Zene nakon 25

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ramzess Veliki

#1551 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

Dozer rek'o ... sad će opet početi da nije tako ... e vala jeste. Ne znam zašto li žene žele da se udaju ... :roll:
ing-ecc

#1552 Re: Zene nakon 25

Post by ing-ecc »

Zar ima Alfa sa 2.0 JTD?
1.9 ili 2.4??
ing-ecc

#1553 Re: Zene nakon 25

Post by ing-ecc »

2.0 benzin?
Ramzess Veliki

#1554 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

ing-ecc wrote:Zar ima Alfa sa 2.0 JTD?
1.9 ili 2.4??
Alfa Romeo 159 2.0 JTDM Lusso:
Price: £24,150; Top speed: 126mph; 0-62mph: 9.9sec; Economy: 55.4mpg; Co2: 134g/km; Kerbweight: 1490kg; Engine type, cc: 4 cyls in line, 1956cc, turbodiesel; Power: 134bhp at 4000rpm; Torque: 258lb ft at 1750rpm; Gearbox: 6-spd manual
Niemand

#1555 Re: Zene nakon 25

Post by Niemand »

Dozer, hocel i tvoje sceri sutra tako, od 18-25, iz kreveta u krevet dok ganjaju bemveove?

Il mozda tvoje ramo, posto se slazes sa dozerom?

Unaprijed se izvinjavam ako je vrijedjanje, jer na isto i pokusavam ukazati. Sve si strpo u taj svoj esej.

Razumijem ja da se vi zezate, sukate jedni drugima i tako to, al ako se ne varam ti si ipak covjek u nekim ozbiljnijim godinama i valjda mozes izvagati svoje rijeci.

Na temu, ne razumijem odkud tolika mrznja prema drugom spolu? Odkud taj poriv da se sukne, da se bude bolji/e, ljepsi/e, mladji/e i svi ostali pobrajani "epiteti prednosti" na temi?

Za mene ce moj covjek uvijek biti bolji od mene u svemu. I ljepsi, i pametniji, i bolja osoba. Da ne mislim tako, pitala bi se s kim sam onda. Ne mogu shvatiti da zivis s nekim vjecito u nekoj fazi pripravnosti i moguceg pocetka rata il odvec zapocetog rata. Pa ono, ko je jaci. Citam ovu temu redovno i skontam kolko je lijepo imati nekog ko te, pod broj jedan, ne vrijedja. Nekog s kim se ne takmicis. Odkud vam ba zivci vise za sve te bitke, sukove i nadmudrivanja?

Nikad nisam imala zivaca za to. Ako ne mogu popiti kafu s nekim bez da tabirim u glavi ko je koga zezno i ko je jaci, bolji i tako to, ne moram je vala ni piti. Mogu i sama. Umori se insan citajuci ovo, kamoli ne daj Boze ziveci tako.

Zalosno. Doduse, i lijepo je procitati. Osjecam se nekako ko da sam dobila na lotu.
Ramzess Veliki

#1556 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

Niemand wrote:Dozer, hocel i tvoje sceri sutra tako, od 18-25, iz kreveta u krevet dok ganjaju bemveove?

Nažalost hoće, ako ih na vrijeme ne uputimo u dobrom pravcu.

I dobro si primijetila, imaš razloga za sreću. Čuvaj to, lako se izgubi. :thumbup:
Dozer

#1557 Re: Zene nakon 25

Post by Dozer »

Niemand wrote:Dozer, hocel i tvoje sceri sutra tako, od 18-25, iz kreveta u krevet dok ganjaju bemveove?

Unaprijed se izvinjavam ako je vrijedjanje, jer na isto i pokusavam ukazati. Sve si strpo u taj svoj esej.

Razumijem ja da se vi zezate, sukate jedni drugima i tako to, al ako se ne varam ti si ipak covjek u nekim ozbiljnijim godinama i valjda mozes izvagati svoje rijeci.
Sto se mojih "scera" tice, garantujem ti da nece ni priblizno tome. Vec sad su odgojene tako da znaju i razumiju kolika je to ubleha, i na svakom koraku im pokazujem i dokazujem koliko je to pogresno, iako se smatra "modernim". One vec sad vrlo dobro procjenjuju okolinu i svjesne su sta je sta, sta kako treba ili ne treba. Nerijetko ih cujem kako medjusobno komentarisu likove na TV-u ili na ulicu, Kad pogledam - shvatim da su totalno u pravu. I drago mi bude, jer znam da sam vec sad odradio dobar "posao" ;)

Nazalost, sto mozes vjerovati, a i ne moras, vec sam puno puta bio svjedok kako majke "upucuju" kceri od 17-18-19, pa cak i 14-15, na koji nacin se trebaju oblaciti i zasto, a vrlo cesto je u ta obrazlozenja ukljuceno nesto tipa - "danas neces drugacije ni naci covjeka". Zalosno. Bar po meni i nekom mom mentalnom sklopu.

