V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post Reply
Edin H.

#1551 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Edin H. »

jefferson wrote:
pici wrote:
LSD wrote: eki to
ta ista "prijateljska amerika" je svojima avionima izbrisala sa lica zemlje Hirošimu i Nagasaki, atomske bombe testirali na njima, satirala kroz svoju historiju koga je stigla i gdje je stigla (Koreja, Vijetnam, Afganistan, Libija, Irak, njihova šesta flota intervenisala u bliskoistocnom ratu '73 i ostali svjetski zulumi jenki prijatelja)
a satrali bi i nas da smo krenuli na Banja Luku...što ne znaci da nece i nas jednog dana jenki friendovi opaliti po guzovima, ako budu imali interesa za to.

i ... idi se samozapali pred americkom ambasadom il malo bezbolnije, strajk gladju... ostavi nas ostale da se patimo sa zlotvorskom i nepravednom amerikom... HV i HVO su bili pred banjalukom, ne znam odakle vam te ublehe da bi ABiH bombardovali koja je bila zauzeta drzanjem kljuca i sanskog mosta od najezde arkanovaca... manje te bajke od SDA koristite :oops:
Jos kada bi neko procitao zvanicne dokumente koje je americki kongres iznio bilo bi OK.
Ali lakse Amerku okriviti nego nase politicare.
Naravno da bi bombardovali Armiju BiH, cilj je bio zaustaviti rat.

Jos 92-ge mi je rekao novinar CNN-a, jedan od onih koji je prije naseg rata bio u Iraku, za vrijeme vladavine Busha starijeg, da ako u Sarajevo ne udje humanitarna pomoc i ljudi pocnu umirati od gladi, doci ce do americke ogranicene intervencije, gdje ce bombardovati srpske polozaje, a onda i Armije BiH, ako se ne zaustave, kada im se kaze. E onda dolazi kolega Fransoa u Sarajevo, Srbi nisu metak ispalili, covjek se fino prosetao, nasi nepoznavaoci mu dadose orden i naimenovase Vojnu bolnicu Francuskom :-) Pokazao da se aerodrom moze koristiti, te sprijecio intevenciju ili barem odlozio tri godine. :roll:
jefferson

#1552 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jefferson »

HB_BHF wrote:Americi jedino zamjeram što su nas prekinuli 95' da osvojimo Banja Luku. Samo da su nam dali još 24h, odnosno 48h da ih istjeramo preko Drine... Hajmo sad juesej, ukinite nam genocidnu tvorevinu, vakat je... mislim da bi penzioneri iz rs-a odahnuli :D
kako su nas prekinuli kada dokumenti govore da je Holbruk rekao Aliji da uzme Prijedor i koristi americku avijaciju kao svoju. On je naglasio da ako se uzme Prijedor a Srbi pristanu na mirovnu konferenciju da ce Prijedor ostati u nasim rukama.
Ja sam ovo xxxxx puta spominjao a nikad en dobi odgovor na to pitanje.
Mi nismo tada imali toliko snage za taj odlucujuci korak, pa ni Prijedor da uzmemo a ne BL. Ja licno mislim da na tome trebamo zahvaliti HR, koja je uvijek uzimala "akcizu" na nase oruzje, koja blokirala dostavu bilo kojeg teskog naoruzanja.
Lako je preko Amerikanaca se pravdati zbog radi dnevno politickih poena.
LSD

#1553 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

što ta prijateljska amerika nije vec 1992 oplela po srbima :? nego je cekala 1995, da ovi protjeraju milion ljudi preko granice, pobiju 200 milja, izvrše masakr na markalama i genocid u Srebrenici...i onda mi kasnije dođe Klinton sa familijom da mi se šepuri po ferhadiji i glumi mirotvorca...išššš tamo smetljaru belosvetski :mrgreen:

nemamo naftu jbg, nismo Kuvajt da nas brane od srpskog Sadama
jefferson

#1554 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jefferson »

