Banksy wrote:Ne znam Fudu, nije tema, ali znam da mnogi Mitar i Jozo, koji jesu tema, žele da Bosna ne postoji, zato je smiješno i neprimjereno nekom Fudi mahati, prema Bosni izrazito nedobronamjernima, Mitrom ili Jozom.
Mislim može i to, ali je nekako šega.
Kao sto svi znamo Bosna postoji, tako da to vise nije problem, to je potpisano od svih strana i ovjereno od velikih sila, tako da sta misli i zeli neki Dzevad, Mitar i Jozo podpada u sferu spekulacija, ko ce ljudima sada da cita misli, medjutim njih sva trojica zive i rade u Bosni, koliko god malo oni je izgradjuju, placaju porez, vracaju kredite kojima su nas zaduzili politicari i slicno, bez obzira sta misle i zele, ali ocgiledno je da ne zele da je napuste kao Fudo, tako da nije uopste neprimjerno mahati sa njima.
To sto je Fudo otisao je sasvim normalno i nije nikakav problem, problem je sto on konstantno broji krvna zrnca, odredjuje ko je Bosnjo, a ko nije, po nekim svojim nacionalistickim kriterijima, i to sve iz daleka.
Ko god se ne potpada pod neki mainstream klero-nacionalne politike u Bosnjaka, odmah se proglasava saloncem i slicno.
Tema ovog topika je sasvim jasna, opcija ostanka BiH u tzv "krnjoj" Jugoslaviji, za i protiv.
Glavni argument onih koji su "za", je da bi se Bosna sacuvala od svog razaranja koje je doslo poslije odluke "protiv", medjutim izgleda da se to racuna kao ozbiljna izdaja nacionalnih interesa
Ja i dalje stojim na stajalistu da insistiranje na nacionalnim interesima tesko ugrozava interese pojedinca, to se desilo pocetkom devedesetih i jos uvijek je u toku.
Zato i jeste los zivot i vrlo malo je uradjeno za poslijednje dvije decenije poslije rata, sve kao posljedica donosenja pogresnih odluka pracenih nacionalnim umjesto interesima pojedinca.