Gledam vec par puta male mature pred katedralom. Najiskrenije - za mene je ono totalni odron. Velika matura OK, ali na malu, gdje curice imaju po 14-15 godina, dakle jos su bukvalno djeca, da matere dozvoljavaju onakva oblacenja... meni je to porazno...
Djevojcice izgledaju kao zadnje kurve, nabijene na cipele sa stiklama od bar 10cm, kojekakvim platformama, a kada hodaju izgledaju kao kiklopi i samo se ceka momenat kad ce pasti i polomiti se...
Evo samo zadnji primjer, od prije neki dan.
Ide mati, pokrivena, a s njom kcer koja izgleda bukvalno kao da je posla na straftu - stikle od nekih 16-17cm, cipkasta haljina do guzova, nalijepljeni nokti k'o kandze, namazana kao Sijuks na ratnom pohodu... Mislim, ono... totalna katastrofa. Ja bih tu prvo olesio mater, tu takvu pokrivenu, a onda i kcer.

Da budemo nacito - nisam ja nikakav moralista, daleko od toga. Ali, kad nesto ne ide - ne ide.
Istovremeno, ja jednostavno ne mogu shvatiti roditelje, pogotovo majke, koje kceri od 16-17 puste u onu Bosnu na Ilidzi vikendom...Ono je totalna katastrofa... Ta djeca izlaze otamo u 2-3 ujutro, pjane toliko da bukvalno jedva stoje na nogama, povracaju okolo, a vrlo cesto takve izlaze pod ruku s likovima od 35-45 koji, po pravilu, imaju burme/vere na prstima... O cemu mi onda ovdje pricamo...?
A ovo je, navodno, muslimanski grad :lol: :lol: :lol: :lol: Hau Jes Nou - sve po islamu :lol: :lol: :lol:

A sto se sukanja tice - ne. Ja to ne radim. Zajebancija OK, ali sukanje nikad i nikome. Pogotovo ne vlastitioj zeni, a ni ona meni. Inace ne bismo bili vec punoljetni u braku ;)

Ah, da...zaboravih staviti svoju masinicu ;)
Image
Last edited by Dozer on 15/06/2015 16:43, edited 1 time in total.
McMoy

#1558 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

Ali ste ga udrobili:
red motora,
red udavača,
red alfi,
red usjedilica,
red Batinih zamal' uboda... :D
Niemand

#1559 Re: Zene nakon 25

Post by Niemand »

Dozer :thumbup:
Opisao si veliki dio danasnje omladine. Al i dalje nije sva omladina takva. A isto tako nisu sve zene takve.

Najbolji primjer ti je tvoja zadnja recenica, u sretnom braku, imas djecu. Steta je takve primjere ne pomenuti, jer vala sudeci po ovoj temi najbolje se nit zenit nit udavati kolko se ocrnise, a nije tako.

Ne moze se u kafani na ilidzi traziti ni covjek ni zena. Douse i moze, da ne moze, ne bi ova tema izgledala ko musko zenski prvi svjetski rat :D :mrgreen:
Dozer

#1560 Re: Zene nakon 25

Post by Dozer »

Pa nisam ni rekao da su svi/sve takvi/takve. Ali, nazalost, danas vecina jeste... :(
Pogledas broj razvoda godisnje, i sve je jasno...
Vjeruj mi, ja da se sutra razvedem iz ma kojeg razloga, nikad se vise ozenio ne bih. Ne zato sto sam razocaran u svoju tada bivsu zenu, nego sto vidim stanje drustva.
Gabrielo

#1561 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

Dozeru koliko ti scere imaju? Polako. Neke kasnije polude. :D

Dosta istine ima u tome sto si napisao. One koje nisu takve su uglavnom jedino velike vjernice.
Dozer

#1562 Re: Zene nakon 25

Post by Dozer »

Mala matura sljedece godine ;). A "poludit" nece sigruno, bar ne dok sam ja ziv ;)
I daleko su od vjernica :D :D

Sto bi moj dobri drug rek'o - hvaljen Allah i sucur Isusu da je tako :D
Last edited by Dozer on 15/06/2015 16:56, edited 1 time in total.
Ramzess Veliki

#1563 Re: Zene nakon 25

Post by Ramzess Veliki »

Dozer wrote:Ide mati, pokrivena, a s njom kcer koja izgleda bukvalno kao da je posla na straftu - stikle od nekih 16-17cm, cipkasta haljina do guzova, nalijepljeni nokti k'o kandze, namazana kao Sijuks na ratnom pohodu... Mislim, ono... totalna katastrofa. Ja bih tu prvo olesio mater, tu takvu pokrivenu, a onda i kcer.
Redovna scena iz Male aleje na Ilidži. :roll:
Gabrielo

