Zene nakon 25
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- Ramzess Veliki
#1551 Re: Zene nakon 25
Dozer rek'o ... sad će opet početi da nije tako ... e vala jeste. Ne znam zašto li žene žele da se udaju ... 
-
ing-ecc
#1552 Re: Zene nakon 25
Zar ima Alfa sa 2.0 JTD?
1.9 ili 2.4??
1.9 ili 2.4??
- Ramzess Veliki
#1554 Re: Zene nakon 25
Alfa Romeo 159 2.0 JTDM Lusso:ing-ecc wrote:Zar ima Alfa sa 2.0 JTD?
1.9 ili 2.4??
Price: £24,150; Top speed: 126mph; 0-62mph: 9.9sec; Economy: 55.4mpg; Co2: 134g/km; Kerbweight: 1490kg; Engine type, cc: 4 cyls in line, 1956cc, turbodiesel; Power: 134bhp at 4000rpm; Torque: 258lb ft at 1750rpm; Gearbox: 6-spd manual
-
Niemand
#1555 Re: Zene nakon 25
Dozer, hocel i tvoje sceri sutra tako, od 18-25, iz kreveta u krevet dok ganjaju bemveove?
Il mozda tvoje ramo, posto se slazes sa dozerom?
Unaprijed se izvinjavam ako je vrijedjanje, jer na isto i pokusavam ukazati. Sve si strpo u taj svoj esej.
Razumijem ja da se vi zezate, sukate jedni drugima i tako to, al ako se ne varam ti si ipak covjek u nekim ozbiljnijim godinama i valjda mozes izvagati svoje rijeci.
Na temu, ne razumijem odkud tolika mrznja prema drugom spolu? Odkud taj poriv da se sukne, da se bude bolji/e, ljepsi/e, mladji/e i svi ostali pobrajani "epiteti prednosti" na temi?
Za mene ce moj covjek uvijek biti bolji od mene u svemu. I ljepsi, i pametniji, i bolja osoba. Da ne mislim tako, pitala bi se s kim sam onda. Ne mogu shvatiti da zivis s nekim vjecito u nekoj fazi pripravnosti i moguceg pocetka rata il odvec zapocetog rata. Pa ono, ko je jaci. Citam ovu temu redovno i skontam kolko je lijepo imati nekog ko te, pod broj jedan, ne vrijedja. Nekog s kim se ne takmicis. Odkud vam ba zivci vise za sve te bitke, sukove i nadmudrivanja?
Nikad nisam imala zivaca za to. Ako ne mogu popiti kafu s nekim bez da tabirim u glavi ko je koga zezno i ko je jaci, bolji i tako to, ne moram je vala ni piti. Mogu i sama. Umori se insan citajuci ovo, kamoli ne daj Boze ziveci tako.
Zalosno. Doduse, i lijepo je procitati. Osjecam se nekako ko da sam dobila na lotu.
Unaprijed se izvinjavam ako je vrijedjanje, jer na isto i pokusavam ukazati. Sve si strpo u taj svoj esej.
Razumijem ja da se vi zezate, sukate jedni drugima i tako to, al ako se ne varam ti si ipak covjek u nekim ozbiljnijim godinama i valjda mozes izvagati svoje rijeci.
Na temu, ne razumijem odkud tolika mrznja prema drugom spolu? Odkud taj poriv da se sukne, da se bude bolji/e, ljepsi/e, mladji/e i svi ostali pobrajani "epiteti prednosti" na temi?
Za mene ce moj covjek uvijek biti bolji od mene u svemu. I ljepsi, i pametniji, i bolja osoba. Da ne mislim tako, pitala bi se s kim sam onda. Ne mogu shvatiti da zivis s nekim vjecito u nekoj fazi pripravnosti i moguceg pocetka rata il odvec zapocetog rata. Pa ono, ko je jaci. Citam ovu temu redovno i skontam kolko je lijepo imati nekog ko te, pod broj jedan, ne vrijedja. Nekog s kim se ne takmicis. Odkud vam ba zivci vise za sve te bitke, sukove i nadmudrivanja?
