Republika Turska
- Opetja033
#1551 Re: Republika Turska
Preko 20% parlamentaraca AKP-a ce biti Kurdi. Ima Alevita, Ermena.
Sunniti, siti, krscani. Svi se okupili pod kisobran presvijetlog padišaha za odbranu Republike Turske i turske civilizacije pred najezdom barbarskih terorista PKK-a.
Sunniti, siti, krscani. Svi se okupili pod kisobran presvijetlog padišaha za odbranu Republike Turske i turske civilizacije pred najezdom barbarskih terorista PKK-a.
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1552 Re: Republika Turska
jel to kiki izjavioinsomnia78 wrote:A 40 000 uhapsenih intelektualaca?
- limeni
#1553 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Oni ti ga puse Tajibeeeee
Velika pobjeda demokratije u bratskoj Turskoj, ovo je veliki dan za Evropu!
- skupljac_zeljeza
#1554 Re: Republika Turska
Dedo predlaže na osnovu iskustva kako riješiti podjele.insomnia78 wrote:Dobro, necemo pretjerivati
Praksa ga demantuje
- insomnia78
#1555 Re: Republika Turska
A opet su ovi iz PKK veliki vjerniciskupljac_zeljeza wrote:Dedo predlaže na osnovu iskustva kako riješiti podjele.insomnia78 wrote:Dobro, necemo pretjerivati
Praksa ga demantuje
-
Saul Alvarez
#1556 Re: Republika Turska
skupljac_zeljeza wrote: "Zar se može porediti mudrost Kur'ana, s jedne, i sve pameti svijeta da saberete na jedno mjesto, s druge strane?
- skupljac_zeljeza
#1557 Re: Republika Turska
Pazi da se ne zagrcneš pa onda zakašlješ pa ti presjedne.Saul Alvarez wrote:skupljac_zeljeza wrote: "Zar se može porediti mudrost Kur'ana, s jedne, i sve pameti svijeta da saberete na jedno mjesto, s druge strane?
- Zokipfc
#1558 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
http://www.theonion.com/limeni wrote:Oni ti ga puse Tajibeeeee![]()
- insomnia78
#1559 Re: Republika Turska
Autobomba@fgeerdink: explosion in #nusaybin (mardin prov), reportedly many people wounded.
E moj @kiki koga ti podrzavas
- tututuuuu
#1560 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
limeni wrote:Oni ti ga puse Tajibeeeee![]()
je, bas je veliki dan za Europu, mislim da je ovo udarna vijest u Spanjolskoj i recimo Luksemburgu.
Cuj veliki dan za Europu.
- MOSALJOZE
#1561 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
2 miliona sirijskih izbjeglica je trenutno u Turskoj.Pitao bih te ja,da Turska nema uslove za taj broj ljudi,kako bi danas Europa izgledala.tututuuuu wrote:limeni wrote:Oni ti ga puse Tajibeeeee![]()
Velika pobjeda demokratije u bratskoj Turskoj, ovo je veliki dan za Evropu!![]()
![]()
![]()
![]()
je, bas je veliki dan za Europu, mislim da je ovo udarna vijest u Spanjolskoj i recimo Luksemburgu.Pa ne dize se Europljanima kao vama u BiH kad odredjeni politicar u odredjenoj azijskoj zemlji osvoji vlast.
Cuj veliki dan za Europu.![]()
- Grean
#1562 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Da se pridruzimHouse wrote:
Sta god ovi Taibomrsci pricali (poneki toliko pismeni da nisu znali ni svoj nick napisati gramaticki ispravno), Turska je pod njihovom vlascu otplatila kompletan dug MMF-u, po prvi put vodi koliko toliko samostalnu politiku u odnosu na podanike koji su vladali prije njih i koliko toliko se veze i pomaze prijateljskim zemljama poput BiH a posebno Bosnjacima.
Eto vam odgovor zasto smo mi sretni jer je Erdogan pobijedio. Da je ova partija bila na celu Turske pocetkom devedesetih vjerovatno bi bar malo drugacije izgledala ta podrska Turske, koja se tada svodila na suplju verbalnu.
- @mba
#1563 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
tututuuuu wrote:limeni wrote:Oni ti ga puse Tajibeeeee![]()
Velika pobjeda demokratije u bratskoj Turskoj, ovo je veliki dan za Evropu!![]()
![]()
![]()
![]()
je, bas je veliki dan za Europu, mislim da je ovo udarna vijest u Spanjolskoj i recimo Luksemburgu.Pa ne dize se Europljanima kao vama u BiH kad odredjeni politicar u odredjenoj azijskoj zemlji osvoji vlast. Ne pati svako od kompleksa manje vrijednosti da se vlazi na "veceg brata". Nas i Rusa trista meleona, eto na sta me ovo podsjeca...
ako te ne interesuje sta se desava "aziji" sto se onda javljas na ovu temu, zaobices i mirna bosna, kontas?
ali mislim da te ipak malo bocka sto je brko opet uzeo izbore, ja kazem BRKO SAMO SALJI IZBJEGLICE NA ZAPAD!!!
sve ce ovo biti turska zemo!
