Uhapšen Naser Orić!

Post Reply
BHCluster

#1551 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by BHCluster »

VCorp wrote:
Historijski fakt.
I u kontekstu ove teme taj historijski fak ima znacaj kakav?
LBVIEW

#1552 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by LBVIEW »

spreca wrote:
sinuhe wrote:Zavrsio milicionerski kurs za razbijaca demonstracija. Prevedeno na bosanski - specijalac izuzetnih organizacijskih sposobnosti.
Pa sto nisi i ti pa bio u Zlobinom licnom obezbedjenju....mozda bi sad bio u pratnji Pickoustog
Ma stipu Spreca-),taj jos boluje od "banjaluckog" sindroma-ispralo mu mozak u serpskoj Bana Luci 90-tih.Ne znam jesi li imao prilike citati provale doticnog na onoj temi o zivotu nesrba u prijestolnici pravoslavnog rajha ratnih godina,samo bi ti se kazalo.
VCorp

#1553 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by VCorp »

BHCluster wrote:
VCorp wrote:
Historijski fakt.
Pa on tvrdi da neko ko nije osuđen za ratni zločin i kriminal nije ni kriv za njega, posredno tvrdi to za Orića dok ja samo iznio primjer da to ne mora biti tako.

Postoji li iko da nije čuo u kakvim Orić vodama pliva u postratnoj Bosni ? Zašto se na suđenju Turkoviću i mnogim drugim krimosima spominjalo često njegovo ime uz njih ? Stari ti laži sebe ali meni moj mozak ne dopušta to jer imam uz njega i oči i uši.

Dok mu ne dokažu da je ubijao civile i činio ratne zločine za mene je heroj a to šta radi danas neka njemu ide na obraz.

https://www.youtube.com/watch?v=Thvvtp7YwHA Evo i Edo Maajka je napravio zanimljivu stvar ...
BHCluster

#1554 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by BHCluster »

VCorp wrote:
BHCluster wrote:
VCorp wrote:
Historijski fakt.
Pa on tvrdi da neko ko nije osuđen za ratni zločin i kriminal nije ni kriv za njega, posredno tvrdi to za Orića dok ja samo iznio primjer da to ne mora biti tako.

Postoji li iko da nije čuo u kakvim Orić vodama pliva u postratnoj Bosni ? Zašto se na suđenju Turkoviću i mnogim drugim krimosima spominjalo često njegovo ime uz njih ? Stari ti laži sebe ali meni moj mozak ne dopušta to jer imam uz njega i oči i uši.

Dok mu ne dokažu da je ubijao civile i činio ratne zločine za mene je heroj a to šta radi danas neka njemu ide na obraz.

https://www.youtube.com/watch?v=Thvvtp7YwHA Evo i Edo Maajka je napravio zanimljivu stvar ...
A oricu je sudjeno zar ne?
sinuhe

#1555 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sinuhe »

LBVIEW wrote:
spreca wrote:
sinuhe wrote:Zavrsio milicionerski kurs za razbijaca demonstracija. Prevedeno na bosanski - specijalac izuzetnih organizacijskih sposobnosti.
Pa sto nisi i ti pa bio u Zlobinom licnom obezbedjenju....mozda bi sad bio u pratnji Pickoustog
Ma stipu Spreca-),taj jos boluje od "banjaluckog" sindroma-ispralo mu mozak u serpskoj Bana Luci 90-tih.Ne znam jesi li imao prilike citati provale doticnog na onoj temi o zivotu nesrba u prijestolnici pravoslavnog rajha ratnih godina,samo bi ti se kazalo.
O stigao i ti.
A sta bi ti imao pricati. Ti mozes citati i slusati tudje price.
SkyLimit

#1556 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by SkyLimit »

Reci da je Naser bio tjelohranitelj Milosevicu je krajnje pojednostavljeno gledanje na zbivanja. On je bio pripadnik specijalne jedinice MUP - a Srbije, beogradska verzija Vikicevaca. Izmedju ostalog njihov zadatak je bio da cuvaju i osiguravaju velike politicke ribe kao sto je bio Milosevic. I tako dodjosmo do onoga "Naser bio Milosevicev tjelohranjitelj".
spreca

