Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post Reply
Kitrona

#1551 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kitrona »

Fudo387 wrote:
Kitrona wrote:
Fudo387 wrote: Kakve su primali, Turska je jos i zlatna po tom pitanju.

Nista lakse da dokazes svoje tvrdnje - navedi jednu zemlju EU koja je zatvarala i ubijale novinare zato sto se negativno pisali o vlasti?
Evo, ofrljativno iz googla,

http://m.tportal.hr/vijesti/346524/SETi ... arima.html

Naravno, nigdje nije naveden niti jedan zatvoren novinar a još manje ubijen radi kritiziranja vlasti.

Opet na djelu binarna logika - ako je neki novinar zatvoren jer je ubio punicu ti ćeš to iznijeti kao dokaz progona novinara?
Kitrona

#1552 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kitrona »

SA 071 wrote: Kada smo kod naivnosti, ovo što si napisao o EU i pristupu istoj je ono što oni žele da mi vjerujemo i generalno treba težiti tome. Ali, još bih i povjerovao u sve te njihove proklamovane uslove da nisu primili Rumuniju i Bugarsku prije negoli recimo Hrvatsku ili Tursku. Dakle, 90% uslova ni Rumuni ni Bugari nisu ispunili pa su ih primili. S druge strane, Turci su (o Hrvatima da i ne govorim) i tada i sada bili "napredniji" u većini stvari i od jednih i od drugih pa ih nisu primili, nego još bili zaledili pregovore.

To ima veze sa veličinom zemlje, spremnošću na rasprodaju svega i svačega, kulturološkom kompatibilnošću, vjerskom pripadnošću... E vidiš u svim ovim sferama Turci tom, kako ih je sam Erdogan nazvao, "kršćanskom klubu" ne odgovaraju i zbog toga nikada, ali baš nikada neće postati dijelom EU osim ako u istoj ne zavladaju muslimani, a to mi se čini ipak malo vjerovatnim. :lol: :-) Ovo je jedno realistično posmatranje stvari, a ne navijačko ili naivno...

Stvar osobne procjene. Ja ovo zovem umivanje riječima. I govno možeš opisati kao o nečemu sa neukroćeno-smeđe-divljoj srži...

Činjenice su nešto drugo - sad dok mi ovo pričamo u Turskoj zatvaraju novinare, blokiraju Internet jer se, između ostalog ne smije kritizirati Ataturka a Turska je jednim dijelom zemlja u ratu. Čak i na glavnim prometnim pravcima nije pametno voziti sporo nego se preporuča brz prolazak bez zaustavljanja i suvišnih zašto.

To su činjenice a mi možemo o divljoj i neukroćenoj...
Last edited by Kitrona on 09/12/2015 15:05, edited 1 time in total.
Fudo387

#1553 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

Kitrona wrote:Naravno, nigdje nije naveden niti jedan zatvoren novinar a još manje ubijen radi kritiziranja vlasti.
Medijske slobode, represija, ima tu materijala za izbacivanje iz EU. :D
Kitrona

#1554 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kitrona »

Fudo387 wrote:
Kitrona wrote:Naravno, nigdje nije naveden niti jedan zatvoren novinar a još manje ubijen radi kritiziranja vlasti.

Jednom kad se penetrira nema izlaska... Ali vjerujem da će EU oligarhija uvažiti mišljenje Muje&Hase sa klix foruma i izbaciti Hrvatsku iz EU...
Fudo387

#1555 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Fudo387 »

Kitrona wrote:
Fudo387 wrote:

Jednom kad se penetrira nema izlaska... Ali vjerujem da će EU oligarhija uvažiti mišljenje Muje&Hase sa klix foruma i izbaciti Hrvatsku iz EU...
Sekunda fali da me neki Matan sa klix foruma ubijedi kako je Hrvatska bastion medijskih sloboda.
Matzan

#1556 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Matzan »

radostan dan wrote:ima tema -grijanje na struju, da ili ne-, ali su je začatali sa onim inverter klimama, pa je zamrla...
pravo ste osvježenje. :thumbup:
kraljuuuuu!! :lol: :lol:
SA 071

#1557 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

Kitrona wrote:
SA 071 wrote: Kada smo kod naivnosti, ovo što si napisao o EU i pristupu istoj je ono što oni žele da mi vjerujemo i generalno treba težiti tome. Ali, još bih i povjerovao u sve te njihove proklamovane uslove da nisu primili Rumuniju i Bugarsku prije negoli recimo Hrvatsku ili Tursku. Dakle, 90% uslova ni Rumuni ni Bugari nisu ispunili pa su ih primili. S druge strane, Turci su (o Hrvatima da i ne govorim) i tada i sada bili "napredniji" u većini stvari i od jednih i od drugih pa ih nisu primili, nego još bili zaledili pregovore.

