Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
kox

#1551 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by kox »

_BataZiv_0809 wrote:
Ali Kemal wrote:
Fudo387 wrote:A ne stevo, dosli su tvoji, poskidali petokrake i nabili kokarde, dok sam ja shvatio da se oni ne zajebaju ostale mi samo vodovodne cijevi.
Naravno da to tebi pase, samo ne znam zasto ocekujes da me nakon silnih sekundarnih i tercijalnih grobnica mozes opet zajebat?
Varas se ti. Prvo nikakvi moji nisu dosli, a kokarde nisu bile u SFRJ, to je doslo posto su tvoji skontali da im ne treba JNA i naredili da se napusti ista i ostavili sve na tanjiru Karadzicu, mozda su mislili da ce im on dati dzentlemenstki dio oruzja :-)
E zato si ti dobio vodovnu cijev, a oni su usput prodavali oruzje vlastitom narodu i obogatili se.
Koja demontaza :thumbup: Ko Messi na Boatenga :evil:
U principu tema je nidje veze, poredi se neuporedivo i pokušavam da se uzdržim od daljih komentara ali ova priča zašto je JNA naoružala SDS je fakat komedija. Valjda su bosanski Bošnjaci, Hrvati, normalni Srbi i ostali trebali pohrliti u JNA dok ista napada Sloveniju pa onda ravna Vukovar , uništava Dubrovnik i ukopava se po BiH jer eto JNA u tom slučaju ne bi naoružala četnike u BiH :-) Mislim, hajde ove priče o 80-im i ranijem periodu, to se može opravdati nekakvom nostalgijom, ličnom ili poprimljenom iz priča starijih, ali ovo je zaista ili totalna neinformisanost ili zlonamjernost.
palermo

#1552 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by palermo »

5 0 5"
e pa da vidimo. ko ti garantije da nece sjediti u rovu? dejtonski sporazum? visoki predstavnik? brisel? de ga onda posalji u ono sto danas zovu istocnim sarajevom, recimo sa bosanskom zastavom. ili sa muslimanskim imenom. toliko je dovoljno. bas me zanima hoce li ti se vratiti ziv. ne moras ni tako daleko. posalji ga da malo proseta vilsonovim.

NIko ne garantuje, rekoh imam vjere. Ovo oko bosanske zastave i muslimanskog imena je patetika. Uostalom, i u Jugoslaviji ako si pogrešno zapivao išao si u ćuzu.
kako ce ti pomoci? gdje ce naci posao? da li ce tamo imati topli obrok, zdravstveno, penziju? danas ni drzavne firme ne uplacuju, a kamoli privatne. to se nije moglo desiti u ono vrijeme.

Pa od njega će zavisiti hoće li biti sirotinja ili će imati za života. Baš kao što je i kvalitet moga života od mene zavisio
hoce li mozda otici u zatvoreni zemaljski muzej da nauci nesto o svojim pretcima ili ce pare ostaviti u kladionici?
Nadam se da će uskoro otići. Vjerujem da hoće. U međuvremenu nek obilazi svjetzske muzeje, sve je to naša baština, opšte ljudska, civilizacijska. A u kladionicu može svrnutu, ali onako sa mjerom. I babo mu zna svrnuti, pa ga evo živ.
hoce li mu sutra otvoriti humanitarni telefonski broj preko batka da se lijeci u parizu ako nedaj boze oboli?
Neće, ne daj bože bolesti. A i njegovo je da zaradi za toga. Ako zafali, babo će mu pomoći.
smijes li ga pustiti da ode do neuma sam? onako, par dana na more?
smijes li ga pustiti da ode do banjaluke?
Ovo ozbiljno pitaš? Pa ako ti svoje ne smiješ pustiti onda imaš ozbiljan problem,
imas li pare da mu platis sportsku skolu? muzicku? ima li negdje folklorno drustvo u tvom komsiluku/gradu da dijete nesto nauci o kulturi svoga naroda? ko ga financira? ministarstvo kulture?
Đe ću mu jadan plaćati muzičku, kad je kao i babo antisluhista.
ima li neko novo kino u blizini? ima li bolnica? pozoriste? nesto sto nismo napravili za vrijeme one drzave? ima li kakav novi park, igraliste, sportska dvorana gdje ga mozes poslati?
Pa znaš i sam da ima. Opet patetika
ima li kakve stipendije? ima li kakvog interesa drzave za talent tvog dijeteta? ja sam trenirao karate u kk bosna. placao clanarinu u vrijednosti male koka kole .25l. klub mi kupio kimono. svako ko je osvojio medalju na saveznom takmicenju je dobio stipendiju. trenirao kosarku kasnije. nisam bio dobar za kk bosnu, otisao u omladinac. skupljali stari papir da kupimo opremu. skupili za carape. ostalo platio klub. placali nam trenere, salu, putovanja. sve. ima li tako nesto da drzava financira danas?
Nema. Nije ni onda imala. Ali pronašla je dobar način plaćanja. Plaćalo se našom budućnošću
cekas li ti svoje dijete pred skolom u autu, ili dodje samo kuci? smijes li ostaviti to auto bez straha da ga neces sutra naci ispred kuce? mozes li biti siguran da ti djiete nece zavrsiti pod tockovima nekog hankinog sina? hoces li ganjati pravdu, kada ti se bude smijao u lice pred sudom jer vec zna presudu?
Pa ne čekam, nisam nikad ni čekao. Ti čekaš ? Ne znam šta ću ako mi se, ne daj bože, tako nešto desi. Ali davno sam naučio da je život teška rabota.
eto, par nabacanih pitanja. ne moras meni odgovoriti. odgovori sebi.
Evo bogami, odgovorih i tebi.

