Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
Ali Kemal

#1551 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

Banksy wrote:
Ali Kemal wrote:
Svako ko živi u BiH je veći Bošjno od tebe, zvao se Dževad ili Mitar ili Jozo, jer svaki od njih plaća porez u Bosni i zbog njih i dalje postoji BiH
Mnogi od tih koji plaćaju porez bi, i danas, da ne postoji.
Svaki i od njih je veći Bošnjo od Fude :oops:
Fudo je napustio Bosnu, digo ruke, što je sasvim ok, ali nije ok da glumi nacionalistu.
Mislim može i to, ali je nekako degutantno.
LBVIEW

#1552 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

Ali Kemal wrote:
Banksy wrote:
Ali Kemal wrote:
Svako ko živi u BiH je veći Bošjno od tebe, zvao se Dževad ili Mitar ili Jozo, jer svaki od njih plaća porez u Bosni i zbog njih i dalje postoji BiH
Fudo je napustio Bosnu, digo ruke, što je sasvim ok, ali nije ok da glumi nacionalistu.
Nije u redu i da osvjedoceni nacionalista i "trecentitas" glumi kosmopolitu i zagovornika prava "pojedinaca",kako ti volis reci.
Dalje,nije fino praviti se mutav i neobavijesten pa preskociti silno srbovanje koje i sjebalo sansu za bilo kakvom Jugoslavijom, te racun
za sjebavanje iste isporuciti onima koji su za isto najmanje odgovorni.Od Memoranduma SANU,preko ukazanja mesije iz Pozarevca kojem ni "oruzane bitke nisu iskljucene",RAM-a,krsenja Ustava,drzave za koju se navodno zalaze,pa do agresije na Republiku Hrvatsku i otvorenih prijetnji Bosnjacima,tebe zulja Referendum(sproveden nakon sto su Srbi djelima pokazali koliko im je stalo do prava drugih)na kojim su gradani BiH legitimno izjasnili u kakvoj zajednici zele zivjeti.
nosara

#1553 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by nosara »

Gojeni H wrote:
nosara wrote:
Kako to nije zadesilo Sandzak...? Konkretno samo...
Kosovo. Ne moze konkretnije.
Da nije bilo napada na Kosovo, slijedeci je bio Sandzak. Vec su bili protjerali Albance.
Ha...?

Zasto nije bilo pogroma pocetkom devedesetih...? Zasto su Bosnjaci na Sandzaku i dan danas svoji na svom...?

Kakvo kosovo, sta ti je...?
Uzasno, ali daleko od onog sto smo prosli mi ovdje...
sinuhe

#1554 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by sinuhe »

Neki bi bili najsretniji da su ih pobili da bi mogli sa strane optuzivati Srbe da su genocidni.
Istina je da nikoga i ne zanima zasto su zlocini pocinjeni. Srbi bi da se o tome ne govori a Bosnjaci bi im jos napakovali. Jedino se Slavenka Drakulic bavila time.
Last edited by sinuhe on 15/01/2016 17:26, edited 1 time in total.
Banksy

#1555 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Banksy »

Ali Kemal wrote:
Banksy wrote:
Ali Kemal wrote:

Ne znam Fudu, nije tema, ali znam da mnogi Mitar i Jozo, koji jesu tema, žele da Bosna ne postoji, zato je smiješno i neprimjereno nekom Fudi mahati, prema Bosni izrazito nedobronamjernima, Mitrom ili Jozom.

Mislim može i to, ali je nekako šega.
PM72

#1556 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

To je Boris pisao u naletu "patriotizma" jer se valjalo Franju uvući u šupak nakon silnih partizanskih filmova u kojima je "pobio" gomilu njemaca i ustaša.
Nakon desetak godina i Borisu je došlo iz guzice u glavu pa se resetovao i slao poljubce Bati...
Ali Kemal

#1557 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

Banksy wrote:Ne znam Fudu, nije tema, ali znam da mnogi Mitar i Jozo, koji jesu tema, žele da Bosna ne postoji, zato je smiješno i neprimjereno nekom Fudi mahati, prema Bosni izrazito nedobronamjernima, Mitrom ili Jozom.

Kao sto svi znamo Bosna postoji, tako da to vise nije problem, to je potpisano od svih strana i ovjereno od velikih sila, tako da sta misli i zeli neki Dzevad, Mitar i Jozo podpada u sferu spekulacija, ko ce ljudima sada da cita misli, medjutim njih sva trojica zive i rade u Bosni, koliko god malo oni je izgradjuju, placaju porez, vracaju kredite kojima su nas zaduzili politicari i slicno, bez obzira sta misle i zele, ali ocgiledno je da ne zele da je napuste kao Fudo, tako da nije uopste neprimjerno mahati sa njima.
To sto je Fudo otisao je sasvim normalno i nije nikakav problem, problem je sto on konstantno broji krvna zrnca, odredjuje ko je Bosnjo, a ko nije, po nekim svojim nacionalistickim kriterijima, i to sve iz daleka.
Ko god se ne potpada pod neki mainstream klero-nacionalne politike u Bosnjaka, odmah se proglasava saloncem i slicno.