To ima veze sa veličinom zemlje, spremnošću na rasprodaju svega i svačega, kulturološkom kompatibilnošću, vjerskom pripadnošću... E vidiš u svim ovim sferama Turci tom, kako ih je sam Erdogan nazvao, "kršćanskom klubu" ne odgovaraju i zbog toga nikada, ali baš nikada neće postati dijelom EU osim ako u istoj ne zavladaju muslimani, a to mi se čini ipak malo vjerovatnim. :lol: :-) Ovo je jedno realistično posmatranje stvari, a ne navijačko ili naivno...

Stvar osobne procjene. Ja ovo zovem umivanje riječima. I govno možeš opisati kao o nečemu sa neukroćeno-smeđe-divljoj srži...

Činjenice su nešto drugo - sad dok mi ovo pričamo u Turskoj zatvaraju novinare, blokiraju Internet jer se, između ostalog ne smije kritizirati Ataturka a Turska je jednim dijelom zemlja u ratu. Čak i na glavnim prometnim pravcima nije pametno voziti sporo nego se preporuča brz prolazak bez zaustavljanja i suvišnih zašto.

To su činjenice
a mi možemo o divljoj i neukroćenoj...
Pa o čemu mi ovdje pričamo? Ja ti govorim o licemjernoj Evropi, a ti mi pričaš bajke o EU i njihovoj dosljednosti, i braniš ih da nisu licemjerni, odnosno išćuđavaš se na moje konstatacije. Kao što si rekao i sam u ovom boldiranom "...sad dok mi ovo pričamo u Turskoj zatvaraju novinare, blokiraju Internet... a Turska je jednim dijelom zemlja u ratu..." ja bih dodao čak i više nego ranije, a zapadni licemjeri odmrzavaju pregovore i nagrađuju Tursku! Za šta ih nagrađuju? Za ulazak u sukob sa Rusima ili za popravljanje stanja prava, slobode govora i mišljenja, demokratije...?

Nisam nigdje rekao da je Turska zadovoljila sve proklamovane uslove za pristup EU, daleko su oni od tog, ali su i Rumunija i Bugarska još i dalje od njih čak i sada kada su članice iste te EU. Licemjerna Evropa je licemjerna baš zbog toga što primjenjuje dvostruke aršine, a prodaje "muda pod bubrege". Pa i sada u ovoj situaciji, licemjerno im kao pružaju podršku umjesto da ih osude zbog ponašanja, i ustvari ih samo još dublje guraju u glib, kako bi im oslabili pregovaračku moć. Kako zoveš takve ljude-poštenim, dosljednim...? Ili licemjerima, manipulatorima...?
Challenger__

#1558 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Challenger__ »

SA 071 wrote: ali su i Rumunija i Bugarska još i dalje od njih čak i sada kada su članice iste te EU...
Primanje Rumunije i Bugarske, sa jedne strane, te Baltičkih država sa druge, nema nikakve veze sa EU "standardima" već sa motivima neevropske geopolitike.
SA 071

#1559 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

Challenger__ wrote:
SA 071 wrote: ali su i Rumunija i Bugarska još i dalje od njih čak i sada kada su članice iste te EU...
Primanje Rumunije i Bugarske, sa jedne strane, te Baltičkih država sa druge, nema nikakve veze sa EU "standardima" već sa motivima neevropske geopolitike.
OK. Opet dođemo do licemjerstva. Znači ne prima se u EU kada se zadovolje određeni uslovi iako to stoji u svim njihovim "agendama" već kada taj "klub" ima interes, a tada ne mora ništa ni biti ispunjeno. Onda neka ne seru i ne sole pamet drugima o potrebi za transparentnošću, kada prvi oni jedno pričaju drugo rade.