#1564 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

Pazi ti to dobro. Srednja skola je najgore razdoblje. :D

Iz mog iskustva vjernice su jedino ostale pristojne. Kod ostalih pokoji izuzetak ima ali vecina je :-)
McMoy

#1565 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

@Dozer, da ne citiram, svaka čast za onaj gore post. :thumbup: :thumbup:

Nema u njemu nikakvog vrijeđanja ili ruganja. Istine, nažalost i previše ima.
Secer_033

#1566 Re: Zene nakon 25

Post by Secer_033 »

Dozer, nazalost, u pravu si. Ali to isto kad zena kaze muskarci odmah misle da je iz ljubomore a nije, takvo oblacenje i ponasanje stvarno nije ok.
Gabrielo

#1567 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

Secer_033 wrote:Dozer, nazalost, u pravu si. Ali to isto kad zena kaze muskarci odmah misle da je iz ljubomore a nije, takvo oblacenje i ponasanje stvarno nije ok.
Jesi ti priznala da si dosta grijesila dok si bila mladja? Sjecam se da jeste neka ovdje. :D
S4mpion

#1568 Re: Zene nakon 25

Post by S4mpion »

Niemand wrote:
Na temu, ne razumijem odkud tolika mrznja prema drugom spolu? Odkud taj poriv da se sukne, da se bude bolji/e, ljepsi/e, mladji/e i svi ostali pobrajani "epiteti prednosti" na temi?
Ma nije to samo suprotni spol. Svakakvih riječi je ovdje bilo, ali sve je to dječija igra u poređenju s onim što su pojedine forumašice na ovoj temi, u žaru ljubomore, nagovorile drugim, mlađim pripadnicama ženskog spola. :pusi:
natt

#1569 Re: Zene nakon 25

Post by natt »

Kome je uopste palo na pamet ovo 25? :lol:
McMoy

#1570 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

Gabrielo wrote:
Secer_033 wrote:Dozer, nazalost, u pravu si. Ali to isto kad zena kaze muskarci odmah misle da je iz ljubomore a nije, takvo oblacenje i ponasanje stvarno nije ok.
Jesi ti priznala da si dosta grijesila dok si bila mladja? Sjecam se da jeste neka ovdje. :D

Ja sam to, dragi kolega, shvatio samo kao dobar uvod u ono što mlada dama hoće da peontira,
a to je da je ona prevazišla to nestašno tinejdžersko ponašanje i da je sad zrela djevojka spremna
da u punom kapacitetu i iz dubine duše pruži ljubav sretniku koji joj zapadne za oko.

Nažalost, forumaši ne dolaze u obzir. :run:
Gabrielo

#1571 Re: Zene nakon 25

Post by Gabrielo »

McMoy wrote:
Gabrielo wrote:

Ja sam to, dragi kolega, shvatio samo kao dobar uvod u ono što mlada dama hoće da peontira,
a to je da je ona prevazišla to nestašno tinejdžersko ponašanje i da je sad zrela djevojka spremna
da u punom kapacitetu i iz dubine duše pruži ljubav sretniku koji joj zapadne za oko.

Hoces da kazes da je bila u fazonu jednom je covjek mlad ili ti ga jednom se zivi? Isprobavala svasta i svakoga? Pa sada kada je doslo vrijeme za smirenje, nema ponuda?

Ne mislim da je cijenjena forumasica takva bila. :zoka:
McMoy

#1572 Re: Zene nakon 25

Post by McMoy »

Gabrielo wrote:
McMoy wrote:

Hoces da kazes da je bila u fazonu jednom je covjek mlad ili ti ga jednom se zivi? Isprobavala svasta i svakoga? Pa sada kada je doslo vrijeme za smirenje, nema ponuda?

Ne mislim da je cijenjena forumasica takva bila. :zoka:

Ja to nisam rekao.
Ona je sama spomenula svoje nestašluke iz mladosti.
A iskreno mislim da ima dovoljno ponuda, samo je možda malo neodlučna.
Secer_033

#1573 Re: Zene nakon 25

Post by Secer_033 »

Gabrielo wrote:
Ne na taj nacin.
s.aint

#1574 Re: Zene nakon 25

Post by s.aint »

natt wrote:Kome je uopste palo na pamet ovo 25? :lol:
nekom iskompleksiranom vJerojatno :mrgreen:
sha_ba

#1575 Re: Zene nakon 25

Post by sha_ba »

s.aint wrote:
natt wrote:Kome je uopste palo na pamet ovo 25? :lol:
nekom iskompleksiranom vJerojatno :mrgreen: