najbolje pivo?
-
Eborg
#1551 Re: najbolje pivo?
Zna li se koja piva će biti na Beeru festu?
- Dr Kova
#1552 Re: najbolje pivo?
+1 i mene zanimaEborg wrote:Zna li se koja piva će biti na Beeru festu?
- Dr Kova
#1553 Re: najbolje pivo?
Pretprošle je bio Tomislav, prošle nije. Nadam se da će ove biti
-
bosniamaj
#1554 Re: najbolje pivo?
Zmajsko Pale Ale je još bolji. Klasa za sebe.statixx wrote:Meni je ovaj Grimbergen sa aromom karamele prilicno los, sladunjav.
Probao sam neki dan Zmaj-porter, nije los. Ide nam u susret Beer fest.![]()
Pozoj (IPA) nisam uspio probati. Kažu ograničene količine
-
vade_mecum
#1555 Re: najbolje pivo?
veliki konzum na socijalnom. moguce da ga ima i u drugim manjim konzumima.Chmoljo wrote:večeras mlatno. nije loše. ali mi je bolji ovaj Hacker
ima li gdje uzeti taj pšenični? ova druga dva imaju svi malo bolje opremljeniji tržni centri... taj treći nisam primjetio.vade_mecum wrote:psenicni hacker-pschor je beton, a trenutno smirujem...
inače, Paulaner Salvator mi je mjera što se tiče količine alkohola i intenziteta okusa.
- problemnatravunu
- jeza u ledja
#1557 Re: najbolje pivo?
Chmoljo wrote:![]()
Po boji, prozirnosti i "glavi", tj. pjeni piva u casi se mnogo moze zakljuciti. Cak i po onim mjehuricima. mmmm
-
Giancarlo
#1558 Re: najbolje pivo?
Znate li sada kakva je situacija u Sarajevu sa Guinnessom, ima li se gdje kupiti u prodavnicama i ima li u nekom lokalu da se popije toceni mozda ?
- Better Man
#1559 Re: najbolje pivo?
Imaš ga kupiti u Šamonu i tu ti je cijenom najpovoljniji, jer su mu nabili cijenu u Bivšem Merkatoru na Socijalnom.Giancarlo wrote:Znate li sada kakva je situacija u Sarajevu sa Guinnessom, ima li se gdje kupiti u prodavnicama i ima li u nekom lokalu da se popije toceni mozda ?
- mayab
#1560 Re: najbolje pivo?
Pošto je u Šamonu?
Znam da je u Konzumu -bivsem velikom Mercatoru 4,45 KM za bocu od 3 dl, a u Bingu je to isto 3,95 KM
Znam da je u Konzumu -bivsem velikom Mercatoru 4,45 KM za bocu od 3 dl, a u Bingu je to isto 3,95 KM
-
Giancarlo
#1561 Re: najbolje pivo?
Jeli u Bingu ima samo u onom velikom na Alipasinom ?mayab wrote:Pošto je u Šamonu?
-
mouton noir
#1562 Re: najbolje pivo?
Primjetio sam da u Konzumu na socijalnom imaju i ceski Kozel, odlicna piva! Preporucujem, pijem redovno kad sam u Austriji i Ceskoj

Zna li neko imali na jos nekoj lokaciji u sa?