Ja samo jedno pitanje za tebe. Šta si hotio ovim traktatom dokazati ?
piupiu

#1553 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

@PM72, k'o Branko Ćopić! :thumbup:
spreca

#1554 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by spreca »

5 0 5 wrote:
Fudo387 wrote: Covjece, kakav si ti redardirani oksimoron napisao, prosto me sramota za tebe.
tvoja stvar. nabroj mi 5 stvari koje je drzava izgardila od zavrsetka rata do danas. eto, da ne bude od promijene sistema. da cujem. kino, muzej, bolnica, pozoriste, stadion, koncertna dvorana, fabrika? bilo sta iz ovih kategorija u od 1995 do 2015. (u sfrj okviru to bi bilo recimo od 1945-1965.). pa usporedi ta dva perioda, ako te nije stid. nemoj samo sad pobjeci. :run:
sve dok imas cetnicki veto, neces nikad nista pametno napraviti
PM72

#1555 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Osnovne škole su nam ograđene k'o Goli otok,djeca u školu ulaze kroz metal detektore,svako malo prekidaju nastavu dojavama o bombama (kad kretenčići imaju kontrolni pa nazovu policiju),uveli devetogodišnje školovanje pa ga sad nakon deset godina hoće da ukinu,za svaki razred imaš tri-četiri izdavača knjiga koji te uzimaju lopatom,djeca rade kontrolni iz muzičkog i fizičkog pa ako nalete na nadobudnog DIF-ovca (inače glavni kadrovski fakultet u Alijinoj džamahiriji) - još će ti dijete oboriti na godinu ako ga kako ne izmoliš preko nekog uticajnog bilmeza...da ne govorimo o težini ruksaka i knjiga,nekad se upitam da li djeca idu u školu ili nose paraglajder na leđima.Ma dobro nam pravo.

A u onaj vakat?

Mogao si naslijediti knjige svog rođaka koji je završio osnovnu deset godina prije tebe,za fizičko si imao šorc i šangajke a na muzičkom si imao samo kajdanku...ma glup i zatucan sistem,nikad milicionera nisam vidio u krugu škole a sad će roditelji morati plaćati sekjuritije u svakom razredu.

P.S.Piupiu,
To ti mene malo nakoso? Čuj Branko Ćopić. :lol: Je li prije ili poslije skoka sa mosta?
piupiu

#1556 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

PM72 wrote:
P.S.Piupiu,
To ti mene malo nakoso? Čuj Branko Ćopić. :lol: Je li prije ili poslije skoka sa mosta?
Ne d'o Bog ... :lol: . Jok, to je kompliment, lijepim narodnim jezikom pišeš ... :thumbup:
PM72

#1557 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Kad te moderacija pohvali - odmah se upitaj šta si zasr'o.Pošto sam nedavno dobio ban radi komentarisanja,ne smijem se dalje upuštati u polemiku.A da ti se šlepam kao ostali,ne ide,ja sam ozbiljan čovjek,dobar muž,otac :lol:
5 0 5

#1558 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

spreca wrote: sve dok imas cetnicki veto, neces nikad nista pametno napraviti
aha. :lol: cetnici krivi sto glavni grad drzave ne moze da izgradi muzej od osamostaljenja. iskopali temelje, pa zatrpali. :lol: :lol:
spreca

#1559 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by spreca »

