OLX.BA - sve o tome
Moderator: anex
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
#1551 Re: PIK.ba-all about
Dostavljen paket, došle pare.
Sve uredu.
Sve uredu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1552 Re: PIK.ba-all about
Od oktobra ljudi na piku ne kupuju
Generalno sam se i ja od januara iz principa pridruzio
Sve sam pobrisao artikle i kolege koje pratim
Ne mogu izvuci marku
E vala necete dobiti ni marku
Evo od 1.1. Nula ulozeno na piku
-
Natrapirdax
-
zippoo87
#1554 Re: PIK.ba-all about
Slazem se sa ovim sto je napisao black swan...od kako je pocela zima,trgovina je opala skroz preko olxa.
Znam po svojoj robi...postavim najaktuelniju robu po cijeni ispod trzisne i nema pravih musterija,koji te nazovu i pitaju za artikal.
Ovi sa pitanjima zadnja,nesto sa profila i tako to...sve i da pristanes na sve njihove uslove,opet nece pazariti jer su oni tu iz dosade a ne trgovine.
Sreca pa nemam puno artikala kojima opada cijena,pa se ne brinem toliko a ovo sto imam ,prodati ce se svakako...
Osjete se posljedice korone sada...mnogi ne rade,jer je zima tradicionalno losa za poslodavce a troskovi su zimi veliki,jer sve moras kupiti...tako da ne ostaje puno novca za potrosnju.
Znam po svojoj robi...postavim najaktuelniju robu po cijeni ispod trzisne i nema pravih musterija,koji te nazovu i pitaju za artikal.
Ovi sa pitanjima zadnja,nesto sa profila i tako to...sve i da pristanes na sve njihove uslove,opet nece pazariti jer su oni tu iz dosade a ne trgovine.
Sreca pa nemam puno artikala kojima opada cijena,pa se ne brinem toliko a ovo sto imam ,prodati ce se svakako...
Osjete se posljedice korone sada...mnogi ne rade,jer je zima tradicionalno losa za poslodavce a troskovi su zimi veliki,jer sve moras kupiti...tako da ne ostaje puno novca za potrosnju.
- Truba
#1555 Re: PIK.ba-all about
Kriza bas
Samo jedni te isti likovi nabijaju cijene razmjenama
Pa mislis da ide prodaja
Inace najveci su klosari oni sa starim novcanicama
Snizi do bola i onda se nadjemo ispred suda gdje radi dodje pasatom
Uvijek kazem necu snizavati
Ali dzaba popustim
Pa mislis da ide prodaja
Ali dzaba popustim
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1556 Re: PIK.ba-all about
Nije bas tacno. Meni nikad bolja prodaja
-
zippoo87
#1557 Re: PIK.ba-all about
ne razumijem se u toBlack swan wrote: ↑11/02/2021 17:08 Kriza bas
Pa mislis da ide prodaja
Ali dzaba popustim
ja trgujem tehnikom,mobitelima i tako i ljetos sam znao prodati nesto bukvalno za 10 minuta od kako oglasim nesto a kako je zima...ide puno losije.
mislim znam ja sve kako to funkcionise...i kada su bolja vremena bila,zima je bila losa za trgovinu...januar i februar bas opadne prodaja i onda tamo od 7. marta pocne opet malo da se budi...
A ove godine,zbog ekonomske krize uzrokovane kovidom,biti ce puno losije ,losije nego i prosle godine...jer su ljudi imali neke planove i ustedjevinu a sada se to vjerovatno istopilo.
-
Natrapirdax
#1558 Re: PIK.ba-all about
ne mora da znači a ima i ovoga što pišete-
ja sam u zadnjih mjesec prodao 2 PS4 PRO za 550, 4 redmi note 9 pro 6/128 i još mi jedan ostao, i to sedmicu nakon što sam ih oglasio kao istaknut artikal.
Prošle godine u ova doba nisam prodao ništa, krenulo je tek od aprila nakon lockdown_a, valjda ljudi samo iz dosade pare trošili!
sad gledam statistiku u zadnja 3 dana 400 pregleda za mobitel!
ja sam u zadnjih mjesec prodao 2 PS4 PRO za 550, 4 redmi note 9 pro 6/128 i još mi jedan ostao, i to sedmicu nakon što sam ih oglasio kao istaknut artikal.
Prošle godine u ova doba nisam prodao ništa, krenulo je tek od aprila nakon lockdown_a, valjda ljudi samo iz dosade pare trošili!
sad gledam statistiku u zadnja 3 dana 400 pregleda za mobitel!