- problemnatravunu
#1564 Re: najbolje pivo?
Ima u svim "Bingama" i Konzumima , i crno i svjetlo, samo to mi pivo nije nesto, prvo poskupo, drugo, to neko razblazeno pivo izgleda, samo 2-3 posto alkoholamouton noir wrote:Primjetio sam da u Konzumu na socijalnom imaju i ceski Kozel, odlicna piva! Preporucujem, pijem redovno kad sam u Austriji i Ceskoj
-
frngla
#1565 Re: najbolje pivo?
Kozel je super pivo, od čeških nama dostupnih je još dobar Pilsner Urquell (obje su odnedavno kod nas u prodaji).
-
saim_adka
- Better Man
#1567 Re: najbolje pivo?
u Šamonu je 3,90 KM.mayab wrote:Pošto je u Šamonu?
- Dr Kova
#1568 Re: najbolje pivo?
Ma bezveze flaširani. Nije to ni blizu.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#1569 Re: najbolje pivo?
ispade sarajevsko i nektar jedino domace pivo u "domacim" rukama.saim_adka wrote:Evo brzinski sam prelistao net o vlasnicima ex-Yu pivovarni/pivovara/pivara. Većinom su vlasnici korporacije Heineken, Carlsberg i Molson Coors i na policama bh marketa se nazastupljeniji ovi brendovi:
HEINEKEN INTERNATIONAL
- Pivovarna Union (Union, Tivoli, Crni Baron)
- Pivovarna Laško (Zlatorog, Lasko)
- Karlovačka pivovara (Karlovačko pivo, Heineken, Amstel, Edelweiss, Goesser, Kaiser, Desperados)
- Pivara MB
- Zajecarska pivara (Zajecarsko, Weifert)
- Pivara Skopje (Skopsko, Amstel, Heineken)
CARLSBERG GROUP
- Panonska pivovara Koprivnica (PAN, Carlsberg, Tuborg, Budweiser, Guinness, Somersby, Holsten, Grimbergen)
- Pivara Čelarevo (Lav, Merak, Carlsberg, Tuborg, Guinnes, Erdinger, Budweiser, Grimbergen, Kronenbourg, Somersby)
MOLSON COORS GROUP
- Zagrebačka pivovara (Ožujsko, Tomislav, Amber, Nikšićko, Beck's, Stella Artois, Staropramen, Carling, Corona, Leffe, Hoegaarden, Loewenbrau, Branik)
- Apatinska pivara (Jelen, Apatinsko, Staropramen, Beck's, Stella Arotis, Nikšićko)
- Trebjesa pivara Nikšić (Nikšićko, Beck's, Jelen, Staropramen)
Prema ovoj listi na bh policama su u suštini sve iste komercijalne pive slicnog ili identičnog okusa samo iz bliže punionice bh polici.
HEINEKEN
Heineken, Amstel, Lasko, Karlovacko, Union, Skopsko, Goesser, Edelweiss, Kaiser, Goesser, Desperados
CARLSBERG
Carlsberg, Tuborg, Budweisser, Guinnes, Erdinger, Grimbergen, PAN, Lav, Somersby
MOLSON COORS
Beck's, Stella Arotis, Staropramen, Leffe, Corona, Hoegaarden, Ožujsko, Jelen, Nikšićko, Tomislav, Carling
zato ovi drugi imaju dobre reklame i promocije... i nije ni cudo sto haraju po bosni. mogu misliti sta nude gazdama kafica da bi tocili njihovu pivu.
svaki drugi kafic u sa hem karlovacko, hem pan ili tuborg...
kad pogledas ovako onda te "nase" pivare nemaju nista od toga jer sav kajmak ode van drzave.
mozda oettinger kupi sarajevsku pivaru... mada im to nije strategija koliko sam upoznat.
-
saim_adka
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#1571 Re: najbolje pivo?
hvala na informaciji... ovo za union nisam znao... steta sto ne pise koliko dionica u procentima drze slovenci tj. holandjani.saim_adka wrote:parappa wrote:
ispade sarajevsko i nektar jedino domace pivo u "domacim" rukama.
zato ovi drugi imaju dobre reklame i promocije... i nije ni cudo sto haraju po bosni. mogu misliti sta nude gazdama kafica da bi tocili njihovu pivu.
svaki drugi kafic u sa hem karlovacko, hem pan ili tuborg...
kad pogledas ovako onda te "nase" pivare nemaju nista od toga jer sav kajmak ode van drzave.
mozda oettinger kupi sarajevsku pivaru... mada im to nije strategija koliko sam upoznat.
Po ovome se Heineken Int. indirektno ugradio u Sarajevsku pivaru preko slovenaca.
Bihaćka, Tuzlanska su 100% domaće - dioničari je drže. Banjalučka ima upravni odbor sačinjen od stranaca, ali nisam uspio naći ko su gazde. Jedino što sam našao je to da je direktor biviši uposlenik Heineken grupacije za Rusiju.
ako je preko 50% onda bi mogli malo vise ulagati u marketing... ipak njima ide dio zarade
-
channel10
#1572 Re: najbolje pivo?
Upravo i nije nesto. Meni isto paulaner hefe weissbier. Vise mi odgovara Hell

Neki dan Bitburger i

Neki dan Bitburger i

- VladaFBiH
#1573 Re: najbolje pivo?
TOP 10 dioničara Sarajevske Pivare:parappa wrote:hvala na informaciji... ovo za union nisam znao... steta sto ne pise koliko dionica u procentima drze slovenci tj. holandjani.saim_adka wrote:
Po ovome se Heineken Int. indirektno ugradio u Sarajevsku pivaru preko slovenaca.
Bihaćka, Tuzlanska su 100% domaće - dioničari je drže. Banjalučka ima upravni odbor sačinjen od stranaca, ali nisam uspio naći ko su gazde. Jedino što sam našao je to da je direktor biviši uposlenik Heineken grupacije za Rusiju.
ako je preko 50% onda bi mogli malo vise ulagati u marketing... ipak njima ide dio zarade
Naziv vlasnika Procenti
SELIMOVIĆ HILMO 69
MIMS d.o.o. Sarajevo 10
Euro Treuhand AG 3
Raiffeisen BANK d.d. 3
BADER LARS ERNEST 2
THX1138 LLC 1
OIF LILIUM GLOBAL 0.9835
ZIF CROBIH FOND d.d. 0.6366
RAFFLES ASSOCIATES 0.5605
ZIF "BONUS" d.d. Sarajevo 0.4687
Odavno nema Union Pivovarne...