#1557 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by spreca »

LBVIEW wrote:
spreca wrote:
nisam..gdje to :mrgreen:
spreca

#1558 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by spreca »

SkyLimit wrote:Reci da je Naser bio tjelohranitelj Milosevicu je krajnje pojednostavljeno gledanje na zbivanja. On je bio pripadnik specijalne jedinice MUP - a Srbije, beogradska verzija Vikicevaca. Izmedju ostalog njihov zadatak je bio da cuvaju i osiguravaju velike politicke ribe kao sto je bio Milosevic. I tako dodjosmo do onoga "Naser bio Milosevicev tjelohranjitelj".
ma nije mu to minus....to mu je plus....znaci da je sposoban lik sto je i dokazao u Srebrenici
PM72

#1559 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by PM72 »

Slobo je imao svog standardnog tjelohranitelja (krupni ćelavi krmak) koji je bio s njim 24h.Naser je bio pripadnik specijalne jedinice u kojoj je bilo više stotina policajaca.Formirana da smiruje nerede i interveniše na Kosovu po potrebi.Tako je da čuvao Slobu taman koliko sam i ja Aliju a vidio ga dva puta kao pripadnik MUP-a BiH.
Fudo387

#1560 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by Fudo387 »

PM72 wrote:Slobo je imao svog standardnog tjelohranitelja (krupni ćelavi krmak) koji je bio s njim 24h.Naser je bio pripadnik specijalne jedinice u kojoj je bilo više stotina policajaca.Formirana da smiruje nerede i interveniše na Kosovu po potrebi.Tako je da čuvao Slobu taman koliko sam i ja Aliju a vidio ga dva puta kao pripadnik MUP-a BiH.
Zar on nije bio u specijalnoj jedinici saveznog supa-a, a ne srbijanskog?
jadranom plovim

#1561 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by jadranom plovim »

SkyLimit wrote:Reci da je Naser bio tjelohranitelj Milosevicu je krajnje pojednostavljeno gledanje na zbivanja. On je bio pripadnik specijalne jedinice MUP - a Srbije, beogradska verzija Vikicevaca. Izmedju ostalog njihov zadatak je bio da cuvaju i osiguravaju velike politicke ribe kao sto je bio Milosevic. I tako dodjosmo do onoga "Naser bio Milosevicev tjelohranjitelj".
Sto je i gore po ove trolove koji ga zovu " milosevicevim tjelohraniteljem " on nije ni cuvao ni njega a ni velike politicke ribe na licnoj osnovi, on je bio pripadnik jedinica koje su cuvale lokacije gdje su se ovi nalazili ako je za to bilo potrebe a ne uvijek, znaci nije isao, spavao , vozio se non-stop uz takve osobe vec je cuvao zgradu, salu ili kao sto je to bio slucaj na onom skupu na Kosovu Polju da je kao clan jedinice obezbjedivao miting i sve te ucesnike. Znaci nista cuvanje na licnoj osnovi i nista kao pojedinac vec samo kao clan brojnije jedinice.
PM72

#1562 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by PM72 »

Fudo387 wrote:
PM72 wrote:Slobo je imao svog standardnog tjelohranitelja (krupni ćelavi krmak) koji je bio s njim 24h.Naser je bio pripadnik specijalne jedinice u kojoj je bilo više stotina policajaca.Formirana da smiruje nerede i interveniše na Kosovu po potrebi.Tako je da čuvao Slobu taman koliko sam i ja Aliju a vidio ga dva puta kao pripadnik MUP-a BiH.
Zar on nije bio u specijalnoj jedinici saveznog supa-a, a ne srbijanskog?
U pravu si,bio je pripadnik OBL Saveznog SUP-a .OBL - obezbjeđenje objekata i lica.
LBVIEW

