Makedonija
-
Alfaromeo
#1551 Re: Makedonija
Ma cudno mi
Da su nemiri bas sad u
Makedoniji, kad Kosovski Albanci zele da
naprave vojsku.
Svemu tome je USA dala Veto.
Protive se stvaranju vojske.
Vjerovatno kontaju
Koji ce vam najveca NATO baza je tu...
Samo Taci pokusava, da li ce da istraje..
Nije mi jasno da se Albanci bas u ovome trenutku
zamjere Americi, mada mozda zele i na ovaj nacin
da izvrse pritisak i daju podrsku
Albancima u Makedoniji.
Da su nemiri bas sad u
naprave vojsku.
Vjerovatno kontaju
Albancima u Makedoniji.
- agim.
#1552 Re: Makedonija
Nemiri proizlaze od partije na vlasti , Gruevskom -kriminalcem i samo da spasava svoje dupe pokusava da gurne MK u etnicke sukobe .. cini sve sta je i nije moguce .Alfaromeo wrote:Ma cudno mi
Da su nemiri bas sad u
naprave vojsku.
Vjerovatno kontaju
Albancima u Makedoniji.
Albanci su pokazali lojalnost , dali Zevu ( Makedonska stranka SDSM ) 10 pratenika i zato u ovome slucaju nema nikakve smisle optuzivati Albance .
- CSKA
#1553 Re: Makedonija
Malo Bg,malo kuci u Sa...ali ako ovaj pobijedi na izborima u Srbiji od 3.4 ja sam na Novom Zelandu cuvam ovce.sherbett wrote:
Hvala, hvala..
A di si ti? Povest cu te ja
Eh ljeto u Makedoniji,mozemo poslije i na more u Madjarsku
-
radostan dan
#1554 Re: Makedonija
Ona sanja da sam oprao ruke,
Da sam obrijan, da sam lep.
Toplo je na jastuku, u polusnu.
Mirise na dorucak.
Prijatan glas iz druge sobe se javlja...
Da sam obrijan, da sam lep.
Toplo je na jastuku, u polusnu.
Mirise na dorucak.
Prijatan glas iz druge sobe se javlja...
- dječak sa šibicama
#1555 Re: Makedonija
Zaevu i njegovim pajdasima demonstranti razbili glave.
Haos u Sobranju.
Haos u Sobranju.
- It_is_a_Leclerc
#1557 Re: Makedonija
Za gotovo izvjesno nasilje u Makedoniji, direktnu odgovornost snose zvaničnici Evropske Unije na čelu s onim blijedim austrijskim štakorom - Sebastianom Kurzem koji je dao direktnu podršku fašističkoj i zločinačkoj diktaturi Nikole Gruevskog.
-
Denijaz1254
#1558 Re: Makedonija
Na cijoj strani bi bila Republika Turska ukoliko tamo izbije belaj? Mislim da je to najvaznije pitanje. Ako se i Turci okrenu protiv Makedonaca onda je za njih gotova prica. Grci, Albanci, Bugari i Srbi zele da ih podjele.
- Drvosjeca iz Dejcica
#1559 Re: Makedonija
Po ovome vidiš koliko je Makedonija banana republika, do duše ni BiH nije ništa bolja kao ni Srbija. Hrvatska je tu odmah iza i jedino Slovenija po meni je malo podalje odmakla. Tuga!
-
amrq7u
#1561 Re: Makedonija
neće ovo na dobro. 
-
Denijaz1254
#1562 Re: Makedonija
Mislim da Bosnjacki interes lezi u sto jacoj poziciji Albanskog naroda na balkanu. Sto znaci da bi nama bilo u interesu sto slabija Makedonija i sto veci uticaj Albanskog naroda u Makedoniji.amrq7u wrote:neće ovo na dobro.
Velika Albanija je nama svakako u interesu. Neprijatelj naseg neprijatelja je nas prijatelj.
- Kikibombona
#1563 Re: Makedonija
Republika Turska se nista ne pita kao ni nabrojane banana drzavice.Denijaz1254 wrote:Na cijoj strani bi bila Republika Turska ukoliko tamo izbije belaj? Mislim da je to najvaznije pitanje. Ako se i Turci okrenu protiv Makedonaca onda je za njih gotova prica. Grci, Albanci, Bugari i Srbi zele da ih podjele.
O sudbini Makedonije odlucuju Amerika i EU te u manjoj mjeri Rusija.
-
Qassim1981
#1564 Re: Makedonija
Kam kurdistan medju velesilama??Kikibombona wrote:Republika Turska se nista ne pita kao ni nabrojane banana drzavice.Denijaz1254 wrote:Na cijoj strani bi bila Republika Turska ukoliko tamo izbije belaj? Mislim da je to najvaznije pitanje. Ako se i Turci okrenu protiv Makedonaca onda je za njih gotova prica. Grci, Albanci, Bugari i Srbi zele da ih podjele.
-
Denijaz1254
#1565 Re: Makedonija
Kikibombona wrote:Republika Turska se nista ne pita kao ni nabrojane banana drzavice.Denijaz1254 wrote:Na cijoj strani bi bila Republika Turska ukoliko tamo izbije belaj? Mislim da je to najvaznije pitanje. Ako se i Turci okrenu protiv Makedonaca onda je za njih gotova prica. Grci, Albanci, Bugari i Srbi zele da ih podjele.