LSD wrote:što ta prijateljska amerika nije vec 1992 oplela po srbima :? nego je cekala 1995, da ovi protjeraju milion ljudi preko granice, pobiju 200 milja, izvrše masakr na markala i genocid u Srebrenici...i onda mi kasnije dođe Klinton sa familijom da mi se šepuri po ferhadiji i glumi mirotvorca...išššš tamo smetljaru belosvetski :mrgreen:

nemamo naftu jbg, nismo Kuvajt da nas brane od srpskog Sadama
Mi smo sto bi rekli ameri bili "small wars." Jugoslavija sama se raspala jer je izgubila geostratesko znacenje. Tako da ni BiH, u vrijeme kada se ujedinjavala njemacka, istocna evropa bila pred kolapsom itd, nije bila na top listi prioriteta.
Takodje, svaki americki predsjednik mora "prodati" intervenciju. Poslije 11.9.2001 je to bilo lako. Poslije pustinjske oluje a posbeno poslije Somalije 1993, to bas nije bilo lako.
Ja bi vise truda usmjerio i analizirao nasu vanjsku politiku i sta se uradilo po tom pitanju nego tudju politiku prema nama. Nasi minder politicari nisu nama bili najbolji prijatelji, a od drugih to ne ocekujem.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1555 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by hrasno38 »

HB_BHF wrote:Americi jedino zamjeram što su nas prekinuli 95' da osvojimo Banja Luku. Samo da su nam dali još 24h, odnosno 48h da ih istjeramo preko Drine... Hajmo sad juesej, ukinite nam genocidnu tvorevinu, vakat je... mislim da bi penzioneri iz rs-a odahnuli :D
Da ali isto tako do Banja Luke ne bi dosao ni blizu da nije bilo amerikanaca i njihovog bombardovanja srpskih polozaja i sa zemlje i iz zraka.
jefferson

#1556 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jefferson »

hrasno38 wrote:
Da ali isto tako do Banja Luke ne bi dosao ni blizu da nije bilo amerikanaca i njihovog bombardovanja srpskih polozaja i sa zemlje i iz zraka.
Naravno, jer ovi sve sto su unistili u prvim danima je ono sto ti je potrebno da napravis dobru ofanzivu.
staaarinavijac

#1557 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by staaarinavijac »

... valjda je konačno vrijeme da Bošnjaci shvate da sljedbenici velikosrpske ideologije Bošnjake ne smatraju ljudima ! ... već nekom nižom rasom ... misleći da s vremena na vrijeme mogu da nas ponižavaju, da se nad nama iživljavaju , da nas maltretiraju i da nas istrebljuju ... i onda nikom ništa !? ...
Koliko li je tih sljedbenika ? ... Čini se da ih nije malo ...
Nikad nisu bili očitiji , pa ne smijemo živjeti više u zabludama...

Mene brinemo mi , Bošnjaci , ... zaboravni , nezainteresovani, konformisti , neozbiljni , i to toliko da samo kada bukvalno nam dođe nož pod grlo , onda tek "dolazimo pameti " i k'o nešto zbijamo redove ...

znači ne treba se ibretiti ako nam se ponovo neke loše stvari ponove ...
kamberovica polje

#1558 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by kamberovica polje »

Za 24h? Jesi ti svjestan da je zauzimanje grada veličine BL gotovo nemoguće. Pa Srbi su Sarajevo držali pod obručem i bacili svu silu koju su imali na njega i opet nisu uspjeli pa su onda pristupili mentalnom mučenju i ubijanju stanovnika u pojam granatiranjem. Nije ovo igrica da zauzmeš bazu i grad se predaje. Protiv sebe bi imao uz vojsku i tonu naoružanih civila i morao bi osvajati zgradu po zgradu.
Bosanski_kralj

#1559 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Bosanski_kralj »

kamberovica polje wrote:
Za 24h? Jesi ti svjestan da je zauzimanje grada veličine BL gotovo nemoguće. Pa Srbi su Sarajevo držali pod obručem i bacili svu silu koju su imali na njega i opet nisu uspjeli pa su onda pristupili mentalnom mučenju i ubijanju stanovnika u pojam granatiranjem. Nije ovo igrica da zauzmeš bazu i grad se predaje. Protiv sebe bi imao uz vojsku i tonu naoružanih civila i morao bi osvajati zgradu po zgradu.
Nije se moralo BL ni zauzeti, mogla se držati pod okruženjem. Onda bi mi imali priliku da tražimo više od ovoga što imamo danas.
jefferson

#1560 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jefferson »