Nikad nisam imala zivaca za to. Ako ne mogu popiti kafu s nekim bez da tabirim u glavi ko je koga zezno i ko je jaci, bolji i tako to, ne moram je vala ni piti. Mogu i sama. Umori se insan citajuci ovo, kamoli ne daj Boze ziveci tako.
Zalosno. Doduse, i lijepo je procitati. Osjecam se nekako ko da sam dobila na lotu.
- Ramzess Veliki
#1556 Re: Zene nakon 25
Nažalost hoće, ako ih na vrijeme ne uputimo u dobrom pravcu.Niemand wrote:Dozer, hocel i tvoje sceri sutra tako, od 18-25, iz kreveta u krevet dok ganjaju bemveove?
I dobro si primijetila, imaš razloga za sreću. Čuvaj to, lako se izgubi.
- Dozer
#1557 Re: Zene nakon 25
Sto se mojih "scera" tice, garantujem ti da nece ni priblizno tome. Vec sad su odgojene tako da znaju i razumiju kolika je to ubleha, i na svakom koraku im pokazujem i dokazujem koliko je to pogresno, iako se smatra "modernim". One vec sad vrlo dobro procjenjuju okolinu i svjesne su sta je sta, sta kako treba ili ne treba. Nerijetko ih cujem kako medjusobno komentarisu likove na TV-u ili na ulicu, Kad pogledam - shvatim da su totalno u pravu. I drago mi bude, jer znam da sam vec sad odradio dobar "posao"Niemand wrote:Dozer, hocel i tvoje sceri sutra tako, od 18-25, iz kreveta u krevet dok ganjaju bemveove?
Nazalost, sto mozes vjerovati, a i ne moras, vec sam puno puta bio svjedok kako majke "upucuju" kceri od 17-18-19, pa cak i 14-15, na koji nacin se trebaju oblaciti i zasto, a vrlo cesto je u ta obrazlozenja ukljuceno nesto tipa - "danas neces drugacije ni naci covjeka". Zalosno. Bar po meni i nekom mom mentalnom sklopu.
Gledam vec par puta male mature pred katedralom. Najiskrenije - za mene je ono totalni odron. Velika matura OK, ali na malu, gdje curice imaju po 14-15 godina, dakle jos su bukvalno djeca, da matere dozvoljavaju onakva oblacenja... meni je to porazno...
Djevojcice izgledaju kao zadnje kurve, nabijene na cipele sa stiklama od bar 10cm, kojekakvim platformama, a kada hodaju izgledaju kao kiklopi i samo se ceka momenat kad ce pasti i polomiti se...
Evo samo zadnji primjer, od prije neki dan.
Ide mati, pokrivena, a s njom kcer koja izgleda bukvalno kao da je posla na straftu - stikle od nekih 16-17cm, cipkasta haljina do guzova, nalijepljeni nokti k'o kandze, namazana kao Sijuks na ratnom pohodu... Mislim, ono... totalna katastrofa. Ja bih tu prvo olesio mater, tu takvu pokrivenu, a onda i kcer.
Da budemo nacito - nisam ja nikakav moralista, daleko od toga. Ali, kad nesto ne ide - ne ide.
Istovremeno, ja jednostavno ne mogu shvatiti roditelje, pogotovo majke, koje kceri od 16-17 puste u onu Bosnu na Ilidzi vikendom...Ono je totalna katastrofa... Ta djeca izlaze otamo u 2-3 ujutro, pjane toliko da bukvalno jedva stoje na nogama, povracaju okolo, a vrlo cesto takve izlaze pod ruku s likovima od 35-45 koji, po pravilu, imaju burme/vere na prstima... O cemu mi onda ovdje pricamo...?
A ovo je, navodno, muslimanski grad
A sto se sukanja tice - ne. Ja to ne radim. Zajebancija OK, ali sukanje nikad i nikome. Pogotovo ne vlastitioj zeni, a ni ona meni. Inace ne bismo bili vec punoljetni u braku
Ah, da...zaboravih staviti svoju masinicu

Last edited by Dozer on 15/06/2015 16:43, edited 1 time in total.
- McMoy
#1558 Re: Zene nakon 25
Ali ste ga udrobili:
red motora,
red udavača,
red alfi,
red usjedilica,
red Batinih zamal' uboda...
red motora,
red udavača,
red alfi,
red usjedilica,
red Batinih zamal' uboda...