Tema ovog topika je sasvim jasna, opcija ostanka BiH u tzv "krnjoj" Jugoslaviji, za i protiv.
Glavni argument onih koji su "za", je da bi se Bosna sacuvala od svog razaranja koje je doslo poslije odluke "protiv", medjutim izgleda da se to racuna kao ozbiljna izdaja nacionalnih interesa :-)
Ja i dalje stojim na stajalistu da insistiranje na nacionalnim interesima tesko ugrozava interese pojedinca, to se desilo pocetkom devedesetih i jos uvijek je u toku.
Zato i jeste los zivot i vrlo malo je uradjeno za poslijednje dvije decenije poslije rata, sve kao posljedica donosenja pogresnih odluka pracenih nacionalnim umjesto interesima pojedinca.
LBVIEW

#1558 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:Neki bi bili najsretniji da su ih pobili da bi mogli sa strane optuzivati Srbe da su genocidni.
Istina je da nikoga i ne zanima zasto su zlocini pocinjeni. Srbi bi da se o tome ne govori a Bosnjaci bi im jos napakovali. Jedino se Slavenka Drakulic bavila time.
Taman pomislis kako je ispucao sve "mudrosti",a on te razuvjeri.
LBVIEW

#1559 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

Ali Kemal wrote:
Banksy wrote:Ne znam Fudu, nije tema, ali znam da mnogi Mitar i Jozo, koji jesu tema, žele da Bosna ne postoji, zato je smiješno i neprimjereno nekom Fudi mahati, prema Bosni izrazito nedobronamjernima, Mitrom ili Jozom.

Kao sto svi znamo Bosna postoji, tako da to vise nije problem, to je potpisano od svih strana i ovjereno od velikih sila, tako da sta misli i zeli neki Dzevad, Mitar i Jozo podpada u sferu spekulacija, ko ce ljudima sada da cita misli, medjutim njih sva trojica zive i rade u Bosni, koliko god malo oni je izgradjuju, placaju porez, vracaju kredite kojima su nas zaduzili politicari i slicno, bez obzira sta misle i zele, ali ocgiledno je da ne zele da je napuste kao Fudo, tako da nije uopste neprimjerno mahati sa njima.
To sto je Fudo otisao je sasvim normalno i nije nikakav problem, problem je sto on konstantno broji krvna zrnca, odredjuje ko je Bosnjo, a ko nije, po nekim svojim nacionalistickim kriterijima, i to sve iz daleka.
Ko god se ne potpada pod neki mainstream klero-nacionalne politike u Bosnjaka, odmah se proglasava saloncem i slicno.

Tema ovog topika je sasvim jasna, opcija ostanka BiH u tzv "krnjoj" Jugoslaviji, za i protiv.
Glavni argument onih koji su "za", je da bi se Bosna sacuvala od svog razaranja koje je doslo poslije odluke "protiv", medjutim izgleda da se to racuna kao ozbiljna izdaja nacionalnih interesa :-)
Ja i dalje stojim na stajalistu da insistiranje na nacionalnim interesima tesko ugrozava interese pojedinca, to se desilo pocetkom devedesetih i jos uvijek je u toku.
Zato i jeste los zivot i vrlo malo je uradjeno za poslijednje dvije decenije poslije rata, sve kao posljedica donosenja pogresnih odluka pracenih nacionalnim umjesto interesima pojedinca.
Znaci,oni sa kojima je trebalo praviti "krnju" Jugoslaviju su se zalagali za interese pojedinaca,sve sa srednjovjekovnim mitom kao politickom osnovom? :D Sta sve covjek nece cuti od serpskih mislilaca. :D
Edin H.

#1560 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Edin H. »

Iz ove teme sam shvatio da razlictosti oplemenjuju i otvaraju nove vidike. ;-)
Ali Kemal

#1561 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

LBVIEW wrote:Znaci,...
Da ti logika nije jaca strana :lol:
Zokipfc

#1562 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Zokipfc »

Banksy wrote:
Ne znam Fudu, nije tema, ali znam da mnogi Mitar i Jozo, koji jesu tema, žele da Bosna ne postoji, zato je smiješno i neprimjereno nekom Fudi mahati, prema Bosni izrazito nedobronamjernima, Mitrom ili Jozom.