5 0 5 wrote:
spreca wrote: sve dok imas cetnicki veto, neces nikad nista pametno napraviti
aha. :lol: cetnici krivi sto glavni grad drzave ne moze da izgradi muzej od osamostaljenja. iskopali temelje, pa zatrpali. :lol: :lol:
ajd jos malo razmisli pa se oda smiji
5 0 5

#1560 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

spreca wrote: ajd jos malo razmisli pa se oda smiji
veto na gradnju muzeja u sarajevu? veto na haos u gradskom saobracaju? ko je stavio veto da sarajevo ne moze da kupi jedan jebeni tramvaj u koji moze invalid uci? u gradu u kojem je rat ostavio toliko sakatih ljudi. eto, ja sam tup ko guzica. prosvijetli me ti, ko to stavlja veto na financiranje muzeja, te se mora skupljati sadaka po svijetu da ne propada jedan od temelja nase nacionalne bastine? ko? napisi mi ko opstruira sve to u gradu sarajevu? mrtvi josip broz tito?
spreca

#1561 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by spreca »

5 0 5 wrote:
spreca wrote: ajd jos malo razmisli pa se oda smiji
veto na gradnju muzeja u sarajevu? veto na haos u gradskom saobracaju? ko je stavio veto da sarajevo ne moze da kupi jedan jebeni tramvaj u koji moze invalid uci? u gradu u kojem je rat ostavio toliko sakatih ljudi. eto, ja sam tup ko guzica. prosvijetli me ti, ko to stavlja veto na financiranje muzeja, te se mora skupljati sadaka po svijetu da ne propada jedan od temelja nase nacionalne bastine? ko? napisi mi ko opstruira sve to u gradu sarajevu? mrtvi josip broz tito?
Nije Sa cijela BiH.........cijela drzava je taoc velikosrpske politike ........eto ako Sa kupi traJvan bice napredka u BiH i ode BiH u evropu tim traJvanom.
mg

#1562 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by mg »

palermo wrote:5 0 5"
e pa da vidimo. ko ti garantije da nece sjediti u rovu? dejtonski sporazum? visoki predstavnik? brisel? de ga onda posalji u ono sto danas zovu istocnim sarajevom, recimo sa bosanskom zastavom. ili sa muslimanskim imenom. toliko je dovoljno. bas me zanima hoce li ti se vratiti ziv. ne moras ni tako daleko. posalji ga da malo proseta vilsonovim.

NIko ne garantuje, rekoh imam vjere. Ovo oko bosanske zastave i muslimanskog imena je patetika. Uostalom, i u Jugoslaviji ako si pogrešno zapivao išao si u ćuzu.
kako ce ti pomoci? gdje ce naci posao? da li ce tamo imati topli obrok, zdravstveno, penziju? danas ni drzavne firme ne uplacuju, a kamoli privatne. to se nije moglo desiti u ono vrijeme.

Pa od njega će zavisiti hoće li biti sirotinja ili će imati za života. Baš kao što je i kvalitet moga života od mene zavisio
hoce li mozda otici u zatvoreni zemaljski muzej da nauci nesto o svojim pretcima ili ce pare ostaviti u kladionici?
Nadam se da će uskoro otići. Vjerujem da hoće. U međuvremenu nek obilazi svjetzske muzeje, sve je to naša baština, opšte ljudska, civilizacijska. A u kladionicu može svrnutu, ali onako sa mjerom. I babo mu zna svrnuti, pa ga evo živ.
hoce li mu sutra otvoriti humanitarni telefonski broj preko batka da se lijeci u parizu ako nedaj boze oboli?
Neće, ne daj bože bolesti. A i njegovo je da zaradi za toga. Ako zafali, babo će mu pomoći.
smijes li ga pustiti da ode do neuma sam? onako, par dana na more?
smijes li ga pustiti da ode do banjaluke?
Ovo ozbiljno pitaš? Pa ako ti svoje ne smiješ pustiti onda imaš ozbiljan problem,
imas li pare da mu platis sportsku skolu? muzicku? ima li negdje folklorno drustvo u tvom komsiluku/gradu da dijete nesto nauci o kulturi svoga naroda? ko ga financira? ministarstvo kulture?
Đe ću mu jadan plaćati muzičku, kad je kao i babo antisluhista.
ima li neko novo kino u blizini? ima li bolnica? pozoriste? nesto sto nismo napravili za vrijeme one drzave? ima li kakav novi park, igraliste, sportska dvorana gdje ga mozes poslati?
Pa znaš i sam da ima. Opet patetika
ima li kakve stipendije? ima li kakvog interesa drzave za talent tvog dijeteta? ja sam trenirao karate u kk bosna. placao clanarinu u vrijednosti male koka kole .25l. klub mi kupio kimono. svako ko je osvojio medalju na saveznom takmicenju je dobio stipendiju. trenirao kosarku kasnije. nisam bio dobar za kk bosnu, otisao u omladinac. skupljali stari papir da kupimo opremu. skupili za carape. ostalo platio klub. placali nam trenere, salu, putovanja. sve. ima li tako nesto da drzava financira danas?
Nema. Nije ni onda imala. Ali pronašla je dobar način plaćanja. Plaćalo se našom budućnošću
cekas li ti svoje dijete pred skolom u autu, ili dodje samo kuci? smijes li ostaviti to auto bez straha da ga neces sutra naci ispred kuce? mozes li biti siguran da ti djiete nece zavrsiti pod tockovima nekog hankinog sina? hoces li ganjati pravdu, kada ti se bude smijao u lice pred sudom jer vec zna presudu?
Pa ne čekam, nisam nikad ni čekao. Ti čekaš ? Ne znam šta ću ako mi se, ne daj bože, tako nešto desi. Ali davno sam naučio da je život teška rabota.
eto, par nabacanih pitanja. ne moras meni odgovoriti. odgovori sebi.
Evo bogami, odgovorih i tebi.

