Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post Reply
UnscarD
Location: Na granici koja polako nestaje, tamo izmedju atoma i bita.

#1551 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by UnscarD »

U perspektivi, zapad treba i mora OTPISATI 100% duga svim zemljama u razvoju.

A Grci bi mozda mogli da krenu stopama Rafaela Korere i jednostavno proglase dug nelegitimnim. Kako su Argentini oprastani dugovi, sto ne bi mogli biti i Grckoj?

Ovaj svijet bi bio puno bolje mjesto da se lijepo nuliraju svi dugovi zemalja u razvoju prema zemljama prvog svijeta.

Life before debt...
p206

#1552 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by p206 »

Kolika je kamata kod tih zlih lihvara?
Ako je 1,5 posto ko što neko napisa, to je poklon a ne kamata.
ExNihilo

#1553 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ExNihilo »

Ma ne mogu oni da vrate ni sa 0% kamate. Ne mogu glavnicu vratiti. Ne mogu ni ako se dio glavnice otpiše i stavi 0%. Toliko o tome. Jedini scenarij koji njima odgovara je puni otpis duga ili da plati neko drugi.
Last edited by ExNihilo on 03/07/2015 13:51, edited 1 time in total.
Opetja033

#1554 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Opetja033 »

ExNihilo wrote:
ioannes wrote:
ExNihilo wrote:

Dugi niz godina je Grčka rasla baš zato što jeste u euru.

Vi svi razmišljate unutar siatema... Niko ne dovodi sistem u pitanje. Ovaj sistem se bazira na rastu ali svi znamo da je stalni rast nemoguć i neprirodan kao i sam sistem.
Stvar je jasna... Što god više kamata nastaje to više rasta u privredi mora biti jer mi svi u realnom svijetu moramo taj kamatni pritisak na našim leđima odrađivat
Manje Zeitgeista i bit ćeš OK.
:mrgreen: :thumbup:

Boli ove nase nesposobne parazite neka stvar za Grcima i Grckom. Kmece oni jer znaju da ce kad-tad dijeliti sudbinu svoje brace po neradu u Grckoj. Brane svoje uhljebljene, neradnicke guzice preko ledja Grka.

Treba ovo u startu slomiti. Popusti li se Grcima haos je u ostatku Europe, svi ce traziti isto. Pa neka jedu kolace ako nemaju za hljeba.

Boga mi se treba poceti kvalitetno naoruzavati, sto legalno sto nelegalno. Kad neradnicima i parazitima nestane besplatnog hljeba, krenuce u otimacinu. Ne daj Boze da sta moraju raditi. Tome nas historija uci. I recept protiv toga je samo jedan: samo cvrsto, samo u kost... i u glavu. :mrgreen:
Bodkin

#1555 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

kamen spoticanja wrote:
mali_milojica wrote:Ma ovo je sve suplja. Vi cete malo zatezati,mi vam kao ne damo. Onda cete malo prijetiti,a mi cemo se kao naljutiti. bla bla bla
Hljeba i igara,vjerujete mi.
Da je kojim Grcka izasla iz eurozone,redom kao domine bi padale Spanija,Portugal,Italija itd odnosno to bi bio kraj eura i EU kakvu je poznajemo. Jeftinije je dati pare Grcima,ne moraju ih nikada vratiti,nego da se desio ovaj scenario.
Ali onda pare moraju dati i spaniji,portugalu,irskoj,italiji...
Ne moraju. Irska je isplivala. Spanija ima najveci rast od 2007. Pare se moraju davati slabijim clanicama. Eu nije tu da njemacka izvozi svoje proizvode i steka lovu u jastuku
Bodkin

#1556 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

UnscarD wrote:U perspektivi, zapad treba i mora OTPISATI 100% duga svim zemljama u razvoju.

A Grci bi mozda mogli da krenu stopama Rafaela Korere i jednostavno proglase dug nelegitimnim. Kako su Argentini oprastani dugovi, sto ne bi mogli biti i Grckoj?

Ovaj svijet bi bio puno bolje mjesto da se lijepo nuliraju svi dugovi zemalja u razvoju prema zemljama prvog svijeta.

Life before debt...
Pogledaj presudu privatnih kredita argentini skoro. Sta ima oprosteno
ioannes

#1557 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ioannes »

Opetja033 wrote:
Boli ove nase nesposobne parazite neka stvar za Grcima i Grckom. Kmece oni jer znaju da ce kad-tad dijeliti sudbinu svoje brace po neradu u Grckoj. Brane svoje uhljebljene, neradnicke guzice preko ledja Grka.