Mislim može i to, ali je nekako šega.[/quote]

Nije OK biti nacionalista. U stvari jeste, ako si nacionalista iz mog tora..
PM72

#1563 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Fudo je OK tip a za ovo "nacionalista - more ako je moj ;-) " ti u pravu 100%.

Svima usta puna Bosne,multi-multi sranja a ovamo ne mogu smisliti nikog ko nije danas bio na džumi da ga svi vide i ko nije na liniji SDA-vojna bolnica-Poljine.Svako ko se ne uklapa u matricu proglašavaju izdajnik-om,jugonostalgičar-om,kominjar-om,Mitrom,Jozom...
PM72

#1564 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by PM72 »

Imam ja argumente...na Kovačima,na Lav-u...a ti udri u patriotski saz.
Danguba

#1565 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

PM72 wrote:To je Boris pisao u naletu "patriotizma" jer se valjalo Franju uvući u šupak nakon silnih partizanskih filmova u kojima je "pobio" gomilu njemaca i ustaša.
Nakon desetak godina i Borisu je došlo iz guzice u glavu pa se resetovao i slao poljubce Bati...
:jbt:

Stvarno padas sa kvalitetom argumenata i pisanja. :-)

...a Tudjman do tada zivio ispod staklenog zvona. :D

p.s. vidim i danas se supljiralo da ne kazem, naprdjivalo o svemu i svacemu
Danguba

#1566 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

sinuhe wrote:Neki bi bili najsretniji da su ih pobili da bi mogli sa strane optuzivati Srbe da su genocidni.
Sada si jako bezobrazan.

Niko se ne raduje niti jednoj zrtvi i najbolje bi bilo da se to nije ni desilo. Svi oni koji su ucestvovali(a bilo ih je mnogo po priznanju Cavica) jesu genocidni. Ucestvovali su u genocidu. Jedni ih sakupljali dok su ih drugi ubijali.

Takva razmjera zlocina nema opravdanje.
sinuhe

#1567 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by sinuhe »

Danguba wrote:
Sada si jako bezobrazan.

Niko se ne raduje niti jednoj zrtvi i najbolje bi bilo da se to nije ni desilo. Svi oni koji su ucestvovali(a bilo ih je mnogo po priznanju Cavica) jesu genocidni. Ucestvovali su u genocidu. Jedni ih sakupljali dok su ih drugi ubijali.

Rek'o Cavic iz vojne policije. U nekom drugom kontekstu bi ti bio cetnik, palikuca, agresor.
Danguba

#1568 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

sinuhe wrote:
Danguba wrote:
Sada si jako bezobrazan.

Rek'o Cavic iz vojne policije. U nekom drugom kontekstu bi ti bio cetnik, palikuca, agresor.
U kom to kontekstu?
Cetnickom?
Danguba

#1569 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Danguba »

Sarajmen wrote:Image
Most je srušila Hrvatska vojska.
Da ne trazim, imas li nesto vise detalja oko rusenja ovog mosta?

Sjecam se da je islo saopstenje da je most davno miniran ali da su vremenske nepogode izazvale eksploziju(grom).
trocadero

#1570 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by trocadero »

Pitar s Kariba wrote:
http://sandzaklive.rs/index.php/sandzak ... u-sandzaku

Ja se iskreno nadam da griješim i da je danas stanje bolje, ali ponavljam da se ovdje govori o 90-tim. S obzirom da znam puno ljudi iz Sandžaka, znam da se i njihove priče otprilike podudaraju sa ovim podacima. Ti ako imaš neke druge, pouzdanije podatke i argumente podijeli ih s nama, a te klošarske folove i svoj smisao za humor prosipaj nekom drugom.
Pa ako je tema o devedesetim sto onda potezes ove podatke i na osnovu njih govoris da su danas Bosnjaci u Sandzaku gradjani drugog reda ???
Neko bi pomislio da oni zive u getu.
Jesi li upoznat da u N.Pazaru od 2002 postoji Univerzitet koji je osnovan izmedju ostalog i uz podrsku Vlade Srbije a alfa i omega ujedno i predsjednik tog univerziteta je muftija Zukorlic. Na tim fakultetima se uci na bosanskom jeziku a vecina nastavnog kadra su Bosnjaci. To je pozitivan primjer na koji bi se mogle ugledati i zemlje EU. :-D

Na linku pise da su Bosnjaci u sudstvu N.Pazara zastupljeni sa 35% ,pa na primjeru sudija sam procjeni! :D

Viši sud u Novom Pazaru

predsednik suda Izet Suljović, sudija Apelacionog suda u Kragujevcu
Bibić Adil
Dedeić Elvir
Kavrajić Zejnepa
Kadrić Safet
Karličić Radovanka
Kurtović Rifat
Čolović Slađana
Čorbić Spasoje
Dr Šemović Aladin