#1563 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by LBVIEW »

sinuhe wrote:
O stigao i ti.
Sinko,nije pitanje ko bi imao o cemu pricati,vec na koji nacin-ti da si bio u Ausvicu pokusao bi naci
opravdanje za cuvare logora,bas kao sto si pokusavao ubijediti forumase,medu kojima je i poprilican
broj na svojoj kozi osjetio "dobrocinstvo" banjaluckih Srba,kako nije sve tako kao sto se cini.
Da stvar po tebe bude jos gora,ti to cinis nakon sto si i sam,po tvojoj prici bio svjedok serpskog ludila u Banja Luci.
E sad,ti,ili nisi ono za sto se ovdje izdajes,ili te jos drzi "banjalucki" sindrom.
SkyLimit

#1564 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by SkyLimit »

Zbog cega se uopce sudi ljudima sto su/ako su u ratu prosvirali metak kroz celo zarobljenim pripadnicima VRS i policije RS? Kao pripadnici i u sluzbi dokazane udruzene zlocinacke organizacije sa svjesnom genocidnom namjerom, oni nisu imali nikakav moralni kredibilitet da se pokazuje milost prema njima.

Je li iko osudjen jer je pocinio ratni zlocin nad zarobljenim pripadnikom SS - a? Samo iz ruskih zarobljenickih logora na hiljade ih nikad nije izaslo zivo. A poprilicno sam siguran i da niko nikad nece zavrsiti na robiji jer je "pocinio ratni zlocin nad pripadnikom ISIL - a".

Da li je ikada u Jugoslaviji neko osudjen zbog toga jer je ubio zarobljenog ustasu ili cetnika?
PM72

#1565 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by PM72 »

Pobjednici pišu istoriju i određuju pravila.U ovom našem "zadnjem" ratu - nema pobjednika niti pobjeđenog.Zato i jesu amnestirani pripadnici VRS a da se mi pitamo - osudili bi svakog pojedinačno bar na neku simboličnu kaznu.Svaki pripadnik VRS,HVO,Armije BiH i narodne odbrane (koji nije učestovovao u zločinima koji se mogu dokazati) - slobodan je čovjek.To što su mnogi od njih potezali kanap na haubici iznad Sarajeva,opkoljavali i palili muslimanska sela,gađali Stari most ili davali podršku mudžahedinima kad su otkidali zarobljenicima glave...poseban je padež.Zato postoji izreka "pojeo vuk magarca".

Proces protiv Orića je smijurija tužilaštva BiH napravljena samo da opravda svoje postojanje i kao da nešto rade a svi znaju da neće biti osuđen.Glupost koji iznosi "naša" strana kako žrtva ne može počiniti zločine također je bedastoća.Nisam mu držao svijeću ali znam da je činio jade i nad sopstvenim narodom.
KB9

#1566 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KB9 »

fazon je sto postoje ljudi koji ozbiljno vjeruju kako naser treba bit osudjen za zlocine na srbima u ratu

srbi nas napali, srbi dosli nama znaci i napali nas, genocid se vrsio i sad u cistoj odbrani svog zivota, na svojoj zemlji, naser treba da bude kriv? :lol:

e moj nasere, trebo si umrijet od dobre i postene cetnicke ruke pa da ti ne sude za zlocine sto si se branio :bih:
PM72

#1567 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by PM72 »

Fazon je što postoje I ljudi kojima mozak nije ispran šupljom nacionalističkom demagogijom i hodžinim zapisima.Srbi nas jesu napali ,bio je genocid i tu nema spora niti dileme.Ali,pričati kako su branioci nevini i meleci - e to može samo budala zadojena šovinističkom retorikom.
KB9

#1568 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KB9 »

kad napadas ne bi trebo kukat sto se neko branio
PM72

#1569 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by PM72 »

Niko još nije odgovarao što je ubio napadača.Zločin je kad ubiješ civile,djecu,starce,zarobljene.Ko je učestvovao u ratu to dobro zna.Ko nije - priča kao i ti.
sinuhe

#1570 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by sinuhe »

