PROTESTI!!! - aktuelnosti
- Capsicum
#1551 Re: PROTESTI!!!
Koristenje medijske masinerije u borbi protiv demonstracija samo pokazuje da su demonstranti udarili direktno u temelje... Rezimski mediji su ovih dana provodili kampanju na kakvoj bi im i Gebels licno cestitao.
Prosto je bilo smijesno gledati, kao preslikane, izjave iz stranackih stabova, ovih vladajucih stranaka kako traze krivca u nekom desetom. Nije moguce da je narod njima nezadovoljan, nego je kriv neki drzavni neprijatelj... Znate zasto je to tako? Udar je napravljen na kantonalni nivo, onaj nivo u kojem su uhljebili cjelokupne svoje stranacke masinerije. Ljudi moji, jeste li svjesni da su oni na drzavnu sisu nakacili desetine hiljada lezihljebovica iz svojih redova?
U kantonima se ogleda svo zlo nakaradnog uredjenja ove drzave! Toliku administraciju ne bi izdrzala ni Njemacka, a kamo li jedna mala napacena BiH.
Zato kazem, samo nastaviti sa rusenjem kantona! Ne smije se posustati. Ovi ce protesti tek dati pravi efekat ako se urusi ovo drzavno uredjenje koje je izgnijezdilo taj silan kriminal i korupciju.
Prvi i najvazniji zahtjev ovih protesta treba da bude UKINUTI KANTONE!!!
Prosto je bilo smijesno gledati, kao preslikane, izjave iz stranackih stabova, ovih vladajucih stranaka kako traze krivca u nekom desetom. Nije moguce da je narod njima nezadovoljan, nego je kriv neki drzavni neprijatelj... Znate zasto je to tako? Udar je napravljen na kantonalni nivo, onaj nivo u kojem su uhljebili cjelokupne svoje stranacke masinerije. Ljudi moji, jeste li svjesni da su oni na drzavnu sisu nakacili desetine hiljada lezihljebovica iz svojih redova?
U kantonima se ogleda svo zlo nakaradnog uredjenja ove drzave! Toliku administraciju ne bi izdrzala ni Njemacka, a kamo li jedna mala napacena BiH.
Zato kazem, samo nastaviti sa rusenjem kantona! Ne smije se posustati. Ovi ce protesti tek dati pravi efekat ako se urusi ovo drzavno uredjenje koje je izgnijezdilo taj silan kriminal i korupciju.
-
Labirint
#1553 Re: PROTESTI!!!
Dzaba ti to postavljas moj Hordash, arhiv gori, "huligani" palU zgradu sto cetnici nisu, Emina Ganic place nad sudbinom trafikantice,spida nema vise u gradu..Butmiran wrote:https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/ ... 8346_o.jpgcrni_DZo wrote:Danas sam na jednom portalu vidio fotografiju sa protesta gdje drot gura ili tjera covjeka u korito rijeke, na mobitelu sam vidio sliku i prilicno je mala tako da nisam vidio sve detalje.
Eh sad ta slika je ukinuta ubrzo i ne mogu vise nigdje da je nadjem, ako neko ima nek podijeli.
Ovaj padobranac iz zagreba, koji je tebi majke ti, koga ba boli za zagrebom i policijom tamo. Jesi dobar?
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/ ... 9837_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/ ... 3932_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/ ... 5986_o.jpg
- Butmiran
#1554 Re: PROTESTI!!!
Nije mi jasno otkud ikako kriminala u Zagrebu kad ste tako zajebana policija.PolicajacZagreb wrote:Butmiran wrote:
E jebeni ste mi drama.
ovdje da bacis kamen na policajca...isprasio bi ti cijeli sanžer u glavu![]()
i to bi bilo opravdano itekako...
-
crni_DZo
#1555 Re: PROTESTI!!!
I ti si mi mutan prijatelju... za koga ti navijas?SMRT-SDASBBSDP wrote:Sutra svi na ulice!jalijas74 wrote:Advokatica Nihada Aličkovića je potvrdila maloprije da Sanin Čepalo i Nino nisu tučeni (jer su medijski eksponirani), ali da su ostali u pritvoru 'prebijani na mrtvo ime
-
emirolini
#1556 Re: PROTESTI!!!
UKINUTI KANTONE!!!!
- iPod
#1557 Re: PROTESTI!!!
Obavezno pazljivo pogledati ako treba 100 puta.
Prof. Mujkić na Al Jazeera Balkans:
http://bcove.me/p4rg7yd4

Prof. Mujkić na Al Jazeera Balkans:
http://bcove.me/p4rg7yd4
- Ljakan
#1558 Re: PROTESTI!!!
dobro ba ne smaraj o kerovima iz purgergradaPolicajacZagreb wrote: ovdje da bacis kamen na policajca...isprasio bi ti cijeli sanžer u glavu![]()
- It_is_a_Leclerc
#1559 Re: PROTESTI!!!
