Svi mi razlicito razmisljamo, ja zelim otici iskljucivo LEGALNO, kako bih rijesila boravisnu/radnu dozvolu i sutra dobila stalnu boravisnu, a za 8 god pasosTomahawk11 wrote:[
Ja sam dva puta bio blizu da odem.
Prvi put pred sami rat, doduše tad sam bio još dijete.
Dan prije izvađen pasoš, sutradan zapucalo.
Drugi put nekad 2000 i neke, trebao ići vani studirati. Nešto se iskomplikovalo i nisam.
I tako sam ostao, vrlo vjerovatno da s ovom pameti neću realizovati to.
A opet znam ljudi koji su rekli idem i otišli mimo svega, nađu nekog da ih ilegalno prebaci i nekako se snađu.
Tako je ovaj jedan zapalio, ni manje ni više, u Pariz. I ostao, imao sreću da je u komšiluku nabasao neki stariji bračni par iz Srbije, njima se svidjelo što je momak sa ovih prostora, pa su mu pomogli u svemu.
Kad sam se prošlog ljeta vraćao iz Antalije, sletim u Minhen, pita me onaj policajac u kom svojstvu, reko vraćam se, možete provjeriti da sam otišao prije 10 dana, i gdje ću sad, reko u Innsbruck, pa sutra kući, u BiH. A imam li ja kakav dokaz da se vraćam, autobusku kartu ili tako nešto, imam, ali je u Innsbrucku
Samo cijeli taj proces se toliko zakomplikovao, pa sad cekaj, nadaj se...malo sam ogranicena sto mi je cilj ta Njemacka, mada da se samo ja pitam, meni je svejedno Emirati, USA, Skandinavija, Irska itd...
Odosmo off previse