- Truba
#1559 Re: PIK.ba-all about
Samo razgledaju
Da i ja tako i po radnjama uzivo
Prije sam znao prosliejditi pare narodu i firmama kad zaradim
Bome ako i vi cuvate pare i ja cu
Po mom.iskustvu maj je najbolji mjesec za prodaju
Da i ja tako i po radnjama uzivo
Prije sam znao prosliejditi pare narodu i firmama kad zaradim
Bome ako i vi cuvate pare i ja cu
Po mom.iskustvu maj je najbolji mjesec za prodaju
-
Nedzada
#1560 Re: PIK.ba-all about
- ExNihilo
#1561 Re: PIK.ba-all about
- Truba
#1562 Re: PIK.ba-all about
Klasicno bosnasko nipodastavanje tudjih proizvoda
Dok ljudi imaju u ponudi kolekcije koje vrijede kao jedan stan u istocnom
Bitno je da su stripovi za djecu i levate
Ozbiljni ljudi na aukcijama mogu novo auto od stripova kupiti
Jedno nasilje u darkvudu vrijedi pi 13000 kuna na aukcijama u normalnim zemljama
Doduse na piku vrijedi koliko ti ponude
Kvintal brasna i 2 ovce
Usput nemam nijedan strip u oglasima
Dok ljudi imaju u ponudi kolekcije koje vrijede kao jedan stan u istocnom
Bitno je da su stripovi za djecu i levate
Ozbiljni ljudi na aukcijama mogu novo auto od stripova kupiti
Jedno nasilje u darkvudu vrijedi pi 13000 kuna na aukcijama u normalnim zemljama
Doduse na piku vrijedi koliko ti ponude
Kvintal brasna i 2 ovce
Usput nemam nijedan strip u oglasima
- Truba
#1563 Re: PIK.ba-all about
Anotirani hobit vrijedi 500 maraka
Ljetos je covjek prodavao kolekciju 14 knjiga na engl o rimskom carstvu koje vrijede po 8000 eura na e bay
Falila mu je 1 i malo su ostecene mislim da je 1500 maraka trazio
Kaze ceka dijasporce
Ljetos je covjek prodavao kolekciju 14 knjiga na engl o rimskom carstvu koje vrijede po 8000 eura na e bay
Kaze ceka dijasporce
- ExNihilo
#1564 Re: PIK.ba-all about
Koje je to izdanje Hobita od 500 maraka?
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#1565 Re: PIK.ba-all about
Ne rise, kao što inače znaš. Telefon trazi 100 ljudi, a strip traze max 2 lika, na to sam isao. Stripovi su tolliko uska i ciljana, a vala i teska kategorija za poslovanje i na to sam se odnosio. Svaka roba ima svog kupca, ali negdje to ide teze. Deal with it.
- hadzinicasa
#1566 Re: PIK.ba-all about
jeste. Anotirani je prodan neki dan u jednoj Facebook grupi za 2.200 kuna.Black swan wrote: ↑12/02/2021 07:46 Anotirani hobit vrijedi 500 maraka
Kaze ceka dijasporce![]()
Na Njuskalu se prodaje po 3.000 kuna. Pisma Djeda Bozicnjaka idu oko 2.000 kuna. Trazene su i Nedovrsene - idu za oko 1.000-1.500 kuna - Tolkienove knjge u izdanju Algoritma sa Kordejevim naslovnicama su bas skupe.
- Truba
#1567 Re: PIK.ba-all about
Ja znam da je tesko shvatiti nekome ko nije u tim vodama kako je 500 maraka danas za anotiranog hobita investicija sigurnija od dionica i orocene stednje od 4%
Tesko je to shvatiti ali mobitel od 500 i hobit od 500 danas je mobitel od 300 i hobit za 600 za godinu dvije
Pametno ciljano i nadastve strucno ulaganje u knjige i stripove je sigurnije od dionica, investicionih fondova
Na stupu ima lik u doglodima cijelu kolekciju ZS i LMS u kuci...mislim da mu ta kolekcija vise vrijedi od kuce
Iz nje samo mister no vrijedi 10000 maraka a gdje je popularniji zagor
Tesko je to shvatiti ali mobitel od 500 i hobit od 500 danas je mobitel od 300 i hobit za 600 za godinu dvije
Pametno ciljano i nadastve strucno ulaganje u knjige i stripove je sigurnije od dionica, investicionih fondova
Na stupu ima lik u doglodima cijelu kolekciju ZS i LMS u kuci...mislim da mu ta kolekcija vise vrijedi od kuce
Iz nje samo mister no vrijedi 10000 maraka a gdje je popularniji zagor
- Truba
#1568 Re: PIK.ba-all about
Da...hvala na potvrdjivanju moje tezehadzinicasa wrote: ↑12/02/2021 10:33jeste. Anotirani je prodan neki dan u jednoj Facebook grupi za 2.200 kuna.Black swan wrote: ↑12/02/2021 07:46 Anotirani hobit vrijedi 500 maraka
Na Njuskalu se prodaje po 3.000 kuna. Pisma Djeda Bozicnjaka idu oko 2.000 kuna. Trazene su i Nedovrsene - idu za oko 1.000-1.500 kuna - Tolkienove knjge u izdanju Algoritma sa Kordejevim naslovnicama su bas skupe.
