USA fan page
- Stoner
#1551 Re: USA fan page
Johnny je u pravu. Ta budalastina o misteroznih 1% je toliko glupa da su sigurno i neki klix forumasi dio statistike .
- Putnik ali stvarno
#1552 Re: USA fan page
Vise Muzeja nego Kafana

bilo nekada sad se izlaze po muzejima, evo I muzeja

Visoko obrazovana radna snaga, inzenjere da ne pominjemo
za muzej - Bowling Green KY.
Auto je bio
Made in USA, povijest
danas se radi ovaj usa standard

bilo nekada sad se izlaze po muzejima, evo I muzeja

Visoko obrazovana radna snaga, inzenjere da ne pominjemo
Auto je bio
Made in USA, povijest
danas se radi ovaj usa standard

-
Martinez_
#1553 Re: USA fan page
Stoner wrote:Johnny je u pravu. Ta budalastina o misteroznih 1% je toliko glupa da su sigurno i neki klix forumasi dio statistike .
Da, neki, prava reč. Izbosne koja je 103. na listi GDP per capita mnogi da likuju kako su u 1%. Ljudi valjda misle da je Amerika jedna jedina a iza smo tu negde mi jer smo eto u Evropi.
-
prog321
#1554 Re: USA fan page
GDP nema nikakve veze sa stvarnoscu.
-
Martinez_
#1555 Re: USA fan page
A stvarnost je takva da su Balkanci i dalje bogatiji od ogromne većine planete?
America fuck yeah!
America fuck yeah!
- Stoner
#1556 Re: USA fan page
Poenta je u tome da tih 1% ne cine nuzno milijarderi sa wall st.Martinez_ wrote:Stoner wrote:Johnny je u pravu. Ta budalastina o misteroznih 1% je toliko glupa da su sigurno i neki klix forumasi dio statistike .
Da, neki, prava reč. Izbosne koja je 103. na listi GDP per capita mnogi da likuju kako su u 1%. Ljudi valjda misle da je Amerika jedna jedina a iza smo tu negde mi jer smo eto u Evropi.
Svejjedno prosjecan balkanac sigurno ulazi u top 10% i to nije nikakav pokazattelj standarda ili blagostanja. Radi se samo o glupoj racunici i statistici.
-
prog321
#1557 Re: USA fan page
Nevezano za USA, ali GDP nije nikakvo mjerilo.
Cak i GDP per capita je sranje u bojama. Ne govori nista o stvarnoj ekonomiji.
BiH ima GDP per capita na nivou Jamajke, Paragvaja, Ukraine, El Salvadora.
Veci GDP per capita ima Irak, Makedonija, Albanija, Egipt, Ekvador, Bjelorusija. itd. A dovoljno je da krocis samo jedan metar u te zemlje i vidjeti kako oni zive.
Bugarska ima duplo veci GDP per capita od BiH. Da li oni duplo bolje zive od nas ? Isto Rumunija, Hrvatska i Meksiko.
Veci GDP per capita ima Irak, Makedonija, Albanija, Egipt, Ekvador, Bjelorusija. itd. A dovoljno je da krocis samo jedan metar u te zemlje i vidjeti kako oni zive.
Bugarska ima duplo veci GDP per capita od BiH. Da li oni duplo bolje zive od nas ? Isto Rumunija, Hrvatska i Meksiko.
-
Martinez_
#1558 Re: USA fan page
Stoner wrote:Poenta je u tome da tih 1% ne cine nuzno milijarderi sa wall st.Martinez_ wrote:Stoner wrote:Johnny je u pravu. Ta budalastina o misteroznih 1% je toliko glupa da su sigurno i neki klix forumasi dio statistike .
Svejjedno prosjecan balkanac sigurno ulazi u top 10% i to nije nikakav pokazattelj standarda ili blagostanja. Radi se samo o glupoj racunici i statistici.
Kinezi čine petinu svetske populacije. 5% najbogatijih Kineza više prihoduju od velike, velike većine Bosanaca, Srba, Makedonaca...
Samo Kinezi dakle.
Case closed.
- Putnik ali stvarno
#1559 Re: USA fan page
To stoji, ali sta cemo sa JAR, Kenijom, Marokom, Ugandom, Jordanom, Juznom Korejom, Indonezijom, Vijetnamom, Malezijom koji su far ahead of us ?prog321 wrote:Nevezano za USA, ali GDP nije nikakvo mjerilo.
Prica o 1% iz ex yu obuhvata samo tanak sloj sa Interpolovih postojecih i buducih poternica

