Irak

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1551 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Truba »

1 litar dizela 4 kilometra :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

skup rat
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1552 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

kako ono stara latinska izreka kaže: zavadi budale pa crpi naftu :roll: Allaha mi nisu ovi stari Latini lupali gluposti ko neki novokomponovani M-92
Chisum

#1553 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

Kod ovih babuna u kratkim tolama, sklonih kanibalizmu, nema dileme - oni u konacnici uvijek koriste nekome/necemu sa Zapada... Kako su "sposobni i napredni", sami se ne bi znali ni za termin u Skenderiji organizovati.

Jedino pitanje je - u kojoj i cijoj predstavi ovaj put ucestvuju? Ko je radio reziju, ko je dramaturg, ko su inspicijenti, a ko shaptaci...
Irak ce da se kupa u krvi ovih imbecilnih sektaskih ratova sve dok se predstava ne zavrsi onako kako je negdje daleko rezirana, a onda ce ih, u dvije-tri hefte, kako im to redovno rade, sravniti sa zemljom... i onda - Jovo na novo, dok se boje ne rastope.
aldinjo

#1554 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by aldinjo »

Ovaj muslimane naziva majmunima i ovdje to prođe bez opomena.Džahile bolje je da se ti baciš sa zgrade kada od vjere nemaš ništa. :roll:
Last edited by aldinjo on 20/06/2014 15:40, edited 1 time in total.
Chisum

#1555 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

Opet ovaj vehabijski pacenik sa prituzbama...

Baci mi sihre, nema ti druge.
Decerto
Location: On the wrong side of heaven,and the righteous side of hell.

#1556 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Decerto »

Chisum wrote:Opet ovaj vehabijski pacenik sa prituzbama...

hahahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
jastuk1

#1557 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

JoseMujica wrote:kako ono stara latinska izreka kaže: zavadi budale pa crpi naftu :roll: Allaha mi nisu ovi stari Latini lupali gluposti ko neki novokomponovani M-92
Haj ne glupiraj se bezveze.

Nepobjedivi u valjanju gluposti su starokompomponovani K-45. ;-)
aldinjo

#1558 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by aldinjo »

Džahile bolje je da se ti baciš sa zgrade kada ništa nemaš od vjere. :roll:
Chisum

#1559 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Chisum »

:lol: :lol:

Jeko Dzahil? :lol:
Objektivni navijac

#1560 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by Objektivni navijac »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:thumbup: :thumbup:
JoseMujica

#1561 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

sumirprimus wrote:
JoseMujica wrote:
sumirprimus wrote:tesko ih upratit,a oni sami kazu,taj kalifat davla jelde,ne moze se proglasit prije nego uzmu bagdad...a kalifa je ovaj bagdadi,zato koristi to ime iz loze,da ima pravo na prijestolje...tako nekako,jedino logicno...il s njima nema nikakve logike... :D
jednini pravni nasljednik kalife je reis-ul-ulema IZ BiH.
:lol: ne zajebaji...
realno ovi nasi ovde su mala djeca i mrtvi liberali... na stranu slagali se ili ne s njihovom politikom,ubjedjenjima i sl..
ova bagra dole skida glave,i ne pita...i da si sunit ako si negdje na rampi,granici,policiji,ode glava...herbote zivot pa svaka drzava mora imat policiju vojsku,sluzbenike,kako ce funkcionisat,ljudi rade za platu,al ne hebe to zivu silu,uhvate ih i pobiju...zalosno...
fakat se ne zajebavam...zadnji kalifa je bio Otomanski sultan koji je prenio dio svojih nadležnosti na instituciju reis-ul-uleme kad su je austrijanci osnovali, a prema sporazumu, kada je sultan prodao Bosnu Austriji za 2,5 miliona funti u zlatu, ostala je njegova vjerska uprava nad muslimanima u Bosni koja je kasnije prenesena na reisa
aldinjo

#1562 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by aldinjo »

Chisum wrote::lol: :lol:

Jeko Dzahil? :lol:
Uzmi Ilmihal u ruke pa ćeš znati.
JoseMujica

#1563 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

jastuk1 wrote:
JoseMujica wrote:kako ono stara latinska izreka kaže: zavadi budale pa crpi naftu :roll: Allaha mi nisu ovi stari Latini lupali gluposti ko neki novokomponovani M-92

pa M-92 još nisu uspjeli ni da sjebu i pohapaju šta su K-45 izgradili

jedina glupost je veličati rušioce, a keep it up...ide ti od ruke ko i svakom neradniku :D što hljeba preko tespiha gonja
jastuk1

#1564 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

JoseMujica wrote:
jastuk1 wrote:

pa M-92 još nisu uspjeli ni da sjebu i pohapaju šta su K-45 izgradili

jedina glupost je veličati rušioce, a keep it up...ide ti od ruke ko i svakom neradniku :D što hljeba preko tespiha gonja
WTF ti znaš o meni? Ja ne veličam nikoga, a ti pljuješ sve i svakoga. Ali nista nečudi pošto je vrijeđanje najbolji proizvod zagnojenog sarkazma.