Ovdje bih se složio. Kad vidim "ukidanje entiteta" kao zahtjev, odmah znam da niko od onih koji bi zahtjeve ispunjavali više dalje neće ni čitati.shminka wrote:It_is_a_Leclerc wrote: Nažalost, i na forumu, i među narodom je, zbog političkog spina, nastao vakum. Više niko ne zna kud dalje.
Dijelom zato što smo u demonstracije uletjeli vruće glave, bez jasne pripreme, a dijelom i zato što niko ne želi povesti ovaj narod koji itekako ima volje da mijenja stvari, kad je već krenuo.
Politika prijeti prijavama za rušenje ustavnog poretka, i zbog toga i Širanović i svi drugi ne smiju preuzimati na sebe odgovornost za narod koji je pokazao zube.
Ok. Popalili smo sve što smo mogli. Porušili sve. Dajte da se sad krene u ispunjavanje zahtjeva, jer će sve osim toga biti jasna pobjeda Bakira Izetbegovića i njegove priče o "organizirano neorganiziranim plaćenicima".
Glavna stvar u cijeloj prici je da se ne smije ni po koju cijenu ovdje zavrsiti, pa to bi bilo ravno samoubistvo da zbog par ostavki premijera za koje rijetko ko zna da se zavrsi. Treba imati volje ali mislim da je previse odudaranja stavova i pogleda na sve ovo da bi se moglo nastaviti
Ukidanje kantona ili okrupnjivanje je kudikamo realniji za tražiti.
-
shminka
#1560 Re: PROTESTI!!!
Gdje zajebani sviju mi, ljudi ubice svoje vrste odmah sanzer u glavuButmiran wrote:Nije mi jasno otkud ikako kriminala u Zagrebu kad ste tako zajebana policija.PolicajacZagreb wrote:Butmiran wrote:
E jebeni ste mi drama.
-
SMRT-SDASBBSDP
#1561 Re: PROTESTI!!!
Trebalo je umjesto što su zapalili zgradu Vlade uletiti u "Sivi dom" i preuzeti kontrolu nad medijima.Capsicum wrote:Koristenje medijske masinerije u borbi protiv demonstracija samo pokazuje da su demonstranti udarili direktno u temelje... Rezimski mediji su ovih dana provodili kampanju na kakvoj bi im i Gebels licno cestitao.
- agnostic_front
#1562 Re: PROTESTI!!!
Ko si ba ti?PolicajacZagreb wrote: ovdje da bacis kamen na policajca...isprasio bi ti cijeli sanžer u glavu![]()
Hu iz ju?
- Fantassin
#1563 Re: PROTESTI!!!
Onda ti dodje tajo sa kalasnjikovom pa posle imas kolektivnu sahranu sa pocasnom strazom....PolicajacZagreb wrote:
- Logovan
#1564 Re: PROTESTI!!!
Poružno dijete koje je puno para.suspect_zero wrote:McMoy wrote:Treba ESU RADELJAŠA na čelo protesta.
Mlad, školovan, sposoban, elokventan, uspješan poduzetnik, macho tip ...
Joj ovogaisto dijete na tuti, dobro....poružno dijete
![]()
- Danguba
#1565 Re: PROTESTI!!!
vidis da tip poziva na upotrebu oruzja a svi znamo da se to nigdje na svijetu ne radi ''osim u zagrebu''Butmiran wrote:Nije mi jasno otkud ikako kriminala u Zagrebu kad ste tako zajebana policija.PolicajacZagreb wrote:
- animus
#1566 Re: PROTESTI!!!
Bakir je odao jos jednu bitnu stvar ato je da je policja desetkovana, da uskoro nece imati ko da ih brani, zbog ozljeda, kad malo razlislis I jeste tako, federalci im pomogli inace bi se poceli povlaciti. Ako bude belaja ponovo raspast ce policija ko I u Tuzli.
-
shminka
#1567 Re: PROTESTI!!!
Mada ja mislim da je vec ovaj manifest sa ukidanjem entiteta dosta loseg uradio , posto sam citao po sajtovima da ljudi npr. iz Srbije vec mjenjaju pogled na ovo proteste a da ne pricam iz Sumske koji su vec pricali o tome kako je ovo sve upereno protiv njih i slIt_is_a_Leclerc wrote: Ovdje bih se složio. Kad vidim "ukidanje entiteta" kao zahtjev, odmah znam da niko od onih koji bi zahtjeve ispunjavali više dalje neće ni čitati.