Iskreno i ja sam se poceo smijati kad sam vidio te cijene...onda sam poceo plakati
imam drugog hobita 30 godina kupljen za 5-10 maraka
Njegova cijena je sada oko 75 maraka
Obicno bezvezno izdanje koje se na pijaci davalo za 3-4 marke
Znaci ko je samo ulagao u tolkina, kinga i simonsa na vrijeme mogao se obogatiti...govorimo o samo 20-ak naslova
Moja tri oglasa za knjige vrijede ko prosjecni mobitel
A ja sam amater sa 50ak oglasa
Pogledajte bookman profil...tu je vrijednost 50000 maraka minimalno na profilu
Ima i tolkina na snjizenju 1 knjiga 400 maraka
- un1ted
#1569 Re: PIK.ba-all about
Niko nije rekao da je problem shvatiti. Strip moze biti i 5.000 ne sporim. Sporim da nema isti broj zainteresovanih za tehniku i stripove. Kome je sada do kupovine stripova?Black swan wrote: ↑12/02/2021 10:47 Ja znam da je tesko shvatiti nekome ko nije u tim vodama kako je 500 maraka danas za anotiranog hobita investicija sigurnija od dionica i orocene stednje od 4%
- Truba
#1570 Re: PIK.ba-all about
Kriza je prilika
Vidim jednu radnju 4 mjeseca isti laptop stoji za 1499
Pa jarane ne ide...kolika vam je marza???
Snizite vise
Il je fejk oglas da neki drugi prodaju za 900-1000
Pik je pun nelogicnosti
Tek kad se bude placao neki porez sajtu na transakcije pomocu kojih ces dobijati rejting
vidjet ce se realne cijene
A ne lupanje cijena i stotine fejk oglasa
Zato i ne cudi sto ljudi pitaju
Imas na stanju
Hahah
Vidim jednu radnju 4 mjeseca isti laptop stoji za 1499
Pa jarane ne ide...kolika vam je marza???
Snizite vise
Il je fejk oglas da neki drugi prodaju za 900-1000
Pik je pun nelogicnosti
Tek kad se bude placao neki porez sajtu na transakcije pomocu kojih ces dobijati rejting
vidjet ce se realne cijene
A ne lupanje cijena i stotine fejk oglasa
Zato i ne cudi sto ljudi pitaju
Imas na stanju
Hahah
- ExNihilo
#1571 Re: PIK.ba-all about
Joj, frajera. Kolekcionarstvo je na cijeni svuda zbog prostog odnosa ponude i potražnje.
Kakve to veze ima sa "bosanskim nipodaštavanjem"? Prosječnog čovjeka boli kurac za Mister No, kako u Bosni, tako i bilo gdje drugo.
Čuj ko je ciljano ulagao u Tolkina obogatio bi se. Jeste, da je znao kako će doći do eksplozije popularnosti istog, kao i da će Algoritam propasti. Ali da znam budućnost, obogatio bih se iz svoje sobe kupovinom bitcoina.
Kakve to veze ima sa "bosanskim nipodaštavanjem"? Prosječnog čovjeka boli kurac za Mister No, kako u Bosni, tako i bilo gdje drugo.
Čuj ko je ciljano ulagao u Tolkina obogatio bi se. Jeste, da je znao kako će doći do eksplozije popularnosti istog, kao i da će Algoritam propasti. Ali da znam budućnost, obogatio bih se iz svoje sobe kupovinom bitcoina.
- un1ted
#1572 Re: PIK.ba-all about
Eto vidis koliko malo znas
Tolika je nestasica laptopa da smo mi u firmi bili primorani da platimo vise, jer je ogromna potraznja radi covida i rada od kuce, ili skole od kuce.
- hadzinicasa
#1573 Re: PIK.ba-all about
prilikaBlack swan wrote: ↑12/02/2021 10:52Da...hvala na potvrdjivanju moje tezehadzinicasa wrote: ↑12/02/2021 10:33jeste. Anotirani je prodan neki dan u jednoj Facebook grupi za 2.200 kuna.Black swan wrote: ↑12/02/2021 07:46 Anotirani hobit vrijedi 500 maraka
Iskreno i ja sam se poceo smijati kad sam vidio te cijene...onda sam poceo plakati
imam drugog hobita 30 godina kupljen za 5-10 maraka
Njegova cijena je sada oko 75 maraka
Obicno bezvezno izdanje koje se na pijaci davalo za 3-4 marke
Znaci ko je samo ulagao u tolkina, kinga i simonsa na vrijeme mogao se obogatiti...govorimo o samo 20-ak naslova
Moja tri oglasa za knjige vrijede ko prosjecni mobitel
A ja sam amater sa 50ak oglasa
Pogledajte bookman profil...tu je vrijednost 50000 maraka minimalno na profilu
Ima i tolkina na snjizenju 1 knjiga 400 maraka![]()
a ici ce to jos gore. Harry Potter recimo hrvatska izdanja (Algoritam) komplet ide isto za nenormalne novce pogotovo jer nije niko naslijedio Algoritmova prava na stampanje, tako da HP nema vise u Hrv niti ce zasada biti.