-
Niemand
#1559 Re: Zene nakon 25
Dozer
Opisao si veliki dio danasnje omladine. Al i dalje nije sva omladina takva. A isto tako nisu sve zene takve.
Najbolji primjer ti je tvoja zadnja recenica, u sretnom braku, imas djecu. Steta je takve primjere ne pomenuti, jer vala sudeci po ovoj temi najbolje se nit zenit nit udavati kolko se ocrnise, a nije tako.
Ne moze se u kafani na ilidzi traziti ni covjek ni zena. Douse i moze, da ne moze, ne bi ova tema izgledala ko musko zenski prvi svjetski rat

Opisao si veliki dio danasnje omladine. Al i dalje nije sva omladina takva. A isto tako nisu sve zene takve.
Najbolji primjer ti je tvoja zadnja recenica, u sretnom braku, imas djecu. Steta je takve primjere ne pomenuti, jer vala sudeci po ovoj temi najbolje se nit zenit nit udavati kolko se ocrnise, a nije tako.
Ne moze se u kafani na ilidzi traziti ni covjek ni zena. Douse i moze, da ne moze, ne bi ova tema izgledala ko musko zenski prvi svjetski rat
- Dozer
#1560 Re: Zene nakon 25
Pa nisam ni rekao da su svi/sve takvi/takve. Ali, nazalost, danas vecina jeste... 
Pogledas broj razvoda godisnje, i sve je jasno...
Vjeruj mi, ja da se sutra razvedem iz ma kojeg razloga, nikad se vise ozenio ne bih. Ne zato sto sam razocaran u svoju tada bivsu zenu, nego sto vidim stanje drustva.
Pogledas broj razvoda godisnje, i sve je jasno...
Vjeruj mi, ja da se sutra razvedem iz ma kojeg razloga, nikad se vise ozenio ne bih. Ne zato sto sam razocaran u svoju tada bivsu zenu, nego sto vidim stanje drustva.
-
Gabrielo
#1561 Re: Zene nakon 25
Dozeru koliko ti scere imaju? Polako. Neke kasnije polude.
Dosta istine ima u tome sto si napisao. One koje nisu takve su uglavnom jedino velike vjernice.
Dosta istine ima u tome sto si napisao. One koje nisu takve su uglavnom jedino velike vjernice.
- Dozer
#1562 Re: Zene nakon 25
Mala matura sljedece godine
. A "poludit" nece sigruno, bar ne dok sam ja ziv 
I daleko su od vjernica

Sto bi moj dobri drug rek'o - hvaljen Allah i sucur Isusu da je tako
I daleko su od vjernica
Sto bi moj dobri drug rek'o - hvaljen Allah i sucur Isusu da je tako
Last edited by Dozer on 15/06/2015 16:56, edited 1 time in total.
- Ramzess Veliki
#1563 Re: Zene nakon 25
Redovna scena iz Male aleje na Ilidži.Dozer wrote:Ide mati, pokrivena, a s njom kcer koja izgleda bukvalno kao da je posla na straftu - stikle od nekih 16-17cm, cipkasta haljina do guzova, nalijepljeni nokti k'o kandze, namazana kao Sijuks na ratnom pohodu... Mislim, ono... totalna katastrofa. Ja bih tu prvo olesio mater, tu takvu pokrivenu, a onda i kcer.
-
Gabrielo
#1564 Re: Zene nakon 25
Pazi ti to dobro. Srednja skola je najgore razdoblje.
Iz mog iskustva vjernice su jedino ostale pristojne. Kod ostalih pokoji izuzetak ima ali vecina je
Iz mog iskustva vjernice su jedino ostale pristojne. Kod ostalih pokoji izuzetak ima ali vecina je
- McMoy
#1565 Re: Zene nakon 25
@Dozer, da ne citiram, svaka čast za onaj gore post.
Nema u njemu nikakvog vrijeđanja ili ruganja. Istine, nažalost i previše ima.
Nema u njemu nikakvog vrijeđanja ili ruganja. Istine, nažalost i previše ima.
