Zarada na Netu rješavanjem mikrozadataka

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
dobojlija81

#1551 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

meLisaAaa wrote:Da li je moguće, npr. ako imam u zadatku Your accuracy is too low... Mogu li ikako pisati tiket da taj zadatak 'otključaju' da mogu dalje raditi ili moram druge raditi ?
taj zaboravi slobodno,osim ako nije neka njihova greska,a i tad daj boze da isprave
babaroga1x

#1552 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

Verocious wrote:Pozdrav radni narode :mrgreen: je li moguce logovati se na crowdflower sa dvije razlicite ip adrese?

np. Clixsens koristim na poslu u slobodno vrijeme a nebux kod kuce?
Pozdrav Verocius,

za clix ti znam sigurno da možeš s dvije različite IP adrese.. samo ti na poslu ne smiju koristiti proxy.. pa zguglaj prije nego se logiraš na clisense:

do i use a proxy

mene tako sjebali na poslu, tokom ljeta ugradili proxy.... gadovi...
Verocious

#1553 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Verocious »

babaroga1x wrote:
Verocious wrote:Pozdrav radni narode :mrgreen: je li moguce logovati se na crowdflower sa dvije razlicite ip adrese?

np. Clixsens koristim na poslu u slobodno vrijeme a nebux kod kuce?
Pozdrav Verocius,

za clix ti znam sigurno da možeš s dvije različite IP adrese.. samo ti na poslu ne smiju koristiti proxy.. pa zguglaj prije nego se logiraš na clisense:

do i use a proxy

mene tako sjebali na poslu, tokom ljeta ugradili proxy.... gadovi...
Ok, mislio sam da ne moze dva razlicita ip-a u toku jednog dana.

A pravi li crowdflower probleme? Ako sam danas rjesavao taskove na poslu pa hoci i kod kuce? Ne bi da fasujem ban zbog gluposti :roll:
mrva/mrve

#1554 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mrva/mrve »

Hahahaha najjaci komentar do sad :D

Image
dobojlija81

#1555 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

mrva/mrve wrote:Hahahaha najjaci komentar do sad :D

Image
aj didn du it :D mada imam običaj često spominjat fameliju i neke religijske stvari :)
dobojlija81

#1556 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by dobojlija81 »

JOBS COMPLETED
141
Question
TEST QUESTIONS CORRECT/ANSWERED
1,212/ 1,515
ACCURACY RATE ON
TEST QUESTIONS
80.0%
al sam knapirao,sad da li ce dati level :? odoh :zzzz: pozz
smaugly

#1557 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smaugly »

Dealovi se pojavili oko 03:15, uspio sam uzeti nekih sitnih para, već mi se prispalo :D
zakasnila

#1558 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

Kad budu ti zadaci Create 5 Keywords? Ja ih nikako ne vidim!

Ima li neko da je dobio flag i koja im je procedura? Dobila sam flag jos prosli mjesec i pisala sam im i svaki put dobijem isti odgovor tipa :
Thanks for writing in regarding this flag in your account. I have taken action to reverse this flag and you should see it gone within 48 hours.
Have a great day!

Međutim ni nakon 48 sati, a ni 10 dana nista se ne dešava, pa im pišem ponovo, ali ne dobijem nikakav odgovor! Pokušala sam i sa novim tiketom, ali dobijem uvijek ovaj isti odgovor, predpostavljam automatski svi dobiju isti, pa ako ima neko iskustva neka piše šta mi je raditi :)!
AhmetShabo

#1559 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

zakasnila wrote:Kad budu ti zadaci Create 5 Keywords? Ja ih nikako ne vidim!

Ima li neko da je dobio flag i koja im je procedura? Dobila sam flag jos prosli mjesec i pisala sam im i svaki put dobijem isti odgovor tipa :
Thanks for writing in regarding this flag in your account. I have taken action to reverse this flag and you should see it gone within 48 hours.
Have a great day!