Kako god, Turci će ući u EU jednog dana :lol: :lol: :lol:
SA 071

#1560 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by SA 071 »

SA 071 wrote:
I još napomena za nuklearku. Da li vjeruješ da bi iko od Turskih saveznika iz "kršćanskog kluba" okupljenog u NATO paktu koji je u vrlo dobrim odnosima sa jevrejskom državom iz turskog komšiluka, nakon ovakvih nepredvidljivih poteza Turaka i samovoljnog nastupanja u nizu ranijih situacija bio spreman Turcima ponuditi nuklearnu tehnologiju koja se bez velikih teškoća može zloupotrijebiti? Znači da u potpunosti zanemarimo to što su Turci muslimani pa samim tim nepodobni za nuklearnu tehnologiju, nego da se samo ograničimo na ove njihove poteze zadnjih godina i na njihovo jačanje i neskrivenu želju za ekspanzijom u regiji. Opet, sumnjam...
http://www.klix.ba/vijesti/svijet/rusij ... /151209083

Evo prilike da testiramo ovu moju raniju konstataciju. Vidjećemo u narednom periodu kojeg će to Turci partnera naći da im isporuči nuklearnu tehnologiju. da ne bude samo zavlačenja do iznemoglosti... :lol:
Kitrona

#1561 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kitrona »

Fudo387 wrote:
Kitrona wrote:
Fudo387 wrote: Medijske slobode, represija, ima tu materijala za izbacivanje iz EU. :D

Sekunda fali da me neki Matan sa klix foruma ubijedi kako je Hrvatska bastion medijskih sloboda.

Na regionalnom nivou - sigurno je. Odakle dolaze Feral Tribuni, Dežulovići, Lucići, Ivančići, Goldsteini, Novi Listov, Radio 101i i sva skalamerija medija i likova koji su usred rata radili fotomontaže sa pederskim scenama tadašnjeg predsjednika republike koji su javno visili na kioscima te zemlje "ugroženih medijskih sloboda"? Nezamislivo u zemljama regije - bit će zato što nemaju "materijala", nema korupcije i sličnih stvari... :roll:

Takav tip medijske slobode je nemoguće zamisliti u zemljama regije a ne želim spominjati i nešto šire...
Kitrona

#1562 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kitrona »

SA 071 wrote:
Pa o čemu mi ovdje pričamo? Ja ti govorim o licemjernoj Evropi, a ti mi pričaš bajke o EU i njihovoj dosljednosti, i braniš ih da nisu licemjerni, odnosno išćuđavaš se na moje konstatacije. Kao što si rekao i sam u ovom boldiranom "...sad dok mi ovo pričamo u Turskoj zatvaraju novinare, blokiraju Internet... a Turska je jednim dijelom zemlja u ratu..." ja bih dodao čak i više nego ranije, a zapadni licemjeri odmrzavaju pregovore i nagrađuju Tursku! Za šta ih nagrađuju? Za ulazak u sukob sa Rusima ili za popravljanje stanja prava, slobode govora i mišljenja, demokratije...?
Ti baš voliš razmšljati binarno. Tražiš simetriju tamo gdje je ne može biti. Turska je iskoristila situaciju sa izbjeglicama i sad uvjtovala akciju obustavljanja prelaska izbjeglica odmrzavanjem pregovora.

EU je pristala jer joj u ovom trenutku to odgovara jer do prijema ionako puno kontrolnih točaka. Može u bilo kojem trenutku reći - OK, a sad u fokus ponovo pitanja ljudskih prava.

ali su i Rumunija i Bugarska još i dalje od njih čak i sada kada su članice iste te EU.
Rumunjskoj i Bugarskoj se može zamjeriti siromaštvoi neorganiziranost ali ne i politički totalitarizam.
Twice

#1563 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Twice »

SA 071 wrote:
nightvision wrote:
155_mm wrote: bez obzira na sve brko iz ankare je glavni europski igrac u ovoj borbi za spas europe. i ako uspije uci ce u anale istorije kao njen spasilac. a takvima ne gine spomenik i skolska eskurzija. :D
ovome u prilog idu uzurbane pripreme za prijem turske u UE, otvaranje novih poglavlja i izjave nekih evropskih lidera da je bila greska sto turska ranije nije primljena u EU.
Što se više budu udaljavali od Rusije to će imati veću proklamativnu podršku od zapada. Kada odnosi sa Rusijom budu nepopravljivo loši, onda će im zapadni licemjeri pred nos istresti sve razloge zbog kojih ne mogu ući u EU. Nebitne su izjave Poljske ili Litvanije, bitne su poruke Njemačke, a ona se zalaže ne za punopravno članstvo, već specijalni status Turske u EU.