Bosanski_kralj wrote:
kamberovica polje wrote:
Nije se moralo BL ni zauzeti, mogla se držati pod okruženjem. Onda bi mi imali priliku da tražimo više od ovoga što imamo danas.
Pa ja reko gore: amerikanci su rekli da se Prijedor zauzme jer bi nama pripo a mi ga nismo zauzeli a ne BL.
Crvena Tifoza

#1561 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Crvena Tifoza »

Nego, može li neko tužiti RS za genocid?
Bosanski_kralj

#1562 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Bosanski_kralj »

jefferson wrote: Pa ja reko gore: amerikanci su rekli da se Prijedor zauzme jer bi nama pripo a mi ga nismo zauzeli a ne BL.
Bili smo zauzeli B. Novi i ne znam zašto nam nije pripao?
skupljac_zeljeza

#1563 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by skupljac_zeljeza »

Jest da je ljeto i vruće, ali nemoj kineskih papuča....nisi bogat da kupuješ jeftino i od gume koja smrdi.

https://www.facebook.com/pages/Bojkot-r ... 1560045619
dječak sa šibicama

#1564 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by dječak sa šibicama »

A zasto VB i kolege nisu rezoluciju usvojili otprilike 1. jula 1995. godine, kada su im sa terena dolazile jasne vijesti od UN vojnika da se sprema napad na Srebrenicu???

I u skladu sa rezolucijom, poslali avione na Mladiceve snage, bacili par desetaka bombi i Mladicu nebi palo na pamet da udje u Srebrenicu.

Zasto?
Bosanski_kralj

#1565 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Bosanski_kralj »

Crvena Tifoza wrote:Nego, može li neko tužiti RS za genocid?
Žrtve i porodice žrtava bi mogle pokušati sa privatnim tužbama
jefferson

#1566 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jefferson »

Bosanski_kralj wrote:
jefferson wrote: Pa ja reko gore: amerikanci su rekli da se Prijedor zauzme jer bi nama pripo a mi ga nismo zauzeli a ne BL.
Stoji, ali tada to nismo znali. Na kraju, imali bi vise teritorije i mozda bi drugacije se "tezgali" da se tako izrazim. Da smo uzeli Prijedor mozda ne bi bilo 51:49 nego 55:45%.
dječak sa šibicama

#1567 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Bosanski_kralj wrote:
Bosanski Novi nikada nije bio u rukama Armije BiH, hrvatska vojska je pokusala zauzeti grad u operaciji Una i nisu uspjeli, dozivjeli velike gubitke u pokusaju desanta preko Une.
jefferson

#1568 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jefferson »

dječak sa šibicama wrote:A zasto VB i kolege nisu rezoluciju usvojili otprilike 1. jula 1995. godine, kada su im sa terena dolazile jasne vijesti od UN vojnika da se sprema napad na Srebrenicu???

I u skladu sa rezolucijom, poslali avione na Mladiceve snage, bacili par desetaka bombi i Mladicu nebi palo na pamet da udje u Srebrenicu.

Zasto?
ne branim VB, mislim da se radi o posebnoj sorti kretena, ali to pitanje treba postaviti Francuzima.
LeonardoAC

#1569 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LeonardoAC »

Rezolucija sama posebi je dala određeni efekat - cijeli svijet trubi o ruskoj podršci genocidnom narodu. U svijetu kakav je današnji - ništa drugo se nije moglo ni očekivati. Pravda i pravičnost je očigledno rezervisana za onaj - a interes za ovaj svijet. Ako ne pokažemo zube (pa i one truhle) na ovom pitanju, mi i ne zaslužujemo ni državu ni slobodu ni pravdu. Žalosno je što npr. Turska nije tražila od Rusije da se suzdrži od veta. Gdje je sad taj Erdogan kad treba nešto konkretno uraditi ? Ne kažem da nam je on krivac... ali se jasno vidi da je njemu ruski plin važniji od čitave Bosne i da osim pozdrava braći u dalekoj Bosni nikad ništa drugo nisu ni ponudili. U konačnici, ne treba gajiti nikakve iluzije da se sa Srbijom može graditi zajednička budućnost. Njemci su imali tu snagu da se suoče sa svojom prošlošću, da priznaju genocid nad židovima i krenu dalje - srbi su posebna priča i oni očito nisu završili sa ubijanjem i zločinima na balkanu i bošnjaci moraju to uvijek imati na umu. bem ti gasprom i abramovice i p. materine votkarske
jefferson