Međutim ni nakon 48 sati, a ni 10 dana nista se ne dešava, pa im pišem ponovo, ali ne dobijem nikakav odgovor! Pokušala sam i sa novim tiketom, ali dobijem uvijek ovaj isti odgovor, predpostavljam automatski svi dobiju isti, pa ako ima neko iskustva neka piše šta mi je raditi :)!
ja sam sinoc uhvatio jedno 10-ak create words... bili su oko ponoci kod mene, lvl 3.. a ovo sa flag ne znam, nisam dosad sa tim imao problema...
mikrozadatak

#1560 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by mikrozadatak »

zakasnila wrote:Kad budu ti zadaci Create 5 Keywords?
Have a great day!

Dobijao sam dosta flagova, zadnji je bio major, ali srecom sve su skinuli, jer fakat nikad nisam napravio nesto sto se ne smije.
Srecom po tebe, ta poruka ti zapravo govori da je flag skinut, iako ga jos vidis. Sacekaj jos par dana pa im pisi opet da ti slucajno ne ostane.
zakasnila

#1561 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

mikrozadatak wrote:
zakasnila wrote:Kad budu ti zadaci Create 5 Keywords?
Have a great day!

Dobijao sam dosta flagova, zadnji je bio major, ali srecom sve su skinuli, jer fakat nikad nisam napravio nesto sto se ne smije.
Srecom po tebe, ta poruka ti zapravo govori da je flag skinut, iako ga jos vidis. Sacekaj jos par dana pa im pisi opet da ti slucajno ne ostane.
Ja flag jos uvijek vidim na listi poslova i pisala sam im ponovo da jos uvijek stoji na listi,ali mi nisu nista odgovorili! Ma bezveze sam dobila flag, radila test web aplikacije i uradila sve i kliknula da sam zavrsila i dobijem poruku kao nisu ocekivali takav odgovor i dobijem flag!
Accuracy mi trenutno 89 % i jos uvijek mi nema Levela 3, cekam 20 dana, pa kontam da nije zbog tog flaga!
Hvala na odgovoru :-D
babaroga1x

#1562 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

ja sam isto jedanput dobio flag na test a web aplication... aj posao ideš raditi jedino ako si odlučan da ćeš ga riješiti do kraja točno... za najmanju grešku lupaju flag... tako da sam odustao od njih totalno :-)

P,S,
Probux je opet živ... ja se logiram i jave mi da mi je račun neaktivan... no shit Sherclok, pa stranica vam nije radila... i kažu mi da s obzirom da sam bio neaktivan, da su mi zeli ono malo para što je bilo na računu... prevaranti kraljevski...
zakasnila

#1563 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

@Smijeh2015 možeš se ti zezati kad imaš Level 3! Sredi mi to večeras, nemoj da ponovo pišem :D

@babaroga1x Ja sam ih tad prvi put radila i nikad više, koja glupost, ispade ne sviđa im se odgovor, evo ti flag! Najgore što sam ja to uradila sve do kraja i mislila da je ok, međutim pošalju mi poruku, kako se moj odgovor ne poklapa sa većinom i daju mi flag, još kao problem kliknula da sam zavšila i uzela im 1 cent :-)
nal26exp

#1564 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by nal26exp »

Pozdrav narode,

javljam vam se sa ultra sporog neta, pošto sam potrošio sve GB sa sporog neta, pa rad na zadacima do 1-og mogu samo da sanjam. :-? Ali, čituckam vas ponekad.

Znam da se ranije neko žalio da ima sve uslove za level 1 ili 2, i tako već mesec dana, a još je na nultom nivou. Pade mi na pamet, možda je do skill testova?! Meni se statistika pojavila tek kad sam odradio onu demografsku anketu na njihovim skill testovima, tj. kad sam popunio podatke o sebi. Do tada su mi samo sve neke nule bile na ekranu,sve mi je bilo na 0% Svi vi koji imate problema sa prelaskom na level1, a ne znate u čemu je problem, proveravajte ponekad skill testove na crowdfloweru i pogledajte da li vam se pojavio taj demographic survey, ako ga već niste uradili.
IcedMFEarth

#1565 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

Da li je dozvoljeno da na jedno mailu koristim clixsense, a na drugom crowdflower elite ? Hoće li praviti crowdflower probleme ?
babaroga1x

