Blokada puteva
Jucer sam bio zaglavljen u Zepcu pa sam uspio preko Vozuce i Olova doci do Semizovca vozio 2 sata i cekao jos 3. Kompletna obustava saobracaja u Semizovcu policija mi govorila da idem do Olova pa do Sokoca znaci dodatnih 100 kilometara. Masa raje bila zarobljena u Sarajevu. Bila jedna srednjoskolka place jer ne moze da se vrati iz skole kuci u Ilijas. Mnogi su stedjeli gorivo maksimalno nije bilo bas ugodno. Kad nemas hrane vode i toplote svasta se moze desiti.
Ja sam uspio skontati put sumski od semizovca do krivoglavaca pa se spustis u rjecicu put jest katastrofa ali da nisam pokusao ja bi jos bio u autu.
Uspio sam jos par osoba nagovoriti pa smo u koloni prosli
Ja sam uspio skontati put sumski od semizovca do krivoglavaca pa se spustis u rjecicu put jest katastrofa ali da nisam pokusao ja bi jos bio u autu.
Uspio sam jos par osoba nagovoriti pa smo u koloni prosli
- Nisrin
#1558 Re: Blokada puteva
GeeTnT wrote:Vise je laznih boraca na prosvjedima nego u registru..
Eto, neka daju normalne penzije svima koji su kampovali pod satorima i izasli na jucerasnje proteste, ja sam za to, makar znacilo da jedan dio plate dajem za te potrebe! Ostalim, od nekih cca 250000 ocito je dobro, jer nisu jedinstveni u trazenju prava, a i mi im nismo neka podrska, osim za tastaturom!
-
leo karan
#1559 Re: Blokada puteva
Pored svog jada koje sirotinja proživljava 20 godina pokvarenjaci žale ljude u kolonama zbog 10 sati vanredne situacije.
-
leo karan
#1560 Re: Blokada puteva
Jel te stid?GeeTnT wrote:Vise je laznih boraca na prosvjedima nego u registru..
- Nisrin
#1561 Re: Blokada puteva
Pa da krenu javno razotkrivati svi koji ih bez sumnje podrzavaju, bilo bi dovoljno, jer svi mi poznajemo barem 10 ljudi koji su stekli sve benefite na sumnjiv nacin!KB9 wrote:sta ce razotkrit mizerija od naroda koja svoj glas na izborima proda za keks i pola kile kafe?Nisrin wrote: 2. Posto ne daju javni registar hajmo svi razotkriti neregularnosti u nasoj okolini, imenom i preuimenom prozivati one koji su se uhljebili, a linije vidjeli nisu, stekli invalidnine, stanove, neko cak po dva stana, poslove u silnij drzavnoj administraciji itd, dok neki jadni borac nije dobio nista, jer NijE MoGAo naci posao usljed posljedica rata u vidu PtSPa, invaliditeta
precjenjujemo sebe opasno
sta onda da ocekujemo ako niko nista nece opet napraviti!? Na koji nacin produktivno ukinuti tolika udruzenja? Rijesiti se laznih boraca?
Fadil se drzi EU zakonske regulative, kaze nema javnog objavljivanja imena jer je to zastita licnih podataka, kad ja nemam pravo da znam za koga skidaju dio moje platw, koga finansiram, sta vise reci?! Eu regulativa je dobra samo dokle stiti njihove kriminalne interese!!
Mora postojati nacin da se sve ovo rijesi, ali neka neko predlozi sta pametno i konkretno!
Najtragicnije sto ce ove glave PONOVO dobiti glasove, na ovaj ili onaj nacin, ali zaista sta je alternativa i za koga glasati kad su migranti svi redom, sele iz stranke u stranku kako im odgovara trenutna situacija?!
Last edited by Nisrin on 01/03/2018 07:57, edited 1 time in total.
- seln
#1562 Re: Blokada puteva
Skoro na godisnjicu proslih protesta u ferbruaru 2014., pocela je i nova "revolucija". Je li to opet onaj pozar od slame, kada bosanskoj fukari dodje hrabrost, koj atraje koliko da se napravi materijalna i politicka steta, a onda se svi zavuku u svoje jazbine i mole boga da ih se vlast ne sjeti?
Ili Faahro opet jase, nas koalicionoopozicionar, koji bi valjda priznao da je u vlasti samo ako bi on i njegovo DJL dobili 100% glasova?
Sta god bilo: mjesto za proteste se u civiliziranim drzavama zove "glasacka kabina". Ovako, to je sviranje kurcu... i na tom instrumentu su Bosanci doista virtuozni.