- JohnnyS
#1560 Re: USA fan page
Putnikove upise je teško razumjeti bez LSD-a... 
- Putnik ali stvarno
#1561 Re: USA fan page
JohnnyS wrote:Putnikove upise je teško razumjeti bez LSD-a...

are we on the ride or what ?
btw ponekad razmena na temi podseti na background prikazan u Easy rider u ....
Last edited by Putnik ali stvarno on 29/03/2015 17:18, edited 1 time in total.
- Putnik ali stvarno
#1562 Re: USA fan page
.
Last edited by Putnik ali stvarno on 29/03/2015 17:16, edited 1 time in total.
- Putnik ali stvarno
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#1564 Re: USA fan page
uzmi joint laHkše se konzumiraju upisi...nemoj da se mnooogo utačKašH
-
daddy-kool
#1565 Re: USA fan page
Vis-a-vis 1%: http://www.globalrichlist.com/
Čini mi se da je ovdje je uzeta u obzir PPP.
U čistim neprilagođenjim ciframa 1% je bilo $36.000 neto godišnje/po članu porodice (koliko se sjećam podatka od prošle godine).
Po ovom PPP ima forumaša koji spadaju u 1% - sa neto platom od 2300 KM.
Siguran sam da ima i onih koji po dolarskom iznosu spadaju u 1%, a žive u BiH i kuckaju po forumu.
Čini mi se da je ovdje je uzeta u obzir PPP.
U čistim neprilagođenjim ciframa 1% je bilo $36.000 neto godišnje/po članu porodice (koliko se sjećam podatka od prošle godine).
Po ovom PPP ima forumaša koji spadaju u 1% - sa neto platom od 2300 KM.
Siguran sam da ima i onih koji po dolarskom iznosu spadaju u 1%, a žive u BiH i kuckaju po forumu.
- vivaldi
#1566 Re: USA fan page
naravno da jeste mjerilo, pojedinacno jedan od najvaznijih parametaraprog321 wrote:ali GDP nije nikakvo mjerilo.
-
prog321
#1567 Re: USA fan page
Naveo sam dokaz da nije. Dokazi ti da jeste?
- vivaldi
#1568 Re: USA fan page
nisi ti naveo nikakav dokaz..nizak gdp = da si kokuz i tu ti spasa nema.prog321 wrote:Naveo sam dokaz da nije. Dokazi ti da jeste?
ne mozes gdp svesti na to koliko ko pozdere hljeba i pastete.
kada su rusi prije par godina zavrnuli plin evropi guzice su se isto vece smrze samo nama i srbiji jer sve druge drzave su imale skladista i lagerovan plin bar za par mjeseci. mi i srbija nismo jer smo kokuzi. u medjuvremenu je i srbija napravila i napunila skladiste plina pa imaju cini mi se mjesec rezerve.
kada ljeti krene sezona pozara, mi se samo mozemo bogu moliti ili cekati da hrvati prvo kanaderima pogase svoje, a onda nama da posalju avione.
zasto? jer smo kokuzi, jer na je mali gdp jer jednostavno nema para.
nama je mali gdp pa zato se svakih 10 metara skupljaju pare za necije lijecenje, a svakih par dana procitas kako nekoga salju na lijecenje i to u region. zasto? jer smo kokzi, jer nma je mali gdp jer je moderna medicnska operma uzasno skupa..
nije gdpsamo hljeb i mlijeko. to je zapravo najjeftinije.
ove zemlje sto ti nabrajas imaju problem raspodjele sredstva.
npr. spomenuo si irak. cak i kada iskljucis ratno stanje i bombe koje tamo odjekuju vec 10 godina taj njihov veci gdp se ogleda prije svega u tome sto irak svakih sest mjeseci kupi oruzja ko mi sto smo u svu infratsrtkturu ulozili od dejtona do danas.
znaci mozemo govoriti o raspodjeli, ali da u iraku dodje do mira i da te silne milijarde pocnu ulagati u nesto drugo, u roku od 10 godina bi fino vidio razliku u gdp-u
- Fantassin
#1569 Re: USA fan page
Jeste zato vecina ekonomskih analiticara isti navodi kao najvazniji pokazatelj stanja ekonomije jedne zemlje.. ali eto ti si im u par recenica dokazao da su u krivu..prog321 wrote:Naveo sam dokaz da nije. Dokazi ti da jeste?
- Stoner
#1570 Re: USA fan page
Per capita je jednostavno bdp podijeljen sa populacijom.
U sustini mjerilo produktivnosti jedne nacije, ne mora biti strogo vezan za standard zivota. Jedan "outlier" moze da izmjeni sliku.
U sustini mjerilo produktivnosti jedne nacije, ne mora biti strogo vezan za standard zivota. Jedan "outlier" moze da izmjeni sliku.
- agnostic_front
#1571 Re: USA fan page
Zašto ovaj na USA fan page piše o mjerodavnosti GDP-a? 
- Putnik ali stvarno
#1572 Re: USA fan page
zanimljiva diskusija