#1566 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by babaroga1x »

IcedMFEarth wrote:Da li je dozvoljeno da na jedno mailu koristim clixsense, a na drugom crowdflower elite ? Hoće li praviti crowdflower probleme ?
ako sam dobro shvatio, ti si se s jednim mailom registrirao na clixsensu, a drugim na crowdflowerelitu?

koliko znam, ne bi trebao imati probleme jer kad želiš pristupiti taskovima, crowdflower te traži da se logiraš i tako te prepoznaje....imaš svoj jedinstveni ID na CF-u a koji mail si koristio za pristup clixesnu, neobuxu ili nekom od drugih channela, njima svejedno...

Baba
kloniran

#1567 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

babaroga1x wrote:
IcedMFEarth wrote:Da li je dozvoljeno da na jedno mailu koristim clixsense, a na drugom crowdflower elite ? Hoće li praviti crowdflower probleme ?
ako sam dobro shvatio, ti si se s jednim mailom registrirao na clixsensu, a drugim na crowdflowerelitu?

koliko znam, ne bi trebao imati probleme jer kad želiš pristupiti taskovima, crowdflower te traži da se logiraš i tako te prepoznaje....imaš svoj jedinstveni ID na CF-u a koji mail si koristio za pristup clixesnu, neobuxu ili nekom od drugih channela, njima svejedno...

Baba
meni je na eliteu napravilo poseban acc i na tasku :roll:
smaugly

#1568 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by smaugly »

uspjedoh 5 uraditi :/ prođe vrijeme dok se uštelih :D
AhmetShabo

#1569 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by AhmetShabo »

kod mene 2 vrste dealova bile. radio sam oba naizmjenicno. na jendom uspio 9, na drugom 12, ukupno 21, nije lose
kloniran

#1570 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by kloniran »

meLisaAaa wrote:Ja ne mogu da se konektujem preko elitecrowd i clixcrow istovremeno..kad hoću da otvorim zadatak, piše da mi je već otvoreno sa jednog računa, pa ne mogu na drugi..
u prevodu znaci da ako otvoris na jednom sajtu na drugom ne mozes raditi taj zadatak, do je zastita od dupliranja zadataka i duple zarade
IcedMFEarth

#1571 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by IcedMFEarth »

Pa zato pitam jel' mogu onda sa drugog mail-a. Kad ne daju sa jednog da radiš na dva mjesta, što bi onda dali sa dva različita. Na kraju isto dođe. A interesuje me jer trenutno tako radim, a ne mogu nigdje da nađem je li može tako. Da ne bude na kraju da mi oba profil izbrišu :D
Lunetina

#1572 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

Smijeh2015 wrote:Dealova 530 ,udri!
Po cijenu da ispadnem glupa, moram pitati šta su ovi dealovi koje svako malo pominjete? :?

Da li je moguće da mi nisu dostupni ili sam ja online u pogrešno vrijeme (pitam sebe ja :D ) ?
uvijek_ista

#1573 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by uvijek_ista »

Lunetina wrote:
Smijeh2015 wrote:Dealova 530 ,udri!
Po cijenu da ispadnem glupa, moram pitati šta su ovi dealovi koje svako malo pominjete? :?

Da li je moguće da mi nisu dostupni ili sam ja online u pogrešno vrijeme (pitam sebe ja :D ) ?
i ja pitam sta su dealovi??
zakasnila

#1574 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by zakasnila »

Job Deal Search Results Relevance ! Svaku noc se pojavi od 19:30 h , nekad i kasni, kratko bude pa ko ulovi njegovo :D
Lunetina

#1575 Re: zarada na netu rjesavanjem mikrozadataka-pročitati 1. st

Post by Lunetina »

zakasnila wrote:Job Deal Search Results Relevance ! Svaku noc se pojavi od 19:30 h , nekad i kasni, kratko bude pa ko ulovi njegovo :D
Hvala zakasnila! :thumbup:

Biće da je do vremena kada sam online, ali baš ću se potruditi da i to čudo upratim, mLogo sam zaintrigirana. :D
Post Reply