Ili Faahro opet jase, nas koalicionoopozicionar, koji bi valjda priznao da je u vlasti samo ako bi on i njegovo DJL dobili 100% glasova?
Sta god bilo: mjesto za proteste se u civiliziranim drzavama zove "glasacka kabina". Ovako, to je sviranje kurcu... i na tom instrumentu su Bosanci doista virtuozni.
- emigrazione
#1563 Re: Blokada puteva
Ma dobili su vise nego sto im ova drzava realno i moze dati, ali neko drugi hapa njihovu lovu. Taj neko su njihovi saborci i predsjednici tih udruzenja koja su sami organizovali, vlada mora pod hitno da se ogradi od ovoga i da za sva vremena prestane sa ovom pricomNisrin wrote:GeeTnT wrote:Vise je laznih boraca na prosvjedima nego u registru..
Eto, neka daju normalne penzije svima koji su kampovali pod satorima i izasli na jucerasnje proteste, ja sam za to, makar znacilo da jedan dio plate dajem za te potrebe! Ostalim, od nekih cca 250000 ocito je dobro, jer nisu jedinstveni u trazenju prava, a i mi im nismo neka podrska, osim za tastaturom!
- drndalo
#1564 Re: Blokada puteva
Zasto bi ga bilo stid?leo karan wrote:Jel te stid?GeeTnT wrote:Vise je laznih boraca na prosvjedima nego u registru..
Ja koliko vidjoh, isto imam ozbiljne sumnje!
Kako ce rijesiti svoj problem blokirajuci mene, a ne Fadila? Kako ja nikad nista ni trazio ni dobio nisam od njihA nakon rata? Radim od 96, sa nekim godinama rupa kad se nije imalo posla, ali radim... A i ja sam je branio i svoje odbranio... Kako to da ja nisam Ministar ili sef udruzenja zelenih beretki? Kako me onih "900.000 prvoboraca" iz zelenih beretki nije prepoznalo?
- Kikibombona
#1565 Re: Blokada puteva
Nema ovdje nikakve tranzicije, vise od 20 godina tapkamo u mjestu. Nama je haos zagarantovan. Haos ne mozemo izbjeci. Iz godine u godinu se zaduzujemo i sve smo blize momentu kada ce doci do kolapsa. Dakle, postavlja se pitanje, da li je bolje izazvati haos sada ili za deset godina!??hAZNADAR wrote:Prizivas haos koji ne donosi nikakav reset. Isto kao oni sto vicu Revolucijaaaaa, a nude samo druge guzice u foteljama.Kikibombona wrote:
Cini se da je tako. Sto vise odgadjamo neminovno, kompletan reset, tonemo sve dublje u govna. Drzava se zaduzuje, zivi na kredit.
Sve to ne zanima aktuelnu vlast. Posudjuju lovu i ne rade nista. Kada drzava propadne, izvuci ce guzice, vec su se materijalno osigurali.
Bolje izazvati haos i prekinuti ovo propadanje sad nego za 10 godina. Samo bezveze gubimo vrijeme i idemo u pogresnom pravcu.
Do toga ce tesko doci jer u drzavi imamo tri plemena, imamo stranke, rezimske medije i armiju uhljeba kojim odgovara status kvo.
Problem je u glavama ljudi, mentalitetu, zrelosti,.... nema reseta dokle je pozeljno biti na budzetu, i svako misli samo za sebe i samo za danas.
To sto ti zoves laganim propadanjem se zove tranzicija. Mislis da se odnos ljudi prema drustvu mijenja preko noci i da haos moze donijeti promjene u glavi preko noci.
Ja bih sankcionisao ovo prizivanje haosa od strane tebe i slicnih "revolucionara" sto im je krajnji domet i vizija skinuti Bookira i onda cvjetaju ruze. Ako ne moze legalno izborima - more i haosom. Svi bivsi borci koje znam su se kako-tako snasli i zive od svog rada. Nema te drzave u svijetu koja svoje borce hrani poslije dvije decenije. A kada prizivas haos - pretpostavljam da ti dijete ne sjedi u autu na minusu cekajuci jos jedan kredit za uhljebe.
I ovdje se ne radi o SDA i drugim stranka. Sve je to isti kurac. Nece biti nista bolje ako SDA zamijeni SDP, DF, SBB ili neko cetvrti. Treba nam reset da bi shvatili ozbiljnost situacije i konacno krenuli u pravom pravcu.