Treba ovo u startu slomiti. Popusti li se Grcima haos je u ostatku Europe, svi ce traziti isto. Pa neka jedu kolace ako nemaju za hljeba.

Boga mi se treba poceti kvalitetno naoruzavati, sto legalno sto nelegalno. Kad neradnicima i parazitima nestane besplatnog hljeba, krenuce u otimacinu. Ne daj Boze da sta moraju raditi. Tome nas historija uci. I recept protiv toga je samo jedan: samo cvrsto, samo u kost... i u glavu. :mrgreen:
Ovaj post se može komotno svrstati u kategoriju "balkanski krkanluk"

Nadam se da se ipak o zajebanciji radi
nosara

#1558 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

ioannes wrote:
Opetja033 wrote:

Ne zamjeri mu, to je od svakodnevnih redukcija vode u metropoli... :D
Sinapsa

#1559 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Sinapsa »

ExNihilo wrote:
ioannes wrote:
ExNihilo wrote:

Dugi niz godina je Grčka rasla baš zato što jeste u euru.

Vi svi razmišljate unutar siatema... Niko ne dovodi sistem u pitanje. Ovaj sistem se bazira na rastu ali svi znamo da je stalni rast nemoguć i neprirodan kao i sam sistem.
Stvar je jasna... Što god više kamata nastaje to više rasta u privredi mora biti jer mi svi u realnom svijetu moramo taj kamatni pritisak na našim leđima odrađivat
Dakle ovo sto je kolega @ioannes rekao je za tebe teorija zavjere :D. Dakle ocekivati beskonacan rast produktivnosti na planeti sa ogranicenim resursima je po tebi seriozno? OK, dakle nije sistem problem.
Pa de objasni zbog cega je neophodan privredni rast ako ne zbog hendikepa u sistemu. Zbog cega je to tako strasno da privreda npr. deset godina stagnira. Evropi je ove godine lijepo, pa zasto ce biti strasno ako i za deset godina bude imala istu privredu kao i danas? Njemacka privreda zadnjih dvadeset godina konstantno raste, ali sve manjim i manjim koracima....trend ide prema nuli, ali ipak raste. Ako je tako, zasto onda ljudi ne zive bolje. Dakle, zbog cega?
Gojeni H

#1560 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Gojeni H »

Opetja033 wrote:

Ako postoji bilo sta dobro oko ove grkokrizije, to je sto ima dovoljno informacija da barem jedan odredjen procenat ljudi u Bosni povuce paralelu izmedju grcke i bosansko-budzetske guzovace.
Bodkin

#1561 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Bodkin »

Nasekirace se. Dusanka uzme 30k maraka sto je oko 40 prosjecnih plata i 100 prosjecnih penzija i niko se i ne pocese. Glavno je pitanje kako se ugraditi u budzet
UnscarD

#1562 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by UnscarD »

nosara wrote:
ioannes wrote:
Opetja033 wrote:

Ne zamjeri mu, to je od svakodnevnih redukcija vode u metropoli... :D
:D :D :D
ExNihilo

#1563 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ExNihilo »

Sinapsa wrote:
ExNihilo wrote:
ioannes wrote:

Dakle ovo sto je kolega @ioannes rekao je za tebe teorija zavjere :D. Dakle ocekivati beskonacan rast produktivnosti na planeti sa ogranicenim resursima je po tebi seriozno? OK, dakle nije sistem problem.
Pa de objasni zbog cega je neophodan privredni rast ako ne zbog hendikepa u sistemu. Zbog cega je to tako strasno da privreda npr. deset godina stagnira. Evropi je ove godine lijepo, pa zasto ce biti strasno ako i za deset godina bude imala istu privredu kao i danas? Njemacka privreda zadnjih dvadeset godina konstantno raste, ali sve manjim i manjim koracima....trend ide prema nuli, ali ipak raste. Ako je tako, zasto onda ljudi ne zive bolje. Dakle, zbog cega?
Ti, ioannes i nosara vidite teoriju zavjere u svemu. Vaše paranoično, šizofrenično, traganje za urotama i konspiracijama diskvalificira vas kao ozbiljne sagovornike, jer niste sposobni za racionalan argument. Sve što ste napisali na ovoj temi strši neznanjem. Ali ti si br. 1, definitivno. Ova dvojica su male mace za tebe, i ponekad nešto i ubodu. Tvoje analize su za cirkusa. A ja ne želim biti cirkusant niti se upuštati u argumentaciju s klovnom.
Dozer

#1564 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Dozer »

Sve u svemu, ovo u Grckoj ce na kraju biti - tresla se gora, rodio se mis.
Nece EU i MMF tek tako pustiti da se Grcka razbuca i odmakne od EU, jer bi to znacilo da ce se odmah prikloniti Turskoj, a ni Grci nece tek tako pustiti da im se zemlja rasturi.