Uglavnom, Rusi su ovim krstarećim raketama gađali teroriste ne zbog potrebe da pogode neki cilj (mogu to i iz aviona) već zbog testiranja raketa u realnim okolnostima, i efikasnosti njihovog lansiranja sa broda, podmornice, zemlje. A s obzirom da je samo stvar odluke koju će vrstu punjenja ovi projektili imati (konvencionalno ili nuklearno), ovo je s druge strane i pokazivanje mišića ostalim "partnerima".
Ti si u pravu. Ako Turskoj (njenim državnicima) nije jasno da nikad neće ući u EU onda mogu reći za njih da su debili.
Pošto znam da su "debili političari" toga svesni, pitanje je koliko narod njih prati.
To ti je isto kao i u Srbiji. "Debili" trebaju da ispune milion zahteva (prvi je priznanje Kosova) da bi kao počeli da ulaze u EU a nikada neće ući u EU. To zna svako ko nije završio specijalnu školu, i u Srbiji i u Turskoj.

---------------------------------------------------------
„Kurdi će, najverovatnije, saopštiti da je bila reč o pozivu autonomne republike Kurdistan“, smatra Nadejin Rajevski.

SA 071 wrote: Ovo što si citirao, opravdava prisustvo Turske u Iraku na poziv regionalne Kurdske vlade, koliko bi prisustvo Vojske Srbije u BiH opravdavao njihov poziv od strane RS-a.

By the way, nađoše crnu kutiju od oborenog ruskog aviona. Neće Rusi da je otvore bez svih zainteresovanih strana i "partnera" sa zapada. Baš me interesuje šta će pokazati podaci iz kutije, ko ima lošije mjerne instrumente NATO ili Rusi, odnosno ko ima lošije karakterne osobine (tj. veću sklonost laganju)...

U pravu si, ali vojska Srbije je slaba i to nikako ne bi moglo da se desi. Ali zamisli da RS pozove po istom principu vojsku RF. I da ona stvarno nekako dodje. Koja je razlika. Pitanje će biti samo ko tu pravi presedan, odnosno ko je prvi počeo.
Mislim hoću reći da se ovde kod ulaska vojske Turske na poziv "autonomne oblasti" Kurda u Iraku otvara pandorina kutija pa će posle toga (ako to bude legalizovano) biti sasvim legitimno da svaki entitet u nekoj državi pozove neku stranu vojsku da mu brani interese pa mi prvo pada na pamet da će (ako ovo sa Turskom u Iraku prodje) sledeće biti poziv Rusa iz Ukrajine da sasvim legitimno pozovu rusku vojsku da ih brani svugde gde ih ima (a van Krima).
Ia razumem (imho) da sve ovo kako se dešava upravo i odgovara Rusiji baš da bi završila posao u Ukrajini koji je počela aneksijom Krima a koji bi se upravo završio podelom ili čak nestankom Ukrajine, pošto je ona ovakva kakva je smetnja svima.
Hoće li i Turska doživeti istu sudbinu.....pitanje je sad?
155_mm

#1564 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

vidim, ovo plakanje nad sudbinom turske ne jenjava. ovo je jadnije od "djekna jos nije umrla a ka´ ce ne znamo"

dok gospojina EU kleci pred turcinom i jenom rukom mu gladi jajca a drugom mu trpa evrice u dzepove oni placu nad sudbiom turske. :-)
na vasu zalost ovaj odnos izmedju njih dvoje ce jos dugo potrajati.
Avetinho

#1565 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Jok, nego ih je trebalo baciti opet pod rusku cizmu.