Ovako idemo putem laganog propadanja i gubimo vrijeme. Kamo srece da smo reset uradili prije 10 godina.
Tacno je kada kazes da je problem mentalitet naroda. Odlicno znam da Bosanac nece raditi ako ne mora i ako neko ne vrsi pritisak na njega. Ako na vlast ne izvrsimo pritisak, oni nece nista raditi, zavaljivat ce nas kod banaka dok ne udarimo u zid. Moramo ih natjerati da rade, da se boje vlastitog naroda.
- emigrazione
#1566 Re: Blokada puteva
Pa evo hajde da krenemo od zelenih beretki i da prvo njih raspakujemo, posto su najglasniji vazda....pa da vidimo ko smije uopste to da uradi, ko smije da postavi pitanje jel Nisko Karkelja bio borac A kategorije, Svrakic najbolji sarajevski diverzant itd itd
-
leo karan
#1567 Re: Blokada puteva
A muljatori i kriminalci nisu ovi sto su osnovali 1600 udruženja i nakacili ih na budžet.elcaliente wrote:Koja je to stoka od ljudi jucer protestovala, samo su otisli i ostavili svo smece za sobom, cak ni vatre nisu ugasili. Klasicna neobrazovana rulja koja nemari nizasta. Pogledajte slike, flase, kartone od jela sve su na travi ostavili ili pored puta. To sve se sami kriminalci podkupljeni od strane nekoga.
I sta bi na kraju pojeo vuk magaraca, blokirali su gradazane na najvecoj zimi i onda kada su im se guzice smrzle ili kada im je neko od nalogavaca naredio povukli su se.
Iduci put cim pomisle na ovako nesto treba ih policije prebiti pa nek onda u svom dvoristu protestvuju i pale vatre.
Onaj jedan jucer kaze kako dvoje djece ima, nikada nigdje nije radio a 45 godina mu, pa odakle ti dvoje djece,ko ih je stvorio ko ih je hranio
dok si ti ko nezaposlen. Kakvi kriminalci i muljatori.
Stidi se toga sto pišeš.
- drndalo
#1568 Re: Blokada puteva
Svrakic prestaje s borbom protiv Breninog koncerta cim mu se uplati 50.000... Namah Brena vise nije problem, i sad je OK da pjeva, iako prije sat nije bilo OK... A 50.000 je razloga za to...emigrazione wrote:Pa evo hajde da krenemo od zelenih beretki i da prvo njih raspakujemo, posto su najglasniji vazda....pa da vidimo ko smije uopste to da uradi, ko smije da postavi pitanje jel Nisko Karkelja bio borac A kategorije, Svrakic najbolji sarajevski diverzant itd itd
Dje je on bio diverzant? U Gelsenkirchen bataljonu?
Last edited by drndalo on 01/03/2018 08:09, edited 1 time in total.
- Nisrin
#1569 Re: Blokada puteva
I vrijeme da mediji obrazuju svoje stanovnistvo i svaki dan ponavljaju lelcije iz kapitalizma, da ljudi konacno shvate da ovo nije socijalizam vec najsuroviji oblik kapitalizma u jednoj tranzicijskoj zemlji, koja ce takva biti narednih 50 godina!
Svima ce nam biti lakse!
Svima ce nam biti lakse!
- spreca
#1570 Re: Blokada puteva
Juce se je protestovalo za dnevnice...treba naci glavne organizatore i narucioce i kazniti pa i zatvorom ...nema niko pravo da ogranicava slobodan protoko robe i putnika pa ni borci......a borci neka se organizuju kao pravi borci a ne kao neciji poslusnici....juce je najmanje bilo boraca na blokadidrndalo wrote:Zasto bi ga bilo stid?leo karan wrote:Jel te stid?GeeTnT wrote:Vise je laznih boraca na prosvjedima nego u registru..
Kako ce rijesiti svoj problem blokirajuci mene, a ne Fadila? Kako ja nikad nista ni trazio ni dobio nisam od njihA nakon rata? Radim od 96, sa nekim godinama rupa kad se nije imalo posla, ali radim... A i ja sam je branio i svoje odbranio... Kako to da ja nisam Ministar ili sef udruzenja zelenih beretki? Kako me onih "900.000 prvoboraca" iz zelenih beretki nije prepoznalo?