Dole je kriza vec godinama, a posto sam i ja tamo vec godinama, sa sigurnoscu vam mogu reci da je vise od pola ovoga sto mi slusamo na vijestima - ubleha.
Recimo, jutros na vijestima slusam kako su pumpe zatvorene i nema goriva, kako se zatvaraju prodavnice jer su rafe prazne, kako ljudi masovno otkazuju ljetovanja...

A situacija je, ipak, prilicno suprotna, sto sam se uvjeravao svake prethodne godine, a i sada imam info iz prve ruke, "s terena" sto bi se reklo.
Sve pumpe su uredno otvorene i ima na njima goriva. Frka kod Grka je nastala radi kesa, pa su svi poletili da naspu gorivo i naprave neku zalihu jer je karticno poslovanje u slusu. Grcka u ovom momentu ima rezerve nafte za narednih par mjeseci, bez da kupi i jedan jedini novi litar.

Prodavnice su uredno sve otvorene, a rafe ni priblizno prazne. Cijene jos uvijek iste kao i prosle godine, mozda je cak ponesto i jeftinije. Jedino - ne primaju kartice.

Otkazivanje rezervacija po hotelima i privatnom smjestaju - takodjer ubleha. Mozda su otkazale poneke agencije, ali pojedinacne rezervacije ne.

Posto odoh tamo i ove godine, vec sam pregledao sve moguce i nemoguce vijesti i uputstva raznoraznih ambasada, a ako USA, GB, FR i DE ambasade nisu izdale upozorenje svojim gradjanima da tamo ne idu radi situacije, onda je sve jasno. Cak svi zajedno tvrde da nema nikakvih problema da se ide, samo da treba ponijeti dovoljno kesa, i to je to.
Last edited by Dozer on 03/07/2015 15:24, edited 1 time in total.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1565 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by JoseMujica »

kakve urote i gluposti i kome je uopće stalo do jedne evropske provincije poput Grčke :?

jednostavno su Grci sami sebe pospremili neznanjem, bezobrazlukom i lopovlukom...desilo im se nešto što se uvijek desi pjanama koji se puno qorche po kafani, a u đepu ni za kafe nemaju

evo korijena propasti...sami troškovi Olimpijade su za 15 milijardi USD prebacili prvobitno planirani trošak od 1,6 milijardi USD...najveći trošak je podnijela država, a na kraju su dobili skupe igračke od mjesec dana koje danas propadaju

http://uk.businessinsider.com/2004-athe ... 015-7?r=US
Dozer

#1566 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Dozer »

Autoputevi su ih zaklali jos vise. Na njima su pokrali vise nego ovi nasi.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1567 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by mali_milojica »

Dozer wrote:Autoputevi su ih zaklali jos vise. Na njima su pokrali vise nego ovi nasi.
Polako,nasi jos nisu zavrsili :D
nosara

#1568 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by nosara »

ExNihilo wrote: Ti, ioannes i nosara vidite teoriju zavjere u svemu. Vaše paranoično, šizofrenično, traganje za urotama i konspiracijama diskvalificira vas kao ozbiljne sagovornike, jer niste sposobni za racionalan argument. Sve što ste napisali na ovoj temi strši neznanjem. Ali ti si br. 1, definitivno. Ova dvojica su male mace za tebe, i ponekad nešto i ubodu. Tvoje analize su za cirkusa. A ja ne želim biti cirkusant niti se upuštati u argumentaciju s klovnom.
Ja ne vidim na oci... Petak, pola cetiri... :-)
Sinapsa

#1569 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Sinapsa »

ExNihilo wrote:
Sinapsa wrote:
Ti, ioannes i nosara vidite teoriju zavjere u svemu. Vaše paranoično, šizofrenično, traganje za urotama i konspiracijama diskvalificira vas kao ozbiljne sagovornike, jer niste sposobni za racionalan argument. Sve što ste napisali na ovoj temi strši neznanjem. Ali ti si br. 1, definitivno. Ova dvojica su male mace za tebe, i ponekad nešto i ubodu. Tvoje analize su za cirkusa. A ja ne želim biti cirkusant niti se upuštati u argumentaciju s klovnom.
Impresioniran sam kolicinom krkanluka, ali polako ne izbjegavaj odgovor. Ti tvrdis da je ono neseriozno, a ne ja. Dakle, zbog cega? Znas li ili ne znas? I molim bez papanluka...
Dozer

#1570 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Dozer »

Ma, mislio sam po kilometru ba. Nece ih nasi stici, vjeruj mi...