- Secer_033
#1566 Re: Zene nakon 25
Dozer, nazalost, u pravu si. Ali to isto kad zena kaze muskarci odmah misle da je iz ljubomore a nije, takvo oblacenje i ponasanje stvarno nije ok.
-
Gabrielo
#1567 Re: Zene nakon 25
Jesi ti priznala da si dosta grijesila dok si bila mladja? Sjecam se da jeste neka ovdje.Secer_033 wrote:Dozer, nazalost, u pravu si. Ali to isto kad zena kaze muskarci odmah misle da je iz ljubomore a nije, takvo oblacenje i ponasanje stvarno nije ok.
- S4mpion
#1568 Re: Zene nakon 25
Ma nije to samo suprotni spol. Svakakvih riječi je ovdje bilo, ali sve je to dječija igra u poređenju s onim što su pojedine forumašice na ovoj temi, u žaru ljubomore, nagovorile drugim, mlađim pripadnicama ženskog spola.Niemand wrote:
-
natt
#1569 Re: Zene nakon 25
Kome je uopste palo na pamet ovo 25? 
- McMoy
#1570 Re: Zene nakon 25
Gabrielo wrote:Jesi ti priznala da si dosta grijesila dok si bila mladja? Sjecam se da jeste neka ovdje.Secer_033 wrote:Dozer, nazalost, u pravu si. Ali to isto kad zena kaze muskarci odmah misle da je iz ljubomore a nije, takvo oblacenje i ponasanje stvarno nije ok.
Ja sam to, dragi kolega, shvatio samo kao dobar uvod u ono što mlada dama hoće da peontira,
a to je da je ona prevazišla to nestašno tinejdžersko ponašanje i da je sad zrela djevojka spremna
da u punom kapacitetu i iz dubine duše pruži ljubav sretniku koji joj zapadne za oko.
Nažalost, forumaši ne dolaze u obzir.
-
Gabrielo
#1571 Re: Zene nakon 25
Hoces da kazes da je bila u fazonu jednom je covjek mlad ili ti ga jednom se zivi? Isprobavala svasta i svakoga? Pa sada kada je doslo vrijeme za smirenje, nema ponuda?McMoy wrote:Gabrielo wrote:Jesi ti priznala da si dosta grijesila dok si bila mladja? Sjecam se da jeste neka ovdje.Secer_033 wrote:Dozer, nazalost, u pravu si. Ali to isto kad zena kaze muskarci odmah misle da je iz ljubomore a nije, takvo oblacenje i ponasanje stvarno nije ok.
Ja sam to, dragi kolega, shvatio samo kao dobar uvod u ono što mlada dama hoće da peontira,
a to je da je ona prevazišla to nestašno tinejdžersko ponašanje i da je sad zrela djevojka spremna
da u punom kapacitetu i iz dubine duše pruži ljubav sretniku koji joj zapadne za oko.
Ne mislim da je cijenjena forumasica takva bila.
- McMoy
#1572 Re: Zene nakon 25
Gabrielo wrote:Hoces da kazes da je bila u fazonu jednom je covjek mlad ili ti ga jednom se zivi? Isprobavala svasta i svakoga? Pa sada kada je doslo vrijeme za smirenje, nema ponuda?McMoy wrote:
Ne mislim da je cijenjena forumasica takva bila.
Ja to nisam rekao.
Ona je sama spomenula svoje nestašluke iz mladosti.
A iskreno mislim da ima dovoljno ponuda, samo je možda malo neodlučna.
- Secer_033
#1573 Re: Zene nakon 25
Ne na taj nacin.Gabrielo wrote:Jesi ti priznala da si dosta grijesila dok si bila mladja? Sjecam se da jeste neka ovdje.Secer_033 wrote:Dozer, nazalost, u pravu si. Ali to isto kad zena kaze muskarci odmah misle da je iz ljubomore a nije, takvo oblacenje i ponasanje stvarno nije ok.
-
s.aint
#1574 Re: Zene nakon 25
nekom iskompleksiranom vJerojatnonatt wrote:Kome je uopste palo na pamet ovo 25?
-
sha_ba
#1575 Re: Zene nakon 25
s.aint wrote:nekom iskompleksiranom vJerojatnonatt wrote:Kome je uopste palo na pamet ovo 25?