Ukidanje kantona ili okrupnjivanje je kudikamo realniji za tražiti.
Last edited by shminka on 09/02/2014 01:34, edited 1 time in total.
- guber90
#1568 Re: PROTESTI!!!
Ma bazku bi ti u po glave streso.PolicajacZagreb wrote: ovdje da bacis kamen na policajca...isprasio bi ti cijeli sanžer u glavu![]()
Hajde negdje drugo pa trolaj.
- Mister Yes
#1569 Re: PROTESTI!!!
34sf4drgu67d25 wrote:
-
PolicajacZagreb
#1570 Re: PROTESTI!!!
[quote="Butmiran"][quote="PolicajacZagreb"][quote="Butmiran"]
E jebeni ste mi drama.
[/quote]
ovdje da bacis kamen na policajca...isprasio bi ti cijeli sanžer u glavu
i to bi bilo opravdano itekako...[/quote]
Nije mi jasno otkud ikako kriminala u Zagrebu kad ste tako zajebana policija.
[/quote]
Zagreb je grad sa preko milion stanovnika sa okolicom... a 14 policijskih stanica i 4 prometne i 5 krimi policije ga opcivnjavaju... naravno da je nemoguce suzbiti kriminial na nisticu u zagrebu... sto je neusporedivo sa sarajevom... da u taj gradic sarajevo uleti zagrebacka policija za 3 sata bi grad bio ko bomboon! tu nema price i sam si svjestan toga
mene samo zalosti neprofesionalnost kolega iz bih
E jebeni ste mi drama.
ovdje da bacis kamen na policajca...isprasio bi ti cijeli sanžer u glavu
i to bi bilo opravdano itekako...[/quote]
Nije mi jasno otkud ikako kriminala u Zagrebu kad ste tako zajebana policija.
Zagreb je grad sa preko milion stanovnika sa okolicom... a 14 policijskih stanica i 4 prometne i 5 krimi policije ga opcivnjavaju... naravno da je nemoguce suzbiti kriminial na nisticu u zagrebu... sto je neusporedivo sa sarajevom... da u taj gradic sarajevo uleti zagrebacka policija za 3 sata bi grad bio ko bomboon! tu nema price i sam si svjestan toga
mene samo zalosti neprofesionalnost kolega iz bih
- Nisrin
#1571 Re: PROTESTI!!!
kad ih puste..ako su tako isprebijani...nek zovu al jazeeru i face tv i nek narod vidi...jalijas74 wrote:Advokatica Nihada Aličkovića je potvrdila maloprije da Sanin Čepalo i Nino nisu tučeni (jer su medijski eksponirani), ali da su ostali u pritvoru 'prebijani na mrtvo ime
-
emirolini
#1572 Re: PROTESTI!!!
u tz je policija pametno odigrala, odstupise na vrijeme, bili su prisutni dovoljno i taman
a dajte ignorisite ovog police zagreb, huska
a dajte ignorisite ovog police zagreb, huska
- Butmiran
#1573 Re: PROTESTI!!!
Dobro policajac, valjda si završio izlaganje. 
- guber90
#1574 Re: PROTESTI!!!
U Tuzli bi se drugog dana desilo ono sto se desilo treceg da nije bilo jedinica iz Zenice, Sarajeva, federalci, Kalesija itd. Navodno se navecer u Tuzli, drugog dana nalazilo oko 400 policajaca na ulicama Tuzle, ali su ujutro se morali vracati nazad zbog protesta u njihovim gradovima.animus wrote:Bakir je odao jos jednu bitnu stvar ato je da je policja desetkovana, da uskoro nece imati ko da ih brani, zbog ozljeda, kad malo razlislis I jeste tako, federalci im pomogli inace bi se poceli povlaciti. Ako bude belaja ponovo raspast ce policija ko I u Tuzli.
Last edited by guber90 on 09/02/2014 01:38, edited 1 time in total.
- McMoy
#1575 Re: PROTESTI!!!
Opet stara priča koja ne vodi nikuda.
Nekoliko njih proziva SDA, drugih 4-5 SDP, jedni Fahraona, sad smo čak počeli i Sandžaklije prozivati...
Spinovanje koje ima za cilj da se na kraju zaključi :"mir, mir, mir, niko nije kriv!".
Više puta ovdje rečeno: NEMA NEVINIH U OVOM DVADESETOGODIŠNJEM IŽIVLJAVANJU POLITIČKIH ELITA NAD NARODOM.
SDA počela još u ratu, a ostali (većinom bivši SDA) nastavili poslije rata.