bojim se samo da ne zavrsi po drevnom obicaju

zato

bojim se samo da ne zavrsi po drevnom obicaju

zato

-
prog321
#1573 Re: USA fan page
Nijedan ozbiljan ekonomski analitičar neće reci da je GDP najvažniji pokazatelj ekonmskog stanja jedne zemlje. To jeste jedan od najmanje 5 pokazatelja. Ali nikako najvažniji. Pobogu Bjelorusija ima veci GDP per capita od BiH . Probaj tamo živit pa uporedi sa životom u BiH.Fantassin wrote:Jeste zato vecina ekonomskih analiticara isti navodi kao najvazniji pokazatelj stanja ekonomije jedne zemlje.. ali eto ti si im u par recenica dokazao da su u krivu..prog321 wrote:Naveo sam dokaz da nije. Dokazi ti da jeste?
-
prog321
#1574 Re: USA fan page
Ovo je gomila gluposti. Nikakve veze nikakve hiparbole sa bilo cim.vivaldi wrote:nisi ti naveo nikakav dokaz..nizak gdp = da si kokuz i tu ti spasa nema.prog321 wrote:Naveo sam dokaz da nije. Dokazi ti da jeste?
ne mozes gdp svesti na to koliko ko pozdere hljeba i pastete.
kada su rusi prije par godina zavrnuli plin evropi guzice su se isto vece smrze samo nama i srbiji jer sve druge drzave su imale skladista i lagerovan plin bar za par mjeseci. mi i srbija nismo jer smo kokuzi. u medjuvremenu je i srbija napravila i napunila skladiste plina pa imaju cini mi se mjesec rezerve.
kada ljeti krene sezona pozara, mi se samo mozemo bogu moliti ili cekati da hrvati prvo kanaderima pogase svoje, a onda nama da posalju avione.
zasto? jer smo kokuzi, jer na je mali gdp jer jednostavno nema para.
nama je mali gdp pa zato se svakih 10 metara skupljaju pare za necije lijecenje, a svakih par dana procitas kako nekoga salju na lijecenje i to u region. zasto? jer smo kokzi, jer nma je mali gdp jer je moderna medicnska operma uzasno skupa..
nije gdpsamo hljeb i mlijeko. to je zapravo najjeftinije.
ove zemlje sto ti nabrajas imaju problem raspodjele sredstva.
npr. spomenuo si irak. cak i kada iskljucis ratno stanje i bombe koje tamo odjekuju vec 10 godina taj njihov veci gdp se ogleda prije svega u tome sto irak svakih sest mjeseci kupi oruzja ko mi sto smo u svu infratsrtkturu ulozili od dejtona do danas.
znaci mozemo govoriti o raspodjeli, ali da u iraku dodje do mira i da te silne milijarde pocnu ulagati u nesto drugo, u roku od 10 godina bi fino vidio razliku u gdp-u
Kad si samouvjereno rekao da nisam u pravu mislio sam da imas pojma. Razocarao sam se,.
Mi govorimo o Iraku DANAS. Znaci danas, kada je trecina Iraka pod ISILom, druga trecina pod Kurdima i ostatak pod Iranskim Shiima. Taj Irak ima veci GDP per capita od BiH.
- Putnik ali stvarno
#1575 Re: USA fan page

zato

ajmo navijat za USA, remember :
freedom,

justice,

moral standards...

above all our leader Mr Iblis stressed out USA Culture & the fact that they have more muséums than Starbucks which is just another proof
of their sublime spirits, without much drugs involvment