LBVIEW wrote:
sinuhe wrote:
O stigao i ti.
Sinko,nije pitanje ko bi imao o cemu pricati,vec na koji nacin-ti da si bio u Ausvicu pokusao bi naci
opravdanje za cuvare logora,bas kao sto si pokusavao ubijediti forumase,medu kojima je i poprilican
broj na svojoj kozi osjetio "dobrocinstvo" banjaluckih Srba,kako nije sve tako kao sto se cini.
Da stvar po tebe bude jos gora,ti to cinis nakon sto si i sam,po tvojoj prici bio svjedok serpskog ludila u Banja Luci.
E sad,ti,ili nisi ono za sto se ovdje izdajes,ili te jos drzi "banjalucki" sindrom.
Da se svi Srbi pretvore u andjele kud bi ti sa svojom mrznjom.
Tebi i trebaju Srbi zlocinci. Tako ti je najkomotnije.
BHCluster

#1571 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by BHCluster »

sinuhe wrote:
LBVIEW wrote:
sinuhe wrote:
O stigao i ti.
Da se svi Srbi pretvore u andjele kud bi ti sa svojom mrznjom.
Tebi i trebaju Srbi zlocinci. Tako ti je najkomotnije.
Gdje ti vidis mrzbnju? Covjek napisao istinu a ti o bajkama? Ono nidje veze.
KB9

#1572 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by KB9 »

PM72 wrote:Niko još nije odgovarao što je ubio napadača.Zločin je kad ubiješ civile,djecu,starce,zarobljene.Ko je učestvovao u ratu to dobro zna.Ko nije - priča kao i ti.
u kojoj li ti drzavi zivis pitanje je
jadranom plovim

#1573 Re: Uhapšen Naser Orić!

PM72 wrote:Niko još nije odgovarao što je ubio napadača.Zločin je kad ubiješ civile,djecu,starce,zarobljene.Ko je učestvovao u ratu to dobro zna.Ko nije - priča kao i ti.
Jeste zlocin ubiti civila, djecu, starce, zarobljene ..ali ko je taj koji treba da to dokaze ? SRNA, Dodik ili ono sto carsija i birtija govore ? Ko si ti ili ja da odlucujemo ko je zlocinac ili nije ako nema dokaza ili ako nismo bili sami svjedoci tog zlocina ? Koliko znam tebe nije sigurno Naaser nosio na ledjima kada si bio ranjen pa kako znas ?
Ako nisi bio tu pa onda slusas sta SRNA, Dodik i birtija tvrde , onda isto tako tvrde da je Dragan Vikic i njegova jedinica odgovorna za ubistvo civila u Pofalicima. I kako znam da se volis da hvalis kako ti je jedan poznati forumas koji otvoreno priznaje da je bio u toj jedinic veliki ahbab smijes li njemu reci da je zlocinac jer tako SRNA kaze ili to cuvas samo za one kojima prebacujes sjedeci u fotelji preko foruma ?

Dok mu se ne dokaze on nije zlocinac , nije kriv i barem kao pripadniku Armije RBIH, kao komandantu koji je svoje ranjene saborce nosio na sebi mu dadni barem malo postovanja i sacekaj presudu. Ili ako ti ne treba sud vec birtija i SRNA skupi muda pa reci kolegi ahbabu ono sto govoris Naseru preko foruma pa da vidimo da ne pravis razliku ;-)
PM72

#1574 Re: Uhapšen Naser Orić!

Post by PM72 »

Ne brabonjaj - živ bio.Tvoj stil pisanja mi vuče na jednog koji je dobio crveni karton pa se ponovo prijavio ali pod drugim nick-om.
jadranom plovim

#1575 Re: Uhapšen Naser Orić!

PM72 wrote:Ne brabonjaj - živ bio.Tvoj stil pisanja mi vuče na jednog koji je dobio crveni karton pa se ponovo prijavio ali pod drugim nick-om.
Ne brini se ti za mene , ti samo odluci hoces li i ahbaba nazvati zlocincem kao i Nasera jer si tako cuo u birtiji ili ces mu to preko foruma, onako malo anonimno :kiss:
Post Reply