Na primjeru Ukrajine vidi se koliko je svakom ruskom susjedu, ili bivsem ruskom roblju, vazno sto prije prikljuciti se NATO-u.
155_mm

#1566 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by 155_mm »

Twice wrote: Ti si u pravu. Ako Turskoj (njenim državnicima) nije jasno da nikad neće ući u EU onda mogu reći za njih da su debili.
Pošto znam da su "debili političari" toga svesni, pitanje je koliko narod njih prati.
To ti je isto kao i u Srbiji. "Debili" trebaju da ispune milion zahteva (prvi je priznanje Kosova) da bi kao počeli da ulaze u EU a nikada neće ući u EU. To zna svako ko nije završio specijalnu školu, i u Srbiji i u Turskoj.
mozes biti siguran 100% da je ogromnoj vecini turaka kako raji tako i drzavnicima i vise nego jasno da nikad nece biti punopravni clan EU po onome sta to danas znaci. turci su svjesni da ograniceni sa EU pravilima ne mogu opstati u regionu. pa te EU vrijednosti umalo nisu kostali samu EU zivota. bas zbog toga i mole turcina da ih spasi.

vise je za brinuti sto ti ne znas kako ce clanstvo u EU izgledati za koju godinu ovih danasnjih clanica.
i ti mozes biti 100% siguran da ce doci do ogromnih promjena parava i duznosti jednog clana EU. i da prava i duznosti nece biti ista za sve clanice. njemci su tokom ove krize bezbroj puta ponovili da ovako nece moci da funkcionise u europi. kad treba da se zakace na EU sisu nemozes ih se otarasiti a kad treba podnijet teret nema ih nigdje. njemci su sigurno u pravu za to.
Twice

#1567 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Twice »

155_mm wrote:
Twice wrote: Ti si u pravu. Ako Turskoj (njenim državnicima) nije jasno da nikad neće ući u EU onda mogu reći za njih da su debili.
mozes biti siguran 100% da je ogromnoj vecini turaka kako raji tako i drzavnicima i vise nego jasno da nikad nece biti punopravni clan EU po onome sta to danas znaci. turci su svjesni da ograniceni sa EU pravilima ne mogu opstati u regionu. pa te EU vrijednosti umalo nisu kostali samu EU zivota. bas zbog toga i mole turcina da ih spasi.

vise je za brinuti sto ti ne znas kako ce clanstvo u EU izgledati za koju godinu ovih danasnjih clanica.
i ti mozes biti 100% siguran da ce doci do ogromnih promjena parava i duznosti jednog clana EU. i da prava i duznosti nece biti ista za sve clanice. njemci su tokom ove krize bezbroj puta ponovili da ovako nece moci da funkcionise u europi. kad treba da se zakace na EU sisu nemozes ih se otarasiti a kad treba podnijet teret nema ih nigdje. njemci su sigurno u pravu za to.
Pa upravo zbog toga ja i brinem. Nemci su uvek u pravu dok ide po niihovim pravilima odnosno onako kako im diriguje SAD.
Meni je samo to da ni Balkan ni Turska ni Ukrajina ne budu žrtve dogovora Rusije i Amerike.
Hoću reći, ja mislim da je sve ovo dogovor Amera i Rusa i da će tu najebati i Turska i EU i Balkan, nažalost.
oridjidji

#1568 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by oridjidji »

Stara ohrndana jednolicna kurva zvana Evropa, ovaj put ce se posteno zajebati. :D
vivaldi

#1569 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by vivaldi »

sto?
oridjidji

#1570 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by oridjidji »

vivaldi wrote:sto?
Baba Vanga zna :lol:
Danguba

#1571 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Danguba »

oridjidji wrote:Stara ohrndana jednolicna kurva zvana Evropa, ovaj put ce se posteno zajebati. :D
Rata na europskom tlu nece biti a kako ce ih Ameri naPuzit, ostaje da vidimo.
Samo sto su izasli iz recesije(koja dodje nicim izazvana :D ) sada se treba hadriti po pisku.
oridjidji

#1572 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by oridjidji »

Danguba wrote:
oridjidji wrote:Stara ohrndana jednolicna kurva zvana Evropa, ovaj put ce se posteno zajebati. :D
Rata na europskom tlu nece biti a kako ce ih Ameri naPuzit, ostaje da vidimo.
Samo sto su izasli iz recesije(koja dodje nicim izazvana :D ) sada se treba hadriti po pisku.
Ameri su jedina nacija koja sve moze prvo gurnuti u rat, a ostaviti sebe po strani, dok se ne desi povoljan momenat za uskakanje. Oni se mogu u prve redove gurati samo kada napadaju zemlje treceg svijeta.