Mada...nikad se ne zna... :D
UnscarD

#1571 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by UnscarD »

Dozer wrote:Sve u svemu, ovo u Grckoj ce na kraju biti - tresla se gora, rodio se mis.
Nece EU i MMF tek tako pustiti da se Grcka razbuca i odmakne od EU, jer bi to znacilo da ce se odmah prikloniti Turskoj, a ni Grci nece tek tako pustiti da im se zemlja rasturi.

Dole je kriza vec godinama, a posto sam i ja tamo vec godinama, sa sigurnoscu vam mogu reci da je vise od pola ovoga sto mi slusamo na vijestima - ubleha.
Recimo, jutros na vijestima slusam kako su pumpe zatvorene i nema goriva, kako se zatvaraju prodavnice jer su rafe prazne, kako ljudi masovno otkazuju ljetovanja...

A situacija je, ipak, prilicno suprotna, sto sam se uvjeravao svake prethodne godine, a i sada imam info iz prve ruke, "s terena" sto bi se reklo.
Sve pumpe su uredno otvorene i ima na njima goriva. Frka kod Grka je nastala radi kesa, pa su svi poletili da naspu gorivo i naprave neku zalihu jer je karticno poslovanje u slusu. Grcka u ovom momentu ima rezerve nafte za narednih par mjeseci, bez da kupi i jedan jedini novi litar.

Prodavnice su uredno sve otvorene, a rafe ni priblizno prazne. Cijene jos uvijek iste kao i prosle godine, mozda je cak ponesto i jeftinije. Jedino - ne primaju kartice.

Otkazivanje rezervacija po hotelima i privatnom smjestaju - takodjer ubleha. Mozda su otkazale poneke agencije, ali pojedinacne rezervacije ne.

Posto odoh tamo i ove godine, vec sam pregledao sve moguce i nemoguce vijesti i uputstva raznoraznih ambasada, a ako USA, GB, FR i DE ambasade nisu izdale upozorenje svojim gradjanima da tamo ne idu radi situacije, onda je sve jasno. Cak svi zajedno tvrde da nema nikakvih problema da se ide, samo da treba ponijeti dovoljno kesa, i to je to.
Ja bio prvi put prosle godine (kreta) i odusevio se ...je li ides autom ili avionom? Kontam autom ove godine da spucam, ono lagano uz more i spavanje u Albaniji jedno vece pa lagano ...mada vidjet cu to jos , mozda mi se ne bude dalo da vozim ...tamo i nekako al nazad :-)
Dozer

#1572 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Dozer »

Ja to laganice autom. Spavanje u Ohridu, pa onda ujutro lagano dalje, i ostane mi taj cijeli dan za plaze ;)

Ruta: SA-Foca-Niksic-Podgorica-Skadar-Tirana-Elbasan-Ohrid (spavanje)-Bitola-Solun-Halkidiki ;)
ioannes

#1573 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ioannes »

ExNihilo wrote:

Ja neznam koliko čovijek mora biti obmanjen da u zdravom razumu vidi teoriju zavjere...
ExNihilo

#1574 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by ExNihilo »

ioannes wrote:
ExNihilo wrote:

Ja neznam koliko čovijek mora biti obmanjen da u zdravom razumu vidi teoriju zavjere...
Naravno da "neznaš". ;-)

Pa koliko puta su ti rekli da se rječca "ne" piše odvojeno od glagola? Možeš li barem toliko apsolvirati, prije nego pređeš na raskrinkavanje svjetskih zavjera i oslobođenje planete od ropstva?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1575 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by JoseMujica »

Dozer wrote:Ja to laganice autom. Spavanje u Ohridu, pa onda ujutro lagano dalje, i ostane mi taj cijeli dan za plaze ;)

Ruta: SA-Foca-Niksic-Podgorica-Skadar-Tirana-Elbasan-Ohrid (spavanje)-Bitola-Solun-Halkidiki ;)
more se ovo...samo ovu dionicu Foča - Nikšić zamjeniti sa foča- gacko-nikšić
Post Reply