Osnovni sud u Novom Pazaru

Ademović Redžep
Bajrović Enes
Veljović Vina
Gojgić Đorđe, predsednik suda
Dizdarević Brankica
Dimitrijević Dragan
Župljanin Mehdija
Ibrović Ahmedin
Kozlov Igor
Kurtović Zlatan
Luković Vesna
Muderizović Idriz
Pejčinović Ana
Rožajac Sađida
Softić Ramo
Sretković Jelena
Tošović Ranković Slađana
Hadžić Šemso
Hodžić Edin
Šehović Rabela

Prekršajni sud u Novom Pazaru

Društinac Rubina, predsednik suda
Zumberovć Murveta
Ilić Slavka
Lotinac Mersada
Mihajlović Desimir
Muslić Behida
Petrović Ljubomir
Radomirović Milan
Raković Milosav
Hadžibegović Ramiza

Dalje pise da je u Prijepolju u sudstvu Bosnjaka 0 a Srba 100 %.

Prekršajni sud u Prijepolju

Vidović Momčilo
Divac Spomenka, predsednik suda
Janjušević Gojko
Jasika Vidojko
Hadžić Behija
Hadžišehović Ragib
:D
Od mene dosta, a ko hoce neka provjeri zdravstvo, skolstvo,policiju...

Po onom tvom linku izgleda da u Sandzaku zive samo Srbi i Bosnjaci a da ostalih naroda nema.
Pazi ovo , pise u Prijepolju 52% Bosnjaka 49% Srba . :? ...to je 101% :lol:
A po popisu iz 2011, 52 % je Srba.Nisu tacni podaci stanovnika ni za N.Pazar i jos nesta ostalo ali necu o tome.
Ne vjeruj svemu sto procitas, potrudi se malo da provjeris.
Ajd zivio ti meni! :D
Intense82

#1571 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Intense82 »

seln wrote: 'hani malo, Leposava...
niko nije rekao da Sloba nije imao opoziciju u srbiji.
Da, bilo je masa ljudi koji su bili protiv njega, ali nisu bili protiv RATA.
Kontra Slobe su postali tek kad su vidjeli da im nece sazidati veliku srbiju.
U Srbiji je '91 - '95 bilo mozda 5% ljudi koji su mislili (i govorili) da je rat i agresija na susjedne republike greska.
Znaci, Sloba i cirka 5% Srba umerena struja? Ovih ostalih +/- 10 miliona sve sami ekstremi? Kad malo bolje razmislim, u pravu si. Bas nemamo srece sa vodjama. Nema koji nas nije razocarao. Ceo zivot neki Brankovici.
Intense82

#1572 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Intense82 »

seln wrote:
PM72 wrote:
Nije glasao onaj iza kojeg je stajalo 1,6 miliona Srba.NAORUŽANIH do zuba.Tu je kvaka...
Dakle, za tebe je sila LEGITIMNO oruzje politike?
Sila Boga ne moli, "moj" Sabahudine. Znamo mi Srbi najbolje - hint: Nato Air Strikes 95/99.

@Pitar...Procitala sam tvoj post u celosti. Cim ugrabim vremena odgovoricu ti.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1573 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by _BataZiv_0809 »

Muhamed Filipovic u pocetku kaze ponesto o ovome o cemu diskutujemo.
LBVIEW

#1574 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by LBVIEW »

Ali Kemal wrote:
LBVIEW wrote:Znaci,...
Da ti logika nije jaca strana :lol:
Rece serpski trol koji sam sebe pobije u dvije recenice.
Etnoteritorijalizacija=borba za prava pojedinaca. :lol:
LBVIEW

#1575 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslavijik

Post by LBVIEW »

Intense82 wrote:
seln wrote:
PM72 wrote:
Nije glasao onaj iza kojeg je stajalo 1,6 miliona Srba.NAORUŽANIH do zuba.Tu je kvaka...
Dakle, za tebe je sila LEGITIMNO oruzje politike?
Sila Boga ne moli, "moj" Sabahudine. Znamo mi Srbi najbolje - hint: Nato Air Strikes 95/99.

@Pitar...Procitala sam tvoj post u celosti. Cim ugrabim vremena odgovoricu ti.
Ne znate vi nista-trebali ste imati posla s nekim na vasem "nivou#, i to ne samo 72 dana.Bas bih volio vidjeti da li bi u tom slucaju nosali "target" transparente po beogradskim mostovima.
Last edited by LBVIEW on 16/01/2016 20:40, edited 1 time in total.
Locked