SDP u kojeg se klela većina na ovom forumu i dala im ogromnu podršku očekujući da će ovom, ratom i nepravdom sjebanom narodu, poslije dolaska na vlast dati barem zrnce nade i da će stvari krenuti na bolje počinje da se ponaša kao slon u staklarnici... počinje da se ruga u lice svima onima koji su na njih gledali kao zadnju slamku spasa.
"Međunarodna zajednica" (centri moći), koji su ovoj nekad lijepoj zemlji navukli 2 luđačke košulje (Vašingtonsku i Dejtonsku), k'o papagaji ponavljaju: "odgovornost je na domaćim političarima", "narod izražava demokratsku volju na izborima".... i još niz parola i šuplje priče.
U zadnje vrijeme, i na ovom forumu i u kontaktu sa ljudima, bezbroj puta je ponovljeno: DA SE VIŠE NEMA ZA KOGA GLASATI.
Mislim da je to bila ona zadnja kap koja je prelila čašu; kod običnih ljudi je počela da se gasi i ona zadnja nada da će nam u ovakvoj državi biti bolje. I opet ću ponoviti: OVO NIJE DRŽAVNI UDAR, ovo je reakcija očajnika koji gotovo da nemaju šta više izgubiti. Mislim da je to suština i da tako razmišljaju ljudi koji su izašli da protestuju.
A onda se takvi istinski i opravdani razlozi razvodnjavaju, spinuju po forumima, ubacuju se djeca i huligani koji će paljenjem simbola grada i države, političarima dati dovoljno argumenata da omalovaži, minimizira i poštenom čovjeku ogadi opravdane proteste.
Ne vjerujem ni SDA, ni SDP-u, ni SBB-u da nemaju umiješane prste u razbijanje protesta ubacivanjem huligana, pljačke, paljenja i nedjelovanjem policije. Zato, svako prepucavanje već poznatih stranačkih pulena sa drugih tema (o SDA, SBB, SDP-u), na ovoj temi više nikome nije zanimljivo.
Ovih dana, kako reče Damir Nikšić, postoje samo 2 tabora: Vaši i Naši...
Nekoliko njih proziva SDA, drugih 4-5 SDP, jedni Fahraona, sad smo čak počeli i Sandžaklije prozivati...
Spinovanje koje ima za cilj da se na kraju zaključi :"mir, mir, mir, niko nije kriv!".
Više puta ovdje rečeno: NEMA NEVINIH U OVOM DVADESETOGODIŠNJEM IŽIVLJAVANJU POLITIČKIH ELITA NAD NARODOM.
SDA počela još u ratu, a ostali (većinom bivši SDA) nastavili poslije rata.
SDP u kojeg se klela većina na ovom forumu i dala im ogromnu podršku očekujući da će ovom, ratom i nepravdom sjebanom narodu, poslije dolaska na vlast dati barem zrnce nade i da će stvari krenuti na bolje počinje da se ponaša kao slon u staklarnici... počinje da se ruga u lice svima onima koji su na njih gledali kao zadnju slamku spasa.
"Međunarodna zajednica" (centri moći), koji su ovoj nekad lijepoj zemlji navukli 2 luđačke košulje (Vašingtonsku i Dejtonsku), k'o papagaji ponavljaju: "odgovornost je na domaćim političarima", "narod izražava demokratsku volju na izborima".... i još niz parola i šuplje priče.
U zadnje vrijeme, i na ovom forumu i u kontaktu sa ljudima, bezbroj puta je ponovljeno: DA SE VIŠE NEMA ZA KOGA GLASATI.
Mislim da je to bila ona zadnja kap koja je prelila čašu; kod običnih ljudi je počela da se gasi i ona zadnja nada da će nam u ovakvoj državi biti bolje. I opet ću ponoviti: OVO NIJE DRŽAVNI UDAR, ovo je reakcija očajnika koji gotovo da nemaju šta više izgubiti. Mislim da je to suština i da tako razmišljaju ljudi koji su izašli da protestuju.
A onda se takvi istinski i opravdani razlozi razvodnjavaju, spinuju po forumima, ubacuju se djeca i huligani koji će paljenjem simbola grada i države, političarima dati dovoljno argumenata da omalovaži, minimizira i poštenom čovjeku ogadi opravdane proteste.
Ne vjerujem ni SDA, ni SDP-u, ni SBB-u da nemaju umiješane prste u razbijanje protesta ubacivanjem huligana, pljačke, paljenja i nedjelovanjem policije. Zato, svako prepucavanje već poznatih stranačkih pulena sa drugih tema (o SDA, SBB, SDP-u), na ovoj temi više nikome nije zanimljivo.
Ovih dana, kako reče Damir Nikšić, postoje samo 2 tabora: Vaši i Naši...