Hey, čudi me da odavno nisi stavio kako "i njih nabiješ na k..." vapidno jedno.
JoseMujica

#1565 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by JoseMujica »

vrijeđam koga? :D da nisi ti kakav advokat ili božiji poslanik da imaš taj touch pa sve znaš šta je ispravno a šta nije?

svako ima pravo na svoje mišljenje i ako imaš kontraargument iznesi ga, a ne prozivaj ljude s nekakvim nebuloznim konstrukcijama zavjera i neprijatelja..rađe idi mastrubiraj da se smiriš
jastuk1

#1566 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

JoseMujica wrote:vrijeđam koga? :D da nisi ti kakav advokat ili božiji poslanik da imaš taj touch pa sve znaš šta je ispravno a šta nije?

svako ima pravo na svoje mišljenje i ako imaš kontraargument iznesi ga, a ne prozivaj ljude s nekakvim nebuloznim konstrukcijama zavjera i neprijatelja..rađe idi mastrubiraj da se smiriš
;-) :kiss:

Mislim da je najveći problem što ljudi jako malo znaju o različitim stvarima, okolnostima i situacijama i onda daju komentare koji su uglavnom niđe veze. Svi se uglavnom samo pale na prvu....
amoninan

#1567 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

ISIS promo video "Great Battle for Baghdad"

ne troše vrijeme, psy-ops idalje, fokus na Bagdad, provociranje što jačeg odgovora s druge strane.

Maliki odbija da odstupi... navodno ga je Sulemaiani sinoć nazvao idiotom :lol:
Doduše, ni lika kojeg oni i US imaju na umu da ga zamjenim Bayan Jabr, nije neko bogzna kako pametno riješenje. S obzirom da je on nadgledao MOI tajne zatvore i tzv odrede smrti pri SCIRIu u 2006. Ono, baš lik kojeg hoćeš na čelu, u ovakvoj situaciji. :-)

S druge strane Mehdy Army se mobilizira:

Image

također, vraćaju se iračke šijjske jedinica sa sirijskog fronta.
jastuk1

#1568 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

vatrogasac wrote:
Challenger__ wrote: Svjedočimo da notorne ubice i ratne zločince (konkretno ISIS) Al-Jazeera naziva "pobunjenicima".

Herr Flick nije pristao na lobotomiju i to pokazuje njegov komentar.
Nisam advokat AJ nego me zanima kako se može nazvati gerila koja je skinula ili namjerava skinuti aktuelnu vlast bez obzira i što čine ratne zločine?
Tako nekako...

Meni ovo ne liči na skidanje vlasti, već borba za resurse i teritoriju prije podjele.

I mene isto zanima kako zločinac protiv čovječnosti (znači ne ratni zločini, nego zločini protiv čovječnosti, što je još gore) koji pobilje 5, 6 hiljada civila može doći na vlast u Egiptu? Cheli ga prodržava jer pogrešno misli da su Egipat i Rusija sada haveri...

Ili kako vojna hunta u Kijevu može granatama utjerivati u zemlju civile u Donbasu pred kućnim pragom, znači to ratni zločin, zločin protiv čovječnosti i državni terorizam. Tu je Čeli protiv hunte u Kijevu jer je hunta protiv Rusije.

Ali najvažnije je da smo dobro i ispravno definisali one koji likvidiraju vojnike koji su se predali. To što suprotna strana radi isto ili čak gore nema nikakve veze. Znamo za koga je riječ teror rezervisana. Joj što ne mogu kora na herende.

Dragi Čeli,

Kakovu korist ima čovječanstvo od multipolarnog svijeta kojem streme samo Rusija, Kina, Iran i Sirija? Ustvari samo Rusija, ovi ostali su svakako samo marionete Rusije.

Problem je što Rusija ne nudi multipolarni svijet već bipolarni, u beznadežnom pokušaju da preživi širenje lihvaro-cionosta koji idu da poklope cijeli svijet.
amoninan

#1569 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by amoninan »

US - želi zadržati svoju imperijalnu nadmoć - širenje demokratije, ljudska prava i cjeli taj popratni bulšit
Rusija - želi povratiti svoju imperiju - anti-imperijalizam i bulšit koji ga prati
Iran - želi obnoviti Perzijsku imperiju - anti-cionizam, anti-imperijalizam i popratni bulšit
Kina - njima je izgleda pun k i Zapada i Rusije

Teororisti - uglavnom oni koji imaju treći plan, koji se kosi s planovima i ambicijama gore spomenutih. Zavisno od geografije.

ukratko, otprilike
Last edited by amoninan on 20/06/2014 17:29, edited 1 time in total.
Objektivni navijac

#1570 Re: ISIS zauzeo Mosul

amoninan wrote:

Image
Ove slike me podsjetise na sretne 80-e. Na rat Irak-Iran. Sa ponosom se sjetim kada se Irak i Iran rusio a Bossna i Sarajevo gradilo. Pretis radio 32 sata dnevno,brodovi u Plocama cekali. A tuga i sjeta me uhvati sto smo danas pali kurcu za usi i ne mozemo izvuci sebi nafake od ovih budala.
AleksoMKD

#1571 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

Image

Borba za rafineriju iz svemira.
shibonja

#1572 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by shibonja »

jastuk1

#1573 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by jastuk1 »

AleksoMKD wrote: Borba za rafineriju iz svemira.
Ma ta je slika stara već 3 dana...
AleksoMKD

#1574 Re: ISIS zauzeo Mosul

Post by AleksoMKD »

jastuk1 wrote:
Nisma vidio. Ko drzi rafineriju sada?
Navodno je ova najveca u Iraku.
Objektivni navijac

#1575 Re: ISIS zauzeo Mosul

AleksoMKD wrote:
jastuk1 wrote:
Nisma vidio. Ko drzi rafineriju sada?
Navodno je ova najveca u Iraku.
Bradonjice :D :D
Post Reply