predlazem kupovinu Mitopejinih luksuznih izdanja (izdaju ih u samo 500 primjeraka), neki dan ode Nordijska mitologija (ta luksuzna) za 3.000 kuna (u sekundi) - a izdanja su im stvarno predivna i luksuzna i svijetle u mraku
sto se tice ovoga sto si predlagao - Kupindo ima taj fol provizije - neki dan sam kliknula greskom da cu nesto kupiti, i odmah za 2 minute se javim zeni i kazem, izvinjavam se greskom sam kliknula, samo sam gledala artikl - veli moracu Vam dati negativnu ocjenu da mi ne uzmu proviziju -a desavalo mi se i da se mimo Kupinda dogovorim za cijenu jer provizija ide procentualno od cijene.
a daj, sta cu ako moras.
-
zippoo87
#1574 Re: PIK.ba-all about
Ima musterije za svaki artikal,samo nesto je trazena svakodnevna roba,tipa mobiteli a nesto ima puno manje interesanata ali ne znaci da se ne moze prodati.
Ja sam prodao bukvalno sve sto sam oglasio na piku...iako sam za neke stvari mislio da necu...ali naravno po cijeni koja je realna i interesantna kupcu.
Meni je smijesno kada udjem recimo u kategoriju laptopi i tamo laptopi iz 2010. godine sa core i procesorima prve ili druge generacije 400-500 KM.
I stoje tako,niko ne spusta cijene.
Kontam ja da kod nas narod nema veze sta kupuje ali opet i vizuelno,ako pregleda,to su ruzni laptopi i vidi se na njima da su pregazeni...pa ce radije kupiti neki noviji,tanji,laksi,usminkaiji,i onako po izgledu.
I onda ti se javi na tvoj oglas koji ti prodajes nesto od 400 KM i kaze,moze li zamjnena za laptop
E to su te BOLESCUGE po olxu,jer ovdje sve fukara pokusava nekoga prevariti i zahebati...ide redom i nudi zamjene,nadajuci se da ce naletitit na IT nepismenog levata koji ce nasjesti.
A radnje i njihovi oglasi koje nemaju na stanju su posebna prica...pa nije cudo sto je prvo pitanje,imas li na stanju a 99% odogovor od radnje je "nemam taj ali imam drugi"
Ja sam prodao bukvalno sve sto sam oglasio na piku...iako sam za neke stvari mislio da necu...ali naravno po cijeni koja je realna i interesantna kupcu.
Meni je smijesno kada udjem recimo u kategoriju laptopi i tamo laptopi iz 2010. godine sa core i procesorima prve ili druge generacije 400-500 KM.
I stoje tako,niko ne spusta cijene.
Kontam ja da kod nas narod nema veze sta kupuje ali opet i vizuelno,ako pregleda,to su ruzni laptopi i vidi se na njima da su pregazeni...pa ce radije kupiti neki noviji,tanji,laksi,usminkaiji,i onako po izgledu.
I onda ti se javi na tvoj oglas koji ti prodajes nesto od 400 KM i kaze,moze li zamjnena za laptop
E to su te BOLESCUGE po olxu,jer ovdje sve fukara pokusava nekoga prevariti i zahebati...ide redom i nudi zamjene,nadajuci se da ce naletitit na IT nepismenog levata koji ce nasjesti.
A radnje i njihovi oglasi koje nemaju na stanju su posebna prica...pa nije cudo sto je prvo pitanje,imas li na stanju a 99% odogovor od radnje je "nemam taj ali imam drugi"
- Truba
#1575 Re: PIK.ba-all about
Olx stiti sebe i svoju zaradu i manijake s 5000 oglasa od toga 1500 neaktivno i nema ih na stanju
Zato stradamo mi obicni korisnici
Da stavi mogucnost lajkovanja ili komentara nema na stanju ili tako nekako da se dobijaju negativni bodovi...oni podrsku daju takvima
Sajt nije ozbiljan i to je to
Tako ga treba promatrati
Zato stradamo mi obicni korisnici
Da stavi mogucnost lajkovanja ili komentara nema na stanju ili tako nekako da se dobijaju negativni bodovi...oni podrsku daju takvima
Sajt nije ozbiljan i to je to
Tako ga treba promatrati