Ja samo jedno pitanje za tebe. Šta si hotio ovim traktatom dokazati ?
Odgovori su na nivou tersanja djeteta ispred samoposluge!
5 0 5

#1563 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

spreca wrote:
Nije Sa cijela BiH.........cijela drzava je taoc velikosrpske politike ........eto ako Sa kupi traJvan bice napredka u BiH i ode BiH u evropu tim traJvanom.
tvoj cinizam nema snagu argumenta. Čak sta više, smrdi na očaj. Da ti je granata odbila noge, tramvaj bi ti značio itekako. Ali tramvaj nije bitan u ovoj priči. On je samo jedan (mali) primjer kako se današnja država brine za svoje građane. A naveo sam ti vreću primjera, gdje tvoj izgovor o "četničkoj blokadi" ne pije vode. A čak i da ti to uzmem kao validna argument, opet taj sistem nije nasljeđen iz prošlog sistema, nego ju je smislila i aminovala postSFRJ vlast.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1564 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by _BataZiv_0809 »

Ma Kanton Sarajevo je najbolji primjer za ovu pricu.
sumirprimus

#1565 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

nije to bas sve tako ko sto se prica..
bilo je itekako muslimanskih/bosnjackih oficira do zadnjeg dana..kad je prozivat proziva se... :wink:
u jna..
a isto tako nije istina da se nije htjelo napredovat u jna..bilo je kocnica itekako..i to perfidnih,zakukuljenih...
nije sve crno bijelo,nece nikad ni bit.
sumirprimus

#1566 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

i ovo sto ali kemal prica ovo je ubleha samo takva.. cisto for D rekord.zna se sve.sad mijenjat povijest/istoriju/historiju okasnili ste momci.podobrano!
musicman80

#1567 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by musicman80 »

Da li ste znali da je himna BIH napisana davne 1978 godine i to za film?

https://www.youtube.com/watch?v=x75vvieni50
drastic

#1568 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by drastic »

musicman80 wrote:Da li ste znali da je himna BIH napisana davne 1978 godine i to za film?

https://www.youtube.com/watch?v=x75vvieni50
mozda je bregovic malo prepravio
Dozer

#1569 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Fudo387 wrote:A ne stevo, dosli su tvoji, poskidali petokrake i nabili kokarde, dok sam ja shvatio da se oni ne zajebaju ostale mi samo vodovodne cijevi.
Naravno da to tebi pase, samo ne znam zasto ocekujes da me nakon silnih sekundarnih i tercijalnih grobnica mozes opet zajebat?
Moooj Fudo.... :roll:
Nisu samo Srbi poskidali petokrake, nego i Hrvati i Bosnjaci... I to svi zajedno - prije '90-te.