A hoceli se desiti vidjecemo...
Arteta

#1573 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Arteta »

U Evropi se nalaze drzave sa najboljim zivotnim standardom na Svijetu, zar zaista mislis da ce ljudi koji su sebi dozvolili da imaju najbolji zivotni standard sebi dozvoliti rat na svom teritoriju?
Kikibombona

#1574 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by Kikibombona »

SA 071 wrote:
A možda ni ovo boldirano više nije tako...
"Turkey’s military said on Wednesday it had carried out aerial raids on suspected Kurdish rebel targets in a new cross-border offensive in northern Iraq, AP reported. The raids “destroyed” targets of the Kurdistan Workers’ Party (PKK), in four areas of northern Iraq, including the Qandil Mountains on the Iraq-Iran border, where the PKK’s leadership is based, according to the army’s statement. The strikes were the first since tensions erupted on Saturday with Iraq over the Turkish deployment of additional troops for an alleged training mission near the northern Iraqi city of Mosul. Turkey halted the additional deployment following Baghdad’s protests."
Ma pusti 155, lupa kao Maksim po diviziji. Nije mu jasno da kod Kurda postoji vise frakcija koje ne misle i ne djeluju isto, iako se svaka zalaze za velik i nezavisni Kurdistan.

Sa Turcima trenutno dobru saradnju ima samo jedna stranka. Radi se o stranci KDP (Demokratska partija Kurdistana) predsjednika Mesuda Barzanija. Taj Barzani je gerilac od kolijevke, sin velikog kurdskog lidera Mustafe Barzanija. Veliki kurdski nacionalista. Sa Turcima radi interes. Turci su priznali da je sa irackim Kurdistanom gotovo i da je samo pitanje vremena kada ce proglasiti nezavisnost. Barzani je prvi kurdski lider koji je u sred Ankare pre Gulom, Erdoganom i Davutogluom rekao sa ce iracki Kurdistan biti nezavistan. Turci su shvatili da su u Iraku sa Kurdima izgubili bitku i da se trebaju prikloniti kako bi izvukli ekonomsku korist. Iracki Kurdistan i Turska imaju veliku robnu razmjenu. Kurdi njima naftu - ovi njima prehrambene namirnice. Turci puste kurdske Pesmerge da prodju kroz Tursku i pomognu kurdskom gradu Kobane (Sirija), pa sada kurdska vlada uzvraca tako sto pusta Turke da pomognu suni Arape u Mosulu. Uz to, Kurdima svakako odgovara jacanje suni Arapa ako bi u njima imali oponenta Bagdadu i kako bi Irak imao sto manje sanse da opstane kao drzava. Dakle, AKP i KDP se vode interesima...

Gorran i PUK imaju negativan odnos prema AKP. Obje stranke su izuzetno mocne. Veoma je upitno kako ce saradjivati sa Turcima kada oni budu imali vlast. To je sto se tice Iraka.

KDPI i PJAK u Iranu ocima ne mogu Tursku.

PYD u Siriji je zestok protivnik Turske, tj. Turci neumorno prozivaju, napadaju i sabotiraju na razlicite nacine. A taj isti PYD je podrzao Erdin 'prijatelj' Barzani u Kobaniju. Jbg, Erdo je tu morao progutati zabu krastacu i pustiti kurdske Pesmerge da u Kobaniju poguraju 'teroristicku' bracu YPG i PKK. Sada Barzani ponovo proziva sirijske ekstremiste koje podrzava Turska i prijeti kako ce poslati vojsku da spasi Kurde u Sirije koje Turci ocima ne mogu smisliti.

I na kraju PKK u Turskoj. Sve je poznato sto se njih tics. Sada je tu i HDP koji je na istoku zemlje, u Kurdistanu, uzeo preko 50% glasova.

Dakle, moras biti glup ili neinformisan da bi Kurde poistovjetio sa politikom jedne stranke ili jednog covjeka.
oridjidji

#1575 Re: Oboren ruski bombarder SU-24!?

Post by oridjidji »

Arteta wrote:
U Evropi se nalaze drzave sa najboljim zivotnim standardom na Svijetu, zar zaista mislis da ce ljudi koji su sebi dozvolili da imaju najbolji zivotni standard sebi dozvoliti rat na svom teritoriju?
Zato sto to neko drugi zeli.
Post Reply