-
elcaliente
#1571 Re: Blokada puteva
leo karan wrote:A muljatori i kriminalci nisu ovi sto su osnovali 1600 udruženja i nakacili ih na budžet.elcaliente wrote:Koja je to stoka od ljudi jucer protestovala, samo su otisli i ostavili svo smece za sobom, cak ni vatre nisu ugasili. Klasicna neobrazovana rulja koja nemari nizasta. Pogledajte slike, flase, kartone od jela sve su na travi ostavili ili pored puta. To sve se sami kriminalci podkupljeni od strane nekoga.
I sta bi na kraju pojeo vuk magaraca, blokirali su gradazane na najvecoj zimi i onda kada su im se guzice smrzle ili kada im je neko od nalogavaca naredio povukli su se.
Iduci put cim pomisle na ovako nesto treba ih policije prebiti pa nek onda u svom dvoristu protestvuju i pale vatre.
Onaj jedan jucer kaze kako dvoje djece ima, nikada nigdje nije radio a 45 godina mu, pa odakle ti dvoje djece,ko ih je stvorio ko ih je hranio
Stidi se toga sto pišeš.
Sta cu se ja stiditi jesam li ja palio vatre na travi i ostavio smece ili oni??
Kakve veze imaju budzeti i ostale stavri sa njihovom seljackom kulturom i neodgojom?
-
Nadzorna_ploca
#1572 Re: Blokada puteva
Zasto ovi iz kolone koji su masovniji nisu krenuli na ove sto ih zadrzavaju na cesti? Niko tu muda nema ocito..ne talasaj dobro je.
- O'zone
- Globalni moderator
#1573 Re: Blokada puteva
leo karan wrote:Marš djubre jedno.drndalo wrote:GeeTnT wrote:Vise je laznih boraca na prosvjedima nego u registru..
Zasto bi ga bilo stid?
Banned user for reason “Kršenje pravila foruma - vrijeđanje, psovanje”
» leo karan
15 dana
- Kikibombona
#1574 Re: Blokada puteva
Nasi ljudi su prosti, pogledaj Cevljanovice i slicne manifestacije. Medjutim, ti ljudi su nosili puske i pisali krv u blatnjavim rovovima, upravo ti neobrazovani i primitivni.elcaliente wrote:leo karan wrote:A muljatori i kriminalci nisu ovi sto su osnovali 1600 udruženja i nakacili ih na budžet.elcaliente wrote:Koja je to stoka od ljudi jucer protestovala, samo su otisli i ostavili svo smece za sobom, cak ni vatre nisu ugasili. Klasicna neobrazovana rulja koja nemari nizasta. Pogledajte slike, flase, kartone od jela sve su na travi ostavili ili pored puta. To sve se sami kriminalci podkupljeni od strane nekoga.
Stidi se toga sto pišeš.
Sta cu se ja stiditi jesam li ja palio vatre na travi i ostavio smece ili oni??
Kakve veze imaju budzeti i ostale stavri sa njihovom seljackom kulturom i neodgojom?
Drustvena, politicka, sportska, kulturna i druge elite se nisu povlacili po rovovima. Borbe prsa u prsa su u 90% slucajeva vodili prosti, neobrazovani i siromasni ljudi.
Tada su valjali, tada su bili heroji, sada ih treba nogom nabiti!??
- emigrazione
#1575 Re: Blokada puteva
Negdje u Italiji ja mislim, ko ga jebe nebitan je....ali evo im jednog od problema, znaci hapa lovu i lazno se predstavlja, pa dajte obespravljeni jebite mu znanje, safatajte levata ili trazite od vlade da ga brisu, znaci konkretno ime i prezime i naziv organizacije...ne smiju da zucnu. Znaju nekog lokalnog tajkuna koji je citav rat pljačko i krao, otimao i na muljazu i prevaru ostvario sve pogodnosti, dobio poslovni od drzave, penziju, ljiljane picke materine i sl. pa daj ga prijavi, aaa jok to se suti, ne smiju mishevi...a fol borci, obespravljeni, dogorilo do nokata, poljevaju se benzinom....drndalo wrote:Svrakic prestaje s borbom protiv Breninog koncerta cim mu se uplati 50.000... Namah Brena vise nije problem, i sad je OK da pjeva, iako prije sat nije bilo OK... A 50.000 je razloga za to...emigrazione wrote:Pa evo hajde da krenemo od zelenih beretki i da prvo njih raspakujemo, posto su najglasniji vazda....pa da vidimo ko smije uopste to da uradi, ko smije da postavi pitanje jel Nisko Karkelja bio borac A kategorije, Svrakic najbolji sarajevski diverzant itd itd
Dje je on bio diverzant? U Gelsenkirchen bataljonu?