A ovo...
Fudo387 wrote: Halo, da probas ponovo procitati glupost koju si napisao.
Mozda si se pogresno izrazio, ali napisati kako vojska koja je prouzrokovala materijalnu stetu od nekih pet milijardi dolara nije kriva sto Bosna u zadnjih 25 godina nije napravila bolnicu, i jos reci, pogotovo kad se zna koliko je naroda nastradalo, pri tom zanemarujuci cinjenicu od koga je taj narod nastradao...ma bjezi, sta ja imam s tobom polemisat.
...ti je nebuloza samo takva. :D
Onog momenta kad je ta vojska prestala unistavati, od tog momenta je trebalo krenuti i ponovo graditi. Da li je tvoja klika to uradila? Ni priblizno. U BIH se od '95-2010 slilo preko 20 milijardi US$. To bi ti bilo, po nekom srednjem kursu, oko 32-33 milijarde KM. Od toga je vise od pola pokradeno (dokazano da ne postoji trag tome), a od ostalog nije napravljeno NISTA sto bi unaprijedilo zivot ljudi u dugorocnom smislu.
Fudo387 wrote:Ja ba, trebao vam je Alija zauzeti Faletice dok mase mlataraju Titinim slikama, uz obavezne rudare iz Zivinica koji u plavim kombinezonima i sljemovima iz 1912 spasavaju jugu. :D
Ti, haveru, definitivno nisi dobar... :roll:
AKo te bas zanima, bilo je skladiste TO i CZ i na Nahorevu, iznad Pionirske. Bilo krcato, a cuvala ga dva JNA vojnika. Nas TO jos krajem marta trazio da se to zauzme i uzme, a veliki "stratezi" s vrha rekli - "Ma jok. Pusti to."
Nemas ti, haveru, blage veze o cemu laprdas i lupetas...
burger_pasa wrote:Covjek da ne povjeruje kakvih ovdje povampirenih Jugonostalgicara ima. Sanjaju nesto cega nema, cega nikad vise biti nece, pa taman da je bio zlatni sistem, a ne diktatura, jednoumlje, teror, lazi, skriveni sovinizam, bijeda i jad.
Trebalo bi sve te Jugonostalgicare potrpati u ficu ili juga 45, dat im lopatu Alije Sirotanovica, pa pravac da grade Dedinje ili autoput Zagreb Beograd.
Dzaba... ti ne kontas, pa ne kontas... Jeb'la te ba Juga kao Juga. Ovdje se prica o SISTEMU, drzavnom uredjenju, zakonima, obrazovanju i ekonomiji. Mogla se Juga zvati i Smrdulja, ali ako je SISTEM bio dobar i funkcionalan, onda je on takav i to nema veze s imenom drzave ili onima koji u njoj zive. Pa upali te dvije vijuge, majka mu stara...
I jos, povrh svega, nabrajas da je to bilo - "diktatura, jednoumlje, teror, lazi, skriveni sovinizam, bijeda i jad" :lol: :lol: :lol:
A sad je, valjda, demokratija, viseumlje, sloboda, istina, nema sovinizma, bogatstvo, sreca i blagostanje :lol: :lol: :lol: Zivi si dokaz toga :D
Majke ti, gdje ti zivis? :D
sumirprimus

#1570 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sumirprimus »

tacno tako,svidjalo se nekom ili ne..
kako ono sve po jus.u :D
5 0 5

#1571 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by 5 0 5 »

sumirprimus wrote:tacno tako,svidjalo se nekom ili ne..
kako ono sve po jus.u :D
p(e)-(e)s-u. :D
Dozer

#1572 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Ih...JUS je samo jos jedna stvar - tada su postojali standardi. Koje standarde imamo danas? CS (Chinese standard), TS (Turkish standard) i LS (Lopovski standard), a uskoro i AS (Arapski standard) :D

Eto drzave i karine... za 25 godina postojanja nije bila u stanju razviti ni vlastite standarde. A i kako ce kad nema proizvodnje za koju bi ih razvila, pa mora koristiti tudje :lol: :lol: :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#1573 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by sabina1 »

@dozer , maksuz sam se logovala da bih napisala - moj naklon za post.
Jedino bih dodala da je za sve prednosti sistema zasluzan sin svih nasih naroda i narodnosti - Marsal Tito.

Sto je vise kleveta i lazi , Tito nam je sve drazi i drazi...
Pozdrav.
Dozer

#1574 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Dozer »

Ma zasluzan je on najvise sto je imao Goli otok...
Sva ova danasnja stoka bi meni odavno bila na njemu, i tucala kamen. I to gumenim cekicima.
PM72

#1575 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by PM72 »

Dozer wrote:Ma zasluzan je on najvise sto je imao Goli otok...
Sva ova danasnja stoka bi meni odavno bila na njemu, i tucala kamen. I to gumenim cekicima.
:thumbup: :kiss:

Samo,Goli otok je malo ostrvo.Za naše potrebe (smještaj ove bagre) trebalo bi konfiskovati ili zakupiti čitav Hvar i Pelješac.
Post Reply