- animals
#1564 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
I Rusija..tako razmisljaju Bosnje i Srbi,iz jebene drzave koja se zove BIH..@mba wrote:tututuuuu wrote:limeni wrote:Oni ti ga puse Tajibeeeee![]()
![]()
![]()
![]()
je, bas je veliki dan za Europu, mislim da je ovo udarna vijest u Spanjolskoj i recimo Luksemburgu.Pa ne dize se Europljanima kao vama u BiH kad odredjeni politicar u odredjenoj azijskoj zemlji osvoji vlast. Ne pati svako od kompleksa manje vrijednosti da se vlazi na "veceg brata". Nas i Rusa trista meleona, eto na sta me ovo podsjeca...
ako te ne interesuje sta se desava "aziji" sto se onda javljas na ovu temu, zaobices i mirna bosna, kontas?
ali mislim da te ipak malo bocka sto je brko opet uzeo izbore, ja kazem BRKO SAMO SALJI IZBJEGLICE NA ZAPAD!!!
sve ce ovo biti turska zemo!![]()
- trcicu trceci
#1565 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Kakvi kompleksi. Ne mozes komentarisati spoljnu politiku a da te ne proglase zelenim, nacionalistom i svrsavaocem pred Erdoganom.
- insomnia78
#1566 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Jasta biGrean wrote:Da se pridruzimHouse wrote:
![]()
![]()
Sta god ovi Taibomrsci pricali (poneki toliko pismeni da nisu znali ni svoj nick napisati gramaticki ispravno), Turska je pod njihovom vlascu otplatila kompletan dug MMF-u, po prvi put vodi koliko toliko samostalnu politiku u odnosu na podanike koji su vladali prije njih i koliko toliko se veze i pomaze prijateljskim zemljama poput BiH a posebno Bosnjacima.
Eto vam odgovor zasto smo mi sretni jer je Erdogan pobijedio. Da je ova partija bila na celu Turske pocetkom devedesetih vjerovatno bi bar malo drugacije izgledala ta podrska Turske, koja se tada svodila na suplju verbalnu.
Evo Sirija im je u avliji pa vidimo kako djeluju
Ali to nema veze sa odlukom turskog naroda da zeli Erdogana na celu drzave
- @mba
#1567 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
rusi jok..na aparatima, izgubice ko i u afganistanu!
posto ja zivim negdje u dijaspori i svjedok sam svakodnevnih napada na tog velikog covjeka i propagande koju vode protiv vlade AKP-a, e zato se radujem zemo da je opet dobio izbore i naredne opet tako, dushmani nek crknu!
posto ja zivim negdje u dijaspori i svjedok sam svakodnevnih napada na tog velikog covjeka i propagande koju vode protiv vlade AKP-a, e zato se radujem zemo da je opet dobio izbore i naredne opet tako, dushmani nek crknu!
- @mba
#1568 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
a to bi oni trebali da se ukljuce u ovaj prljavi rat, pa nisu ludi!insomnia78 wrote:Jasta biGrean wrote:Da se pridruzimHouse wrote:
![]()
![]()
Evo Sirija im je u avliji pa vidimo kako djeluju
Ali to nema veze sa odlukom turskog naroda da zeli Erdogana na celu drzave
- animals
#1569 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Turski narod ga je izabrao, nek im vlada..
njihov izbor..
ali sto vas par svrsavate na sami spomen Turske, je sasvim druga prica..
njihov izbor..
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1570 Re: Republika Turska
pkk - rigidni bezvjerski fanatici
- @mba
#1571 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
animals wrote:Turski narod ga je izabrao, nek im vlada..
njihov izbor..
isto kao vae par cim se turska spomene kao da vam se oci vade, sve mozes ali tursku ne spominji nikako, i sada se pitam ko ovde ima komplekse!
- trcicu trceci
#1572 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Ko svrsava, komentarisemo?animals wrote:Turski narod ga je izabrao, nek im vlada..
njihov izbor..
ovdje je bilo tema od Hrvatske do Sirije, Albanije do Rusije...
ti samo umisljas i unaprijed sudis
- insomnia78
#1574 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
Taj rat ih se itekako tice i vec su ukljuceni@mba wrote:
a to bi oni trebali da se ukljuce u ovaj prljavi rat, pa nisu ludi!
- animals
#1575 Re: Velika pobjeda AK Partije na izborima u Turskoj
A ti mrtav ladan napises kako ce ovo sve biti Turska..@mba wrote:animals wrote:Turski narod ga je izabrao, nek im vlada..
njihov izbor..
isto kao vae par cim se turska spomene kao da vam se oci vade, sve mozes ali tursku ne spominji nikako, i sada se pitam ko ovde ima komplekse!
i tebe da uzimam za ozbiljno