RTurska je jedan od najvecih investitora u Makedoniji i u tom dijelu svijeta daleko najveca vojna sila. EU je banana drzava i svako je guzi kako hoce i Turska i Rusija i SAD. Ako Turska bude zelijela veliku Albaniju tu ce biti velika Albanija to je bar jasno.
- Maraschino
#1566 Re: Makedonija
oka sklopit necu moci kao i oni sto su se sikirali za nama.amrq7u wrote:neće ovo na dobro.
- Challenger__
#1567 Re: Makedonija
Ništa se tu Turska ne pita. Turska se samo gura uz one koji favorizuju albanski faktor.Denijaz1254 wrote:Ako Turska bude zelijela veliku Albaniju tu ce biti velika Albanija to je bar jasno.
- Kikibombona
#1568 Re: Makedonija
Turska ne granici sa Makedonijom za tvoju informaciju. Ne mislis valjda da ce pregaziti Grcku i Bugarsku, NATO clanice, da bi dosli do Makedonije!? Turska ne moze odbraniti interese na vlastitoj granici, u Siriji i Iraku, da brane daleko od Turske. Uozbilji se druze.Denijaz1254 wrote:
![]()
![]()
![]()
RTurska je jedan od najvecih investitora u Makedoniji i u tom dijelu svijeta daleko najveca vojna sila. EU je banana drzava i svako je guzi kako hoce i Turska i Rusija i SAD. Ako Turska bude zelijela veliku Albaniju tu ce biti velika Albanija to je bar jasno.
EU nije drzava, trebao bi znati. Pogledaj kod nas, u koga se uzdamo i koga za sadaku molimo. Turci nemaju para za sebe, kamoli da drugdje doniraju i investiraju. Sama Njemacka je ekonomski div za Tursku, da ne navodim ostale drzave.
Balkan je strogo po uticajem Amerike i EU. Albanci su pod kontrolom Amerike, ponajvise. Bice kako zapad odluci. Rusija se pokusava ubaciti u igru ali ekonomija ne moze ispratiti ekspanzionizam.
Ovdje se odjavljujem od diskusije sa tobom posto vec njusim o kome se radi.
Smirit ce se u Makedoniji. Nikome nije u interesu da se tamo zarati.
- cyprus
#1569 Re: Makedonija
Ko je sad ovaj Denijaz
Uđoh na temu ne bi li pročitao kakvo objašnjenje ove situacije, kad tamo samo gomila gluposti ovog, po svemu sudeći, trola...
Uđoh na temu ne bi li pročitao kakvo objašnjenje ove situacije, kad tamo samo gomila gluposti ovog, po svemu sudeći, trola...
- Challenger__
#1570 Re: Makedonija
Hah, ništa novo.cyprus wrote:Ko je sad ovaj Denijaz![]()
![]()
-
Denijaz1254
#1571 Re: Makedonija
Izrael ne granici sa ni jednom drzavom pa kontrolisu mnoge zapadne rezime. Uticaj se ne vrsi zveckanjem oruzijem nego kroz ekonomiju. Turska drzi sve aerodrome u Makedoniji. Ako si ikada bio dole znas da je sve na Makedonskom i Turskom jeziku. Najvece investicije u Makedoniji su dosle iz Turske. Pored toga sitnica nije ni to sto u Makedoniji koja je duboko etnicki podjeljena imamo i 4% Turaka i 1,5% Bosnjaka i Gorana. Ako Turska bude na strai Albanskog faktora odmag je i taj narod na toj strani. U Bugarskoj Turci cine 11% stanovnistva a jedan veliki dio tog stanovnistva je uz Makedonsku granicu.Kikibombona wrote:
Slazem se da nikome nije u interesu da se tamo zarati. Osim SAD-u i Velikoj Albaniji.
- cyprus
#1572 Re: Makedonija
Denijaz1254 wrote:Izrael ne granici sa ni jednom drzavom pa kontrolisu mnoge zapadne rezime. Uticaj se ne vrsi zveckanjem oruzijem nego kroz ekonomiju. Turska drzi sve aerodrome u Makedoniji. Ako si ikada bio dole znas da je sve na Makedonskom i Turskom jeziku. Najvece investicije u Makedoniji su dosle iz Turske. Pored toga sitnica nije ni to sto u Makedoniji koja je duboko etnicki podjeljena imamo i 4% Turaka i 1,5% Bosnjaka i Gorana. Ako Turska bude na strai Albanskog faktora odmag je i taj narod na toj strani. U Bugarskoj Turci cine 11% stanovnistva a jedan veliki dio tog stanovnistva je uz Makedonsku granicu.Kikibombona wrote:
Slazem se da nikome nije u interesu da se tamo zarati. Osim SAD-u i Velikoj Albaniji.
(Turci su zeleno, a Makedonija na jugozapadnoj granici
Ignorišite trola, inače ode tema u kurac...
Ozbiljno ljudi šta se to dešava? Makedonski nacionalisti upali u parlament i biju socijaliste i Albance? Jesam li dobro skontao? Znam za dosadašnje tenzije i sve, ali ovo je stvarno previše zabrinjavajuće... Otkud sad ovo?
-
Denijaz1254
#1574 Re: Makedonija
Turci u Bugarskoj; oko 10% stanovnistva Bugarske.
Last edited by Denijaz1254 on 27/04/2017 23:29, edited 1 time in total.
-
IMT25
#1575 Re: Makedonija
xxxxxxxxxxxxx
Last edited by IMT25 on 27/04/2017 23:33, edited 2 times in total.