#1570 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by jefferson »

dječak sa šibicama wrote:
Bosanski_kralj wrote:
Bosanski Novi nikada nije bio u rukama Armije BiH, hrvatska vojska je pokusala zauzeti grad u operaciji Una i nisu uspjeli, dozivjeli velike gubitke u pokusaju desanta preko Une.
Mozda misli na Mrkonjic?
LSD

#1571 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by LSD »

Jenkiji su zaprijetili intervencijom cim se prišlo Banja Luci ;-) odmah su zaprijetili , kao oni revnosni portiri iz komunistickih filmova "Odbij od ograde, sikter"...pa još repetira pušku, da ostavi jaci utisak iako je i upozorenje samo po sebi bilo dovoljno...tadašnji gusar americke diplomatije zadužen za balkanske primitivce, rahmetlija Holbruk je bio posebno nadaren da prijeti drugima...a od Miloševića je odlazio ko pokisla kuja

cudi me da su potiskivali u sebi takvu odlucnost za intervencijom pune 4 godina dok se proljevala bosanska krv
cudi me da i sad potiskuju takve porive za brzom intervencijom, kad se događa Gaza... svaki dan gledamo preko TVa jedan veliki konc-logor kao prijenos finala Lige prvaka
Last edited by LSD on 09/07/2015 01:38, edited 3 times in total.
dječak sa šibicama

#1572 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

jefferson wrote:
dječak sa šibicama wrote:A zasto VB i kolege nisu rezoluciju usvojili otprilike 1. jula 1995. godine, kada su im sa terena dolazile jasne vijesti od UN vojnika da se sprema napad na Srebrenicu???

Zasto?
ne branim VB, mislim da se radi o posebnoj sorti kretena, ali to pitanje treba postaviti Francuzima.
Moze i njima.

Ja se sjecam samo osmijeha Sadako Ogate, Jasushi Akashija, Shiraka i Johna Majora, oni su se smjeskali dok je Mladic odradjivao posao.

Nikome, pa ni Klintonu, nije palo na pamet uciniti bilo sta da se zlocin sprijeci. A snimke masovnih grobnica je Albrightova pokazivala novinarima ni pet dana nakon pokolja, snimke napravljene iz aviona.

Malo je reci da je politika kurva.
dječak sa šibicama

#1573 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

jefferson wrote: Mozda misli na Mrkonjic?
Mozda, on zna na sta je mislio.

Mrkonjic Grad i Sipovo su vraceni Srbima zbog onih procenata. I ta prica o karti sa 45:55% je vec "opjevana".
It_is_a_Leclerc

#1574 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by It_is_a_Leclerc »

Hvala velikoj americkoj naciji na podrsci. God bless America.
Stari

#1575 Re: V.Britanija priprema rezoluciju o Srebrenici

Post by Stari »

TheMule wrote: „Možda tebi i tvojim borcima izgledaju ovi ciljevi veliki i neostvarivi. Setite se velike borbe za oslobođenje pod vodstvom velikog Karađorđa, Srbija je bila puna Turaka. U Beogradu i ostalim srpskim varošima stršile su muslimanske munare, a pored džamija su Turci vršili svoja smrdljiva pranja, kao sada u srpskoj Bosni i Hercegovini. Na stotine hiljada muslimana bilo je tada preplavilo našu otadžbinu. A prođite danas kroz Srbiju. Nećete naći niti jednog Turčina, nećete naći ni njihova groba, ni jednog šiljka, jer svesni srpski narod još davno je zbrisao sa lica zemlje žive vekovne neprijatelje srpskog naroda... To je najbolji dokaz i najbolje jamstvo da ćemo uspeti i u ovoj današnjoj svetskoj borbi i da ćemo istrebiti sve Turke iz ovih krajeva. Nijedan musliman neće među nama ostati.“ -draza
oh kakve li monumentalne jezicke filigranije ... ovo sam u svojoj senilnosti vec bio poceo zaboravljati ... ovu besjedu ....ovo slovo otjelovljenog altruizma .... treba uklesati u granitnu plocu na ulazu u svako mezarje ...svaku munaru ... na vrh svakog siljka .... i to sad u spomen u cast njegove rehabilitacije

cirilicom
Post Reply